Recept- på begäran :-)
Apelsinsaft, ca 1,5 liter
* 1 kg apelsiner
* 9 dl (8oo g ) socker
* 1 msk citronsyra
* 5 dl vatten
.
Tvätta apelsinerna och torka dem torra. Skala av det det orange på skalet med en potatisskalare direkt i en bunke/kastrull. Tillsätt sedan socker och citronsyran. Koka vattnet och häll över socker och skalblandningen. Rör om dåd och då och låt sockerlagen svalna helt (bli kall). Pressa saften ut apelsinerna och häll i sockerlagen när den är kall. C-vitamin är känsligt för värme, därför är det viktigt att lagen är kall. När du blandat allt (lag+saft) silar du det genomen saftsil. Häll upp i ren, kalla flaskor.
.
Jag mätte sokret i vikt (tycker det blir bättre resultat då). Jag fryste som vanligt ner några petflaskor :-) och jag gjorde dubbelsats (= 1 nät aplesiner).
.
Lycka till! Det är värt besväret om man tycker om apelsinsaft - Mycket godare än "köptans" och det är inga E-medel i!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Tack. Ska försöka mig på det.
Trackback