Syns snart

Jag passar på att säga trevlig helg redan nu. Snart kommer eftermiddagen och då går det i ett. Nu sover Wilmer och sedan bär det av till stan och ikväll till Torvsätra på middag. I morgon åker vi till Kungälv ganska tidigt och så är vi borta tills på söndag.

Trevlig låååång helg, Kram Erika

Första jogging turen

Vill börja att be om ursäkt. Gårdagens blogg blev lite skrytig kan jag känna så här i efterhand, men jag var lite glad samtidigt och ville dela det med någon och då ER! Ville inte skryta på någotvis, bara så ni vet.

I morse cyklade jag upp till Lännaborg och tog min joggingtur. Oj, vad det var jobbigt! men sköt efteråt. Jag har nog inte sprungit i spåret sedan juni -06, dvs snart tre år sedan........Jag sprang ett långt varv och gick ett halvlångt. (Finns tre olika varianter) Jag hade gjort en deal med Fredrik igår kväll att jag skulle få motionera nu på morgonen och han vara hemma med Wilmer eftersom jag hade honom på jobbet igår kväll. Så nu har jag fått duscha och är klar för dagen och han har åkt och jobbat.

Idag blir det lite städning och packning samt förberedelser inför kvällen. Wilmer och jag ska även in till stan och träffa Sara och lämna Fredriks deklartion. Jag SMS´ademin deklartion i går kväll, så jag är klar.

Ta det lugt idag! Kram och trevlig Valborg!

Arbetsveckan är slut :-)

Började dagen med en morgon promenad. Det var litet kallt i morse, så jag var rejält fryssen om händerna när jag kom hem. Klassen var på fotbollsturnering idag och jag behövde inte följa med. Det var jag inte så ledsen över. Det har inte varit så mysigt väder idag. Jag hade istället sexan. Efter jobbet hälsade jag på Fredrik som var på Nickis med Wilmer, Johan och Nova. Sedan åkte jag ner på stan och inhandlade en klänning på H&M till på lördag (Karolinas 40-års fest). Det visade sig att jag kanske måste byta den... den var för stor!!!! Kul! Jag har gått ned en storlek! Härligt, det kommer resultat. Jag passade även på att tvätta bilen så den ser bra ut när vi åker ner till Karolina på fredag samt solade lite........jag vet.......

När jag kom hem var det modevisning för Fredrik. Han tyckte klänningne var OK bara man tog bort skärpet i midjan. Vi får väl se med det. Sedan var det bara att hoppa in i duschen slänga i sig mat och sticka iväg till Oxarna. Wilmer kom  efter ett tag. Pappan var visst tvungen att jobba......

       - Wilmer kände sig hemma på mammas jobb. Det är ju där vi går på Öfsk.

I dag fick jag beröm igen på jobbet. Oj oj. Idag var det chefen själv som jag fick beröm av..... Nu låter det som de ska göra allt för att jag ska få vara kvar. De vill inte släppa en så bra pedagog som jag.....Vad säger man.... TACK...men vad vill jag? Jag vet inte än. Jag har ju sökt sju jobb, det kan säkert bli fler. Sedan har jag ju även sökt lite kurser. Jag har ju senaste tiden varit så mentalt inställd på att sluta och byta arbetsplats. Detta vänder ju det hela lite upp och ner. Självklart är ju inget bestämt eller så. Jag ska erkänna att det känns mycket bättre att arbeta denna sväng än förra (den innnan Wilmer) och det har jag sagt till några på jobbet. Ja, det ska rinna mycket vatten under bron innan allt är klart........

I morgon är det sista april och jag är ledig i 4 dagar!!! Ha det bra. Ciao!

Mysig dag

I dag har Wilmer och jag varit själva hela dagen nästan. Fredrik åkte och jobbade klockan sex och kom hem nu hlav nio. Han var hem en snabbis och åt lunch. Som vanligt vaknade Wilmer tidigt idag, mamma var ju hemma. I går hade han sovit till halv nio, idag till halv sju...... Jag började dagen med att söka sju jobb. Det var jobb i förskoleklass samt 1-2-3 lärare. vi får se vad som händer. Efter det käkade vi frukost och gjorde en brownies till kalaset. Sedan kom Nova och Ewelina och hämtade upp oss. Det var dags för Öfsk. Där målade vi handtryck samt att Sonja hade Ett års kalas, hon bjöd på glass. Det var väl så där tyckte Wilmer, Han åt lite på toppen, sedan fick Nova resten av struten. Sedan bar det av hemmåt. Wilmer var rejält trött då så han gick och vila. Jag passade på att betala räkningar och baka två brownies till. Fredrik var hem och käka lite också. När Wilmer vakande käkande han och sedan gick vi ut. Vi var även och handlade godis till Oxarna i morgon.
Vid halv fyra åkte vi hem till Våla en snabbis. Mamma var ändå ute på åkern, så vi kunde inte åka någit tidigare. när vi kom hem igen var det dags för matlagning. Idag blev det köttfärssås och spagetti. Wilmer åt dock bara spagetti........ Sedan bakde jag den sista kakan. Nu bör det väl räcka! På kvällen kanckade det på dörren så ordentligt. Vem kan det vara som kackar så ordentligt och står kvar tänkte jag?! Här kommer ju alla bara in efter en liten kanckning. Det var målaren! Han var och tittade hur mycket det var han skulle göra. Så nästa vecka kommer han!!!! Det går framåt!

Bilder från dagen



Wilmer leker med bollen han fick igår. Där!! En lastbil åkte förbi! :-)



Upp...... ...... och sedan ner



Wilmer och Zorro hemma i Våla
Ha det bra alla trogna läsare :-)


Måndag

Ja, då har veckan börjat. Idag var det långdag på jobbet. Möte på eftermiddagen, så jag slutade strax före fem. Alla gillade mina kakor!! Kul. :-) Dagen har gått i ett. Sådana dagar är roliga, när det händer saker hela tiden och man måste ha många bollar i luften. Har även fått positiv respons/feedback från några kollegor idag. Det är roligt att få. De tycker det är synd att jag kanske måste sluta. Det stärker ju en i ens arbete .-) (Eller så är/var det alla kakor kah bjudit på på sistone:-)

När jag kom hem möttes jag av mina små solstrålar som lekte på gräsmattan Jag hade handlat till morogndagens bak (till Karolina fest) och hittade en platsboll för 15 kr. tänkte smöra lite för min son så man kanske kan komma upp några pinnhål på poppisskaran:-) Tror dock det blir svårt .-) Han gillade i alla fall den skarpt och sprang runt med den och skrattade hela tiden. Det värmer en gammals mors hjärta :-)

Lovade lite bilder från igår. Jag kom ihåg!




Så här härligt ser det ut efter en måltid med Wilmer. Han äter allt mer själv....... På gott och ont....



Wilmer hade fruktstund medan mamma bakade



- Inte utan min grävmaskin! (Ni skulle ha hört hur han lät!)

I morgon är jag ledig. Med stor sannolikhet blir det Öfsk. Ha det bra. Kram Erika


Trött

Dagen har gått i ett!! Nu är jag trött och ska slappa på soffan. Jag har tvätttat hela dagen. Lade i sista maskinen nu som Fredrik får  hänga det i morogn. Alla vet ju hur roligt det är,sortera, hänga, vika lägga in iskåpen. Helt enkelt skit tråkigt, men nu är det gjort!  Wilmer pch jag var till stan en snabbis När vi kom hem började jag baka. Jag har bakat fyra kakaor. Två tills på torsdag och två tills i morgon, Jag har fikat på personalmötet.  Till i morogn blev det Herman (min vadringsdeg är äntligen klar!) och mintkladdkaka. Fredrik kom hem strax före sex, så jag kunde följa med Ewelina ut och gå i 1,5 h. Har knappt sett  honom på hela dagen (en halvtimme under middagen) Så nu ska jag passa på att pussa på honom innan vi båda somnar.

Har knäppt lite söta kort, kanske kommer de i morgon.

God natt!


Sovmorogn

Nu har vi vaknat efter lite sovmorogn Wilmer och jag. Fredrik den tokern åkte och jobba redan vid sex i morse......... Jag sov vidare. Nu står mys i sägen på schemat (Wilmer ligger forfarande och snackar med sig själv på sitt rum) Efter det står tvättning,  börjar bli ont om rena plagg nu. Vet inte vad "hemmafrun" gör om dagarna? Jo just ja, han är i Askarbäck och jobbar......... Sedan ska vi baka till jobbet, jag har fikat till personalmötet och så ska vi in till stan och träffa Annika och barnan. Vi ska handla till Karolinas 40-års fest som är på lördag. Hade tänkt att sitta i solen också. Vi får se vad jag hinner mé.

Ha en bra dag

Fotbolls premiär

Ja, då har snart lördagen gått. I morse var vi in till stan en snabbis och tittade på en bil. Vi är väldigt sugna på att byta bort den vi har. Varken Fredrik eller jag är speciellt nöjda. Någon som är sugen på en svart Passat?

När vi kom hem åkte Fredrik och jobbade en snabbis. Wilmer hade somnat i bilen , så jag tänkte passa på att sitta i solen och läsa. Men då ringde Anna. så det blev prat i solen istället. Vi hade inte hörts på en månad så det fanns lite att klara av. Strax efter ett kom Fredrik hem igen. Jag hade blivit lovad att få gå upp till fotbollen. Därför kom han hem och tog hand om sonen. Det visade sig att han och Johan också skulle gå upp, men jag ville gå långa vändan över Roteberg. Så jag tog  Scooter i höronen och hantlarna i händern och travade iväg. Gud vilket härligt väder! Jag gick i linne. Ett tappert försök att få lite färg på min vinterbleka kropp. Lika roligt varje år att bygga upp lite färg........

Hinden hade seriepremiär mot Tärnsjö. Det gick mindre bra. 1-4.... ...Man undrar varje match varför man ska följa ett div 5 lag, men det blir så bara. Det är ju trots allt lite roligt också:-) På vägen hem var Nova sur, så Johan fick bära henne hela vägen hem. Tur att vi var tre då, så jag kunde ta vagnen.  Ewelina jobbadar i helgen så Fredrik hade bjudit över Johan och Jonas på pizza!! Vilka utmaningar jag måste ha hela tiden. Det gick bra. Bättre och bättre faktiskt. Visst såg det gott ut, men moroten finns där vid målsnöret....:-) Till Wilmer och Nova grillade vi lax. Jag tyckte iofs att grabbarna kunde äta det, men de hade bestämt pizza. Självklart blev det Manhattan spel... Ja, jag vann idag igen :-) Fick dock dela vinsten med Johan, men det var han värd. Han har kommit sist varje gång han var varit med....

Sov gott alla!

Gissa?

Nu är det kväller och jag ska gå och lägga mig. Ewelina hade gjort en kanongod kycklingpaj.  Tack!  Min efterrätt var inte så dum den heller! Jag rekomenderar........Smarrig! Den gör jag till sista april.

Som jag trodde blev det Manhattan... Gissa vem som vann...... JAG! Ett poäng över Fredrik, känns ganska skönt faktiskt :)

Godnatt Alla, Var ni än är i världen


Härliga fredag

Ja, då var det fredag igen. Gud vad man uppskattar fredagar när man jobbar!! Oh, tänk vilket härligt väder. Jag vet att det tjatas om det överallt, men man blir lika glad varje vår. På jobbet idag flöt det på. Hade tänkt att snacka lite med chefen, men hon hade gått och gömt sig när jag skulle prata med henne, så jag passade på att ta 30 minuters lunch promenad då! det var kanonskönt!

När jag kom hem åkte jag och hämtade Wilmer i Askarbäck. Någon som är förvånad? Inte jag. När vi kom hem hade vi knappt lastat ur oss ur bilen så ringde en förälder....... Det var inte så farligt, eller jo, men inte för min del. Vi kunde lösa det. Skönt! Alla kunde få en lugn helg. Wilmer och jag var ute och lekte tills Nova och Ewelina kom. Det var dags för en promenad på eftermiddagen också, vi hade bestämt det sedan tidigare. Promenaden på lunchen blev en bonus. (Det var ju bara bra, nu kan jag ju unna sig något när jag varit så duktig i en vecka. Efterrätt eller vin? Hmmm Svår fråga) I alla fall, min plan var att Wilmer skulle somna. Det gick väl så där. Glad som en lärka hela tiden. Så även när jag kom hem. Han tultade runt på altan och gräsmattan nedanför medan jag städade undan i köket.

När Fredrik kom hem frågade han om han och Johan fick åka lite motorcykel. Så där bedjande. Bästa att passa på tänkte jag. Han fick det om han dammsög innan. Snabbt som ögat var dammsugaren framme. Härligt, då slapp jag!:-)

Wilmer käkade själv idag eftersom det helt plötsligt dröjde med maten. Efter maten blev han kanon grinig. Han var helt enkelt trött, vilket jag tyckte han skulle vara tidigare... De gör då aldrig som man vill.....:-) Så nu sover han..... Somande strax efter sex. Om han inte vaknar väcker jag honom efter halvsju.Annars blir det sent.... Det var ifs bra att han somnade så slapp han vara grinig när vi får främmande. Johan, Ewelina och Nova kommer över. De ska ju få smaka kakan jag bakade här om dagen. Ewelina har fixat middag. Per ringde, så han kommer också ut. Blir inte förvånad om det blir Manhattan.... :-)

Nu ska jag sluta! Mina inlägg blir alltid så långa......



Fippel Göran :-)  & Inte utan min traktor!



Två glada skitungar i solen  & Vitsippor i backen = VÅR

Ha en skön fredag!

Härlig morgon

Idag gick jag ut klockan sex på en morgonpromenad. Vad härligt det var att möta morgnen med solen i ögonen och fågelkvitter i öronen. Det skulle man göra varje morogn, men vem orkar gå upp klockan sex varje dag? Inte jag, men härligt var det. Tänk jag mötte min granne på vägen hem. Jag var ute före henne! Hon går samma sträcka varje morgon,ungefär på samma tid, det kan jag känna blir lite enformigt... Vad tycker ni?

Jobbet flöt på, lite insidenter som gjorde att man måste ringa hem. Alltid jobbigt att ringa sådana samtal. Både för föräldrar och mig, men det gick bra. Efter jobbet var jag förbi Annika och handlade lite blommor. Har inte sett henne på ett tag samt varit i affären på några månader, så det var på tiden.

Här hemma hade det hänt saker! Uffe har varit här, så nu har min utbyggnad fått gipsväggar, innertak samt dörr- och fönster smygar. Härligt! Det händer saker. Måste påminna Fredrik att han ska ringa målaren i kväll. Han åkte och jobbade efter Wilmer hade somnat. Det är ju vårbruk nu......:-( Jag får trösta mig med att det blir pengar till familjekassan..... Vi hann ju trots allt leka lite ihela familjen nnan det var dags för Wilmer att sova. Jag får var glad för det lilla..... Nej, jag ska inte klaga, vi har det väldigt bra!

Idag har jag gått in i vecka två på min lilla kur. Första veckan har givit goda resultat. Roligt, roligt. Stod emot kakorna idag med :-) Keso är gott è det mé. Som jag trodde gick de åt, fast inte på första rasten. En miss i planeringen ...-) Men efter lunch var det tomt. Tur att jag hade sparat lite till A-laget.

Nej, nu ska jag nog passa på att läsa lite i min bok. Det är ändå inget bra på TV. Har börjat komma in i boken nu, så nu är det kul att läsa. Ha det  bra, Ciao.

Hest och hostigt

Jag då har man blivit hes och hostig då. (Tur att det var vilodag i gå schemat.) Har gått på te och Fischer man hela dagen. Ha ändå låtit som en kråkbo i halsen. I dag passade jag på att åka hem när jag verkligen slutade från jobbet. Jag åkte och handlade lite för att sedan åka hem och göra en kaka. Jag har ansvar för efterrätten på Sista april så därför måste jag ju prova att göra den innan för att se om det funkar och om den är god. Ewelina och Johan ska få bli testpersoner. Den behövde stå i frysen några dagar innan servering, därför slängde jag ihop den idag. På fredag kommer dommen.

Det är en en chokladbotten, likande kladdkaka. Det vita är en vitchokladtryffel. Överst är det rostade nötter Jag tror att den kommer att var god, men kan aldrig vara på den säkra sidan.

Idag eller igår, är lite osäker har Wilmer kommit på hur man kan backa "med mening". Så nu går han baklänges och tycker det är skitaroligt. Skrattar högt tills han går in i något. Då skrattar jag.....:-)

På Oxarna hade vi bakdag. Vi bakade Brownies, Muffins och Chokladbollar. Jag smakade inte en ända!! En stjärna till mig. Det blev en hel del över om vi delade på jag och Emma. Barnen hade ätit så det proppade ur öronen. Jag tar med mig mitt till jobbet i morn och smörar lite. Vi har A-lag i mogon också, så det passar bra. Som ni säkert vet så finns det inga som är sådadna kakråttor som lärare. Det tar knappt en rast så är allt slut :-) Sparar nog lite så de A-laget får på em också. Bäst att smöra lite så de är snälla och kan ge bra recensioner när man söker jobb....... :-)

Ha det bra, Kram Erika

Tisdag och mor på besök

Ja då har snart min lediga dag tagit slut. Den började vid sju i morse av att Wilmer tyckte det var morgon. Jag tyckte dock att han kunde sova till åtta som han brukar numera, men så var det inte. Bra var väl det. Nu kom jag upp och röjde i sovrummet!!!!! Jag orkade inte strejka längre. Dammade, damsög golv, lister och säng, bäddade rent samt vädrade ur!! Känner mig faktiskt lite duktig. Inte över att jag jag bröt min städ strejk utan att det blev rent och fint. Fredrik har dock inte förstått min städstrejk....... Jag städade även av hallen här uppe samt damsög hela nedervåningen. Allt detta innan klockan nio! Vad säger ni?? Sedan var det frukost och ombytning. Strax före tio kom Johan och Nova och vi gick till Öfsk. Där var allt som vanligt. Det nya var en liten liten bäbis. Hon vägde idag 2560g!!! Mer än ett kilo mindre än vad Wilmer vägde när han föddes!! Hon var så liten och söt.

När vi kom hem var Wilmer ovanligt pigg tyckte jag för att inte ha sovit något på hela förmiddagen, så jag läste tidningen innan lunch. Skulle inte ha gjort det....... Wilmer somnade mitt i lunchen... ... Sov sedan i 2,5 timmar.
Mamma kom strax efter tolv till oss. Vi åt lunch tillsammans med Fredrik som kom hem på lunch (jobbade i Askarbäck). Sedan satt vi bara ner och pratade tills Wilmer vaknade. Han åt upp sin lunch, sedan cyklade vi och tittade på vitsipporna, nej jag menar blåsipporna. Mamma mindes tillbaka när hon var barn. Hemma i Våla finns inte alls lika mycket blåsippor, så hon brukar komma varje år och titta, om hon hinner med vill säga..... :-)

Efter vår lilla utflykt åkte mamma hem och jag gick handlade lite till Oxarna i morn och hem hit, bla jord. Nu har jag sått mina tagetes. Vi får väl se hur det går....

Snart ska Ewelina och jag ut och gå, kämpa på! Ha det bra alla glada!

På begäran :-)

Jag har fått en fårfrågan om mitt lilla gå projekt. Därför lägger jag ut detta. Det kanske finns fler som hänge på.

"Kom igen nu kör vi"  När ni går. Gå gärna power Walk.

            Vecka 1        
Måndag: Gå 50 min

Tisdag: 30 min intervall. 4 min hårt ov 1 min prat tempo

Onsdag: Vila

Torsdag: Gå 50 min

Fredag: 30 min rask lunch prom,

Lördag: Gå 75-90 minuter

Söndag: Vila

          Vecka 2
Måndag: Gå 55 min

Tisdag: Gå 55 min

Osdag: 30 min rask lunch prom:

Torsdag:  Gå 55 min

Fredag:Intervall 4 min hårt tempo on 2 min lugnt. Totalt 42 min

Lördag: Gå 75-90 min

Söndag: Vila

          Vecka 3
Måndag; Gå 60 min

Tisdag: Gå 60 min

Onsdag: Intervall. 6 min hårt och 3 min lugnt. Totalt 45 min.

Tordag: Gå 30 min

Fredag: Gå 50 min

Lördag: Gå 90 min

Söndag: Vila

          Vecka 4
Måndag: Gå 60 min

Tisdag: Intervall 6 min hårt, 3 min lugnt. Totalt 45 min

Onsdag: Gå 60 min kuperad teräng

Torsdag: Intervall. 4 min hårt ocg 2 min lugnt. Totalt 42 min.

Fredag: Gå 60 min.

Lördag: Gå 90 min

Söndag: Gå 90-120 min

          KLAR

Lycka till. // Erika


Måndag, måndag

Kunde inte sova i morse så jag åkte och solade och simmade. Ja, jag vet att man inte ska sola solarium, men jag vill bara ha lite färg på kinderna så man ser lite vår fräsch ut... Fåfängt jag vet..... men, men....Det var i alla fall kanska skönt att komma iväg. Det var alldelse lagom att simma i 25 minuter så där på morgonen.

På jobbet har det inte hänt så mycket spännande. Vi har haft en kurs på nya kopiatorn. Det är väl det största som hände idag. Stack hem lite tidigare och rättade MA-proven hemma i lugn och ro. Efter maten stack jag ut på  promenad. Skönt att komma ut i vår kvällen. Ewelina och jag har börjat ett program på fyra veckor.  Man ska gå X antal minuter varje dag med någon dag vila i veckan. Ytterligare ett steg i "mitt nya liv". Det går riktigt bra med det. Roligt, roligt. Stod emot fikat idag på personalmötet också. En liten stjärna till mig från mig själv.... :-)

Hade tänkt att ta ett kort på min krokusrabbat när jag kom hem så ni skulle få se hur fin den är, men de "hade gått och lagt sig"

i morn blir en dag med lilla älskligen. Nissehult och jag går nog på Öfsk luta det mot. Tror att mor kommer förbi också,

Ha det bra. Kram Erika

Helgen snart slut

Ja, då var det söndagkväll och helgen är snart slut. Visst går en helg fort. Man tänkte inte så mycket på det när man var hemma hela veckan. Då längtade man till helgen för då var älsklingen hemma i TVÅ dagar. Nu är det tvärt om.....

I dag var jag till Ewelina en sväng. Barnen lekte och vi pratade strunt. Efter en stund kom hennes mamma, moster och morfar. De hade med sig en massa fika som de bullade upp. Det stod jag emot. Känner mig stolt! Jag tog min kopp te. Wilmer käkade sin lunch där samt tog sin medicin, så vid kvart ett var han trött och ville sova, så tackade jag för mig och gick på en promenad i det härliga vädret. Det var lite kyligt, men med rätt kläder blev det bra. Wilmer somnade efter ett tag och sov i 45 min. Vaknade lagom  tills vi kom hem. Jag som trodde att jag skulle få äta lunch i lugn och ro. Icke sa nicke.

När Fredrik kom hem på eftermiddagen gjorde vi klart på baksidan samt krattade lite här och där. Wilmer hade ute- premiär med sin rutschkana. Mycket mysigt att vara ute med hela familjen i trädgården:-)

Efter att vi hade ätit middag kom Ewelina, Johan och Nova förbi. De lämnade en gasoltub till grillen. TACK SÅ JÄTTE MYCKET. Så nu är det bara att grilla på. Det komiska var att vi hade pratat om att vi måste fixa en ny tub under eftermiddagen. Snacka om "tajming".

Nu är Fredrik och Wilmer uppe i Askarbäck. Fredrik var tvungen att jobba lite till....... suck, men så var det. Jag får väl passa på att planera lite till skolan jag då.....



                        Nova in action..........De vägrar titta på mig.........Vad gör Nova? Jag vill också dit!

Ha en skön kväll. Kram till alla läsare från mig

Trädgårdsdag bl.a

Igår var vi in med våra träningscyklar till Crisse så de får sin vårsevice. Min Scotte behöver byta kjedja bl.a. Vi var även en snabbis till Bauhause (stavas det så?) och tittade på staket. Förra året rev Fredrik ner vårt räcke på altanen för det var genomrutten. Nu skulle vi behöva ett så Nissehult inte ramlar ner. Vi har ju planer på ombyggnation så därför vill vi inte lägga ner så mycket energi på ett räcke. Så därför var vi och tittade på färdiga... Det är ju högst temporärt enligt Fredrik......... Vilket resulterar i att det får sitta några år.......


När vi kom hem började Fredrik att klippa ner häcken på baksidan. Vi har inte gjort något åt den sen vi flyttade hit samt att de som bodde innan hade även de "glömt bort" den i några år. Så den var över 2 meter samt att det växte "små träd" i den. Vi klippte även ner snåret runt körsbärsträden och tittade ut tomtgränsen ordentligt. Har funderingar på att ta bort hallonhäcken mot grannen och sätta upp staket istället. Då kan det var bra att veta var tomtgränsen går ordentligt. Wilmer var inget "big fan" av motorsågem så han fick sitta på min rygg. HAN BÖRJAR BLI TUNG FÖR DET!!!!!! Stora tjurar är han inte rädd för, men lite oljud! Ja jag säger då det. När Wilmer sov på eftermiddagen passade vi på att släpa bort det mesta. Hittils har vi kört bort två kärror  till Anders kase. Håller på att fylla en tredje nu. Ska fortsätta i eftermiddag när Fredrik kommer hem. Han är och jobbar nu på förmiddagen.

På kvällen kom Jonas och Petter så vi spelade Manhattan. Vill bara medela att jag vann 2 vändor, tvåa en och ja, jag kom total sist sista vändan....  Skyller på tröttheten... :-)

Idag ska jag över till Ewelina för hon är också själv. Det kommer nog att bli en promenad i vårvädret.

             

Fredrik den stora skogshuggaren. Nu är den nere!! Kanonskönt. Luftigt och fint blev det



He he,not, han börjar bli tung!! Orkar inte mer än en timme numera

            

Se vad jag fick utstå igår? Visste ser det gott ut? Men inte en ända tog jag. Duktigt va?



Nämen är det bara min markör på denna stapel? Vad tokigt det blev! Jag vann STORT! :-)

Ha en skön dag i april. Just det., det är den 19 idag och Wilmer blir 13 månader. Ser jdet när jag tittar i almenackan. Oj oj. Snart moppe......

Ha det bra!


Äntligen fredag

Ja då var det äntligen fredag igen. Vad skönt efter en jobbig arbetsvecka. Jag har ju jobbat hela 3 dagar och en kväll.....:-) Glöm då för guds skull inte bort att jag har börjat ett nytt liv också. Det tar mer energi än ni anar. Än så länge går det bra.... Håll tummarna.

I dag när jag kom hem var det kanonväder så jag ville bara ut!!! Det enda jag hade varit ute var när jag gick till matsalen och var vakt, sedan hade dagen gått i ett...... Det är så himla mycket små pill man ska göra. Ni anar inte. Om det bara var att undervisa. Känner att jag börjar låta som en gamma lärarinna runt 70 år. Jag ska inte gnälla. Det är roligt att jobba för det mesta. Det är jattekul att ha egenklass och så.

I alla fall när jag kom hem ville jag bara ut, så då tog jag familjen med på en promenad. Wilmer skulle ändå sova lite, så det passade bra. Vi gick till Roteberg (hem till Jonas) och bjöd honom på middag. Eller rättare sagt. Fredrik bjöd honpm på ungkalrsmiddag. Pommes i ugn som man sedan lägger korv på och in i ugnen igen. Serveras med bea och ketschup och folköl. Hmmm. Gott va? Eller mindre gott. Glad att jag har mitt. Det var ett härligt väder och vi såg både Blåsipper och Vitsippor samt en massa Tussilago. Vinden i håret och solen i ögonen. Kan det bli bättre? Kanske.... Om bönderna inte körde en massa skit och små förpestade luften... :-)




Hem till Jonas. (baksidan av hans gård)




Fredrik och jag påväg hem från Jonas




Blåsippan ute i backarna stå, niger och säger att nu är det vår.



Wilmer sov sött...........tills han vaknade igen....


Nu väntar fredagsmys och helgen. Ha det bra. Kramar Erika

Nytt liv......igen

Ja, man ska aldrig ge upp. Varför ska det vara så förbenat lätt att gå upp och kanonsvårt att gå ner. Det är ju mycket roligare påvägen upp än ner. Någon som kan svara mig det???

Nu har jag i alla fall börjat om igen. Jag började denna gång på en torsdag. Varför alltid börja på en måndag tänkte jag.  Det har gått bra än så länge. Var ute och gick en promenad med Ewelina i torsdagskväll. utan barn. Tänk vad skönt det kan vaar ibland att få gå utan att behöva stanna för en massa saker. Mössan sitter snett, nappen ska i, tappade leksaker osv.

Jag var även till bokbussen och lämnade tillbaka min fyra böcker som jag öäst sista tiden. Hittade ingen ny, men jag har ett gänk pocket som ligger och väntar. började med Barbra Woods senate i går.

Nu ska jag gå och fortsätta mitt nya rätta ocg pigga liv...... :-)

JAG BLEV TOKIG, sedan GLAD

Ja vad säger man. Som ni kanske har läst har jag försökt att söka kurs, men det har inte gått så bra. Studera.nu har aldrig mailat tillbaka. Så i onsdags när ansökningen skulle gå ut tittade jag helda dagen efter ett mail med mitt lösenord. Men icke sa nicke. Inget lösenord. När jag kom hemfrån jobbet höll jag på att bli galen. Satt här vid datorn och svor. Fredrik blev sur på mig för att jag blev arg. Åkte iväg och jobbade på Oxarna, men det hjälpte inte. Varken ett mail eller att jag blev gladare. Sedan på torsdagen när jag öppnar mailen på skolan. Då hade jag fått det!!!! Klockan fem i sju på morgonen!! Vad skulle det hjälpa mig????? Suckade över detta i personalrummet. Då var det en snäll kollega som upplysta mig om att de hade extra öppet på ansökningen eftersom deras datasystem hade craschat. KANON!!!! Jag hade då 2 h på mig att söka. Så nu har jag sökt engelska i Karlstad på distan, 50% studetakt. Vilken utmaning det blir om jag kommer in!! HUA. Engelska är inte riktigt min grej. Men man behöver utmaning här i livet:-). Sedan har jag sökt Äventyrspedagogik i Norrtälje. Även det på distans. Så nu är jag glad igen att jag hann söka. Man vet ju aldrig om man kommer in eller ej, men nu har jag ju alla fall chansen.

I onsdags var ju även Uffe här och panelade groventrén. Ett steg i rätt rikting. Nu är det bara resten kvar..... :-)

              
Wilmer i gamla altandörren                                    Fin fin panel


Ciao

Sista dagen

Aj då, i dag var det sista dagen av ledigehet. 11 dagar har forsat fram och vad har man lyckats åstakommit? Inte värst mycket !  Jag har i alla falla njutit av tiden med Wilmer och av vårvädret. Man kan liksom inte få nog. Härligt härligt.

I går tog jag mig i kragen och jobbade. Jag läste på om Nationella proven igen så nu känner jag  att jag har läget under kontroll. Jag skrev större delen av veckobrevet samt rättade de flesta matteproven. Kanon! Fredrik jobade hos grannen Anders större delen av dagen pch sedan var han och spelade fotboll med B-laget. Det hade dock inte blivit så mycket spelande men han var där i alla fall.

I dag har Wilmer och jag varit på Öfsk med Ewelina och Nova. Wilmer var gnällig idag så det var minde roligt, men trevligt att träffa de andra mammorna i alla fall. Ewelina och jag pratade om att åka till Åland en dag här fram över. Hoppas det blir av. Roligt med små utflykter att se fram emot. Vi ska snart åka ner till stora syster. Vi ska ha fest för henne den 2 maj, så den 1:a åker vi ner. Vi firar sista april här hemma. hoppas att Fredrik följer med. Det kanske är sådant där vårbruk då, vi får se. Och så ska vi ju till Mora Kristihimmelsfärd.

Har börjat tänka på min framtid och hur den ska bli. Jag är ju med stor sannolikhet övertalig från jobbet till hösten. Känns lite så där. Jag hade ju tänkt att leta lärarjobb, men det verkar ju vara svårt att få när alla skolor måste dra ner på personal. Tråkigt. Skulle söka lite kurser till hösten igår, men det gick inget vidare, Jag har ett lösenord på Studera.nu men vet inte vad det är och jag har ännu inre fått något mail ffrån dem om vad det är och ansökningstiden går ut i morgon...... Hoppas det löser sig. Jag hade tänkt att läsa äventyrs pedagogik samt engelska eller geografi. Jag har även sökt lärarlyftet via jobbet. Vi får se hur det går med det...... Skulle bara var så skönt och veta vad som händer till hösten... Vi har även börjat prata om ett litet syskon... oj oj. Man vet ju inte hur lång tid det tar innan ett sådant vill "fastna". Med Wilmer tog det nästan ett år. Men det känns som jag vill veta vad jag ska göra i höst. Eller spelar det någon roll? Många tankar snurrar i huvudet just nu... Sedan är det hur vi ska hinna med allt i skolan innan sommarlovet. Det är ju så himla många dagar som går bort!! Jag säger då det. Allt löser sig , jag vet, men det är lite frustrerande innan man vet hur!! Håller ni inte med?

I kväll ska vi åka och hämta virke till groventrén. Uffe kommer i morgon!! Snart är kanske den klar, eller halvklar som allt annat här hemma.......(- Ja ja. Det finns de som har det värre. Jag har ju det ganska bra trots allt :-)

Ha det bra , Ciao

Middag hit och dit

Vilken härlig påsk det har varit hitills!!! Kanon väder och god mat överallt! Kan man begära mer?

I fredags var vi på fotboll uppe i Askarbäck. Då var det en kille i andra laget som fick en armbåge i tinningen och skadade sig så en ambulans kom ut. Ni förstår vilken händelse! :-)  Synd om killen var det. Efter fotbollen var det en senare lunch fos farmor och farfar. Vi kom hem precis så vi hann duscha för att åka och käka middag hos Klas, min morbror. Oj vad vi var hungriga då!! Inte speciellt. Wilmer slog rekord då. Han var vaken till kvart över tio och hade sovit 1,5 h på hela dagen. I lördags sov han till kvart i nio!! Så kan det gå......

I lördags var vi hemma på för middagen. Jag klippte Fredrik, oj så snygg han blev. Wilmer gjorde kortbyx debut..... :-)



Sedan åkte vi hem till Våla. Där hjälpte jag mamma med maten innan alla andra kom. Annika hade jobbat, tror att Leila också hade gjort det. När alla var samalde var det äggletning för fullt. Ett av Anders ägg försvann. Ingen av oss hittade det. Inte ens jag och det var jag som lade ut dem.......




Bild 1 Daniel i full jakt
Bild 2 Fotboll mellan Wilmer, morfar och Fredrik
Bild 3 Sara och Amanda äter så de storknar
Bild 4 Daniel leker med Wilmer


Vi åkte hem ganska tidigt från Våla efter en god middag. Speciellt efterrätten. Den hade jag gjort. Vi var alla trötta. Wilmer somnade ganska snabbt efter att vi kom hem, så det en myskväll i soffan för Fredrik och mig.

Ha en fortsatt trevlig helg!



Mysdag med mina killar

Det blev ingen inläsning på nationellaproven igår. när jag var klar här kom Fredrik hem. Otur!! ;-)
Wilmer vaknade strax efter och det bar i väg till Sjöö godsförvaltining. för er intresserade är det ett av Sveriges största jordbruk. Vi var där för att hämta instruktionsböcker. Där hade de en VÄLDIGT stor traktor. Självklart log Wilmer så sött så han fick sitta i den smamt på deras gräsklippare. Gräsklipparen var stor som en mindre traktor och den stora var så stor så Wilmer knappt visste att det var entraktor.

         

Wilmer på gräsklipparen!! Fullt rattande!

När jag skulle ta kort på honom i den stora traktorn fick jag hålla kameran över huvudet för att kunn aknäppa på honom.

   Vhoao vilken stor traktor. Många spakar fanns det också! :-)


Efter besöket på Sjöö åkte vi till staden Santa Cruse och käkade lunch. Efter luch åkte vi till Babyland och köpte cykelhjälm samt sparkskudd till bilen. Nu när lillkillen går blir det lite lätt kladdigt i bilen ibland. Hade säkert kunnat gjort ett eget, men det var mycket smidaigare att göra ett eget.



Tuff kille i sin nya cykelhjälm.


Efter inköp av hjälm och skydd åkte vi till Gränby och köpte påskägg till Daniel och Sara samt påskpresenter till varandra. Vi är så dåliga på att hålla oss så vi gav varandra presenterna redan igår. Jag fick Alcasars nya skiva och Fredrik fick Parträning med Paolo.  :-) Han har ju sagt att han vill träna, men han vill inte träna på gym eller spela fotboll och så vill han vara med mig. Kan det bli bättre! När vi var på Gränby köpte vi även en påskpresent till Wilmer (som om han inte har fått tillräckligt denna vecka ! :-) Han fick en tuff Keps. Vi passade även på att prova Solglasögen...



Tjena!!


När vi kom hen var bi ju tvugn att ta en tur med cykeln. Vi cyklade till Nova och skulle bjuda henne och Johan på mat tillsammans medJonas som skulle komma över. Det visade sig att Ewelina hade jobbat dag så hon var hemma. En trevlig överskning. Så kom hela failjen över på kvällen. Isa fick dock stanna  i bilen. Det blev en trevlig kväll som avslutades med tre vändor Manhattan. världens roligaste spel. Jag lyckades slå Jonas sista vändan och vinna. Jonas vinner för det mesta, men det spelar inte så stor roll. För roligt är det. Ewwlina och Nova hade smygit hem då för Ewlina skulle börja jobba 7 i morse. Hoppas du sov gott och att det gick bra på jobbet idag.

Idag blir vi hemma en del. Klockan 15 är det Påsk buffé I Askarbäck. Åker kanske upp på fotbollen innan. Vi får se. Kanske en cylkeltur i det fina vädret?

God fortsättning!


Bild blogg

Jag lovade i går och även för andra dagar sedan att det skulle komma bilder. Nu har jag tagit mig i kragen och laddat ner lite bilder. Det kommer mest bilder på Wilmer, förstår inte varför? :-)

Fredrik är och jobbar nu i några timmer innan vi ska åka till en stor gård utanför örsundsbro och hämta papper till såmaskinen han köpte igår. Påvägen hem ska vi stanna i stan och inhandlalite påskägg och grejer. Wilmer orkade inte vänta på att hans pappa skulle komma hem och han skule få sova i bilen så han sover nu och då fick jag ett gyllende tillfälle att sitta vid datorn i lugn och ro.

i fredags när Ewelina och Nova var här på middag kom Crisse förbi med en födelsedags present till Wimer. en pjamas från Thor (Cross märke)


Nöjd Wilmer i pappas i knä

I söndags när vi klöv bev det även lite bilder. Som ni säkert har läst var det en bra förmiddag och det är då bilderna är ifrån.



OHH, tjurarna . Hemma på grusgången. Nova o Wllle tittar på kalvarna. Här sov Wilmer i 2 h



I tisdags städade jag och Wilmer. Fint värre blev det! Här kommer ett litet smakprov.



Vardagsrummet (Det finns godis i hönan:- ) Farligt!! :-) Köksfönstret och  Matbordet


Nu får jag ta mig i kragen och börja läsa på om Nationellaproven i matte som jag ska börja med efter lovet. Synd att Fredrik måste jobba lite extra.... .-) Då Blev det ju tid över även för det nu när Wilmer sover.

Blev lite störd av min bror som ringde när jag höll på med bilderna. Han ville ha hem bilstolen. Det var ju dags snart tyckte han. De ska ha barn runt midsommar! Jag sa att han fick lugna sig. Fredrik har den när han och Wilmer "jobbar" och jag har bilen. Ni vet, åker lastbil och pickup och leverar vara och så. Det går ju inte att bara vara pappaledig, lite måste man ju jobba oclså.

Passa er för häxorna idag!

Glad Påsk, Erika


Härliga Påsklov

I bland kan han vara en guldgosse min son. I går kom vi aldrig iväg till Sara som vi skulle. Istället blev vi hemma och städade!!! Det gick kanon. Wilmeer sov 1,5h på förmiddagen, då vek jag tvätt. Sedan dansade vi runt med damsugaren tillsammans. Sedan var det dags att hänga tvätt. Första tvättkorgen ute för i år. Härligt med vår!! Eftersom Wilmer älskar att vara ute passade vi på att städa och göra påskfint på tomten. Ställa undan allt som har med vintern att göra. Nu får den inte komma tillbaks!! Efter det var vi till Stickan med återvinningen. Efter det var det dags för lunch. Efter lunch påskpyntade vi där nera och gjorde fint. De hönor jag brukar ha på golvet fick flytta upp på skänken år. Jag förstår inte varför jag gjorde det.....:-)

Sedan var det dags att hänga tvätt igen, sedan bar det av att panta burkar och köpa påskblommar både ute- och inneblommor. Fint värre blev det. Sedan var det mellis och eftermidagsluren och då passade jag på att torka golvet och göra mat!! vilken effektiv dag och vilken guldgosse!! Vad säger ni? (övervåningen får som vanligt vänta...)

På kvällen var vi till Gränby och handlade. Vi var förbi H&M och köpte överdragsbyxor till Wilmer. Han svettades ihjäl i sina galonbyxor. Vi hittade även en jacka till mig. Blev inspirerada av Frida nere i Malmö som hade köpt ny jacka.

I dag var Wilmer med Fredrik och hämtade deras nya såmaskin i Tierp i traktron!! Jag säger då det..... Det hade gått bra. Jag fick några timmar själv och min bok, trevligt var det. Efer lunch monterade vi fast cykelsadeln på min cykel, så nu är det bara att ut och cykla. Blir nog en tur i morgon. Ska inhandla en hjälm till lillkillen först.


Jag har knäppt en massa bilder som ska ut här. Kommer en ren bild blogg inom kort.... Känns som jag lovat det förut........:-)

Ha de bra, kram Erika

Påsklov

Vad händer med tiden??? Någon som vet???? Inte jag!! Jag kommer mig aldrig för att skriva här. Har många tankar och funderingar när jag gör andra saker, men sedan bara försvinner tiden.

Denna vecka har jag påsklov. Känns skönt att få vara 11 dadar med Wilmern. (Farmor har redan varit barnvakt två dagar......) Då har jag istället varit med min kära make. I lördags var vi till Timrå (!) och tittade på ny bil. Den vill vi ha!!!! Men bilhandlaren skambjöd på vår, så nu måste vi hitta någon som vill köpa vår. Vi får väl se hur det går.... Fredrik och jag fick i alla fall en mysig... (!) dag i bilen tillsammans.

I söndags och i går klöv vi ved tillsamans med Johan. I söndags var även Nova med. Det gick OK. Wilmer sov 2 h på förmiddagen och Nova tultade runt där själv. Kanon snäll tjej! På em när vår juvel var vaken gick det mindre bra. Han nöjde sig inte med det som fanns där  vi stod bakom ladugårn  (i Askarbäck) utan han skulle se på alla maskinerna som stod i de olika garagen... Vilken unge! Han vet allt för väl vad som finns hemma hos farmor och farfar. När han inte fick gå som han ville blev han kanon sur!!! Fredrik som hade barnpassningen hade fullt upp. Nova gick åt ett håll och Wilmer åt ett annat. Så igår när vi skulle klyva ved fick farmor rycka in. Tror dock inte att hon led. Fördelen var att vi blev klara redan klockan tre på em. Nu ska veden in i vedboden bara ...... Jag och Fredrik tycker om att hålla på med veden så det ska nog gå bra.  Kvällen tillbringade vi med familjen Andersson- Mårtensson och varsin Pizza. Kanske inte den bästa måltiden, men gått var det. Wilmer hade bara sovit en timme på hela dagen, så han fick följamed mig och Ewelina och köpa pizza i förhoppning om att han skulle somna. Tji fick vi, Han somnade till i kanske 2 minuter. Vi trodde då att humöret skulle tryta, men han var som en solstråle hela kvällen.

I dag har jag och Wilmer en egen dag. Fredrik är och jobbar idag. (tisdagar är hans jobbar dag) Fredrik ringde och frågade vad vi gjorde. Han vill inte jobba idag. Han ville vara med oss. Trevligt att höra. Det är sådant som en glad.:-)
Wilmer och jag ska åka till stan när han har sovit förmiddagsluren. Vi kanske ska träffa min kompis Sara och så ska vi handla, Det börjar eka lite i hyllorna här hemma. I morgon får det blir sorstädning. Wilmer och Fredrik får hitta på något så jag får huset för mig själv. Det är näst in till omöjligt att städa med Wilmer hemma. Plockar jag undan på ett ställe plockar han fram på ett annat. just nu har han tömt hela pappersåtervinnnningen här på övervånngen bara för att jag råkar göra något annat. Jag får skylla mig själv....... :-)

Ha de gott. Kram

RSS 2.0