Även fast man vill att livet ska stanna up...

bild163 (MMS)

Även fast man vill att livet ska stanna upp så gör det inte det. Både Fredrik och jag är sådana att vi mår båda bättra av att göra saker än att bara vara hemma. Så vi gjorde det vi planerat för dagen. Vi åkte till Thuns i Faringe och köpte kläder till Wilmer och jeans till F. Själv fick jag en turlista för Eckerölinjen. Man får vara glad för det lilla:-). Jag är mycket nöjd med att ha hittat så många byxor till W på dom och samma ställe!


Några av er visste

Några av er kära läsare visste att jag och Fredrik hade lyckats att bli gravida igen. Nu har semesters lycka vänt. Idag på förmiddagen var jag och Fredrik in till Akut gyn efter att jag haft lättare blödningar. Ingen fara sa alla, men jag trodde något annat. Det visade sig att även detta lilla barn var dött och låg och vaggade i min mage. Enligt längden skulle den ha slutat leva för cirka 3 veckor sedan. Så nu har vårt älskade lilla Pyre fått ett syskon i himmelen. Nu har Fredrik och jag två små änglabarn och ett  underbart barn här hos oss.
.
Efter som det är sommar så finns det dåligt med personal på sjukhuset, så själva skrapningen sker på tisdag. Då kommer jag att sövas ner och de tar bort det lilla fostret. Så det är till att vänta några dagar som vanligt.............
.
Just nu känner jag mig som världens sämsta kvinna på denna jord. Min älskade make försöker säga annat. Även de på sjukhuset försökte. Det vi var med om förra gången är mycket ovanligt och det som hände nu, händer 15 % av alla graviditeter. Jag säger bara en sak. Jag är jävligt trött på procentsatser hit och procentsatser dit!.
.
Till er som läser bloggen, ni kan väl meddela dem som inte läser bloggen och eventuellt kände till vår graviditet hur det har blivit. Tack på förhand.
.
Får se om jag skriver några inlägg på ett tag. Nu ska jag landa i detta.

Dagens kvällsfika! Idag är det egna hallon...

bild160 (MMS)

Dagens kvällsfika! Idag är det egna hallon. Smarrigt:) .


Vår nya familjemedlem sedan kl 9 i morse. ...

bild159 (MMS)

Vår nya familjemedlem sedan kl 9 i morse. Wilmer har döpt henne till Missan. Hon har lite svårt att komma till ro, men vid mina tofflor (!) känner hon sig trygg:-).


Kände nästan mig lite ensam på Gränbys par...

bild157 (MMS)

Kände nästan mig lite ensam på Gränbys parkering i morse. Det var jag och personalen. Inte ens PRO hade vaknat:) . Men det gick fort att handla!


Uppe med tuppen idag. Skjutsat mor och far...

bild156 (MMS)

Uppe med tuppen idag. Skjutsat mor och far till Arlanda. De ska over there för två veckor. Kan inte annat än bli lite avis.


Min tokstolle till son tycker om rå potati...

bild155 (MMS)

Min tokstolle till son tycker om rå potatis! Det finns säkert fler som gör det. . . . Men jag har lite svårt för det jag. Tycker ni om rå potatis?


Finns det något godare kvällsfika än färsk...

bild153 (MMS)

Finns det något godare kvällsfika än färsk annanas? Inte mycket:-)


Åkte förbi Vingåker. Tänkte ta en tripp in...

bild150 (MMS)

Åkte förbi Vingåker. Tänkte ta en tripp in på outleten. . . . Det var fler som tänkte det denna lite regniga dag:-) . Istället blev det lunch på detta vackra slotts café. Nu är det fotbollsspel i slottsträdgården innan vi far igen.


Nästa "turistfälla", Bergs slussar. Både v...

bild147 (MMS)

Nästa "turistfälla", Bergs slussar. Både vackert och läckert. För er som inte varit där det är värt ett besök. Det ligger utanför Linköping.


Har precis gått ut ur flygvapenmuseet. . ....

bild140 (MMS)

Har precis gått ut ur flygvapenmuseet. . . Vad gör man inte för kärleken:-). Några intressanta saker hade de faktiskt. Det de hade var en fantastiskt god räksmörgås!


Efter en cykeldag var det gott med glass i...

bild131 (MMS)

Efter en cykeldag var det gott med glass i stora lass och strössel så klart:-) .


Vissa båtar är större av andra i kanalen. ...

bild119 (MMS)

Vissa båtar är större av andra i kanalen. Här Diana af Göteborg.


Vårt hem för två nätter. Skeppsdockans cam...

bild104 (MMS)

Vårt hem för två nätter. Skeppsdockans camping & vandrarhem. Det ligger strax utanför stan precis vid kanalen. Ganska mysigt faktiskt:-) .


Cykling längs kanalen pågår. Har precis va...

bild103 (MMS)

Cykling längs kanalen pågår. Har precis varit i Mem, kanalens början och ätit en glass. Nu ska vi tillbaka och äta middag i Söderköping.


Bilen lastad. Cyklarna packade. Nu bär det...

bild095 (MMS)

Bilen lastad. Cyklarna packade. Nu bär det av till Söderköping och cykling längs Götakanal.


Utmattad kille somnade problem i nya sänge...

bild094 (MMS)

Utmattad kille somnade problem i nya sängen. F är och hjälper sin mormor och morfar så jag har huset för mig själv. Det ser ut som det blir Ernst och jag.


Min bäste vän i eftermiddagssolen. Fredrik...

bild092 (MMS)

Min bäste vän i eftermiddagssolen. Fredriks 32 års present från Peter och Co.


Liten blir stor

Idag har vi en mellandag. Vi var till stan på förmiddagen och gjorde lite ärenden. Sedan blev det lunch hemma i skuggan och efter det bad så klart. Oj, vad vi badar!
Bär vi var i stan så köpte vi en ny säng till Wilmer. Stackarn har sovit i spjälsäng tills nu. Det har ifs gått bra. Ingen har klagat, men nu kände vi att vi (föräldrarna :-) var redo att byta.
Så efter badet blev det sängbygge. Ingen var så entusiastisk som Wilmer. Han hjälpte till med skruvar och grejer. Så nu står där en stooooor och fin säng om ni frågar Wilmer :-)

 

Sagostund efter sängbygget. Min kalsongkillar ville inte ha kläder på sig efter badet......:-)

Nu är det bara att skruva isär och säga adjö till denna pärla.


Utflykt

Gårdagen tillbringades med goda vänner på en utflykt. Det var en varm och trevlig dag. Här kommer den i bilder i stället för ord.
.
.
.
.
Vi åkte med Katarina, Jannica, Jonas och Per
.
.
Den obligatoriska klappen i get/får hagen.
De hade även apor, kokobilar och kallameler bl.a.
.
.
.
.
Efter djuren blev det Tivolit. Det fanns några som även Wilmer kunde åka. Även jag passade på att åka en grej med Jonas och Katarina. En som var ny för i år, riktigt rolig!
.
.
Jonas sa att han inte skulle åka hem utan en Toblerone och så blev det! I det sista spelet tillsammans med Katarina vann de självklart den största! Någon som trodde något annat när Jonas var med ? :-)
.
.
Wilmer och jag satsade istället på något som man vinner varje gång. Fiskdammen. Inte ett besök på Furuvik utan fiske i fiskdammen.
.
.
Fiske under stor koncentration:-)
.
.
På vägen hem var det någon som somnade innan vi hade kommit en kilometer.....:-)

Våfflan

Kom på att jag glömt att visa er min nya pärla. Våfflan! Min nya älskade bil! Den flyttar till och med ner min älskade SAAB till andra plats på bästa bilar jag haft/kört. Namnet Våfflan har den fått pga registreringsskylten.
.

Den här är skön att ha när man lagar mat i...

bild091 (MMS)

Den här är skön att ha när man lagar mat i sommarvärmen! Vilken underbar sommar vi har! Ps den är även bra på nätterna:-).


Jordgubbs saften klar. Blev inte så mycket...

bild090 (MMS)

Jordgubbs saften klar. Blev inte så mycket, men det räcker så länge det räcker:) .


Vi tröttnade på hö körandet och åkte och s...

bild089 (MMS)

Vi tröttnade på hö körandet och åkte och spelade minigolf. Passade även på att leka i lekparken som syns i bakgrunden. Om jag ska vara ärlig så var Wilmer mest där:) . I kväll är det fest igen. I dag hos grannen Anders.


Stora höbalar på schemat idag. Bara pappa ...

bild086 (MMS)

Stora höbalar på schemat idag. Bara pappa och Fredrik som behöver jobba. Ganska skönt:) . Wilmer sitter som Fastgjuten i nolfars traktor;-) . Jag får se om jag får ur honom ur traktorn. . .


Efter jordgubbarna blev det lunch och bad ...

bild084 (MMS)

Efter jordgubbarna blev det lunch och bad vid Älvåsa (dalälven). I kväll blir det fest i Torvsätra.


Självplock jordgubbar på schemat i dag. sm...

bild082 (MMS)

Självplock jordgubbar på schemat i dag. smarriga och goda.


En härlig dag tillsammans med Daniel, Sara...

bild077 (MMS)

En härlig dag tillsammans med Daniel, Sara o mormor på Siggeforastrand. Det var fullt med bad och lek i vattenbrynet. Dagen avslutas med härligt sommarfika. Vattenmelon.


Mellanmål a la sommaren. Jordgubbar och is...

bild076 (MMS)

Mellanmål a la sommaren. Jordgubbar och isglass. . . :) . Här har vi en paus i badandet efter en fm med olika aktiviteter, hängt tvätt, klippt gräs, varit till stan och handlat samt hälsat på pappa som jobbar i värmen. Nu är det dags igen för bad!


Olyckan framme.....

Nu har olyckan varit framme igen, eller klantskallen som Fredrik säger. Efter sista lasset, när jag skulle gå ner från skullen, så halkade jag och "gled" ner för stegen. Slog i höften och armbågen i foderbordet. AJ sa jag då. Det gick OK, men armbågen är nu svullen och jag kan inte sträcka ut den helt. Det gick i alla fall inte så dåligt som för 4 år sedan, då jag fick en spricka iden......... tror jag. Om jag har fått en ny spricka så gör de ändå inget, det vet jag ju nu. Jag har i alla fall inte lika ont som förra gången:-)
.
Det blev några steg-olyckor det här året........... familjen klantig!

Väl hemma igen efter lite vila blev det ba...

bild073 (MMS)

Väl hemma igen efter lite vila blev det bad för fulla muggar! Nu är det full fart i vattnet. Här som ni ser hoppandes från kanten.


Sista lasset inne! Det blev inte så stort ...

bild071 (MMS)

Sista lasset inne! Det blev inte så stort som ni ser:) . Nu bär det av hem till playan:) .


Lördag

I dag blev det en paus i hökörandet, återigen. Gjorde inte så mycket. Då fick vi en familjedag istället. Vi åkte upp till Aspnäs, där det var Öppengård, dvs gården var öppen för besökare. Man fick titta på ladugården, djuren, traktorer och åka traktor och kärra bland annat. Det kanske inte låter så spännande för er, men det var lite roligt. Aspnäs gård är en stor bondgård med ca 200 kor och en massa små kalvar (osäker på djurantalet, men många är det).
.
Väl hemma igen blev det bad i polen flera gånger om. Det var härliga 26° i polen idag. Helt underbart att svalka sig i med tanke på dagens värme. Wille-mannen har blivit en riktig "badare" nu. Han hoppar och plaskar som bara den. Tur att det finns puffar. En mycket bra uppfinning!
.
Till kvällen blev det grillat som vanligt. I dag blev örtmarinerad kyckling. En tanke som slog mig var om man inte skulle grilla, det blir mycket sådant nu, men det är ju så gott. Gjorde faktiskt lite husman här om dagen. Det får räcka:-) Det är ju grillsäsong så kort tid på året, resten av året äter man nu "vanlig" mat varje dag.
.
Under kvällsdoppet kom Anders (grannen) förbi. Han blev klar med sitt hö idag. Så han och Fredrik sitter fortfarande och "firar" ute på altan. Wilmer och jag gick in när kvällssolen försvann. Vi var med länge och njöt på vår underbara nya altan.
.
I morgon ska det sista höet upp på skullen. Sedan ska vi rulla resten i stora lbalar (likn ensilagebalar), men det är en annan historia :-)
.
Självklar var batterierna slut idag, så inga kort knäppta.

Nyklippt sötnos. Här vid det obligatoriska...

bild067 (MMS)

Nyklippt sötnos. Här vid det obligatoriska fisktittandet med klippgodis. (pim pim) Nu väntar vi bara på pappan. Tack frissan!


Duktig kille i frisörstolen!

bild066 (MMS)

Duktig kille i frisörstolen!


Alltid lika spännande när paketen från Dis...

bild064 (MMS)

Alltid lika spännande när paketen från Disney kommer! I dag var det Tre små grisarna och en Nalle Puh bok. I kväll blir det frissan. Behövs verkligen!


Fundering

Jag har en fundering. Varför går det mycket bättre att städa när Fredrik är hemma? Nu när jag går hemma är det ju mycket passande om jag tog mig i kragen och gjorde den städning som verkligen behövs. Ni vet, torkar alla lister, tvättar fönster och städar i förråden. Men det blir liksom inte av. Suck. Jag har just nu en väldigt snäll son som leker själv och inte stör mig något, men det blir ändå inte av. Men på kvällarna när Fredrik kommer hem så får jag lite energi och plockar det dagliga så hemmet så OK ut. Konstigt.........
.
Sedan kommer ju nästa fråga. Varför ska det endast vara jag som har detta tänk i familjen? Visst går jag hemma mycket nu, men under terminerna jobbar jag lika mycket som Fredrik, ibland mer, men det är ändå bara jag som gör det stora (inom städningen). När jag tänker efter gjorde Fredrik inte så mycket när han var pappaledig och det går väl att jämföra hans ledighet med min semester:-)
.
Ja,ja. Jag blir nog inte klokare på det här. Blir inte bättre av att klaga på Fredrik.  Tror inte han gör mer hemma för det...........:-) Jag gör som vanligt helt enkelt :-) En kompromiss städning :-)

RSS 2.0