Nyårsdukningen klar! Om ni tittar noga ser...

20101231324 (MMS)

Nyårsdukningen klar! Om ni tittar noga ser ni små stjärnor på bordet. De har jag haft sedan nyår 2000! Den som spar han har. Vad ska jag använda när de är slut ? Gott Nytt År alla!


SMS-inlägg

20101231323 (MMS)


Blev visst ingen text sist........ Nyårs p...

20101231323 (MMS)

Blev visst ingen text sist........ Nyårs piffar här hemma medan jag tittar på Sund of music. En klassiker som F tycker är värdelös så bäst att passa på medan han och Wille är och handlar till kvällen.


Summering

Året börjar onekligen gå mot sitt slut och det är dags för en summering.

*Det var en tung start.

*Det blev bättra och bättre.

*Tungt  mitt på året.

*Bet ihop och hösten blev riktigt bra

.

Jag känner att jag har blivit starkare som människa. Jag tar inte åt mig lika mycket längre och fokuserar inte på små saker. Jag kan verkligen se att det som hänt mig/oss hade någon mystisk mening......

.

Även fast 2010 var ett helt OK (trots allt) och jag växte som människa så önskar jag verkligen att 2011 ska mitt och Fredrik år Jag önskar även er alla allt gott och att även ni får lyckan att blomma under nästa år.

.

GOTT NYY ÅR ALLA KÄRA LÄSARE

.

 


Här gräddas hotelfrukost årets sista dag.

20101231321 (MMS)

Här gräddas hotelfrukost årets sista dag.


Jag och Wille fixar desserten till i morgo...

20101230320 (MMS)

Jag och Wille fixar desserten till i morgon. Så har vi senaste åren. Killarna står för mat + lagningen av mat och jag jag dessert och dukar om vi är här hemma.


Jag klarade det! Kudden är nu ren och fin ...

20101230319 (MMS)

Jag klarade det! Kudden är nu ren och fin och Wilmer har inte märkt något :-)


Håller på att tvätta. Bl.a Wilmers örngott...

20101230318 (MMS)

Håller på att tvätta. Bl.a Wilmers örngott....... Jag hoppas innerligt att han inte ska sova middag idag. Jag klarade tvättmaskinens tid. Nu gäller det så jag klarar även torktumlaren........ :-)


Wilmer har skrivit ett kuvert till Tomten ...

20101230317 (MMS)

Wilmer har skrivit ett kuvert till Tomten och skickar med napparna med julklappssäcken som Tomten glömde. (Han slutade med napp på juldagen då han fick blåser i mun, sedan dess har han inte haft. Så då gjorde vi som Nova - Gav napparna till Tomten :-)


Har alltid varit lite avis på små barn som...

20101229315 (MMS)

Har alltid varit lite avis på små barn som har så praktiska (& sköna) fuskpolos. Provade en av Wilmers i morse innan vi åkte till Våla. Har inte tagit av mig den dess :-) Tur att Willeman har två........


Vi tillbringar tid med mormor, Daniel och ...

20101229299 (MMS)

Vi tillbringar tid med mormor, Daniel och Sara i pulkabacken hemma i Våla.


Har kört Revaxör i natt...... Nu har jag l...

20101229297 (MMS)

Har kört Revaxör i natt...... Nu har jag lite bättre. Det får bli en sväng i natt med...... Det är jag och pensionärerna som har vaxproppar :-)


Titta vilka som kom :-)

20101228296 (MMS)

Titta vilka som kom :-)


Vi är och dansar på julfesten i Bygdegårde...

20101228291 (MMS)

Vi är och dansar på julfesten i Bygdegården. Vem vet vem som kommer sedan......:-)


Wilmer var fortsatt hungrig och sugen på a...

20101227290 (MMS)

Wilmer var fortsatt hungrig och sugen på att äta något. Det firade vi med att fika lite "nussebulle". Vem som är gladast, pappan eller Wilmer, ingen som vet :-)


Äntligen - Han åt!

Wilmer har under senaste tre dagarna levt på två knäckebröds mackor och två bullar plus vätska...... Han är väldigt lik sin mor när han inte äter.........:-( Orsaken till hans matvägran har varit blåser i munnen. Idag kom kulmen. Förmiddagen gick väl OK, sedan kom Ewelina och tjejerna, det gick galant. Efter det somnade han som en stock eftersom han skulle gå upp kvart i sex i morse....... Men efter vilan brakade helvetet loss. Inget var bra - Han skrek och skrek. Allt jag gjorde var fel, han slängde ut blåbärssoppan på bordet o.s.v. Blåbärssoppa, jippi! NOT!
.
Men efter ca en timme kom pappan hem. Då var vi så less på varandra jag och Wilmer. SÅ efter lite lirkande från pappan fick vi i honom lite blåbärssoppa, sedan bleb humöret bättre och bättre. Det slutade med att att vi fick i honom spagetti och äter! Vilken vinst. Nu är livet som vanligt igen. Phu, vilken pärs. Vill inte umgås med en matvägrande Wilmer allt för ofta.......

Här ska duelleras! Vem vinner? Jag eller F...

20101226289 (MMS)

Här ska duelleras! Vem vinner? Jag eller Fredrik?
Det trista är att Wilmer inte är på topp än. Nu har han blåser i mun och vill inte äta ngt och är allmänt gnällig. Det han har ätit är två bullar doppade i saft......... Men nu tänker vi inte på det och spelar spel. Han är ju pigg mellan varven :-)


Kalsongmys i soffan medan vi tittar på Tro...

20101226287 (MMS)

Kalsongmys i soffan medan vi tittar på Trolltyg i tomteskogen.


Nu är det uppdukat för julmiddag :-) Först...

20101224285 (MMS)

Nu är det uppdukat för julmiddag :-) Första julen hemma hos oss någonsin. Jättemysigt. Detta kommer vi att göra om :-)


Julfrukost hos mormor & morfar tar på kraf...

20101224284 (MMS)

Julfrukost hos mormor & morfar tar på krafterna, speciellt om man hade dryga 40° feber i natt. Wilmer och jag ska vila lite nu, medan Fredrik är ute på hemligt uppdrag. Det var så hemligt att han hade mask för ansiktet :-) God Jul till er alla!


Granen på plats. Ingen Piff & Puff gran, m...

20101223282 (MMS)

Granen på plats. Ingen Piff & Puff gran, men det är vår gran. Wilmer gillade den och tyckte om att klä den och det var/är viktigast. Ni får se granen lite på snedden:-)


Köttbullarna rullade. Nu skjuts in i ugnen.

20101223273 (MMS)

Köttbullarna rullade. Nu skjuts in i ugnen.


Sovande man....

Har en sovande man hemma i dag. Vattnet förs i natt så han fixande det under halva natten.......
.
I går kväll var jag ut och käkade med två av mina kollegor och kom hem kvart i tolv, det var då vi upptäckta att det inte rann något vatten...... Så det var tur att jag var ut igår, annars hade vi inte varit vakna då och då hade det frusit ännu mer. Hua, vill inte tänka tanken hur det hade blivit då. Så idag är Fredrik hemma och sover. Han somnade väl framåt fem....... Så jag förstår honom.
.
Ni kanske ställer frågan vad gjorde du då? Jag tog hand om WIlmer som vaknade och var arg sedan frågade jag om jag kunde göra något - Svaret var nej. Istället gick jag upp och eldade i morse!

Det fanns tydligen flygande kor när Jesus ...

20101223271 (MMS)

Det fanns tydligen flygande kor när Jesus föddes:-)


Allt är förberett. Nu fattas bara granen.....

20101223270 (MMS)

Allt är förberett. Nu fattas bara granen.....


Sådär ja. Då var sillen klar! Nu julklapps...

20101222269 (MMS)

Sådär ja. Då var sillen klar! Nu julklappsinslagning :-)


Här står jag och drar av skinn på strömmin...

20101222268 (MMS)

Här står jag och drar av skinn på strömming som legat i sin lag sedan kl 8 i morse. Nu ska det göras senap- och vitlökssill.


Städar......

Wilmer och jag städar på två olika sätt..... Jag plockar undan och han plockar fram..... Någon med barn som känner igen sig:-)

JULLOV

Jullov, jullov kul. kul.kul. Julen är kommen bomfadderallan, tomten är vaken - Hej på dig! Titta det snöar....
.
Äntligen har dagen kommit! Som jag längtat de sista veckorna. Nu är jag ledig i nästan 4 veckor!!!! Avslutningen gick bra. Barnen sjöng fint och vi hade trevligt fika efter kyrkan. Barnen blev glada för sina presenter och jag fick både choklad och blommor!
-
Efter jobbet blev det julklapps shopping. Jag både köpte min första och sista julklapp till familjen idag. Känns bra :-) Efter det bar det av till bilverkstaden för att byta halvljus. ...... Fick vänta i 1h och det hela kostade 881 kr......:-( Finns verkligen för och nackdelar med xenonljus. De håller länge men de måste bytas på verkstad och kostar skjortan! Men nu ska de väl lysa i många år framåt för nu har vi bytt båda två under hösten.

Smitit upp

Wilmer och jag är själva hemma. Jag har smitit upp och fixar lite saker, men var tvungen att stanna upp. Jag hör hur Wilmer leker där nere för sig själv. Han pratar oavbrutet för sig själv...... Det är bara för roligt att lyssna på honom i smyg.
.
Jag känner mig nästan som en mamma på film. - Den som sår i dörrkarmen och tittar på sina barn och ler änglalikt:-) Nu är det allt annat än det var i morse........ Då var det mindre bra. Allt som kunde gå fel gjorde det. Då är det extra härligt att avsluta dagen på detta sätt. Sedan att groventré och vardagsrum ser ut som ett smärre kaos, det får man ta. Jag är ju trots allt ledig både onsdag och torsdag...... :-)

Sådär ja.då var elevernas julklapp klar!

20101220267 (MMS)

Sådär ja.då var elevernas julklapp klar!


Musikhjälpen

Om ni inte redan har uppmärksammat Musikhjälpen så gör det! Lätt att göra en god sak, dvs skänka pengar till en bra sak - Den här gången till att motarbeta handeln med barn.
.
Musikhjälpen sänds dygnet runt på P3 och SVTplay och under dagtid på SVT2 under den här veckan. Titta! Lyssna! Önska låtar! Ni har hela helgen på er! Det är riktigt bra för er som missat detta!
.

Lyssnar på ljuvmusik på Wilmers julavslutn...

20101217265 (MMS)

Lyssnar på ljuvmusik på Wilmers julavslutning :-)


1 år av saknad

I dag är det ett år sedan vi fick reda på att det barn vi bar inte längre fanns med oss.
Vi tänder ett ljus för lilla Pyret.



Vem var då Pyret?
.
Pyret var en liten tjej som dog i vecka 25 i magen.
Hon var ca 21 cm och vägde knappa ett kilo när hon föddes fram den 18 december,
två dagar efter att hon konstaterades död.
Hon har fått namnet Ebba.
.

.
Hoppas du har det bra vår kära Ebba, Wilmers lillasyster, vi saknar dig!


15 år

Tänk vad tiden går. För femton år sedan så blev det min man och jag. Vem kunde tro det? Inte jag! Nu blev det så och det är jag glad för:-) Så idag blir vi byxmyndiga och får köra moppe ihop:-)
.

Vi två dagen innan vårt bröllop.

Det är även otroligt hur få kort vi har på varandra tillsammans......:-)


På förmiddagen var vi upp till Askarbäck o...

20101212260 (MMS)

På förmiddagen var vi upp till Askarbäck och högg julgran. I farmors gömmor hittade vi skidor efter Vickan. Wilmer fick prova och mot alla odds gick det bra :-) Så han skidade runt där som bara den. Kul!


Wilmer fick en present/tidig julklapp av J...

20101212262 (MMS)

Wilmer fick en present/tidig julklapp av Jonas och Jannica när de var förbi i går kväll. Det blev snabbt en favorit. Så nu dånar polissyrenerna högt här hemma. Tack för det J& J :-)


Begravning

Idag har det varit begravning för kära mormor. Jag var med i morse och hjälpte Annika att göra kistan. Det är en konstig känsla att vara i Berthåga. Ibland kommer det över en att hela kylrummet är fullt av dö´ingar, men sedan glömmer det mellan varven och har fullt fokus på att få blommorna så bra som möjligt. Som vanligt gjorde syster ett bra jobb. Jag är mest med som ett extra öga och lite "snittare".
.
Begravningen var väldigt fin. Självklart så grät man och tanken på Pyret fanns där konstant eftersom det var i Bälinge kyrka och det inom kort är ett år sedan det hände. Vi gick även och tände ett ljus i  minneslunden efter gudstjänsten. Men mormor lilla fick ett mycket fint farväl. Efter begravningen var det minnesstund och tillfälle att prata med släkten. Blev dock inte så mycket av det idag. Dels har man tappat kontakten med många - Vi är vuxna nästan alla och vi lever våra egna liv med egna familjer och dels var jag inte på "mingel" humör. Några pratade jag med och det var trevligt :-)

I går torsdag

I går blev det en lång med lyckad arbetsdag. Klassrummet blev till slut städad och alla teckningar uppsatta. Fick ett mess från Jenny idag (hon som har klassen på fredagar) där det stod.
- Trodde jag gått in i fel klassrum. Det fanns så många rena ytor:-)
.
Mitt klassrum var ett organiserat kaos, men nu, kanske fram till jul kommer det att vara ett organiserat klassrum. Annorlunda känsla:-)
.
Arbetsdagen avslutades med klassens årliga Luciatåg. De var fantastiska! Ni skulle ha hört dem! Fredrik och Wilmer var där även i år. De kan intyga:-) Under kvällen fick jag många värmande kommentarer från föräldrar. En kväll som igår gör det verkligen värt att slita som man gör med det mesta. Fick även uppskattning av några angående årets adventskalender- Kul!
.
Min arbetsdag skilde sig verkligen från en av mina kollegors arbetsdag. Hon hade bl.a. blivit slagen av en elev och sedan ifrågasatt av elevens mamma...... Samma arbetsplats två olika klasser. Mina tankar går mycket till henne idag. - KRAM

Mitt klassrum innan städning. Nu ska det r...

20101209253 (MMS)

Mitt klassrum innan städning. Nu ska det röjas!


1 månad kvar....

Om prick en månad så åker vi till Gran Canaria. Denna gång till San Agustin. SKa bli skönt. Dels på grund av att få lite värme och dels för att vi får en vecka extra jullov!!! Nice, nice.
.
Sista tiden har varit små jobbig. Många turer hit och dit. Det värsta har väl lagt sig men några pusselbitar kvarstår....
.
Så om en månad så drar vi. Tidigare i veckan var det 27°. Det var gärna vara det även i januari. Tror inte på det., men men. Det blir bra ändå. någon gång ska väl vara den första semestern med dåligt väder:-)

Plötsligt händer det!

Hade avslutande lönesamtal - Kom ut med en liten "Plötsligt så händer det" känsla. Fick en löneförhöjning på 1600:- i månaden! Fortfarande underbetald, men nu lite mindre underbetald. Plus att jag inte behövde beta lunchen för den här terminen på 650:- Jippi! Det är härligt att vara anställd av Uppsala kommun och ha över 4 års utbildning! :-)
.
En annan plötsligt så händer det är dagens Wilmer kommentar. Fredrik är på toaletten och kissar. Wilmer går in till honom:
- Pappa vilken fin nopp du har.
.
Jag höll på att skratta i byxorna!! Kommentarerna från barn i 2-3 års åldern bara kommer - Plötsligt så händer det:-)

Det blev premiärbad idag!

20101205249 (MMS)

Det blev premiärbad idag!


Köksfönstret har tydligen blivit en verkst...

20101205248 (MMS)

Köksfönstret har tydligen blivit en verkstad:-)


Wilmer och pappan ska ut på en skoter tur.

20101205244 (MMS)

Wilmer och pappan ska ut på en skoter tur.


Inget bad, men bak

Det blir inget bad idag. Det var alldeles för tjockt islager. Så vi eldar på idag och så kommer vi att bada i morgon.
.
I stället för bad blev det en hel del bak istället. Wilmer och jag bakade både pepparkakor och Lussekatter. Det blev en hel del katter. Tur att vi bakade då vi fick spontan gäster på fika. Ki (Krister) och Per & Katarina kom förbi. Trevligt :-) De fick smaka på våra nya godsaker.

Bakning under stor koncentration. Konstigt nog så gick min kavel bättre, så vi bytte hela tiden:-)



"Målning" med ägg och "russning" samt en Lussekatts gubbe a´la Wilmer :-)


Wilmer bejakar sitt kvinnliga jag och får ...

20101204225 (MMS)

Wilmer bejakar sitt kvinnliga jag och får nytt nagellack:-) Det han fick hos Moa igår hade försvunnit på två fingrar = stor sorg. Måste måla nytt.


Även tunnan tänd denna vackra dag. Ska bli...

20101204223 (MMS)

Även tunnan tänd denna vackra dag. Ska bli vinterbads premiär i kväll :-)


Fåglarna ska ha sitt denna vackra vinterdag.

20101204221 (MMS)

Fåglarna ska ha sitt denna vackra vinterdag.


Fredagsdans hemma hos Moa :-) Anna och jag...

20101203220 (MMS)

Fredagsdans hemma hos Moa :-) Anna och jag tittar på Idol (jag för första gången :-) och Mille däckade för 1,5 h sedan. Vi blir kvar här tills vi ska hämta pappan vid tolv. Sov gott!


Wilmer somnade som en stock när vi kom hem...

20101203213 (MMS)

Wilmer somnade som en stock när vi kom hem efter en heldag i stan. Medan jag packade upp matkassen så somnade han :-) Gör dock inte så mycket eftersom vi ska till Anna och barnen i kväll. Har blivit en liten tradition att ses när männen är ute på julbord.


Lustigt

Visst är det lite lustigt att man kan bli lycklig av att få ont i benen, helt slut i armarna, flåsa som bara den och svettas så det rinner om en. Det låter verkligen inte trevligt eller hur?
.
Men det är verkligen så roligt på Step Upén på torsdagar! Jag blir alldeles lycklig hela jag:-)

Lyckan total! Äntligen är dags att öppna k...

20101201212 (MMS)

Lyckan total! Äntligen är dags att öppna klad kallendern. Som vi väntat! Nu har vi öppnat ettan! Nu är det bara att vänta till i morgon :-)


Kallendern på plats ! Nu kan skoldagen bö...

20101201210 (MMS)

Kallendern på plats ! Nu kan skoldagen börja!


RSS 2.0