Här har bakats till jobbet! Både kladdkaka...

20100930084 (MMS)

Här har bakats till jobbet! Både kladdkaka och björnbärskaka.(båda gluten och lactos fria) I kväll blir det full bil till Bälinge och step up. Roligt!


Bra dag

Idag har det verkligen varit en bra dag på jobbet. Vi hade friluftsdag i skogen. Jag behövde inte lösa en enda konflikt! Barnen hade trevligt tillsammans i sina faddergrupper och det var ett strålande väder.
.
Det känns även som "gnällandet" har minskat på jobbet sedan förra veckan. Det behövs helt enkelt att man lägger korten på bordet, visar hur man mår för att få merparten av kollegorna att vakna. Att vi alla hjälps åt att se det positiva i vardagen så blir det bättre!
.
Jobbardagen avslutades med bokcirkel i Storvreta. Där träffades 8 lärare och hade boksamtal om barnböcker. Det var mycket givande två timmar och som ett litet plus fick vi tre böcker i var som vi ska läsa till nästa gång. Trevligt, roligt och givande.
.
Dagen avslutades med två varv i spåret. Det kändes riktigt bra. Jag sprang och peppade mig att i dag skulle jag orka tre varav. När jag kom för att ända lamorna hittade jag inte knappen. Luften gick lite ur mig. Nu hade det blivit alldeles för mörkt för att ta ett varv till. Jag vill ju inte riskera att snubbla på rötter bara för att. Ja, ja, Det blev ju två bra varv i alla fall. När jag sedan berättar det för min lusin Sofie(som varit Willw vakt) så säger hon att knappen är flyttad till reklamskyltarna (i slutet av spåret). Suck igen..... En liten fråga. Hur svårt kan det vara att sätta upp en info skylt om det ????
.
Till sist: Tack Syskonen Bergström för att Wilmer fick leka med er medan vi var ute motioner på olika håll.

Vilken härlig höstsol vi har! Blir man int...

20100927083 (MMS)

Vilken härlig höstsol vi har! Blir man inte glad? Jag kommer hem med ett leende trots att klockan är sent. Underbara höst. Hoppas den stannar några dagar.


Härlig höstdag avslutas på bästa vis. Ett ...

20100926080 (MMS)

Härlig höstdag avslutas på bästa vis. Ett varmt bad i tunnan :-)


Vi höstfixar här hemma. Wilmer tvättar tra...

20100926074 (MMS)

Vi höstfixar här hemma. Wilmer tvättar traktor och kärra. Det måste också göras innan vintern :-)


Vi har lördagsmys med olika frukter och lj...

20100925072 (MMS)

Vi har lördagsmys med olika frukter och ljus. Wilmer diggar musik på TV,n :-) Det ska bli skönt att glida ner i soffan efter aktiv dag. Den har innehållet morgonträning i Bälinge, en sväng tll Thuns, fotboll och till sist matlagning.


Pappan på plan efter 3 år. Bäst att dokume...

20100925069 (MMS)

Pappan på plan efter 3 år. Bäst att dokumentera :-)


Hittade den här. Körde ett pass. Min komme...

20100924060 (MMS)

Hittade den här. Körde ett pass. Min kommentar -Underskatta inte en kvart med Paolo! Nu ska flåset få sitt i spåret.


Tuffa dagar

Nu har jag landat efter två tuffa arbetsdagar. På onsdagen jobbade jag 8-18 och hade en kvarts rast. Annars var det lektioner och möten i ett. I går började jag 7.30 och åkte från jobbet 20.30...... Jag hade föräldramöte. Jag hade bävat lite för det eftersom det hade varit lite oroligt i föräldragruppen senaste tiden. Men med ett glatt leende kan man charma alla :-) Skämt och sido, det gick bra. Det enda missödet stod en kollega för..........
.
i dag har jag haft sovmorgon. Wilmer fick sova hos farmor och farfar igår. Fredrik, den söte tyckte jag var värd en sovmorgon :-) Nu ska jag strax ta två varv i spåret för att sedan hämta sonen. Sedan vet jag inte riktigt vad som står på schemat. Något hittar vi säkert på :-)

En eloge

Jag vill bara ge min kära man en eloge. Sista tiden på jobbet har varit trist. Han har stått ut och lyssnat.
Idag när jag kom hem möttes jag av ett litet rosa paket. I det paketet låg två vackra små örhängen. Vill ni se dem får träffa mig :-) Han lagade även en god middag till mig så jag kunde rätta elevarbeten. Puss och tack kära man.

Bilsbevis på mosen!

20100921059 (MMS)

Bilsbevis på mosen!


En äppeltjuv i trädgårn! Nejdå. Det är bar...

20100921060 (MMS)

En äppeltjuv i trädgårn! Nejdå. Det är bara mamma som tar hem lite äpplen, vilket är helt OK. Hon hade med sig 6 förpackningar äppelmos till frysen när hon kom. Bäst att passa på att ta några till så hon kunde göra mer mos till pappa. Tack mamma för mosen.


Jag gör ett litet test med telefon och ski...

20100919049 (MMS)

Jag gör ett litet test med telefon och skickar en läcker bild från gårdagen. Fin redgnbåge va?


Måste bara få säga - Suck!

Måste bara få säga - Suck! Oh vad jag är trött på jobbet. Ska man vara det efter att ha jobbat i dryga månaden? NEJ. Men jag upplever att alla gnäller - Föräldrar, barn, kollegor, busschaufförer. Ja det känns som alla gnäller!! Det blir så trista i längden. Sedan alla jä...la möten!! Det ska vara möte hit möte dit. Vart tog tiden vägen att göra det jag gick på universitet i8 fyra år för. VART? Jag letar efter den med lykta, men hittar den inte. Just nu känns det bara  -  Suck vad tråkigt och trist! (Ser ni att jag låter precis som de jag skrev om i början :-)
.
Så nu ska jag inte klaga mer! Nu ska jag gå upp till Åkerlänna och gympa!

Vi har varit borta........ Det var några t...

20100920056 (MMS)

Vi har varit borta........ Det var några tomater som mogna då......:-)


Resan fortsätter. Vi har nu käkat middag ...

20100919052 (MMS)

Resan fortsätter. Vi har nu käkat middag Örebro och Wilmer och jag har filmstund i baksätet. Säga vad ni vill om den nya tekniken. Den är nice att ha resor sem dessa:-).


Vi är nu påväg hem. Suck! Det är alltid tr...

20100919048 (MMS)

Vi är nu påväg hem. Suck! Det är alltid trevligt att åka ner till Götet. Skulle garangterat göra det oftare om det vore för den checka bilresan på 5-6 h i vardera riktning........


Efter fotboll med regn :-) Är vi nu ute oc...

20100918037 (MMS)

Efter fotboll med regn :-) Är vi nu ute och tittar på havet med sol:-) Vi är ute vid Marstrand inte långt från syrran.


Bilen packad. Vi ska nu på fotbollscup inn...

20100918035 (MMS)

Bilen packad. Vi ska nu på fotbollscup inne i Göteborg, Simon spelar. Det är bra med stor bil. Alla får plats :-)


Vi har tagit oss in till Kunbälv city. Här...

20100917013 (MMS)

Vi har tagit oss in till Kunbälv city. Här ska vi köpa lite presenter och kex i Bräckboden. Liten butik vid Göteborgs kex fabrik. Kortet kan vara snett.... Har inte lärt mig hur man ska hålla nya tel när man knäpper :-)


Nu har vi gjort vår plikt. Vi har varit p...

20100916008 (MMS)

Nu har vi gjort vår plikt. Vi har varit på Fyrishov och röstat. Så smidigt det är med alla ställen man kan rösta. Nu finns det ingen son kan säga - jag hann inte eller jag kunde. Du har ju kunnat rösta varje dag 10-19 alla dagar i veckan.


Rutten inställd. Nu kör vi ner till syrran...

20100916007 (MMS)

Rutten inställd. Nu kör vi ner till syrran. Ps vi hittar dit men inte Charlotte, hon har flyttat .Ds.


Sitter o väntar på wåfflan som får ett nyt...

20100916006 (MMS)

Sitter o väntar på wåfflan som får ett nytt öga. Med den här bilen får man ingte byta halvljus själv....... Jag väntar i ett mkt upplyftande "fikarum" :-).


Guld ögonblick

I dag när vi låg och lästa godnatt sagan hostade Wilmer till.
-Jag é huk mamma.
- Nej, inte är du sjuk. Du är frisk nu. Du bara hostade lite.
- Nej, jag hostar mycke. Jag måste till doktorn.
- Men vi har ju din medicin hemma.
- Nej. Jag é huk. Jag måste till doktorn. Jag har spunk. Här och här, i hela magen mamma.
- Oj då!
- Aha, jag har spunk i hela mig jag. Jag måste till doktorn jag.
.
Vad säger man? Jag kan säga att det var svårt att hålla sig för skratt. För han var mycket allvarlig. Söt göte. Ett riktigt guld ögonblick:-)
.
(Tro inte att vi tittade på Pippa idag när hon letade efter en Spunk...... Nej, nej :-)

Vi vann!!

I dag hade vi skoljoggen. Självklart hade vi det på förmiddagen när det var som sämst väder. Merparten av barnen blev lite blöta:-)
.
Mina duktiga elever vann klassen F-2 :-) De kommer nu att få ett Kubbspel till klassen. De var jätte duktiga. De sprang i snitt 5.67 km per barn!! Det ni! Vi sprang och joggande i 1 h. Bästa killen sprang 14 km på en timme. Duktig kille. Bästa tjejen sprang 11. Duktig tjej.

Göteborg mm

Göteborg - Here We Come!. På torsdag åker jag och min lilla familj ner till Götet. Det ska blir riktigt trevligt att träffa syster med familj samt Charlotte med familj.  Det ska även bli skönt med en liten mini semester igen :-) Hoppas att sjukdomarna håller sig borta den här gången......
.
I dag var jag förbi TELIA, igen..... Den här gången frivilligt. Var tvungen att få lite mer info om hur telefonen fungerade...... :-) Nu förstår jag lite mer, dock inte allt:-)
.
Det blev även två varv i spåret dag med Ewelina. Söta Sofie och Sandra ställde upp som barnvakter när mamman och pappan åkte och tränade. Tusen tack igen!
.
I morgon väntar Skoljoggen. Då ska vi ut i skogen och springa varv på varv för att bli bästa klassen av F-2!! Heja på oss i morn!

Säsongens första

Ja, då var säsongens första gympa pass avklarat. Det var mycket bättre än vårens program. Nu var det riktigt roligt och man blev svettig och trött:-) Jag känner redan att jag kommer känna i kroppen i morn... Skönt:-) Gårdagens två vänder i spåret  gör väl sitt till. Är faktiskt lite stolt över mig själv. Jag klarade av att springa 5 km i mitt tempo!
.
Mitt nya motto from denna helg. Mer fokus på mig. Inte ego, utan tänka på mig själv, vad jag vill ha och behöver.. T.ex. jobbet ska inte komma som nummer två på min prio-lista. Som nummer två ska jag komma! Jag klarade av en dag i alla fall:-)
.
Fick även hem min nya telefon idag efter många turer. Som tack för att det blev just många turer fram och tillbaka fick jag 300 kr i samtalspott från TELIA. Tack för det. Den är dock lite för Hightec för mig :-) men jag kommer nog på hur den fungerar snart. Hittade menyn alldeles nyss! Bara en sådan sak.

Bakom soffanfynd. Nästan så man skäms. . ...

bild065 (MMS)

Bakom soffan fynd. Nästan så man skäms. . . . :-). Dock väldigt få dammråttor. De lyste nästan med sin frånvaro. Det är väl ett gott tecken?. . . . :-).


Bonde för en förmiddag. Jag och mannen sit...

bild064 (MMS)

Bonde för en förmiddag. Jag och mannen sitter i varsin traktor och tallriksharvar:). Vad gör man inte för kärleken. Man ger och man tar:).


Då var det bestämt!

Då har jag och Ewelina ingått ett avtal.Oj,oj. Det blir tuffa veckor fram till 1:a advent, men efter det blir det bra och med stöd från varandra kommer det gå bra! Ska även få med maken, så vi är minst tre personer på resan:-) Nu har jag även berättat det för er, så nu finns det ingen utväg:-)

Nova hittade ett gammalt läppstift. Söt va...

bild052 (MMS)

Nova hittade ett gammalt läppstift. Söt va:).


Ser ut som jag ska göra äppelmos i morn :)...

bild042 (MMS)

Ser ut som jag ska göra äppelmos i morn :). Eller vad tror ni?


Vilken skörd! Efter besöket av Elin och No...

bild038 (MMS)

Vilken skörd! Efter besöket av Elin och Novalie gick vi en sväng till växthuset och fann dessa godingar:). Nu ska vi äta lunch innan nästa Nova kommer.


Kommunen

I dag har jag varit till ngt som heter Kommunförrådet. Där kan "förvaltningar" inom kommun köpa i stort sett all förbrukning. I dag var jag där för att köpa vårt arbetslags förbrukning. Ni vet, laminat, tejp, register, plastmappar o.s.v.
.
Det var verkligen ett äventyr i sig:-) Dels att hitta dit och dels att hitta på stället. Det var som i en verkstad med lagerhyllor fyllda med allt du kan tänka dig.
.
Nu till det roliga. De som arbetar där........:-) Tänk er den fördomsfulla bilden av en kommunarbetare. Ta den bilden och multiplicera den X antal gånger. Där har ni dem! Service? nopp Kundtänk? nopp........ Sedan mitt i mitt "shoppande" kom de med en lapp:
- Du, du måste skriva ner alla nummer på den här blanketten. Står på hyllan där.
OK, det var inte datoriserat här eller. Det var bara att skriva upp alla nummer på en lapp. SUCK!
.
När jag skulle gå ut så stod jag och väntade på dem som stod före. De plockade upp sina varor och han som jobbade där tittade igenom deras varor. Sedan frågade han mig:
- Vad gör du?
- Jo, jag väntar på att du ska kolla igenom min vagn.
-Nej, tok eller. Du lägger lappen där (pekar lite slarvigt)
- ???
.
Ja, vad säger man. Kommunanställd delux! Det jag hörde dem prata om var att de aldrig skulle komma hem idag. Då var klockan tio över tre... De stänger fyra......l Enligt min mattekunskap 50 minuter kvar tills de stängde och det var bara vi två i butiken och vi var båda på väg hem....???? Hur tänkte han?
'
Alla kommunanställda är verkligen inte så här vill jag betona och det finns säkert sådan här medarbetare inom alla kategorier. Jag vet med stor säkerhet att alla inte är som dessa charmerande män. Även jag är ju kommunanställd:-)

Rullar på

Här rullar livet på i en svindlande fart tycker jag. Det är redan torsdag igen och jag har gjort min arbetsvecka.
Känner mig fortfarande inte riktigt 100. Hoppas det blir bättre efter tre dagar hemma.
.
I morn ska jag äntligen få träffa min son fullt ut. Under veckan som gått har det varit sena kvällar på jobbet och sedan har det varit ngt annat på kvällen. I morn ska vi vara hemma och få lite främmande som vanligt:-) Vi ska få träffa senaste sysslingen till Wilmer, Novalie. Min kusin Elin fick en efterlängtat flicka i mitten av juli. De kommer på besök på förmiddagen när Amanda är i skolan. På eftermiddagen kommer Ewelina och då ska det bokas .-) Återkommer mer med det i morn:-)
.
I kväll ska jag inte göra ngt annat än umgås med mina prinsar:-) Kanske ta en huvudvärkstablett..... Kan behövas.

Har hämtat sonen hos mamma. Här fick man s...

bild037 (MMS)

Har hämtat sonen hos mamma. Här fick man sätta sig till dukat bord. Fick även med mig två påsar bullar, en kasse bönor, en hink potatis och mat till maken. Tack kära mor för mat och barnvakt. Nu väntar möte med IKH. Nisse får åka traktor med pappan.


Skulle ha gjort en hel del i kväll var pla...

bild036 (MMS)

Skulle ha gjort en hel del i kväll var planen. Men det blev soffan med en tidning istället. Känner mig inte helt 100. Lite huvudvärk och lite ont i halsen. . . . Måtte jag inte bli sjuk nu. Det har jag inte "tid" med. Fast, vem har det?


Helgen

Wilmer blev sjuk på fredags kvällen. Hostan satte i och det blev en natt utan sömn natten till lördagen. W hostade så han kräktes. SÅ till slut hade vi bara ett örngott kvar som var rent i sängen....... Nu är allt tvättat och ren bäddat igen :-) I går satt vi mes i soffan och avverkade ena Pippi filmen efter den andra. W ville inte att jag skulle lämna honom, så det blev inte mycket gjort under dagen. Så kan det vara. På eftermiddagen orkade vi gå ut en sväng. Så jag planterade höstblommorna. Så nu är det höstfint på altanen. På kvällen åkte vi till farfar som fyllde år. W orkade två timmar med kalas innan det var dags att åka hem.
.
I dag har han varit mkt piggare. Vi har lekt och fixat lite. Duktiga pappan cyklade Vikingarundan på förmiddagen. Bra jobbat älskling! Efter lunch åkte vi till Peter och Sara och gav Sara hennes försenade födelsedagspresent. Sedan bar det iväg till stan och tittade på ny mobiltelefon till mig. Det är verkligen en djungel där ute!! JAg tror jag har bestämt mig för en Ericsson. Kommer dock inte ihåg modellens namn. Den skulle komma hem i veckan. Då ska jag bestämma mig.
.
Nu väntar en ny vecka. W får vara hemma hos farmor i morgon och behövs det kommer mormor i tisdag. Vilken tur att ni finns!! TACK! Tror inte bara jag och Fredrik är glada för det, även våra arbetsgivare. (Farmor är ju även arbetsgivare :-)
.

Vi var lite snabba in till stan. Så vi får...

bild034 (MMS)

Vi var lite snabba in till stan. Så vi får vänta på pappan i byggboden. Som tur var hade jag hittat ett fiskepussel på Biltema. Annars hade väntan blivit lång. Tro det eller ej, men Wilmer ville inte åka mer grävare! Mår han riktigt bra?. . . . :)


Nisse har upptäckt charmen med bilmattan. ...

bild032 (MMS)

Nisse har upptäckt charmen med bilmattan. Nu används det flitigt här hemma. Här ser han dock lite sur ut. . . Jag stör honom i hans meckande. . . . :-).


Ultraljud......

Idag blev jag kallad till ultraljud...... Det kändes väl så där att få kallelsen ska erkännas. Jag kom ihåg när jag öppnade brevet att jag personligen var tvungen att ringa till min barnmorska och avboka  besöket.......
.
Visst kan det tyckas att det är lite konstigt. Allt kring "mig" har ju skett på samma avdelning, bara på olika våningsplan. Missfallet konstaterades på entréplan, d.v.s. akut gyn.  Operationen, el skrapningen som det också kallas skedde på våning två (eller tre, blir lite osäker) och ultraljudet ska/skulle ske på våning tre (el fyra) d.v.s. samma våningsplan som vi födde fram Pyret.
.
Är det inte lite konstigt att en sådan informationsflöde inte ska kunna ske utan min medverkan. Eller? Men så är inte fallet. Jag måste personligen meddela detta. och det hade jag glömt bort i virrvarret i början av augusti..... Så därför stod jag med en kallelse till ultrajud i handen idag........ Vad säger man? Lite konstigt är det..... Men samtidigt fick jag informationen att så var fallet så jag skulle väl ha kommit ihåg det.....

Utan den här hade jag inte överlevt resan ...

bild031 (MMS)

Utan den här hade jag inte överlevt resan hem. Tur att statiol finns! Phu, det är mkt på jobbet nu!


Bonus sovmorgon försvann

I dag ska jag på en föreläsning. Den börjar först klockan nio. Vilket resulterade i en bonus sovmorgon på en hel timme - Trodde jag! Kvart över sex är det någon som vaknar.....
- Välling mamma!!
- Titta Saltkråkan mamma!!
- Vakna nu mamma!!
- Inte sova mer nu mamma!!
.
Det var min sovmorgon det.....suck.  Under veckorna vaknar han nästan aldrig så tidigt. Jag brukar väcka honom runt halv sju... Men i dag vaknade han min tid.... Det var bara så jobbigt att behöva vakna sin vanliga tid när man ställt in sig på att få sova en timme till......
.
Ja, ja. Vad är väl en timmes sömn........ Den behövs inte, den kan vara alldeles onödig..... men också alldeles underbar!

RSS 2.0