Onsdag em

Gick och hämtade sonen. Gav en liten påskbukett till Anita innan det var dags att gå till Ewelina. Det blev en hel efermiddag där med både mellis och mat. Fredrik kom dit även han. Wilmer och Nova tog en paus i springandet och ritade lite. Lite här och där blev det... .. mycket där :-) Det blev en dusch nu när vi kom hem, det hjälpte föga..... Tur att det är skärtorsdag i morgon och de ska vara påskkärringar eller påskgubbar :-)





Mystisk blå läck på läppen, hmm. Undra hur den kom dit?
Det blev inte mindre.....:-)

Vår

Nu har det verkligen blivit vår på allvar om ni missat det. Det är alldeles underbart. En nackdel är dock allt vatten som hamnar på vår tomt. Här kommer ett litet axplock av allt vårt vatten. Det tragiska är att detta är bara början.....


Fint va?



Börjat gjort sitt, eller vad tror ni?.... Det som göms i snö kommer upp i tö :-)

Queen

Här om kvällen dansades det för fullt hemma i köket. Fredrik och Wilmer dansade och sjöng till Queen för fulla muggar! Det känns väldigt skönt att få le och skratta till och åt dem man älskar mest i världen i dessa dagar. Det underlättar väldigt mycket.






Halva gänget

Känner mig lite nöjd faktiskt! Jag har nu gjort halva gänget!! Plus att jag ring en hel del samtal saom jag skulle göra. Nu ska jag hämta sonen och sedan ska vi till familjen Andersson/Mårtensson på "mellis" och middag. Ewelina ringde och sa att vi lika gärna kunde stanna på middag. Det tackar man inte nej till!

Projektet

Vårt senaste hemliga projekt är ni bokat!!! Det blev det istället för en resa....... Lite tråkigt, men jag tror det känns OK. Vi har parat mycket om resans vara eller icke vara. Vi har nu landat i frågan och är överens. Vårt projekt har vi kvar länge och flera kan få glädje av det...... Nice!

På fredag ska vi hämta hem vårt lilla projekt.............. Det blir ju ifs en lite resa ........... :-)

Dags

Nu är det dags att sätta igång med de skriftliga omdömena, nu finns det ingen återvändo........... Vi får se hur det går. Syster från Götet ringde igår, hon berättade hur de gjorde samt att hon bara hade ett utvecklingssamtal kvar. hua blir smått stressad!!! Ska tilläggas att hon har 12 elever. Jag upprepar 12!!! Jag har 25....... Jag kanske ska städa lite först............NEJ; bara att göra det så det blir klart, då har jag ju bara allt annat som ska göras efter det kvar :-) Vi får se hur det har gått, återkommer...........

Fick en inbjudan.....

Efter att jag hade skrivit om att Fredrik hade skaffat sig ett nytt intresse och jag undrade vad som skulle bli mitt fick jag en inbjudan av Emma att komma och rida hos henne. Skulle det vara något? Har ju aldrig varit en hästtjej, men det är ju trevligt att vara ute i naturen. Jag gillade ju ifs att rida Islandshäst när jag gjorde det....hm. Tål att tänka på. Det förutsätter ifs att Emma står fast vid sin inbjudan :-)
.

Kan det här bli jag?????? .......Nej, ja, nej, ja....


Meningen var....

Meningen var att jag skulle jobba idag.......... Så har det inte blivit. Istället har jag gjort följande viktiga saker:
* Titta på Millenium del två på SVTpaly
* Läst mail
*Tittat på facebook
*Ätit lunch med min man
*Läst ur Sjöjungfrun
*Bestämt en sak med min man som blir mysig framöver. Ett nytt litet projekt .-) Vår i luften Projektsäsongen börjar :-)
.
Det var inte många vettiga saker. Det vettiga var väl att jag har tagit det lugnt och haft egen tid (därför jag har fått ledigt). Sedan ska tilläggas att jag jobbar bäst under press. Så i morgon blir det av!........... Återstår och se :-)

Lång dag över

Då var denna långa dag över. Började som vanligt tidigt i morse, sedan har det bara rullat på. Dagen avslutades med föräldramöte. Puh, men nu är det över. Alltid lite pirrigt inför f-möte, men det fungerar bra. Hade inget jobbigt att ta upp. Det jobbiga är ju av föräldrar ev. vill ta upp........ men de var ganska lugna :-)
.
Nu väntar 13 dagar hemma. Skönt! De kommande tre dagarna ska jag skriva skriftliga omdömen, men även hinna med en dag med mamma tror jag :-)
.
Nu ska jag landa i soffan och vänta på Fredrik som plogar fotbollsplanen uppe i Askarbäck. Vi får se om jag hinner somna.......... kan bli så :-) Det var myyycket snö att ta bort, trots att de var fyra traktorer så tog det tid :-)

Jobbigt

Fredrik och jag är så lika i mycket men väldigt olika i mycket. Extra jobbigt i dessa dagar......... Vi jobbar på en lösning.

Helg med besök

I lördags var familjen Larsson på besök. Det blev en trevlig kväll. Moa och Wilmer lekte för full, medan Mille inte ville sova. Han tyckte det var bättre att leka med Fredrik :-) Det bjöds på Tacopaj och den berömda kakan. Alla blev mätta och glada. Tack familjen Larsson för en trevlig kväll och för Wilmers present.
.
I Idag söndag kom tjejligan, d.v.s. Ewelina, Nova och Tuva. Johan och Fredrik var på Ekebyboda och sköt jaktstig. Tydligen Fredriks nya intresse.......... Undra tro vad som ska bli mitt.... hmmm........ Även denna gång bjöds det på Tacopaj och den berömda kakan........ Jag vet, lite tråkigt, men smidigt. Alla ville ha lunch och det stod färdigt i kylskåpet. Tack tjejligan för trevlig lunchdate!
.
Wilmer och jag följde dem hem. Sedan gick vi en liten promenad. Wilmer somnade ganska snabbt. När jag kom hem hade Fredrik precis kommit hem. Vi gick in och satte oss i soffan och började titta på förra veckans Johan Falk. Wilmer vaknade strax efter för att sedan somna om i min famn. Sedan sov han i två timmar. Nice.
.
Per kom förbi en sväng på eftermiddag. Då bjöds det på kaffe och, ja visst. Den berömda kakan. Det finns faktiskt två bitar kvar till i morgon, till Fredrik och Gunken (Gurra).
.
Nu ska vi till kusin frisören.  Idag är det Fredriks tur att bli korthårig.

Orkar snart inte mer

"Min" präst har ringt med jämna mellanrum och frågat hur det är. Senast ville han veta om han fick göra lite efterforskningar om och när spridningen av Pyret skulle ske. Helt OK för min del. Skönt att få hjälp och reda i saker och ting. Sedan ringde han tillbaka idag..... Han meddelade att de på Berthåga hade inte fått någon information om att askan efter vårt foster/barn skulle spridas någon annanstans. ????? Jag blev alldeles förvånad först. Sedan blev jag det inte, bara jävligt förbannad rent ut! Varför står de då dyrt och heligt och lovar att det går att ordna på det viset? Det gjorde ju både läkare och kurator! Om det inte gick. VArför meddelade de inte oss om det.
.
Så nu har jag mailat till kuratorn, för hon hade naturligtvis gått hem för dagen..... Ska erkänna att det var inte de snällaste mailet jag skrivit. Passade även på att ifrågasätta varför en läkare inte ringer upp till sina patienter när de söker dem, det är två veckor sedan. För att få tag på sin läkare ska man tydligen inte arbeta, för du ska ha möjlighet att sitta i telefonkö två gånger om dagen....... 
.
Om det visar sig att de redan har spridit Pyrets aska finns ju inte så mycket vi kan göra, men oj vad den tanken gör ont i bröstet. Kanske inte för att Pyret hamnade där, utan för att vi hamnade mellan stolarna igen. Blev lurade på det vi blev lovade av vår läkare, att vi hela tiden trott att Pyret skulle få komma till Bälinge, men så var inte fallet.....
.
Nu får det inte bli mer känns det som........... Självklart går man igenom det, men det är jobbigt att komma upp och känna att man mår ganska bra och att livet snurrar på för att sedan falla pladask utan förvarning.
.
Hoppas du har det bra mitt lilla änglabarn, var du än är,var du än får vila....

Snart påsk

Snart kommer påsklovet. Nu är det bara två arbetsdagar kvar! (Har fått tre dagar extra) Det är med dubbla känslor som jag ser fram emot detta lov och helg........... Pyret var beräknat på påskafton............... Hua. Som sagt med blandade känslor ser jag fram emot detta lov. Det ska i alla fall bil skönt med lov. Skönt att få en paus från arbete, elever och kollegor. Även om jag inte skrivit om mina kära gamla tanter(kollegor) på länge håller de stilen :-) Det gnäller nästan lika ofta som de blinkar.... Som en annan kollega sa. När de samlas alla fyra i rummet och det ska bestämmas saker blir luften seg som sirap........
.
På mitt extra lov ska jag, ja jag vet inte. Jag hade ju hoppats på en resa låååångt borta, men min man och jag tänker inte lika alla gånger. Sedan om jag ska vara helt realistisk så har vi väl inte riktigt de pengarna. Då var vi tvungna att prioritera om lite. Hoppas innerligt att det blir någonstans i alla fall. Innan det blir dags för resa ska jag nog jobba lite hemma (jag lovar liiite) och påskpynta!

Chokladdröm

I måndags bjöd en kollega på en enastående god kaka. Jag var bara tvungen att göra den. Så i kväll blev det va. Det blir lagom klar till helgen. Den är en dröm om man gillar choklad. Det är ungefär som en vit kladdkaka på en vanlig kladdkaka! Det ni!
.
Inte min kaka, ser liknande ut. Jag har blandade nötter (mycket gott)
Chokladtryffelkaka med rostade nötter (Håller i kylen flera dagar)
15-20 bitar
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl (går bra att byta ut till glutenfri mjölmix)
Tryffel
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
2 dl rostade nötter

3-4 dagar före festen
* Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
   Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
* Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. 
* Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
* koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta den från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt den     smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
* Bred på tryffeln på kakan och strö över nötter. Låt kakan stelna/vila i kylskåp 3-4 dygn.
30 minuter innan servering
* Skär kakan i smala bitar. Ställ fram
Lycka till!! Garanterat god!

Velandet fortsätter

Ja, här har man inte blivit någé klokare. Det vi vet är att mor & far inte ville/kunde följa med till fjällen. Så där rök det (om vi vill ha barnvakt....). Nu funderar vi lite på ditt förslag Sara, Hassela. Det tål att tänkas på. Men fortsätter velandet får jag nog följs moster och kusin till Vela utanför Enköping :-)
.
En sak är säker. Ju närmare påsk vi kommer desto mer säker blir jag att jag vill åka någonstans! Det vet jag!

Succé

Matte lektionen blir en succé. Eller, ja, succé kanske överdrivet, men de gillade den. Det mättes och gissades för fullt! jätteroligt när något som man planerat väl även blir bra. Då känner man sig faktiskt nöjd och lite duktig som lärare. Kanske inte alla kommer ihåg de olika måtten, men de kommer i alla fall ihåg att samma mängd vätska kan se olika mycket ut beroende på hur kärlet ser ut!
.
Hade även två föräldrabesök idag. Dels en pappa som var hela dagen samt en mamma som kom efter halva. Alltid lite nervöst med föräldrar.Ska tilläggas att dessa två föräldrar är mycket bra på engelska och vi hade engelsak idag........ Det känns lite som man blir bedömd i allt man gör, men jag bjöd lite på kaffe så det ordnade nog upp sig :-)
.
Tack för alla kommentarer till senaste inlägget. Det blir verkligen mycket roligare att skriva när någon/några kommenterar.

Velig....

Jag/vi är så veliga. Tänk om vi bara kunde bestämma oss. Nu är vi inne på att åka till fjällen igen.... Hittat en bra stuga tlll humana priser. Sedan hittade jag en ny resa till Spanien...... och sedan fick vi en invit till moster som lät trevlig.... Åhh om man inte var så velig!!

Just nu ser det ut som, ja, jag vet inte, Någonstans åker vi. Det vi bestämt, tror jag:-), är att vi inte ska åka till Gotland det här lovet, utan senare. Hoppas erbjudanet står kvar kära moster :-) Om vi får med barnvakterna åker vi nog till fjällen. Får vi inte det blir det troligtvis Malmö, eller Göteborg....... Som ni er. Vi är veliga! Det som är bestämt är att vi åker någonstans! ......... Tror jag :-)

Detta velande har jag just nu ang. jobbet också. Jag vet varken ut eller in. Ska jag satsa på jobbet och jobba 100%. Eller ska jag gå ner lite i tid till, dvs jobba 80% eller ska jag försöka få lärarlyftet och jobba 50% och plugga 50%? Hjälp mig. Vad tycker ni? Hur skulle ni har gjort?

Färgat vatten

Jag hade förberett mig till morgondagens mattelektion. Pappan och Wilmer hittade flaskorna samt en ficklampa...... De hade mycket roligt.... :-)



Nu återstår och ser om barnen lär sig något om l, dl, msk och tsk...... De kanske precis som de här hemma tycker det var/är roligast med färgen.... Förklaring: Med färgat vatten ser alla alla måtten bättre, dvs hur mycket vatten det är i flaskan. De ska även få gissa hur mycket det är i olika mått. Fröken ska var lite elak.... jag ska ha lika mycket i alla.... Hi, Hi....

Dåliga chefer

Finns det något värre på jobbet än dåliga chefer? Svaret är solklart NEJ. Just nu är jag lite matt på min chef. Hade eller rättare sagt skulle ha medarbetarsamtal i dag. Meningen är ju att chefen ska leda samtalet. Så var det inte. Jag blir så trött. Hon förstod inte vad jag menade. Frågade flera gånger. Jag tror ändå hon missuppfattade det hela...... Jag blir så trött! hon fällde även så korkade kommentarer att man blir trött.
.
Så är det, men man får vara glad att några på jobbet är glada, trevliga och förstår vad man menar.-) Jag vet att jag kan vara lite vimsig ibland, men efter tre olika sätt att förklara så förstår väl även ni vad jag menar. Eller?

Så nära

Under några dagar har jag/vi varit nära att boka en resa till Teneriffa. Som många av er vet har jag en man som är lite velig. Man kan ju inte bara slå till om man hittar något till ett bra pris! Nej det går ju bara inte. Så den resan försvann.... Så nära men så blev det inte. Vi skulle i så fall åka under påsklovet. Jag kommer att få några dagar extra påsklov eftersom jag började jobba direkt efter jullovet och Pyret var beräknad den 3: april, d.v.s. påskafton, så påsken kanske inte blir så rolig.... Då skulle vi passa på att åka bort lite vi tre.
.
Nu blev det inte Teneriffa bevisligen, men vi har andra planer. Vi tittar på tåg alt flyg till Malmö. Teneriffa eller Malmö, inte så stor skillnad :-) Varför Malmö? Vi har aldrig varit där, våren har kommit längre där samt min vän Frida bor där :-) Vi tittade även på stugor i fjällen, men nej. Vi kände inte riktigt för det. Då måste vi ha någon med oss eller lämna Wilmer hemma och det vill vi inte. Skulle kännas trist att åka till fjällen utan att åka skidor tillsammans.
.
Så nu lutar det åt Malmö, antingen över påsk eller veckan efter (under lovet), beror lite på hur mycket ledigt Fredrik får.

Igår VS idag

I går sken solen och det var verkligen vår! Det var alldeles underbart ute på altanen. Vi passade på att sitta där en stund i solen mellan de två kalasen. Solen sken och det var alldeles underbart! Sedan kom dagen idag........ Vad säger man. SNÖ och åter snö.....suck.
.
Igår, solen sken och det var vår! sedan kort från idag........suck!

Tårta nr 3

På kvällen kom några av våra vänner. Det var Kenneth & Sofie, Per & Katarina, Jonas & Janica samt Anders. Åter igen blev det många paket. Det var gravmaskin, lego, kläder och godis. (Ni kanske undra var för vi har så många kalas. Dels skyller jag på huset. Vi får inte plats med så många samtidigt och sedan kunde inta alla samma tid.)
.
Det bjöds på köttfärspaj med sallad samt tårta nr 3. Wilmer visade sig dock inte från sin bästa sida. Han var riktigt trött. vaknat tidigt tre dagar i rad samt alla uppvaktning tog ut sin rätt. Han var helt enkelt trött och somnade snabbt efter att jag burit upp honom i sängen.
.

Anders fastande med Wilmer i soffan och tårta nr 3, blå och härlig!

Tårta nr 2

Familjen Mårstensson-Andersson kunde inte komma på lördagskvällen, så de kom på fika under dagen istället. Det käkades godistårta och lektes med lego och traktorerna. Nova tyckte dock att det var roligast att tömma ur alla legobitarna och sedan plocka i dem igen. Hon gjorde det säkert fem gånger.....:-)

2 årstårta........ Ljusen båtta! Bja Wille!



Wilmer och Tuva dansar.... Tuva inte lika intresserad som Wilmer

Nya Zlatan?

Farfar Leif var till Barcelona förra helgen. Då kan ni bara gissa vad Wilmer fick i födelsedags present. Han fick en Barca-dress samt en läderfotboll..... Han vara i alla fall relativt söt i den :-)

2 årsdagen & tårta nr 1

Wilmer fick var ledig på sin 2 årsdag och vara med pappa. De åkte lastbil och var på lantmännen. Spännande va? Det tycker de två......:-) SEdan kom de till mig och var med på fest.
.
Efter jobbet åkte vi och handlade till helgen. Jag köpte även en liten present, trots att jag inte skulle..... Det blev ett flygplan till Duplo-samlingen. Väl hemma blev det så klart lite Kolala bröderna och mys i soffan innan det var dags att laga lite mat. Eftersom min familj var förra helgen var det Fredriks familj i fredags. Det blev lite av en PRO-fest :-) Fredriks mormor & morfar, farmor, mor & far samt min pappa som satt själv. Vi skojade med Leif och sa att han var på PRO-fest, men jag /vi fick ingen respons riktigt:-)
.
Wilmer blev som vanligt bortskämt med många paket. Det var bollar,kläder, böcker och pengar. Det spelades boll hela kvällen. Det kördes även lite traktor (som han fått av pappan under dagen) samt lite flygplan.

Gästerna tittar på Wilmer när han leker samt utblåsning av ljus


Tårta mellan farfar och morfar

ABC

I fredags blev klassen klar med sitt bokstavsarbete. Det firades med att vi uppträdde på Kultursamlingen samt hade bokstavsfest i gamla gymnastiksalen. Lagom till "festen" kom Fredrik och Wilmer och hälsade på. De två hade haft en far & son dag under dagen. (Ni kan bara gissa vad de hade gjort.....) På festen lektes det lekar och käkades bokstavskex, i bland får fröken små snilleblixtar :-) Under torsdagen hade vi gjort ett meddelande som vi hade klistart upp i fönstret. Kan ni läsa?



För er som ser "glist" står det "Vi är klara med bokstavsarbetet"
Alla bokstäver gjorda av barnen

Kalas & Briska

Här kalasas det för fullt. Återkommer i morgon eller på måndag med bilder och full rapport :-)
.
Har precis avnjutit en Briska på altan i solskenet. Underbart med vår och härligt att Briska äntligen kommit till systemet så man även kan dricka den hemma. Om ni inte hunnit prova Briska. Gör det! En mycket god cider från Österlen (kostar 16.90). Klart god. Speciellt kall i solen :-)
.
Päron godare än granatäpple (granatäpple lite söt)

I morgon...

I morgon är en stor dag. Både hemma och på jobbet. Min älskade som fyller 2 år i morgon och vi ska ha bokstavsfest på jobbet! Vi är nu klara med alla bokstäver i alfabetet, så i morgon på Kultursamlingen (en samling som vi har hela skolan tillsammans en gång i månaden) ska vi sjunga och läsa djurens ABC. Sedan väntar en fest med lekar på eftermiddagen. Det ni! Visst blir ni lite avundsjuka?
.
Sedan var det Nissehult....... Tänk att han blir två år i morgon. Utan att låta som en gammal tant: Det känns verkligen som det var nyss han var liten! Nu bara sprutar det ord ur honom, han kan utrycka känslor i ord, han leker själv och med kompisar. Listan kan göras lång. Nu är bara frågan. Ska det köpas present eller inte. han fick ju presenter för inte så länge sedan. han har leksaker i överflöd. Jag tror ganska bestämt att det kommer några till under helgen...... Men tanken att inte ge honom någon födelsedagspresent känns också tråkigt. Man vill ju ändå ge honom något han blir glad av. Visst kan man ge honom kläder till sommaren, men hur kul känns det?
Sedan var det maten. Vad ska man bjuda på? I morgon kommer Fredriks familj plus min pappa och på lördag lite kompisar. Hm, det lutar åt något enkelt. Vi får se vad det blir........

Ett litet axplock ut Wilmers 2-åriga liv


Nyfödd, bara några timmar och när han är 3,5 månad



När han är 9 månader samt hemma i köket nu februari.

Full fart

Idag var eleverna tillbaka = full fart igen :-) Det är full fart på jobbet även i övrigt. Just nu är jag inne i ett stim! Jag samlar på mig material samt ligger före med planeringen.
Kan inte bli bättre :-)
.
Efter middagen kom morbror och kusiner på besök. Sandra ska praoa hos mig i maj, så jag skulle skriva under lite papper. Wilmer fick leka med sin Erik, vilket han njöt i fulla drag av. Sandra fick sin beskärda del även hon :-) Nu har han slocknat där uppe och vi har soffan för oss själva. Härligt!
.
KK har ännu inte hört av sig........ Börjar bli less nu.......
.
PS Vill hälsa moster välkommen till bloggen. Roligt med kommentar så där direkt :-) DS

Bonustid

Tänk idag har jag arbetet på mitt jobb i ett år i sträck! Från och med i morgon slår jag rekord. Då har jag jobbat sammanhängande över ett år som fast anställd, aldrig hänt tidigare:-). Visst har jag varit mammaledig under ett år, så jag har ju varit anställd över 2,5 år, vilket är rekord i sig. Jag arbetade längre på Ringblomman, men det var ju som timanställd varannan lördag samt lov och även i Åkerlänna skola jobbade jag i 1,5 år kommer jag på nu... minnet sviker ibland..... men då var jag inte anställd mer än ett hallvår i taget...... Ja, ja nog om detta!

Idag fick jag lite bonustid lite varstans under dagen. Oh vad jag älskar bonustid. Vi började jobba 8.30 idag istället för 8.00 (vi hade studiedag). Vi fick en kvart längre lunch samt vi slutade de gemensamma aktiviteterna 45 min tidigare än vad det var tänkt! Det är så underbart med bonustid. Det blir ofta inte så mycket gjort, men bara vetskapen av att man har extra tid är underbart! Sen att man jobbar över 45 minuter är en helt annan sak...... Jag fick i alla fall mycket gjort på 1,5 timme!

Söndagsbad

I går blev det ingen tur till Fyrishov för bad. Istället blev det skumbad här hemma...




Smygfirande....

Som många av er säkert vet fyller Wilmer 2 år på fredag. Jag vet, det är smått otroligt att Nissehult ska bli två..... I fredags var Tompa och Marina här och firade. De ska bort nu i helgen så de kom en vecka före och i går var familjen Karlson här. Daniel fyllde ju 11 år i fredgas. Även det smått otroligt! Så istället för att Annika och jag skulle hålla kalas på på varsitt håll så slog vi ihop killarnas kalas. Så vi hade 13 års kalas här hemma igår.


Farbror Thomas och paketet. Vad kan det vara?..... Kusinerna och Wilmer



Leila och Elvira samt mormor/farmor. Det hans även med lek ute i snön

Kakor

I lördags hade vi klassiskt fika här hemma. Per var förbi efter att "grabbarna" hade kört snö. Då blev det först grillad korv och sedan Ballerina kladdkaka....... Gott var det. Se själva....... :-)


Nya vintips

Efter att vinerna från julklappslådan tog slut så har vi kommit in i ett Australien tema. Vi har hittat fyra goda viner från Australien. Nästan alla viner innehåller Shiraz druvor, men alla innhåller carbenet sauvignon. (Vi går på säkra kort....:-)
.
Det godaste är McPherson, Shiraz. Kostar ca 79 kr flaskan
Sedan Killiwarra Austalia, Shiraz Cabernet sauvignon. Kostar runt 65 kr om jag kommer ihåg rätt.
Som nummer tre har vi Touch of down under, Shiraz, Cabernet Sauvignon. Kostar ca 59 kr flaskan.
Till sist Hidden Rock, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon. Kostar runt 65 kr flaskan.
     
Hidden Rock, McPherson och down under
(Hittade ingen bild på Killiwarra)

Vårsådd

Efter en "svajig" förmiddag var det trevligt att få tänka framåt. Det var dags att så sommarens blommor. Förra året sådde jag enbart Tagetes, men i år har jag utökat med två sorter, Svartöga och Stockros, samt mini drivhus :-) Jag var till Plantagen och fyndade. Så nu har vi fyra mini drivhus i sovrumsfönstren samt ett lite större i köket. Vi får se om det slår lika väl ut i år. Spännande och roligt ska det bli.
    
Förhoppningsvis kommer mina Stockrosor, Svartöga och Tagetes se ut så här...

Föll som en sten....

Idag när solen sken och allt skulle vara jätte bra. Då, då gick det inte längre.....
.
Morgonen började bra. Wilmer vakande dock lite tidigt lite tidigt för att vara en lördag i vår smak, kl. 6........ men han var på ett toppen humör. Vi hade en mysig familjemorgon, men allt vad det innebär: blöta pussar, läsa böcker och Trucking tidningar, dansa till P3 och köra traktorer över hela sängen. En perfekt morgon helt enkelt. När jag sedan skulle ta en härlig morgondusch kom allt över mig.......
.
Jag började tänka på Pyret, att det snart är Påsk, vad det stod i brevet från Ackis, frågorna kring det och mycket mer. Tårarna bara kom och kom. Mitt glada jag föll som en sten. Sedan var det dags att ta sig samman för att äta frukost med grabbarna. Det kändes som jag hade "tömt" mig och att allt var frid och fröjd för den här gången.
.
Efter frukost åkte jag in till stan, ringer till Annika, hon frågar hur det är........ Gick väl så där att svara på den frågan. Vi pratar en stund, hinner lagom samla mig innan jag kommer in till stan. Då står Polisen där och vinkar in. Det kändes ju väldigt checkt att träffa dem alldeles snorig och rödgråten......  Jag klarade mig genom kontrollen i alla fall:-)
.
när jag kom hem ringde mamma. ställer samma fråga som Annika...... Ja, ni kan ju gissa hur det gick..... 
.
Många nära och kära hör av sig - TACK! Skönt och veta att ni finns där! Speciellt sådana dagar som dessa. 
.
Just nu funderar jag på att fråga någon inom sjukvården hur man meddelar känsliga saker för patienter. Räcker det med ett brev, som i detta fall, eller bör inte läkare meddela det per telefon eller möte?

Våfflor

Igår blev det våfflor som ni kunde se. Eller dåffler alt. påffler, som vi säger här hemma. Fredrik och jag är urusla på att steka pannkakor. Rättare sagt, vi är mer än urusla. Vi kan helt enkelt inte. Därför äter inte vi pannkakor här hemma utan det blir våfflor istället. 
.
Tänkte delge er mitt "favvo"recept på våfflor. Det kommer från Arla. Det är nästan lika enkelt att göra som pulver våfflor och går nästan lika snabbt men är  såååå mycket godare. Smeten ska bli ganska tjock. Jag brukar dock ta lite mer mjölk än det står i receptet. 

Utvecklingssamtal

Idag har jag avklarat mitt första utvecklingssamtal som förälder! Wilmer fick godkänt, han gick igenom besiktningen helt enkelt :-) Ingela berättade vad de gjorde och hur Wilmer var i gruppen o.s.v.
.
Försökte få kontakt med kvinnokliniken idag. Gick väl så där.... Fick i alla fall tag på ett direktnumret till rätt avdelning. Vem vet, jag kanske får tag på dem någon gång.......
Nu väntar påffle gräddning:-)

50 % eller???

Idag har jag lämnat in ansökan att få läsa engelska på 50 % nästa termin. Det är mitt första steg att eventuellt vara hemma mer med Wilmer. Det känns lite konstigt att vara "hemma" halvtid och jobba halvtid. Jag vet inte vad som är rätt eller fel. Samtidigt vill jag skaffa mig erfarenhet genom att arbeta heltid med klassen, men samtidigt vill jag vara hemma med lillkillen. Sedan vet man aldrig hur länge möjligheten att läsa via Lärarlyftet finns o.s.v. Är det fel att plugga vidare efter så kort tid i arbetslivet som lärare? Hmm, frågorna är många.
.
Nu har jag i alla fall tagit ett första steg till att eventuellt vara hemma (lämnat in ansökan). Mentalt är/var jag inställd på att vara hemma nästa termin. I vågor känns tanken att jobba heltid väldigt jobbigt (nästan skrämmande), att inte få vara mer tid med Wilmer. Han är ju liten bara en gång........ Sedan finns det dagar, som den här veckan, som det känns lockande att fortsätta jobba heltid. Just nu är det hur roligt som helst! Vad jag vill i höst är det ingen som vet......
.
Jag är i alla fall väldigt sugen på att läsa engelska. Det är 15 hp engelska för de yngre åldrarna. Eftersom jag undervisar engelska, skulle det vara roligt att läsa det. Jag tror det kommer bli fruktansvärt svårt, men känns ändå lockande :-) Det finns ju även en möjlighet att läsa samtidigt som jag jobbar. Jag och "chiiifen" pratade lite om det idag. Ska prata lite mer på kommande utvecklingssamtal. Ska få ett nytt samtal innan lönesamtalet eftersom mina förutsättningar har förändrats......

Nytt besked...

Idag fick vi nytt besket angående Pyret, ett som vi inte riktigt förstår..... Det visade sig att Pyert hade Downs syndrom. Det vet vi vad det är. De personerna med Downs syndrom har 3 kromosner av kromosonen 21 istället för 2. Det som gör oss fundersamma är att de sa på mötet att de inte hade hittat någon kromosonförändring hos Pyret..... Då är frågan om det är det som är själva dödsorsaken eller inte? Tror att det blir ett samtal till kvinnakliniken i morgon!

Det föds cirka 120 barn i Sverige med Downs syndrom, det blir att ca 1 av 800-1000 födslar är ett barn med Downs syndrom.... Det som drabbade oss med Pyrets död drabbar 14 av 4000....... Wilmer bröt nyckelbenet när han föddes. Det drabbar ca 5 i veckan. Det känns som vi tillhör den lilla "unika "gruppen med båda våra barn. Ska man skratta eller gråta, eller bara konstatera? Det är frågan.

Möööööten

Dagen gick bra på själva jobbet. Fredrik hämtade Wilmer så jag kunde jobba på till kvart över fyra, då det var dags för handledarträff. Vi är en grupp på sex personer som träffas ca var 6:e vecka, vi är alla "nyanställda" i kommunen och träffas frö att diskutera saker som händer oss på vår nya arbetsplats. Vi arbetar från fsk upp till år 9. Jag har inte riktigt vetat vad jag har tyckt om dessa möten, men nu vet jag. Det verkligen ger noll och känns som de är hundra år långa. Tror jag tittade på klockan var tredje minut idag! Det är ju inte heller så man lätt bara "smiter ut" när man är totalt sju personer i rummet! 
.
När jag väl var klar där vid sex bar det av hem till fam Mattsson, Gurra fyllde år. Skönt att slippa laga mat i bland :-). Nu är det strax sängen som gäller. Först dags att hitta lite info om Pilfinken (tror jag det var......)
.
PS över 10 läsare idag med och flera som kommenterat sista tiden. Roligt! ( Visst är det enorma siffror vi snackar! Men jag är glad för det lilla.DS

Härlig dag!

Idag har det varit en härlig dag. Jag har varit på ett toppen humör hela dagen. Det har gått bra på jobbet, snälla barn och kollegor. Jag har hunnit med det jag vill göra o.s.v. 
Det var helt underbart att vara rastvakt på lunchen idag. Solen sken, fåglarna kvittrade. Det droppade snö/vatten från taken. UNDERBART! Om man bara fick bort ljudet från E4:an hade det varit perfekt!
När jag kom och hämtade Wilmer (efter att ha kört på snöfri 272!) var de ute och lekte. Han var dyblöt av vårsnön, men strålande glad och de blöta kläderna hjälper ju mitt nya torkskåp mig med :-)

Solen sken och det bara porlade vatten från taket. 
Kanske inte syns på bilderna så bra, men bara föreställ er!

Efter TV´n

Efter en förmiddag i TV-soffan åkte vi upp till Askarbäck. Där skulle vi åka lite fyrhjuling och pulka var tanken, men så blev det inte. Wilmer blev livrädd för fyrhjulingen och skakade som ett asplöv när den startade. När vi skulle ut och åka pulka så möttes vi av tjurar på rymmen...... Så det var bara att mota tjurar över hela Askarbäck kändes som, i alla fall över hela gården.... Det räckte dock till med all den snö som finns.

Tjurar på rymmen


Nu så! Bäst att stänga lite extra!

Efter tjurjakten åkte vi hem och åt mat, sedan packade vi badväskan och åkte till Fyrishov för ett kvällsbad. Det gick mycket bättre den här gången. Wilmer var med på noterna från början. Det var ett mysigt, roligt och trevligt slut på an händelserik dag.

I fredags...

I fredags hade Wilmer och jag fredags-mys eller rättare sagt fredags-kul tillsammans med Annika och barnen. Wilmer hade varit hos moster hela dagen, så jag åkte dit efter att jag slutat jobba. Sedan åkte vi alla fem till Nickis. Där sprang barnen runt i nästan NOn-stop i nära två timmar! Jag var med och åkte lite och klättrade, men Daniel och Sara skötte det galant. Fortfarande gillar Wilmer det lilla området bäst, med bollhav och en liten klätterställning, men har blir mer och mer vågad!
Hej vad det går! Sara har precis landat!


Minst lika roligt med bilen (som vanligt)

På begäran

Det är några som önskat att få se min nya hårfärg och glasögon. Här kommer det! :-)

Mammas glasögon

Wilmer tyckte först mamma såg lite konstig ut med sina nya glasögon, men sedan var det OK. Det var även ganska roliga att ha själv......
Lite upp och ner, men vad gör väl det...


Mini-professorn :-)

Vasaloppet

Idag har vi bokat soffan hela förmiddagen. Det är ju Vasaloppet! Starten gick klockan 8, så
det är ca 3 timmar kvar att avnjuta.
"Ormen" påväg upp för backen.

Efter TV-tittandet blir det nog pulkaåkning. Vi får se om vi tar "backarna" här hemma eller om vi går till berget.

Tänka sig!

Tänka sig. Slog rekord igår igen. 13 läsare på en dag! Det är ju så man smäller av :-) Fortfarande få som kommenterar att de läser. De som har gjort det är mina trognaste "kommenterare". :-) Det räcker med att ni skriver: - Jag läser, eller något i den stilen.
.
I dag stor barn- och ungdomsledare utbildning på schemat. Det är via IK Hinden. Allt för att man ska vara redo den dagen Wilmer ska börja på idtrottslek. Misstänker starkt att man ligger i "farozonen" för att bli ledare....... Det ska bli riktigt roligt hoppas jag. De som har gått den här utbildningen säger att den har varit bra och rolig. Magdalena, Fredriks kusin kommer och hämtar mig snart. Vi ska åka "ända"  till Jumkil.
(Bild från Gisslaveds kommun.) Snart redo för Idrottslek!

Sedan blir det hem och röja det sista och förbereda maten. Snickare med familj kommer på middag i kväll. (Uffe "toastmaster" och Tina med barn) Det blir fläskflié med potatishalvor lutar det åt. Förrätt och dessert inte klart ännu...... Det är ju flera timmar kvar innan de kommer.......

11 veckor

Just är jag/vi inne i en liten svacka, framför allt kommer det fram på kvällarna när vi har gått och lagt oss. När vi ligger i mörkret tillåter vi oss att prata om det. I går var det precis 11 veckor sedan vi fick beskedet om Pyret, men även precis en månad till beräknat datum, då blev det lite extra jobbigt.
.
Jag vet att Pyret har det bra i himlen, men jag önskar så innerligt att han/hon hade fått stanna hos oss. Oj, vad jag önskar det! Men samtidigt säger något i mig att det var rätt det som hände, det måste finnas en mening med det som hände. Vem vet vilket liv Pyret hade fått om han/hon hade levt? Jag har fått bevis för att jag klarar av att gå igenom en jobbig händelse. Det som hände har även stärkt förhållandet mellan mig och Fredrik. Det kan ju gå åt det andra hållet efter en sådan här händelse, men så blev det inte för oss. Skönt.
.
Har även kommit på en lösning för att få vara hemma mer med Wilmer. Vi pratade om den igår, Fredrik tyckte den var OK. Måste fundera lite till innan jag bestämmer mig. Vi får se vad som händer i mars.
Hoppas du har det bra mitt lilla änglabarn

Rekord :-)

Igår slog jag ett rekord för i år. Över tio läsare:-) Närmare bestämt tolv....... Kanske inte så många, men jag vet att många av er finns där nästan varje dag. Jag vill verkligen tacka er som finns, för det är lite roligt att skriva, mellan varven även skriva av sig om händelser som hänt i mitt liv, speciellt det senaste. 
.
Jag vill även passa på att tacka er som kommenterar, man blir så glad var varje liten kommentar! Jag vet ju vilka några av er läsare är, men vet jag vilka alla är? Finns det någon som läser min blogg, men aldrig ger en kommentar? Det skulle vara så roligt att veta om det finns någon. Det räcker med en endaste liten..... 
Ni/vi är ju inte så många i min lilla "bloggfamilj" och så skulle det vara roligt att veta vilka alla är:-)

Ny passion

Tro det eller ej, men en min nya passion är riktigt gott kaffe. Det ska vara kaffe med mjölk och en bit Marabou mjöklchoklad till, då är det som bäst:-)

Dagens kollega

I dag blev jag på samverkans tiden (möte för enbart lärare) utsett till dagens kollega. Det är i och för sig mycket lätt på mitt jobb, men alltid lite trevligt att få positiva kommentar och få höra att man är en liten ängel :-) Det enda som behövdes var att fixa lite fika till ett möte som ligger på eftermiddagen då man ska prata om lite tråkiga saker.......... Det förstås. Vi lärare blir alltid överlyckliga över lite fika. Även torra Finska pinnar kan fungera i riktiga krislägen :-) Är detta typiskt oss lärare att törsta efter något gott till kaffet eller gäller det fler yrkesgrupper? En kollega sa, på skämt ska tilläggas, att lösen för föräldrar som hälsar på på skolan att få komma in i lärarrummet är att ha med sig fika till alla :-) Jag lovar, så håra är vi inte...... bara nästan .-)

Drömmar

I natt drömde jag hur mycket som helst! Jag vet att man drömmer varje natt, men att man oftast inte ihåg dem. Hur kommer det sig då att man vissa morgnar kommer i håg det man drömt. I morse kom jag ihåg alla kändes det som, de hände knappt ihop över huvudtaget. Vissa var mycket trevliga, andra mindre roliga, men ingen mardröm eller så. Någon som vet hur detta kommer sig?

Vårnytt

Trots detta snöande så blev det lite vårnytt idag. Jag hämtade ut glasögonen, så nu kan även jag se de små bokstäverna och siffrorna :-) Wilmer och jag har även varit till vår alldeles egna frisör som ställer upp med kort varsel. Min kusin Sofie. Den här gången blev håret nästan igenom klippt..... :-) Ge oss ett försök till så går det nog. Då kanske vi även får på skynket så han slipper få hår överallt..... :-) Han blev som vanligt jätte söt. Tack Sofie!
Sötnosen fick se lite på "kåla bjönen" när vi kom kom (Koala Bröderna)

Nu är vi redo för våren jag och Wilmer, nyklippta och fina :-)

Underbar

Min stackars man får ta emot en helt del klagomål via min blogg......... Men han är smått underbar ska ni veta! Senast i helgen har vi haft 2,5 dag helt och hållet tillsammans. Det har varit underbart! Helgen började med den perfekta fredagskvällen. Sedan hade vi en bra lördag som innehöll, mys, snöskottning, bus med sonen, matlagning och melodifestivalen. Söndagen fortsatte lika mysigt den. Vi skottade snö (igen...), skruvade ihop en bokhylla och hade en myskväll i soffan. Tänk vad det gör mycket när igen behöver arbeta :-) En bonus var ju att några av mina kort belv utspelade........ Kanon! Nu är det bara resten kvar :-)



Snöskottning av carportens tak pågår
Det blev altantak och polen också



Även jag  var där uppe!




Tog mig ner också! Hoppade från taket! Högt va? :-)




Wilmer och jag dansar till Peter Jöback (söndagens repris)


TACK MIN ÄLSKADE MAKE OCH SON FÖR EN MYSIG OCH UNDERBAR HELG

DET BLEV EN BRA AVSLUTNING PÅ LOVET

Jobba....igen

Det blev ingen gympa i kväll. Konstigt nog ska Fredrik jobba i kväll/natt............  Så Fredrik ska jobba....... igen Visst blir man smått chockad. Not.
.
Jag förstår inte. Ni kan det väl sluta snöa.(Så man t.ex. kan träffa mannen oftare) Även jag som gillar vintern börjar faktiskt tröttna lite nu. Det är lite segt att skotta snö, det är ju knappt att man orkar skotta upp snön på vallarna vid grusgången längre. 
.
Så nu blir det en kväll utan gympa, men med Wilmer istället:-)

1:a mars

Nu är det mars och nya utmaningar. Mars blir en spännande månad! Vi får se vad som händer.... Hade tänkt använda lite jävlarannama idag på olika plan, men det blev bara på det yrkessamma planet. Det var i och för sig mycket bra. Jag har fått hur mycket som helst gjort idag. Kanon bra. Tusen tack farmor för att du kunde hämta Wilmer!
.
I morgon är en ny dag i mars med nya utmaningar. Vi får se om jag kan använda lite av mitt jävlaranamma på andra plan i morgon :-) Jag har ju trots allt börjat få lite i lager nu. Gäller bara att använda det rätt :-)

RSS 2.0