Kom på mig själv.......

Här jobbas det på för fullt! Jag har inte lärt mig hur man disponerar tiden så det blir jämnvikt mellan arbete och hemmet. Just nu, för övrigt hela hösten, har jobbet fått mer tid och energi av mig. Hur får man jämnvikt???? Det är min stora fråga. Någon som kan lösa den åt mig? Tacksam för svar!
.
I dag på jobbet :-) så kom jag på mig själv att tycka det var riktigt roligt att pyssla! Det har varit min lilla '"akilleshäl" i mitt yrke. Jag ser mig själv inte som ngn "pysslare", men idag gick det riktigt bra. Det var i.o.f.s. bara julkort, men,men. Några var faktiskt lite avancerade :-). Vi ska nämligen ha en stor pusseldag på skolan i morgon. Julmusik och levande ljus hela dagen. Förhoppningsvis trevliga elever som tittar in i min och Inas julkorts verkstad.
   
Tips från skapligtenkelt.se
.
Ps Gillar att det blivit kallt och snö (vem gör inte det?) Fast det jag tänkte på var att nu har även vi SVT. Hoppas kylan håller över jul. Alltid trevligt med SVT i juletider....Ds

Check!

Så var klassens luciatåg avklarat! Det var så duktiga! De måste haft en utomordentlig lärare :-) Eller vad tror ni? Alla föräldrar var så nöjda, även rektorn och en annan kollega som var inbjudna. De tyckte det var trevligt med alla verser samt att alla hade sin roll. Även Fredrik och Wilmer var och tittade. Det tyckte barnen var jätte roligt. De var kvar en stund på lektionen, så nu har de fått sin del. De har frågat sedan augusti efter Wilmer........ :-)
.
I slutet av förra veckan blev det även klart vilken som tar över efter mig i april. Jag är nöjd med valet, men det känns ändå lite konstigt att någon annan ska ta hand om dem.....:-).... Fast jag har nog lite annat att tänka på :-)
.
Nu kan man andas ut lite, nu pysslar vi mycket samt avslutar lite olika arbeten. Ska jag vara ärlig är det lite skönt att ha lite verksamhet som inte kräver så mycket arbete ibland, samtidigt som jag ser fram emot våren med nya upptåg! Men snart kan jag sätta ett stort check för min första termin som lärare på egna ben! Har gått ganska bra om jag får säga det själv............:-)

Resumé

Glöggen igår fick höga betyg även av mina vänner. Inte bara i tidningarna. Om man gillar inte allt för söta glögg sorter rekomenderar jag Småland. Lucia hade en eftersmak av choklad, mycket god. Hoppas innerligt att de återkommer nästa år, då man kan dricka mer än en smutt från varje:-)

14 år.............

För 14 år sedan var min kusin Elin och jag ner till stan på lussevak. På vägen ner till stan träffade vi Fredrik. Sedan den dagen kan jag räkna de dagar jag inte pratat med Fredrik på en hand. Så det kan gå! Vem trodde det för 14 år sedan. Inte jag!
.
Nu sitter vi här med villa, bil, lån, gemensamt efternamn, snart två barn, gemensamma minnen och ett gemensamt liv..... Så det kan gå! Nu börjar det bli svårt att ha klara minnen när inte Fredrik fanns med i bilden. Eftersom vi lärde känna varandra på sommaren 1995 så blir det ett tag....... För er som varit med hela vägen vet att vägen inte varit rak. Det ska gudarna veta! Men efter alla krön och svängar har vi alltid hittat tillbaka till varandra. I bland har det krävt en flytt till Kungälv för att inse vad man har och saknar.....
.
För er nyfikna....... Nu har vi det så bra man kan ha det med en vildbase till son :-)
.
Familjen Andersson midsommaren 2009 

14 år efter att vi samtalade för första gången och "kärleken började gro"

Pepparkakshus

Nu sitter vi här i soffan och vilar. Här har varit fullt upp hela dagen. Nova och Ewelina kom på förmiddagen för pepparkakshus bak. Först var var vi ju tvugna att göra en mall på deras hus. Sedan var det dags. Johan kom även han efter att ha jagat klart. Även Tompa kom förbi, så till lunch var det full hus. Det är inte alltid lätt att handskas med två stycket snart två åringar som tycker att alla saker är hans eller hennes........ Sedan händer något så är de bästa vänner igen......... Man blir helt enkelt inte klok på dem.-) Jag och Ewelina stod för kavlandet medan J och F gjorde lunchen. Degen hade jag gjort igår, så den var i perfekt form! :-) Vi hade tur att Tompa kom förbi och lekte med barnen en sväng. alltid bra med en lekfarbror som dyker upp ibland.
.
Det resulterade i alla fall i två hus. Bilder kommer när de är helt klara!

Glöggkväll

i kväll står glöggkväll med grannar och vänner på schemat. Vi ska till grannen Anders och dricka glögg. Jag hittade två spännande glöggsorter på Systemet, synd bara att man inte kan njuta av dem själv....  Fast man kanske kokar bort all alkohol..... Skämt och sido jag smuttar nog lite bara för att smaka. Den en hette passande Lucia och hade smak av choklad.... Spännande och den andra hette Småland och hade en smak av lingon och cognac. Visst låter det lite spännande?
(ingen bild funnen på Småland.... Måste kila, klockan är mycket :-)

Julbord

 

Igår var jag med jobbet på julbord. Tänka sig att jag fick gå på ett julbord! Jag vet att vissa inte gillar det och tycker det är överskattad upplevelse, men jag tycker om det! Vi var på ett lite udda ställe i mina ögon. Vi var på restaurangen på Fyrishov. .. Men det var riktigt god mat. Jag åt dock bara från det kalla bordet (Är det inte lite vuxet ? För att återkomma till det:-)

.

För att vara en kväll med jobbet var det riktigt trevligt....... Kan bero på placeringen. Jag brukar alltid hamna med "mindre roliga", men igår fick jag sitta med några som jag verkligen kan skratta tillsammans med och det gör ju kvällen bättre. 

Som avslutning lekte vi en ganska rolig julklappslek. Tar allt för långtid att beskriva den i sin helhet. I korta drag hade alla med sig 3 paket till ett värde av 75 kr som avslutades med en het klappjakt. Roligt att göra om man är ett litet gäng. Betydligt roligare än tidigare år då vi haft en bestämt person vi skulle ge och med ett rim på paketet.

 

 


Kollegor

Vad tråkigt det är med tråkiga kollegor!!!! Just nu kan jag bokstavligen SPY på vissa på jobbet. hur tråkig får man egentligen vara för att arbeta med barn? Svaret är tydligen - TRÅKIG! Just nu skulle jag tycka det var roligare att jobba med en sten!
.
Jag kom på ett mycket trevligt och roligt förslag tyckte jag. Nästa vecka blir ju som en "bonus" vecka. De flesta arbetet har tagit slut och det är så nära jul och vem vill inte mysa då? Tänk då att slå ihop lärande och julmys? Kan det bli bättre? Nej tänkte jag. Därför lade jag fram för en av mina kollegor att vi skulle baka med barnen till avslutningsdagen eftersom inga föräldrar ville det. Vad tror ni jag fick till svar?  - Oh vad jobbigt. Kan vi inte fråga föräldrarna igen? Inte orkar jag baka med barnen.... Mitt svar blev bara - Orkar du vara i klassrummet så bakar jag med dem själv då i olika grupper?  Det svaret var i alla fall ja. HUR TRÅKIG får man vara? Detta var bara ett exempel.
.
Sedan finns de som säger - Så har vi alltid gjort här. Så gör vi inte här Kan man spy på dessa meningar? JAA, om man får höra dem ofta. Var tog nytänkandet vägen? Det är tufft att jobba i motvind ibland! Tur att jag umgås mest med mina elever! De är söta och trevliga....... nästan jämt......-)

Vuxen?!?

Ibland kan jag komma på mig själv att tänka - Vad vuxet att göra detta! Senast var idag när jag gjorde fiskgratäng på färska torks filéer med kokt potatis och ärter. Kanske inte speciellt vuxet, men så gick mina tankar. Sedan när jag tänker efter så är jag nog redan där. Omgivningen ser nog mig som ganska vuxen. Jag har ett arbete där man verkligen ser mig som vuxen (i alla fall barnen:-). Jag har en son ,snart kanske två.-), jag är gift sedan fyra är tillbaka, jag har ett eget rött litet hus samt att jag fyller 31 om en månad. 
.
När jag tänker efter hade några av min bekanta tre barn som 31-åring, min egen mor hade tre barn samt en hel bondgård att sköta! Jag kan räkna upp fler!
.
Hur kommer det sig att man inte känner sig vuxen, fast man "ska vara" det? Är det bra eller dåligt att känna som jag. Jag tror ändå att jag gör saker som förväntas av mig, både hemma och på jobbet. Tror inte jag är ensam om dessa tankar/funderingar .-)

Krumelurpiller

Sista tiden har jag varit trött, mycket trött! Jag vet att jag inte är ensam. Läste så sent som idag min vän Jessicas blogg och hon var också trött. En stor orsak är med stor sannolikhet vädret. Det har varit lite lite med sol på sistone om man säger så. Dagen som varit är väl ett praktexempel på detta!
.
Att jag är trött tror jag även har andra orsaker. Jag vill inte skylla ifrån mig, men jag tror faktiskt det finns tre andra orsaker..... Jag har haft nya influensan, jag är gravid och senaste veckan jobbade jag "några" timmer mer än vanligt...... Det slog mig igår då jag fick en hel ensamdag som bonus. JAAA tänkte jag. nu kan jag städa och pynta!
Vad händer? jo jag skulle bara vila lite, somnar och sover i tre timmar!!!! Hela dagen förstörd! Det jag orkade igår var tvätta, fixa diskmaskinen och laga mat...... Inte vad jag hade tänkt. Då ville jag verkligen ha krumelurpiller!!! och det NU!
Jag tror jag fick tag i dem och nu är de slut :-) Idag gick jag hem från jobbet redan klockan halv tre och åkte och stoooorhandla. Om vi säger som så, det var länge sedan. Det var mycket vi behövde.......... Jag vet även att det är lite busigt att handla medan Wilmer fick vara kvar hos dagmamman, men jag hann hämta honom 45 min tidigare iaf! Nu under kvällen har jag städat allt jag tänkte göra igår! Så nu är pillrens kraft slut! Jag sitter i soffan som en urlakad disktrasa, men det doftar gott. Jag hoppas att de finns nya i morgon. Det finns hopp .....:-)

KLAR!!

Ja, då var alla samtalen klara!! Känslan är underbar. Hade jag inte varit gravid hade jag firat med vin! men nu blir det must i stället.
.
Fredrik är på julbord även denna fredag, men nu slipper vi sitta själva. W och jag ska till Anna och Moa som även de sitter själva för andra veckan i rad på middag. Skönt att slippa laga! 
.
I morgon ska vi på dop och förhoppningsvis ska jag få till lite adventsstämning även hemma och inte bara  på jobbet...

Snart...........

Snart är jag klar med mina utvecklingssamtal. Bara tre dagar kvar........ Snart kanske även jag får lite adventfint i mitt hem, bara orken räcker till till mitt hem också. Det märks fortfarande att jag har haft influensan.......... Snart kanske det blir vitt på marken så man får lite julkänsla........... Snart är det dags för julklapps inköp....... Snart kanske jag får grovéntren  klar samt Wilmers rum............ Snart är det jullov...........SNART

RSS 2.0