Storhandlat

I dag efter jobbet var jag och storhandlade. Wilmer fick åka till farmor och leka samt äta mat - Tack farmor!
.
Att storhandla är en skräckblandad förtjusning. Man vet att det blir dyrt samtidigt är det så skönt att få fullt hemma igen.
.
Idag blev det lite extra mycket för det var så mycket som var HELT slut:
* Blöjor (2 st kvar)
* Tvättlappar
* Välling (tog slut i morse :-)
* Material till bakning (mjöl, socker, kokos)
* Pasta
Listan kan göras längre, men som ni ser är vissa saker som står här ovan inte allt för billiga, men nu finns allt hemma! Wilmer har sin blöjor och välling. Vi kan äta varierad kost och jag kan baka när andan faller på:-)
.
Men visst ska erkännas att det kostar pip mycket med mat och övriga tillbehör till hushållet. Visst hade jag gärna lagt de lapparna på något annat. Någon som vet om det finns något parti som förespråkar lägre skatt/moms på mat?

Tvätt

En stor del av dagen idag har jag fixat med tvätt samt sorterat ur små kläder ur Wilmers garderob.
.
En liten fråga bara. Hur mycket tvätt kan tre människor producera egentligen? I dag svarar jag - Mycket!
Det känns som jag tvättat maskin efter maskin. Det har hängts ute i uterummet, hängts i torkskåp och torkats i torktumlare. En sådan dag som idag är jag glad att jag har alla tork möjligheter som jag har. Regnskurarna har kommit och gått som de velat under dagen. Så även fast det blivit en hel del tvätt så är nästan allt klar i ligger på sin plats! Det är ifs en skön känsla och veta att veckan kan börja med en hel del rena kläder :-)
.
Efter gräsklippning, motion och lunch åkte vi in till Tompa en stund. Fredrik hjälpte till att sätta upp stålreglar i källaren. Wilmer och jag lekte i lekparken och var ute gick med vagnen. När man har möjligheten att leka i en lekpark kan jag få känslan av att jag saknar det här hemma. Det är lite synd att den möjligheten inte finns där vi bor. Fast vi har ju en hel del annat att erbjuda på landet. Bara det att kunna öppna dörren åt en 2,5 åring så han gå ut och lekan är ju ifs en stor fördel :-)

Badtunnan

I går kom Per förbi på mat och bad i tunnan. Det var precis som förra lördagen en härlig kväll. Lite kyligare dock. Wilmer tröttnade på att bada efter en halvtimme så han ville gå in och sätta på sig pyjamas och få välling. Sagt och gjort, han och jag gick in. När hela proceduren var klar. Han satt i soffan med sin välling och Saltkråkan var påslagen frågade jag om det var OK om jag gick ut igen. -Ja, jag titta Saltkråkan mamma.
.
Jag gick ut igen. I vanliga fall brukar han komma ut när han får tråkigt. I går gjorde han aldrig det, så jag gick in efter tag och fann honom så här:

Min lila kille har blivit stor. Somnar själv i soffan.....

Det var en mysig kväll. Jag försökte ta lite kort så ni ska förstå. Jag har dock inte den bästa mobilen och det var slut på batterier i vanliga kameran, så detta är den bästa bilden som får förmedla mysigheten.



Per och Fredrik i badet.

Jag gav upp efter ca 1,5 timme. Då hade jag fått mitt och jag var nöjd. Jag gick in och kurade ner mig i soffan. Jag ska erkänna att jag somnade ganska snabbt. Sedan vaknar jag till och tittar på klockan, 1.10. Då tassar Per och Fredrik in. 2h timmar senare! Då hade suttit i sedan strax efter 21 till 01..... Vissa tycker det är suuuper skönt att bada tunna :-) deras händer såg ut som svampar. Fredrik gjorde ett tappert försök att knäppa kort på dem. Här är det bästa:

 

Händerna såg verkligen ut som svampar.....:-)

Det var en trevlig dag som avslutades trevligt. Idag står gräsklippning och motion på schemat!


Fotboll Hinden borta mot Tärnsjö. IKH Lede...

bild019 (MMS)

Fotboll Hinden borta mot Tärnsjö. IKH Leder med 2-0. Ser ut som det blir vinst idag.


Wilmer hittade sin favoritstation! Vi har ...

bild018 (MMS)

Wilmer hittade sin favoritstation! Vi har även shoppat fina visdomskort och halsband.


Vi är på Hebymässan i Östa med mor. Vi har...

bild017 (MMS)

Vi är på Hebymässan i Östa med mor. Vi har nyss ätit korv. Nu är det maskiner som gäller.


Var på Systemet hemma i Våla. Jag fick v...

Var på Systemet hemma i Våla. Jag fick visa mitt legg;). Det har jag inte fått göra på mkt länge. Ska tilläggas att jag hade två "Pippi tofsar". Även Wilmer var med . . . Visst var det lite roligt? Det tycker jag iaf;).


Wilmer och hans tjejer:). De tar sig en ti...

bild015 (MMS)

Wilmer och hans tjejer:). De tar sig en titt på Emil efter allt lekande. Mille och Tuva tar sig en tupplur. Vi mammor fikar:-). I love lediga fredagar!


Vi bakar fika till våra gäster som ska kom...

bild014 (MMS)

Vi bakar fika till våra gäster som ska komma under dagen. I dag blev det lactosfri kladdkaka.


Ser ni att klockan står på 15.38? Jag ska ...

bild013 (MMS)

Ser ni att klockan står på 15.38? Jag ska om ca 2 minuter hämta sonen! Det gör mig glad. Ge mig ngn vecka och jag kanske slutar när schemat säger:).


Fick hem tredje och sista delen av Tillsam...

bild012 (MMS)

Fick hem tredje och sista delen av Tillsammans. Här ska läsas tonårsromantik:). Tack Sandra.


Min nyklippta hjälte:). Tack sofie.

bild009 (MMS)

Min nyklippta hjälte:). Tack sofie.


Min vision är att ha ett städat klassrum o...

bild008 (MMS)

Min vision är att ha ett städat klassrum och då inräknat min kateder. . . Går väl sådär:-). Klassrummet är ok iaf.


Ger fortet en chans i kväll med.

bild007 (MMS)

Ger fortet en chans i kväll med. Helt OK TV att slö titta på. Här är annars fullt upp. Mkt på jobbet, ifs lite roligt :). Dock lite jobbigt att hämta Wilmer sent (känner sig som en dålig mor) och med den nya rollen som A-lags ledare. Måste vara lite tuff ibland. Har inte lärt mig än. . . Inte riktigt jag, det blir bra. De känner iaf förtroende för mig (de flesta). Här hemma har jag bakat till jobbet och tagit två varv i spåret i em/kväll. Känns roligt att motionslusten är tillbaka. Har just nu inget internet hemma. Fattar inte hur beroende man blivit:). Nu ska jag koppla bort det och njuta av en skön dusch efter spring turen. (Internet kom tillbaka snabbt..... :-)


Grundisolering hos Tompa pågår. Jag och Wi...

bild006 (MMS)

Grundisolering hos Tompa pågår. Jag och Wilmer checkar ut och åker hem. Läggdags snart mamma. . . :-)


Jag är tillbaka bland kullarna. Härlig kväll!

bild005 (MMS)

Jag är tillbaka bland kullarna. Härlig kväll!


Årets första äppelpaj. I år på egna äpplen...

bild001 (MMS)

Årets första äppelpaj. I år på egna äpplen:). Det lär bli fler. Mycket äpplen i år.


Utrikes :-)

Om lyckan håller i sig så kommer jag, mina två söta och mina svärföräldrar att dra till Kanarieöarna under jullovet :-) Just lutar det åt att vi återigen drar till Gran Canaria, dock inte till Poerto Rico :-) Ni vill jag få lite tips. Vart ska vi åka?  Det är svårt att sitta och titta på resebyråernas hemsidor och få en överblick. Det man ser där är ju bara hotellen, inte hur själva platsen ser ut. Så därför söker jag lite personliga referenser. Har ni varit där själva eller känner ni någon som varit där. Tacksam fört alla svar.
.
Om detta blir verklighet, då blir det roligt. Alltid trevligt att ha något att se fram emot :-)
.

Spain map.



Bästa vännen i spåret.

bild068 (MMS)

Bästa vännen i spåret.


Vi ska nu titta på fotboll. Jag tar nog en...

bild067 (MMS)

Vi ska nu titta på fotboll. Jag tar nog en vända i spåret.


Pricken över i't för dagen (enligt Wilmer)...

bild066 (MMS)

Pricken över i't för dagen (enligt Wilmer). Själv ska jag åka hem ta mig ett glas rött tror jag:).


Efter Bälinge besöket åkte vi in till stan...

bild065 (MMS)

Efter Bälinge besöket åkte vi in till stan och träffade syster och barn. Det har varit lite shopping och nu Nickis. Wilmer is in heaven!


Vi är ute och åker!

bild060 (MMS)

Vi är ute och åker!


Vi njuter av fredags ledigheten. Idag är v...

bild059 (MMS)

Vi njuter av fredags ledigheten. Idag är vi och leker med Moa på fm.


Jag gjorde det!

Efter allt som har hänt har jag så smått kommit igång att röra mig igen. Motivationen är mycket starkare nu, än efter Pyret. Det känns väldigt skönt att gå minna promenader. Jag satte ett litet motionsmål. Målet var att orka jogga(lufsa) ett varav i spåret här hemma (2,5 km) innan snön kom. Det målet klarade jag idag!!! Och då har vi bara 19 augusti. Det gick inte så mycket snabbar än att gå :-) men jag är nöjd.
.
Nu blir väl nästa mål att förbättra tiden och kanske orka två varv...... Jag ska inte sätta för höga mål, men lite roligt skulle det vara:-)
.
Nu ska vi har fredasgmys trots att det är torsdag. Vi (jag & Wille) är ju lediga i morgon :-)

Efter tre intensiva dagar på arbetet ska j...

bild058 (MMS)

Efter tre intensiva dagar på arbetet ska jag nu lägga mig i soffan och läsa en blaska. Skönt med lite "meningslös" litteratur efter allt man fixat med på jobbet. Det intensiva fortsätter väl i några veckor till i alla fall. . . . Jag har även fått väldigt ont mellan skuldrorna. Kan knappt röra huvudet åt sidorna fullt ut.. . . . Någon som har tips på en bra massör i Uppsala?


Som Wilmer och jag väntat! Finns även två ...

bild056 (MMS)

Som Wilmer och jag väntat! Finns även två små röda klara. Men dessa var sötare:).


Jaha gamle vän. Då var det dags igen. (ege...

bild055 (MMS)

Jaha gamle vän. Då var det dags igen. (egentligen för länge sen) Det är bara bita i det sura äpplet och gå. Eller ska jag säga gräset? Ha, ha.


Rekord!

Tänk, igår slog jag rekord! 21 läsare på en dag. Jag blir verkligen glad för det lilla. Tack kära läsare :-)
.
Nu har arbetet kommit igång på riktigt. Allt snurrar i hjärnan, jag har papper överallt i klassrummet. Känns som ingeting är klart inför onsdagen........ Men det brukar lösa som vanligt. Jag har ju trots allt en morgondag att förlita mig på :-)
.
Ingela hade planeringsdag i dag. Så lillkillen har varit med pappa på jobbet. Det hade gått bra, fram till jag kom och hämtade dem kvart över fyra.......... Det var någon som inte ville åka hem......... Ja, ja. Han blir nog vuxen snart och ser charmen med att gå hem från jobbet :-)

-Jag är hungrig! Jag kan inte låta bli att...

bild050 (MMS)

-Jag är hungrig! Jag kan inte låta bli att tycka att detta är ett av de läckraste djur som finns.


Idag står Kolmården på schemat. Vi har tro...

bild049 (MMS)

Idag står Kolmården på schemat. Vi har trotsat spöregn och åska. F blev väl mindre glad. . . . Men nu är det regnfritt och vi har precis sett delfin showen. Alla är glada igen:-).


Wilmer piggnade till ordentligt på em. Han...

bild048 (MMS)

Wilmer piggnade till ordentligt på em. Han och jag var och bada i hotellets jacuzzi. Sedan åkte vi hela familjen ut till Arkösund. Vi åt mat, tittade på båtar och njöt av utsikt och värme.


Bredvid vårt hotell finns en mysig park. D...

bild046 (MMS)

Bredvid vårt hotell finns en mysig park. Den har allt. Vi ser spårvagn på spårvagn, bussar, strömmen och så kunde man köpa glass. Så här har ätits glass med strössel. Man kunde även njuta av denna vackra kaktus plantering. Visst var den fin?


Grabbarna kämpar på. Vi stannade kvar i st...

bild045 (MMS)

Grabbarna kämpar på. Vi stannade kvar i stan. Nu är vi strosar längs Motala ström. Då hittade vi detta läckra vattenfall.


Sjukstugan fortsätter. Jag har varit till ...

bild044 (MMS)

Sjukstugan fortsätter. Jag har varit till Apoteket på morgonen. F behövde tabletter och självklart tog Wilmers astmamedicin slut. Tur att det finns e-recept. Nu inväntar vi att W ska vakna efter vilan och se hur han mår då. Är det tajm att packa ihop och åka hem, eller klarar vi av ett dygn till i Norrköping? Just nu känns allt lite B, men det viktiga är att W mår bättre. Mina behov kan tillfredsställas en annan dag.


Nu har vi installerat oss på hotellet i No...

bild039 (MMS)

Nu har vi installerat oss på hotellet i Norrköping. Här ska vi tillbringa helgen. Bara vi. Jag och mina grabbar. Smolket i bägaren är att F är snuvig och har ont i halsen. W har hög feber och hostar. Fredrik har varit och köpt alvedon. . . . . Vi lever på hoppet. Vi kanske inte kan göra allt vi tänkt, men vi är tillsammans! Det är det viktiga. Med Wilmers mediciner kan vi nog få bukt med förkylningen.


Sådär ja. Då har man gått åsen upp och ner...

bild032 (MMS)

Sådär ja. Då har man gått åsen upp och ner X antal gånger. Även detta är en motions runda som jag varmt rekomenderar om man har vägarna förbi. Det är mycket fina spår och mysig skog. En bonus är ju att det är lite extra jobbigt med åsen. Nu bär det av hem till mor för tvätt av bil och sedan hem för packning till mini semestern.


Åsen i Tärnsjö står på dagens tränings sch...

bild029 (MMS)

Åsen i Tärnsjö står på dagens tränings schema. Wilmer är och leker hemma hos mormor och morfar.


Jag har en lätt skadad son :-). På vägen...

Jag har en lätt skadad son:-). På vägen in till stan åker vi förbi en trakter som slår (klipper) ensilage (gräs). Killen, 2 år, säger. - Titta mamma, titta pappa. Traktorn slår gräs. Traktorn slår ensilage till kossorna. . . Vad säger man? Han såg även alla tröskor, alla traktorer och de som plöjde. . . Som sagt var. Jag har en lätt skadad son;).


5 års middag intogs på Le Parc med mina tv...

bild021 (MMS)

5 års middag intogs på Le Parc med mina två älsklingar. Efter en mycket god varmrätt kom denna goda trio i choklad. Den var helt enkelt fantastiskt god! Är ni i Uppsala. Gå dit och ät den! Fredrik blev glad för sin present som både var praktisk och snygg. Min 5 års present har jag lyckan att få köra nästan varje dag:). Nu bär det av hem. . . . .


5 år

För fem års sedan var man lite nervös. Men det visade sig att det gick bra...........:-)
.

Här, strax efter kl. 17 fredag den 12/8 2005, går jag från fröken Karlsson, till fru Andersson


80 års kalas

Idag fyllde Fredriks farmor år. Närmare bestämt 80 år. Det firades med hela släkten i på Lövstabruks Wärdshus. Det blir ju inte så många trots att det numera finns barnbarnsbarn.  Jämför man med mammas släkt...... Liten skara. Jämför jag med pappas, helt " normal" skala människor :-)   Vi vet ju dock alla att mammas släkt är liiiite fler än genomsnittet :-)
.
Det bjöds på fördrink, sedan en tomatsallad, fisk eller kötträtt och sedan en dessert. Jag valde kötträtten. Det var enormt stor entrecot. Väldigt stor, man bliv ordentligt mätt. Flera, inklusive jag tyckte dock att det var lite för få potatisar .-) Desserten var fantastiskt god. Det var någon paj liknade sak med någon slag kräm i. Jag är dålig på att ta "matkort" , så inga bilder från maten.
.
Det knäpptes en hel del bilder, men sedan jag börjat mobilblogga har jag blivit lite kat med att föra över bilder från kameran till datorn........... Det var dock lite svårt att få alla sysslingar på att och samma kort. Ska tillägga att det är en 11 månaders, en ca 1,5 åring, en ca 2,5 åring och en 3 åring...... Det hade behövts en mästerfotograf. Jag lyckades till slut få till det, men då är Thore 2 meter från de andra:-) Det kommer bevis.
.
Wärdhuset Leufsta
Vacker liten by (eller vad kallar man det? bruk kanske?) Lövstabruk. Detta är Wärdshuset där vi åt.

Hemligheten

Någon som kommer ihåg att jag har en liten hemlighet? ......... Den börjar närma sig nu. Det sista ska ordas. En grej fixades idag. Den har kommit lite i skymundan. Först av graviditeten och sedan att icke graviditet. ett tag låg den helt på is. Nu har den "återuppstått" och det blir en variant av ursprungsplanen. Jag tror det blir bra, inte som vi tänkt, men ändå någonting. Det känns bra efter alla turer hit och dit. Jag berättar mer vart efter det sker :-) Den har tre delmål :-)

Ser ni den lilla pricken på min nagel? Det...

bild006 (MMS)

Ser ni den lilla pricken på min nagel? Det är en liten metallflisa som jag fick in i nageln när jag torkade under kranen idag! Det gör jäv. . . t ont. Jag får inte bort allt. Det som är kvar sitter som i nageln. Tips på hur jag får bort allt mottages gärna!


Efter X antal tillsägelser åkte Wilmer upp...

bild003 (MMS)

Efter X antal tillsägelser åkte Wilmer upp på övervåningen. Han blev sur och gick in på sitt rum och stängde dörren. Det blev snabbt tyst, oroväckande tyst. . . . Jag gick upp för och kolla vad han höll på med. Hittade honom så här:-). Täcket över huvudet, sovandes. Någon som vaknade för tidigt i morse, trots ledig dag:).


Psst....

Om ni spricker av nyfikenhet. Klarade Erika sin "drömgräns"? Fick hon ihop 20 läsare på en dag? Svaret är JA..... Tack. Det var roligt. Nu är det bara att sätta nya mål :-)

Efter Anders O Co blev det bad på Fyrishov...

bild002 (MMS)

Efter Anders O Co blev det bad på Fyrishov tillsammans med pappan. Efter bad blev det glass som åts under stor Koncentration:-). Till sist, efter bad åkte vi och gratulera Fredriks morfar.


Wilmer och jag var förbi min bror med fami...

bild000 (MMS)

Wilmer och jag var förbi min bror med familj på eftermiddagen. Här inspekteras Elviras 1 års presenter som Wilmer gav.


Äntligen är de hemma! Som Wilmer har vänt...

bild188 (MMS)

Äntligen är de hemma! Som Wilmer har väntat. Nu ska mormor och morfar få fika och titta på Missan.


Efter jobb = ledig

Nu har jag jobbat två dagar, så nu blir jag ledig i två dagar. Egentligen skulle jag har börjat arbeta i morgon, med att åka på kryssning ett dygn. Men jag kände att kryssning var inte min grej just nu. Det kanske hade gått hur bra som helst eller så hade det kommit en "anfall" som i går morse...... Ingen egen plats att ta vägen. Nej, det kändes inget bra. Så jag gjorde en deal med mina chefer så jag var ledig under kryssningen.
.
Istället jobbade jag i fredags och idag. Det har varit kanon bra. Vad man får mycket gjort när man är själv på arbetsplatsen!  Intranätet fungerade inte idag heller, så allt jag ville göra gick inte, fick helt enkelt tänka om. Hoppas innerligt att det fungerar på torsdag, då det är dags för arbete igen, innan det är helg. Jag är ledig varje fredag detta läsår!! Känns som det inte kunde bli bättre just nu!

Lite glad....... nästa 20!

Nu är det fler än någonsin som hittar in till min lilla blogg. Snart har jag haft 20 unika läsare på en dag! Det är nära nu......... (uppe i 19) :-) Det är ju dock inga tusentals som många andra, men jag är glad för det lilla ska ni veta.
.
Nu när man vet att det är några som tar sig en titt varje dag, en del av er flera gånger per dag (gör det själv på mina vänners bloggar), är det verkligen roligare att skriva.
.
Jag vet vilka några av er nya läsare är, men finns det någon  som aldrig har skrivit en kommentar, men tar sig en titt då och då. Skriv gärna en liten kommentar. Tro det eller ej. Jag blir glad för varje liten rad :-)

Sommarlovet slut, åter dags för dagmamman....

bild184 (MMS)

Sommarlovet slut, åter dags för dagmamman. Jag till jobbet och Wilmer till Ingela. Han verkar inte allt för missnöjd :) . Lämningen gick bra och jag åker lättad till jobbet:-).


En dag i stan

Dagen har tillbringats i stan. Närmare bestämt hos Tompa och Marina. Fredrik har hjälpt dem att snickra och riva. Ska väl erkännas att jag inte var på topp för det förslaget, men jag blev lovad att jag skulle få ut och gå en stung för mig själv.
.
För er som inte vet har Tompa och Marin köpt hus i närheten av Domaringens skola, som i sin tur ligger nära Rödbo rundan..... Vad ger det för minnen Jessica och Frida? :-) Jag minns Rödbo rundan med skräck blandad förtjusning. Vi hade stor del av vår höstgympa där på gymnasiet. Det var konditionstest i backarna, orientering i skogarna och löpning till Uppsala högar............. I dag upplevde jag området med andra ögon tror jag. Vilket fantastiskt ställe! Jag bara njöt av promenaden fram och tillbaka till högarna. Det var verkligen balsam för själen.  Nästa gång det ska snickras ska jag ta ett par andra byxor (gick i jeans idag) och ta med Ipod`en och ta en ny promenad till högarna. Då ska jag passa på och läsa på alla informations skyltar som finns. Kanske prata lite med fåren som gick uppe på Tunåsen.
.
Om jag någon gång i detta liv ska flytta in till stan ska jag bo i närheten av detta område. Hit kan alla människor ta sig. Du kan cykla där, gå, jogga, springa. Du kan gå med vagnen, rullstolen eller rullatorn. Tänk er alla de små skogsbackarna, vilka mysiga picknickar man kan ha! Tänker alla människor på det som bor i närheten. Eller blir man "hemmablind"? Det är i alla fall en fantastisk natur med både stigar, skog, åkrar, pulkabackar vid åsen och elljusspår. Me like i alla fall.
.
Det blev lite snickrande även för mig, Jag reglade upp gästrummet. Så jag blev av med lite frustration/irritation även där :-).
.

Hit gick min promenad. En promenad jag rek. om man har tiden och lusten.


Tungt

I dag/morse föll jag som en sten. Tårarna bara kommer, de går inte att stoppa. Jag skäller på Fredrik som egentligen inte har gjort ett enda fel............. Det började smått igår. Kände mig moloken, inte på topp.
.
Det känns som jag kraschlandade med huvudet före och livet kom i kapp mig. Jag fick inte bli mamma den här gången heller. Wilmer får fortsätta vara ensam. Hur mycket jag än vill ge honom ett syskon, så gick det inte den här gången heller.
.
Självklart ger vi inte upp vår dröm. Men det är tungt att gå igenom de 12 första veckorna och sedan blir det inget. För mig är vecka 6-12 klart värst. Jag kan konstatera det nu efter tre försök.........
.
Det är jobbigt att inte kunna hålla tårarna borta när Wilmer är med. Jag märker på honom när mamma är ledsen. Han blir en liten ängel. Stryker mig på armen, klappar mig på håret och pussar mig. Han frågar - Mamma glad snart? Jag kan inte annat än smälta och le. Vad skulle jag/vi ha gjort utan honom? Jag vet att det finns par som går igenom det vi har gått igenom utan barn. Hur orkar de? Jag beundrar dem! En eloge till er! Kan det vara så att det är jobbigt på olika vis. Jag vet vad det är jag saknar. Jag minns känslan av ett litet barn på magen so skriker sina första skrik. Hur det är att gå vaken flera timmer per natt. Jag/vi vet mer konkret vad vi saknar. Medan för de barnlösa paren är det längtan efter något som är värst. Jag vet inte, jag bara funderar...........

Ska till grannen Anders på grillning och h...

bild183 (MMS)

Ska till grannen Anders på grillning och hästskokastning. Jag var med denna goda försätts tårta med kex.


Vi ville inte vara sämre än pappan. Så vi ...

bild182 (MMS)

Vi ville inte vara sämre än pappan. Så vi stack ut på en egen cykeltur. Vi var först till Jonas kossor. Sedan cyklade vi till fåren i Broddbo och sedan hem. Ska erkännas att Wilmer tröttnade lite på slutet. . . För er som inte riktigt känner till trakten, blev det kanske 1,5 mil (lite osäker själv). Nu ska vi ta in tvätten innan regnet kommer. Sedan lutar det åt legolek.


Gör en repris av gårdagskvällen. Hela fami...

bild175 (MMS)

Gör en repris av gårdagskvällen. Hela familjen Andersson är och motionerar uppe vid Lännaborg. Jag tog två varv i spåret medan grabbarna spelade fotboll. Snygga skor va? :-) De är inte bara snygga, de är sköna också:-) .


Jobb och mat

Idag var jag och jobbade på förmiddagen. Gjorde beställningar, började röja i mitt nya klassrum och sortera papper. Jag hann en hel del. Man får en hel del gjort när man är där själv! Oturligt nog kom jag inte åt intrnätet, så allt jag ville ha gjort blev inte, men får ta det i början av nästa vecka. En härlig och skön upplevelse var värmen i klassrummet. Det var fantastiskt varmt! Mitt klassrum ligger ovanför pannrummet och har solen som lyser in hela dagen.................. Behöver jag säger mer.........VARMT.
.
Vid halv ett ringde Fredrik och sa att lillkillen började blir trött. Dags att hämta honom. Wilmer och jag tog vägen via Våla (!) hem. Dags att fylla på förrådet av kött och potatis. Tänk vilken lyx ändå. Bara att hämta en kylväska med kött och en kasse potatis. Wilmer hade dock lite att säga om mitt sätt att ta upp potatis. Jag gjorde ju inte exakt som mormor................... Barn!
.
När Fredrik och Petter kom hem fick vi kanske sex olika sorters bröd från Skuttunge bagarn. Petter hade kommit dit precis när de skulle stänga, så han hade fått en sopsäck full med bröd! Så nu har jag frysen full med kött och bröd. Kanon!
.
Nu vankas laxburgare och pommes!

Vi gick en promenad med Nova, Ewelina och ...

bild173 (MMS)

Vi gick en promenad med Nova, Ewelina och Tuva. Vi hittade inga får idag. Men mycket annat spännande fanns längst vägen:-).


Nu vankas kvällsfika. Vi fixade även lite ...

bild172 (MMS)

Nu vankas kvällsfika. Vi fixade även lite chokladbollar. Både med strössel och kokos.


Missan på upptäcksfärd. Finns många läskig...

bild169 (MMS)

Missan på upptäcksfärd. Finns många läskiga saker att upptäcka på vår tomt. Den läskigaste är nog killen i gummistövlarna:) .


Här bakas det vinbärskaka! Fick rödavinbär...

bild168 (MMS)

Här bakas det vinbärskaka! Fick rödavinbär från svärmor igår. Vi hade tänkt gått på Mora träsk idag i stadsparken, men vädret var inte så roligt. . . Wilmer åkte lastbil med pappan på förmiddagen. Jag passade då på att läsa i min nya bok. Sedan träffades vi i stan på en lunch.


Måste bara visa er min sötnos! Han så stol...

bild167 (MMS)

Måste bara visa er min sötnos! Han så stolt över sina nya kalsonger. Sina Rori! För er som inte vet är Rori en racerbil:) . Ps Tro inte att han är torr. Det är mest så han inte ska dra så i sin, ja ni vet:-) Ds.


Tömma hjärnan

Fredrik håller på att elda tunnan idag igen. I kväll ska han bada med sin lilla guldgosse som han sa. Första ska han ut på en kortare cykeltur. Han känner att han vill röra lite på sig och framföra allt tömma hjärnan. Det gör honom gott. Om han äntligen har hittat ett sätt att sortera sina tankar är det ingen som är gladare än jag! Han tycker synd om mig säger han, som inte kan följa med. Men just känner jag att prata med vänner och skriva här räcker. Jag hoppas att ni står ut med mina tankar. Fast det förstås. Gör ni det inte, läs inte :-) Att skriva här har blivit lite mitt sätta att tömma hjärnan. Få lite ordning på tankarna som far.........

Över

Då var det över för denna gången. Om jag ska vara ärlig håller jag både fingrar och tår att det aldrig ska hända igen. Man får se vilken vända livet vill ta.
.
I går kväll började jag få som ordentliga mensvärkar som sedan ökade ordentligt. De höll i till halvtre, tre. Det blev inte mycket sova då och inga värktabletter över huvudtaget hade vi hemma.......... Jag ringde till gyn akuten vid halv två och rådfrågade hur vi skulle göra, men så länge jag inte blödde ordentligt behövde vi inte åka in så länge jag stod ut med smärtorna. Som tur var så slutade som jag skrev vid halvtre, tre. Jag ska erkänna att jag var ordentligt trött när klockan ringde klockan fem och det var dags att ta de förberedande tabletter. Jag somnade om ganska ovaggat igen och när klocka återigen ringde kvart över sex var jag inte mycket piggare..........
.
Jag var inne på ackis vad halvåtta. Skrev in mig, fick eget rum och de absolut osexigaste kläderna som finns på denna jord - sjukhuskläder. De fyller sin funktion, men snygga är de inte. Strax därpå började de strömma in folk. Det var sjuksköterskor, barnmorskor, narkosläkare och läkare. Läkarens kommentar var -  Jag har läst din journal........ Mer behövdes inte säga. Hon lovade att de skulle göra allt för att min dag hos dem skulle bli så bra som möjligt. Som vanligt var jag svåstucken. Även denna gång behövdes fem stick och två personer för att få i en nål rätt. Tur att jag inte är rädd för nålar. Nu är det tom så Fredrik börjar kunna vara i rummet samtidigt. Även han börjar bli van.....
.
Fredrik var med mig till klockan nio ungefär. Då var det en halvtimme kvar tills jag skulle komma in på operation, trodde vi, men så var det inte. Jag fick vänta till klockan 10.40. De var mycket vänliga under tiden. De kom in och berättade hur läget var och varför jag fick vänta. Det kom in massor av akutfall. Men vid tjugo i elva kom de och och då var dt lite bråttom de skulle klämma in mig mellan två operationer. Skönt! Det hela gick bra. Jag var tillbaka på rummet tio i tolv efter att jag legat på uppvak en liten stund. Jag fick snabbt mitt fika och jag kräktes inte en ända gång. Skönt!
.
Efter som det var jag..... ! Kom läkaren in en snabbis mellan sina operationer och bekräftade att allt gått bra och att jag kunde få åka hem. Så brukade de normalt inte göra, men hon gjorde det gärna som hon sa. Så vid halv tre åkte jag hem igen. Fredrik hämtade mig och vi åkte och handlade lite samt köpte hem tai mat, ingen var på humör för att laga mat.............
.
Nu väntar en lugn och skön kväll hemma.
.
Jag vill passa på att tacka er som messat under dagen samt skickat kort och på andra vis visat att ni har tänkt på mig/oss under dagen. TACK! Det värmer enormt!

Så tyst

Jag har precis varit och lämnat sonen hos farmor och farfar. Han får sova där i natt, då jag ska vara på sjukhuset redan 7.30 i morgon. Han har ju inte vant sig att gå upp de tidiga tiderna än........... Det blir verkligen tyst i huset när han inte är hemma. Han pratar och fixar precis hela tiden. Ni som själva har barn eller haft barn i två års ålder förstår nog vad jag menar och ni som ännu inte har barn förstår den dag ni har dem nära..... :-)
.
Nu börjar det närma sig dagen D. Det ska bli skönt att få den överstökad. Visst skulle jag vilja ha även denna dag ogjord i mitt liv, men så var det inte uträknat..... Så då är det bara att få den överstökad.......... Jag försöker att inte tänka så mycket på när jag vaknar från narkosen. Övriga gånger jag blivit nedsövd så har jag kräkts som en räv............ och ni som känner mig väl, vet att jag verkligen avskyr att kräkas. Jag gör allt i  min makt att inte kräkas..... Det går säkert bra. sist fick jag någon speciell medicin som lindrade illamåendet en smula.
.
Wilmer har nu varit borta i en halvtimme och redan saknar jag den lille lintotten:-) Ska erkänna att det brukar jag normalt inte göra, dagar som dessa räknas inte som normal i mitt liv........
.
Nu ska jag gå och duscha och sedan bara titta på TV, kanske göra Fredrik sällskap när han badar badtunna. Jag kan ju alltid sitta på kanten och bada fötterna. Det kommer väl dröja 1-4 veckor till innan jag får bada........ Men då ska det eldas och jag ska bada! Det ska även firas med en tur till Fyrishov med Wilmer.

Inte mycket gjort

Här hemma blir det inte mycket gjort idag. Vi mest bara är jag och Wilmer. Det var lättare i helgen då Fredrik var hemma. Han ringde för ett tag sedan och frågade hur det var. För honom var det OK, fast han ville hellre vara hemma......... Det kommer bli värre i morgon sa han. Dels för man vet vad som sker och dels för att han vet att jag verkligen avskyr narkos.........
.
Just nu går jag som i en väntan. Jag vill att detta ska ta slut. Att återigen få börja om från början. Att bli nedsövd är ett steg i att börja om från början............ Jag läste en del om ingreppet i går på nätet. Vad jag förstod så tog det inte så lång tid och att narkosen inte var så djup........... Hoppas på det. Fredrik skjutsar dit mig och hämtar mig när jag vaknar.............. Just nu är jag verkligen glad att vi är två!
.
Tankar som snurrar i huvudet nu är att jag tycker det är så tråkigt för Wilmer. Jag hade verkligen önskat att han hade fått ett syskon som han kunde leka med. Nu blir det inte som vi önskat, men det får bli bra som det är. Det får det!
.
Det går inte heller att få ner mina tankar som jag vill på pränt. Samtidigt som jag skriver dyker andra upp. Jag ber om ursäkt för det.
.
Snart kommer Ewelina och tjejerna förbi. Bå blir det full sprutt i huset för ett tag och tankarna på "skiten" kanske kan hålla sig bort ett tag. Det gör oss gått båda två. Wilmer behöver aktiveras nu när mamman inte är på topp och jag kan behöva prata med någon istället för mina "hjärnspöken"........ Ursäkta min lite perversa humor. Man blir lite lätt vriden i huvudet efter två "checka" händelser på kort tid.

Min/vår guldklimp här i livet har fruktstu...

bild164 (MMS)

Min/vår guldklimp här i livet har fruktstund och tittar på Pippi. Utan honom hade en dag som denna känts väldigt tung. Fredrik gör av med energi på cykeln. Det gör honom gott. W och jag ska sysselsätta oss med att städa tunnan så den är fin till sensommar kvällarna. Men först banan och UNT.


RSS 2.0