Börjar närma sig klart

Nu håller Fredrik på med det sista innan ställningen ska rivas. Tänk vad foder och spröjs kan göra!


Härlig söndag

Idag passade vi på att ta en promenad i solen. Wilmer körde sin fyrhjuling och jag hade Melker på ryggen. Vi gick ut på mossen och längs bäcken och sedan ut på Bolands vägen (för er som känner till :-) Det blev bitvis en lerig och blöt promenad :-) Men solen sken och vi hade det bra.
.
Just nu målar Fredrik det sista på fodren som han satt upp idag. Han har även satt upp spröjsen - vilken skillnad!


Dop

Igår döptes lilleman till Melker Olov. (Olov efter morfar o morbror). Som präst hade vi Eskil. Han döpte även Wilmer och hjälpte oss mycket med alla turer kring Ebba. Så han har blivit som vår präst :-)
.
Tack till alla som kunde närvara och tack även till er som inte kunde, men sände en tanke. Vi bjöd på pastasallad och bröd till lunch och sedan kaffe, tårta och fika. Tårtan hade jag köpt av en gammal kursare. Annars var allt hemnabakat. Mor och svärmor hade bakat bröden till salladen. Tack! Tack även till alla som hjälpte till med bord, disk och städ - ingen nämnd, ingen glömd :-)
.
På eftermiddagen/ kvällen kom hela fam "Karlsson" plus E-L & L hem till oss på middag så det blev några......:) Det var ganska skönt att dimpa ner i soffan när de åkt hem efter en intensiv dag :-)


Hänt en hel del

......sedan sist jag skrev :-) Förra söndagen besökte vi ett nytt bad - Parkbadet i Sandviken. Det kan jag verkligen rekommendera till alla som har barn och gillar att bada.
.
Under veckan som gått har lilleman blivit 4 månader. Smått otroligt vad tiden går. Under veckan har vi även fixat en del till gårdagen ( återkommer). Ni som har instagram har sett en del av kakorna jag gjort. Jag provade mig på att baka biskvier, hallongrottor och havrekakor. Alla tre gick riktigt bra :-)


Vägarbete

Som många vet håller de på att renovera vår väg här hemma. Just nu håller de på att fräsa asfalten. Till mina stora killars lycka stod både fräsen och väghyveln vid vår väg idag när Fredrik kom hem.


Bygget so far

Bygget fortsätter att gå framåt:-) Idag när vi kom hem från öfsk så hade två fönster kommit i och panelen klar på framsidan! Nu tar de en liten paus hos oss för andra jobb, men de kommer tillbaka så småningom :-)


Delmål 3

Nu har jag nått delmål tre! Det tog lite tid att komma tdit, men nu så är jag där! Min dröm är att det ska vara mål tre av åtta. Tror att mål åtta är svårt/jobbigt att nå, men varje delmål ät en liten seger :-) Jag har i alla fall blivit av med gravidetskilona efter Melker. Vågen visade 4 kg mindre än jag skrev in mig på hos mvc. Nu ska de tre misslyckade försökens kilon bort och om det går bonusen :-) Men kommer jag ner till det jag var efter WIlmer så känns det bra det med :) Men man kan ju alltid ha en dröm......:-)

Målat klart....

........i alla fall de röda brädorna :-) Idag blev de röda klara och i morgon ska de vita (fodren) målas en vända. Fredrik har reglat upp klart för att spika panel på gamla balkongen. Så lite jobba blev det i dag i alla fall.
.
Vi har även haft lite fika-gäster samt Fredrik hann med en sväng till Järlåsa för fotbollsspel.

Träna+måla=lördag

I morse bar det iväg ner till Bälinge för ett skivstångspass som avslutades med lite puls. Det var jobbigt, men roligt :-)
.
Hemma igen blev det en snabb dusch innan jag gick ut i det härliga höstvädret. Jag målade panel och Fredrik byggde en ramp att stå på när man spikar panel. För att vi skulle hinna med så kallades farmor in - tack! Jag hann måla alla brädor och Fredrik hann klart även han!
.
På bilden ser ni 64 löpmeter panel!


Bygget torsdag

Idag har de rivit klart balkongen och börjat regla upp nya ytterväggar. Nu ser man bl.a. vart fönstren ska sitta :-) Roligt att det går framåt.
.
Nu på kvällen har vi slängt allt byggskräp. Det har ju blivit en del...... :-)


Gjort stan - själv!

Idag lämnade jag snickarna själva, lämnade pojkarna till farmor och åkte till stan. Första anhalten var barnmorskan. Det besöket gick snabbt. Sedan åkte jag och köpte färg till helgens målning.
.
Sedan begav jag mig till Gränby. Först blev det en runda och kolla av läget. När kan man det? Nästan aldrig, vilken lyx! Sedan började shoppingrundan :-) Det blev lite till Melker, Wilmer och till mig :-) Bl.a. nya jeans och träningsbyxor. Det roliga med att gå helt själv är att man först njuter av ensamheten sedan ganska snabbt längtar man efter kidsen :-) Iaf jag :-)


Rumpnisse :-)


Bygget

Bygget går framåt. Idag kom sista fönstret i och isolering och gipsning pågår på insidan. De har även rivit balkongen. Så nu är det på G även på framsidan. Jippi :-)
.
Nu på kvällen var Fredrik in och köpte en himla massa isolering, virke och panel. Så nu är det bara för snickrarna att fortsätta i morgon. Det vankas även jobb för mig inom kort - måla panel!


Vardags lyx:-)

Det är sådan lyx att gå ut och plocka sina egna tomater, morötter och paprikor till middagens sallad. Lyx i delux:-) ps riktigt goda är de också:-) ds


Gympan startat

Nu är gympan igång (pulsen). Jag var i kväll ner till Bälinge på årets första step up. Jag "missade" ju hela förra säsongen (ht11vt12) och är nu åter på G :-) Om ni inte tränat step up förut - prova!! Det är så kul ( tycker iaf jag :-) Dagens pass var både roligt och jobbigt. Tur att jag har joggat/lufsat så pass mkt som jag har. Utan de turerna hade det varit riktigt jobbigt :-)


Fönster!

Det är verkligt! Takfönstren kommer på plats!


Tidig morgon.....:-)

Idag fick jag ställa klockan och gå upp tidigt...... dvs klockan sju......:-) Det är faktiskt lite jobbigt när man är van att sova till minst halvåtta och sedan tillbringa en tid i sängen för gos med pojkarna:-) Jag vet att merparten av er läsare går upp tidigare än sju varje morgon.... Kan meddela att man vänjer sig fort med att få sova :-)
.
Men vad är då anledningen till denna "tidiga" morgon? Jo, Uffe och Peter har kommit och börjat snickra med takfönstren mot baksidan! Tjoho! Nu händer det saker på övervåningen!! De har nu börjat riva ned vägg/tak inne för att se var takstolar och så är. Tydligen var det inte som vi/de tänkt...... men så är det ju med vårt hus :-) Det löser sig nog.....:-)
.
Nu blir det frukost för mig och grabbarna och sedan travar vi iväg till öfsk en sväng.

Aktiv eftermiddag.....

.... i alla fall för Wilmer :-) Efter lunch idag åkte vi in till stan och träffade Annika och Sara. Vi åkte sedan till Leos och lekte, Det var fullfart på dem i nära tre timmar :-) Jag, syster och Melker tog det lite lugnare :-) Vi lekte lite i barnhörna i alla fall :-)
.
Ps. I morgon händer ngt tiktigt roligt och efterlängtat Ds


Första gången

I går besäkte vi Kulturnatten för första gången. Varken jag eller Fredrik har någonsin gjort det. Det var en trevlig eftermiddag/kväll. Kan inte säga att vi såg något speciellt på stan, vi stannade och tittade på lite av varje. Det vi hade fokus på (när det gällde kultur) var att se på Linn på UKK. Hon är med i en grupp som heter Changes. (De sätter upp en musikal den 3:e december på stadsteatern - Gå och se!!). De visade ett smakprov ur den igår och de var mkt bra! Efter det blev det ytterligare en snabbis upp på stan innan vi tog bussen hem igen 21.10. Det var alldeles lagom att lämna de andra kvar i stan och åka hem. Wilmer somnade på bussen och Fredrik somnade snabbt på soffan när vi landade där efter att ha nattat killarna :-)

Torsdags fix

Idag har dagen bara rusat fram - vips var klockan snart sju och det mörknar....... Lite skrämmande med mörkret, men även mysigt :-)
.
Idag har jag gjort sådan som inte ses - fixat i garderoben och sorterat papper. Det syns inte att man gör det och det är tråkigt - Finns det något värre? .......:-) Jag belönade mig med en promenad runt Roteberg i solen innan vi hämtade storebror uppe på fritids. Sedan har jag planterat lite blommor jag fick av systeryster i går, bakat lite och allt det vanliga ni vet - Lagat mat, sorterat tvätt, damsugit, bytt blöjer osv - En helt vanlig dag hemma hos mig :-)
.
Nu ska jag passa på att torka golvet medan två är ute och en sover, sedan så ska jag ta kväller - Tjing!


Hemma dag

Idag har vi en hemma dag jag och pojkarna. Idag har jag lyckats tömma bokhyllorna där uppe samt plockat in det mesta som stod bakom bokhyllorna i den tomma kattvinden. Skulle ha gjort det för lääääänge sedan - men nu är det gjort i alla fall!
.
I övrigt har jag laddat ner alla bilder från kamera och telefon till datorn - en sak som aldrig blir av! Ett smakprov fick ni se i förra inlägget. Wilmer och jag har även läst böcker om kroppen och så har vi ju myst så klart! Det måste man
alltid göra på hemmadagar :-) 
.
I kväll blir det en tur upp till spåret!  

Gotland i bilder

Ringmuren på den norra sidan


En av Visbys minsta gator och så mor förstås :-)
Visbys minsta hus - ja det bor någon där inne!
Efter att besöjt ett naturresrevat som låg precis vid havet så skulle vi passera dessa bönor. Det var bara att de vägrade flytta på sig!  Det spelade ingen roll hur mky jag tutade eller gasade. Jag var tillslut tvungen att gå ut och mota bort dem :-)
 

 
Efter att ha åkt bil större delen av första dagen kom vi till Tofta strand. Där passade Wilmer och moster Gunnel på att bada de tokarna! Wilmer var helt blå om läpparna när de var klara :-)
Dagen efter var vädret betydligt varmare. Då besökte vi Fårö. Här blev det bad och lek vid Sudresand (tror jag det heter :-)
 
Sedan bar det iväg till Fårö fyr
 
Här passade vi på att fika i en glänta med utsikt mot havet
 
"Vår" glänta nere från havet
 
Sedan bar det iväg till raukarna
Jag och pojkarna. Jag var tvungen att linda in Melker i en filt och sedan min kofta fär det blåste en hel del!
 
Min lilla sjöjungfru :-)
Det var ett smakprov av mina bilder från Gotland

Nästa delmål

De senaste dagarna har jag nått delmål tre! Det är roligt att det ger resultat! Ska inte säga att jag har gjort några enoram omställningar i livet, utan få enkla. Ska tilläggas här att jag har stöd i min träning av "gympa Sara" :-) (Wilmers namn på Sara. Hon fick nog det dels för att vi gick på gympa ihop och för att kunna skilja henne från kusin Sara) Det är ett enormt stöd att vara två som tar sig ut i spåret - TACK!! Nu travar jag på mot delmål fyra! Då ska jag nog unna mig något tror jag, måste klura ut vad det ska bli :-)

Danskväll

Igår eftermiddag efter vår enorma ansträngning i hemmet (hi, hi) så åkte vi upp med pojkarna till Våla. Wilnmer hade frågat sedan frukost när vi skulle åka. Efter att han packat väskan efter lunch gikc han varva efter varv nere med väskan släpandes på axeln ovh frågade - Ska vi åka nu? X anatal gånger :-) Nu kan jag le åt det, men just då! Suck vad jobbigt det är att försöka göra någit när han tjatar! Någon som kanske känner igen sig? Det värsta är väl att jag var ungefär likadan när jag var liten............... :-)
.
Till slut så åkte vi och väl framma så fick vi inte vara kvar! - Nu får ni åka, vi vill vara ifred! Tack för den sötnos! Så vi åkte hen igen och åt lite mat innan det var dags att göra sig i ordnig innan gästerna kom. Vid sju kom Jonas och Jannica, Anders och Per, Katarina och Siri. Vi hade en lugn och trevlig förfest innan jag och grabbsen cyklade upp till bygdeården på dans.Det var Streaplers som spelade (några av er läsare kanske vet vilka de är :-) Det var väl en trevlig kväll i stort. Det var roligt att bugga, men resten av låtarna var alldeles för "släpiga" - jag var helt enkelt på bugghumör :-) Så resterande tid tillbringade vi ute i "bartältet" och pratade med folk.  Det jag meade med trevligt i stort var att det var minst lika trevligt hemma runt bordet och de vi prate med kan man lika gäran sitta hemma och prata med och ha mint lika trevligt. Men, det är trevligt att se lite folk och få bugga lite :-)
.
Nu är vi uppe i Våla och ska hämta pojkarna. Det gick väl sådär. Wilmer skulle följa med till ett jubeleum i Aspnäs :-) Men det passade ifs bra. Då pasar Fredrik på att tvätta grävaren och jag kan ha lite egen tid med en dator medan Melker sover  :-)
 

Plötsligt händer det X 2

I går fick jag visa leg på systemet! Det var länge sedan. Minns ärligt när det var senast. Jag blev lite chockat, inget jag gör ofta :-) Jag har knappt visat leg äver huvudtaget på systemet. Har absolut inget emot det, tro inte det. Det är mest lite roligt :-) När jag sitter här och skriver kommer jag på att det var hemma i Våla för några år sedan som var senast. Jag tar det absolut som en komplemang att man ser ut att vara ¨på gränsen till att vara 20 eller ej :-)
.
Det andra som har hänt är att vi har fixat lite inne i huset. Ja ni läste rätt - inne i huset! Nu tror ni att det är stordåd, men så är det inte :-) Vi har satt upp handdukskrokar vid skötbordet, satt in ett skåp plus hylla under trappen inne i tvättstugan och vi har satt upp lite tavlor på väggarna i matdel och vardagsrum. Das alles :-) Alltså inga stordåd, men det räcker för mig :-) (just nu...... :-)

RSS 2.0