Städ + promenad

Har tänkt att ha torsdagar som min städ dag. Kan väl sammanfatta det som att det går sådär med det......:-) Idag var det en sådan härlig dag att istället för att städa tog Melker och jag en långpromenad innan vi hämtade Wilmer som hade haft sin första dag på fritids efter sommaren. Väl hemma var det dags för lunch och sedan fanns det ingen återvändo - dags att dammsuga. Då var frågan - Vad ska vi göra med Melker då som små tröttnat på att sitta i babysittern. Jo, vi provade hoppgungan - och det gick riktigt bra! Han satt där nöjd medan jag dammsög :-) I kväll blir det lite fotboll på Lännaborg. Vara att hoppas på att denna kväll blir som gårdagen.


Hösten här

Nu har sommaren rusat förbi och hösten är här. Vi har nu kommit igång med alla aktiviteter. Wilmer har börjat hos dagmamman, på tisdagar öppna förskolan och på onsdagar (idag) har Wilmer börjat på kyrkis. Vi får se om han vill gå varje gång, men om han vill så får jag lite "bonus" tid och han får göra lite annat än hos dagmamman, lite variation. Idag när det var första gången passade jag på att gå Kvarnbo rundan. Vi får se vad det blir de andra gångerna :-)


BVC och läkare

Idag var jag och Melker ner till Bälinges vårdcentral. Jag träffade en läkare som kände och klämde lite på mitt knä. Jag ska troligtvis få göra en magnet röntgen i Enköping. Han måste först kolla på operations journalen från Västerås. Han måste kolla om jag har några skruvar inopererade. Har jag det kan jag inte göra en magnet röntgen då får jag göra en dator röntgen av något slag. Det känns i alla fall skönt att bollen är i rullning. Melker han fick en spruta i vardera lår samt vägdes och mättes. Jag tittade på Wilmers kort och de är verkligen nästintill lika stora :-) Melker väger 40g mer, 0,5 cm längre och 2 mm mindre huvud - Ganska komiskt hur lika de är. Både utseende mässigt och storlek:-) Efter Bälinge besöket blev det en snabbis till IKEA där jag gjorde några fynd:-) Sedan vid halv ett gick vi och hämtade storebror.


Fårö

Nu är vi och badar (iaf Wilmer:-) i Sudersand på Fårö. Det är väldigt blåsigt, men soligt och mycket vackert. Jag har iaf vadat fötterna idag :-)


Sova

Mina sötnötter sover sedan ett par timmar tillbaka. Man kanske ska göra samma sak? I morn bär det av norr över mot Fårö!


Södra Gotland runt :-)

Igår kom vi fram till Gotland på eftermiddagen. Vi åkte då direkt hem till Gunsan (moster Gunnel). Efter lite kaffe bar det av ner på stan. Där tittade vi på ringmuren. Vi klättrade bl.a. upp i nordreport och såg fängelsehålan. Vi flanerade längs stranden och åt middag i hamnen. Vi tog vägen innanför murarna tillbaka till bilen.
Idag har vi tittat på Roma klosterruin, ett naturreservat vid havet och sett gården där de spelar in Så mycket bättre bl.a. Vi åkte även till Tofta strand där Wilmer och Gunsan de tokarna badade! Til sist besökte vi en mysig örtgård. Som ni hör har vi haft en heldag på Gotland :-) Nu har jag och grabbarna film mys medan mamma och moster tittar på foton.


Semester

På tisdag ska jag åka någonstans jag inte åkt till på 17 år - Jag, pojkarna och mor ska åka till Gotland! Vi ska bo hos moster Gunnel. (Tack för husrum!) Det ska bli väldigt skönt att komma iväg lite och äntligen få komma till Gotland igen. Det trista (som vanligt denna sommar) är väl kommande väder - Det ska bli en hel del regn som vanligt. Men det blir nog bra och trevligt ändå:-) Vi åker färjan tisdag fm och kommer hem fredag em.


Heldag

Idag söndag har vi varit hem till Fredriks kusin Ellen och hennes familj. Wilmer träffar mest Hilda och Thore hemma hos deras mormor och morfar och ville gärna leka hemma hos dem och de har fått en lillebror (i feb är han född ). Så ville vi gratta till det också. Så sist vi träffade Ellen sa jag att vi gärna ville komma och hälsa på - och dag blev det av. Wilmer och Thore leker himla bra ihop, även Hilda. Så det blev en heldag med lek hos dem. Wilmer tyckte dock att vi åkte hem för tidigt - Kunde vi inte stanna till stjärnorna lyste så klart och fint......... Sötnosen ;-)


Delmål

Som jag skrev för ett tag sedan skrev jag att striden har börjat. Nu har striden tilltagit - och det går bra! Jag har kommit igång bra med tränandet och jag försöker att inte äta/dricka så mycket socker. Det känns roligt och bra att jag har kommit igång ordentligt nu! Detta har resulterat i att jag nått delmål 1 av 7 (snart delmål 2 ) när det gäller vikten. Ett annat delmål är att jag lyckats boka tid hos husläkaren som ska få titta på mitt knä! Nu så är bollen i rullning....... Vem vet, jag kanske så småningom träffar någon som kan fixa mitt knä ordentligt :-)


Dop

Den 11:e augusti var vi till Bälinge på dop - Min kära vän Frida och hennes sambo Andreas hade valt att döpa sin son i Bälinge - trots att de bor i Skåne. Vi är mkt tacksamma för det Frida :-) Det är mkt närmre till Bälinge än till Hjärup :-) Deras son döptes till Elias av Fridas egna doppräst - roligt!


7 år

Den 12:e var det åter dags att fira lite:-) Då firade vi 7 årig bröllopsdag! Nu har vi även klarat av 7 år som gifta. Det finns vissa som säger att klara men av 7 år så klarar man det mesta:-) Dessa 7 år har innehållit mycket glädje, men även en del sorg. Men något dom blivit djupare är kärleken till varandra! Tack vare eller pga det vi gott igenom. Visst är vi osams och tycker fortfarande olika mycket, så äktenskapet måste hela tiden vårdas - tro inget annat!


Eskilstuna

I fredags var vi till Parken zoo med Klas, Johanna och barnen. Det var en trevlig dag. En liten miss tyckte vi i början var att tivolit inte var öppet, men det blev ett lyckat besök ändå:-) Vi kunde ta det lugnt, allt fick ta den tid det behövde. Här leker de äventyr vid pantrarna och leoparden - De försöker öppna den magiska dörren:-)


Mitt lilla troll!

Melker är mer med och växer så det knakar! Tiden verkligen rusar iväg. Om en vecka är han 3 månader mitt lilla troll:-)


Mor & storebror

Idag lämnade jag och Wilmer upp Melker till farmor under dagen. Jag och Johanna hade en dag med våra stora barn. Lillebrorsorna fick stanna hemma :-) Vi tog bussen in till stan och hade en dag på barnens Parksnäcka. Vi fick se en ambulans, polisbil, brandbil och en grävmaskin. På scen fick vi bl.a. se Pelle Svanslös och Pettsson. Vi hade även sådan tur att vi slapp regnet :-) Nu på kvällen tog vi en familjepromenad runt Roteberg. Wilmer gick/sprang långt över halva rundan! :-)


Mellan regn

När vi kom hem från stan idag började det att regna - och som det regnade !! Det även åska och blixtra för fullt. Till slut slutade det. Då passade jag på att ta en promenad med Melker. Vi kom lagom hem så började det igen! Man kan sammanfatta det som Ronja säger - Det är en regnig sommar vi har i år!


Maxi

Efter ytterligare en dag full av lek och prat ( Igår var Ewelina och tjejerna här & idag en heldag hos Jessica och tjejerna ) åkte jag och grabbsen till Ica Maxi. Där finns nästintill allt. För att citera min ena syster och en kär vän - Ica Maxi har allt, de är bäst! Vi fyndade cyklop och en skiva till W och ett par blommiga träskor till mig. Jag har drömt om att hitta ett par "läckra" träskor och det hittade jag på Maxi :-) Hittade även en matchande kalender:-) Kan ju passa på att ha en snygg i år då jag inte har en lärarkakender :-)


Sommarkväll

I kväll tog jag och killarna bussen in till stan. Vi började med lek i Vasaparken. Efter det gick vi till Tavernan för god mat och god dryck. Det var en mysig och trevlig sommarkväll med mina pojkar. Vi hade dock lite otur med bussen idag. På vägen in var den 15 min sen och hem 20 min sen. På vägen hem fick se sätta in en ersättnings buss. Men vi hade trevligt ändå :-) Nu blir det lite OS som vanligt :-)


På fest

Mina fina killar redo för fest/middag i söndags.


Sist tiden

Här kommer en kort resumé om sista tiden :-)

.

Fredrik blev sjuk på vår semester. Vi kom ner till Jönköping, men inte längre :-) Vi gjorde det som Fredrik orkade med - lite äventyrsgolf och en sväng till Taberg. Vi åkte vägen via Karlsborg hem och där blev det ett dopp i Vättern för W och en lunch på ett mysigt café.

.

Hemma igen blev det en lugn hemma fredag och helgen var även den ganska lugn. . Den här veckan har pappa och jag målat magasinet, så nu är det rött och fint igen med svarta fina dörrar. Även fönstren har fått sig en förbättring.

.

Igår hade vi en "semester dag". Tanken var att jag skulle börja skrapa på utsidan av altan idag, men vädret (som så många gånger förr) sa stopp. Istället har det blivit en mysdag inne. Vi blandar SvtB med OS...... Så alerta är vi idag :-) Vem vet, det kanske blir ngt gjort till slut:-)


RSS 2.0