En ny deal

Som många av er vet älskar jag olika dealer. Jag gör upp många, främst med min kära make. Så även idag :-) Av de vi gjort hitintills är det ifs inte många som gått i lås, men lite roligt är det i alla fall :-)
.
Nu är det altså dags för en ny :-) Den här gången var han ganska snabb på att nappa, så vem vet. Den här gången går det kanske i lås :-) 

Spinning

Idag dammade jag av mina spinning/cykelskor och var på ett spinningpass och oj vad roligt det var!!! Självklart var det väldigt jobbigt, men mycket, mycket roligt :-) Detta får jag göra om när tillfälle ges.
.
Melker hade lite egentid med farmor medan Wilmer var på fritids under tiden. Kan vara roligt för Melker att "slippa" Wilmer ibland :-)
.
Efter att jag hämtat killarna var det dags för att åka bort på fikamellis. Idag åkte vi till Jumkil och Anna Karin och tjejerna. En eftermiddag full av lek och prat - härligt att vara mammaledig :-)

Lite underbart ändå :-)

Även fast det varit riktigt trist väder här idag så är det nästintill fullt dagsljus kl fyra på eftermiddagen. Är inte det lite underbart så säg! Våren är påväg med stormsteg :-)


En tripp till Våla

Idag blir det en tripp till Våla för mig och grabbarna. Wilmers kyrkis är inställt pga av många sjuka. Det var nästan bara Wilmer som var frisk. Så han får följa med mig och Melker dit. Vi ska hjälpa mor med vävstolen och baka ngn "rolig" kaka till hennes kör i kväll.
.
Tror jag kommer att vara lite trött framåt eftermiddagen.......


Inte gjord för det här......,.,

Jag är verkligen inte gjord för det här! Dvs vakna 05.15!!! Ja ni läste rätt. När jag jobbade var allt före 06.00 overkligt...... Nu har jag/vi flyttat fram det till 7, 7.30.........:-) Men idag var 05.15 en bra tid tyckte Melker som vaknade då. Trodde att det var som vanligt. En välling och sedan sömn - men så var det inte i dag!! Fredrik försökte få honom att somna om innan han åkte, men icke sa nicke! Det slutade med att jag tog in honom till mig. Det är ju inte riktigt hans grej.....
.
Efter mycket nynnande, sjungande och bökande så kom han nästan till ro.... Så till slut, strax före halv sju så var han helt lugn och höll på att somna.... Då kommer Wilmer!!! Tjoho.
.
Jag är verkligen inte gjord för det här........


Tisdag med fika

Idag har det varit tisdag som ni vet :-) För oss innebär det öfsk på förmiddagen för mig och killarna och step up för mig på kvällen. Idag hann vi även med en extra fika på eftermiddagen. Grannen och hennes dotter kom förbi efter att de ätit lunch. Alltid trevligt med fika gäster :-) 
.
Innan de kom så tyckte Wimer att vi måste städa lite - Man gör så innan man får gäster! Han frågade om han fick dammsuga. Självklart sa jag ja, och döm om min förvåning. Killen dammsög hela nedervåningen, och ganska bra dessutom! Min stora kille!!!!

Date med chefen

Idag var jag in till jobbet (!) Har inte satt min fot där sedan maj.......:-) Men idag var det dags. Min lilla charmkille charmade alla :-) Det var roligt att träffa alla eleverna igen. Många kom springande till personalrummet, lite roligt, det var ifs bara tjejerna..... Killarna måste ju vara lite cola, de blev i alla fall glada i klassrummet.
.
Anledningen till mitt besök och date med chefen var att jag ville ha mina friskvårds pengar :-) Det var första gången jag träffade henne och första intrycket var positivt. Vi pratade även lite om framtiden..... Hua måste tänka på den ordentligt snart...... Hua, hemska tanke. Vi/jag som har det så bra som vi har det nu :-)


Kalas

Idag började dagen (efter en natt med god sömn :-) med ett skivstångspass som vanligt på lördagar - och som vanligt jobbigt, men kul😉.
.
Under tiden jag var och tränade så bytte Fredrik batteri på Volvon och hämtade prinsarna i Askarbäck. Sedan var det dags att slå in paket och fara in till stan. Nova och Tuva hade kalas idag. Nova blev fem år i går och Tuva fyller år på torsdag. Det blev en hel eftermiddag med kalas. Vi hade dock kunnat bli utan kalas - Vi har en trotsig !!!!!! son..... hua. I bland får man gråa hår som förälder... Ja, ja.
.
Nu på kvällen åkte pappan på poker, så jag har haft mys i soffan med killarna. Lillen han sover nu så det är bara jag och den store som tittar på Ice Age 3 😍.
.
Hoppas ni har haft en lika trevlig lördag som jag. Go'kväll!


Fredagen den 25 jan

Idag är den 25:e - det innebär att det är Melkers dag. Idag blir han 8 månader vårt lilla troll :-)
.
Wilmer blev väldigt besviken när han inte fick åka och leka, vilket jag kan förstå. Han ville då åka upp tll fritids, men det var ju lika svårt utan bil..... Som lite plåster på såren så bakade vi hans favoriter. Lite chokladbollar och choklasmuffins:-) Vi fick även lite lunch/fika gäster - Katarina och Siri kom och var med på vår invigning av plättlaggen :-)
.
Snart är det dags att packa killarnas väska för en natt hos farmor och farfar. De ska få sova där medan vi är på bio och lite resturang besök:-)

Tipp topp - å motsatsen.....

Natten har varit klockren! Melker - och då även jag :-) sov som en gris fram till fyra. Efter välling somnade vi om snabbt (tror jag M gjorde, iaf jag :-) Sedan vaknade jag av att han låg och snacka i sitt rum. Ett sådant uppvaknade blir man glad av:-) Den store busen somnade efter Emil igår och sov dom en gris fram till kvart i åtta - sådan gillas :-)
.
Efter morgonmys och fix gjorde vi oss i ordning för att fara iväg. Tanken var att vi skulle fixa lite i stan för att sedan åka till Bälinge för lek och bus hos fam Kastenholm - så blev det inte! Bilen strejkar!!!! Nu vill batteriet inte vara med längre....suck. Jag vågar inte ladda det, för tänk om det strejkar igen...Trist! Vi hade sett fram emot att leka lite i Bälinge, det var så länge sedan.
.
Ringde Fredrik, så han skulle kolla på nytt batteri i stan tror jag. Ska tillägga att bilen varnat för dåligt batteri länge, så det är ifs inget nytt.....,


Mötet

Nedläggningen av skolan ligger på is just nu - skönt! Besparingar och omstrukturering kommer att ske. Vad och vilka vet vi inte.
.
På tisdag ska en liten grupp åka in på en medborgaredialog med politikerna. Vi får se om vi får veta mer då. Något som vi verkligen vet är att det fattas barn!!! Det behövs verkligen fler. Ni vet väl att vår trakt är väldigt trevlig. Kanske dags för en flytt - Varför inte hit?........:-)


Bestämt oss

Igår bestämde vi oss och bokade bio besöket. Det blir en film som heter Flight som har premiär på fredag. Vi valde mellan den och Call girl. Man kanske skulle ha sett Call girl, men jag inte med att se en fiml om flickor som far illa. Det fick bli en helt påhittat historia istället..... Det som var/är bra med SF´s app är att man kan se trailers om filmerna. Man kanske kan det på vanliga hemsidan också, men vi tyckte det var bra eftersom vi har noll koll på vad som går på bio nu :-)

Inomhus

Idag håller vi oss inomhus jag och lillskrutten. Det är lite väl kallt ute idag. Inte värsta sorten, men ändå :-)
Jag håller på och fixar lite här och där. Som vanligt kan jag inte hålla mig till ett ställe :-) Jag bakar lite knäckebröd (det klarar sig ifs själv i över 1 h), jag sorterar leksaker i "kojan" - ska försöka göra den "Melker anpassad". Jag sorterar och viker kläder från Wilmer och lägger ner i kartonger för förvaring i några år. Jag ska även fixa lite lyxigt mellanmålsfika till idag eftersom vi får lite främmande på mellis idag. Min kollega och hennes två söner kommer ut. Hon fick en liten kille i augusti så vi är mammalediga från jobbet samtidigt.Kan ju passa på efetersom det är ERIKA dagen idag :-)
.
Knäckebröd på G i ugnen
.
I kväll blir det möte i skolan, vi får se vad som händer och sker.....

Gårdagen

Igår var en dag då det hände något hela tiden :-) Först var det kyrkis för Wilmer. Vid elva tiden kom svärmor och tag hand om den lille - Tack!!!
.
Vid två kom Viktoria och Sixten. De var så bruna och fina efter dryga två veckor i Mexico - inte avis alls!!!.......:-) Det blev prat och lek i nästan två timmar.
.
Sedan packade vi in oss i bilen jag och grabbsen. Dags för nästa lekdate :-) Innan den åkte jag och hämtade ett paket från Tretti.se. Beställde i tisdags eftermiddag och ett dygn senare hade jag det - snacka om snabb leverans. Jag hade beställt plätt- och pannkakslagg. Det jag fått av svärmor för några år sedan funkar inte min nuvarande häll......
.
Åter till lekdaten :-) Vi träffade Ewelina och tjejerna på IKEA. Först middag och sedan lek på Småland för de stora och kaffe samt shopping för oss andra :-) Shoppingen var inte så stor. Jag köpte ytterligare lite förvaring....... Nu kanske jag har lådor så det räcker....:-)
.
Väl hemma blev det sängen för killarna. När jag läst för Wilmer (vi läser Stora boken om Emil i Lönneberga -mys:-) så kom Fredrik hem från Badmintonen. Så då blev det lite film mys i soffan. Nottinghill gick ju.....:-)
.
Phu - det var gårdagen de! En dag i full fart med trevliga saker :-)


Vi fortsätter.....:-)

Vi fortsätter vår "vanliga vecka" :-) Eftersom det är tisdag så var det öppnaförskolan idag. Det var väldigt få mammor, fem stycken. Det är fortfarande magsjuketider här omkring och även lite förkylning. Så det var den troliga orsaken till bortfall. Det vi diskuterade till stor del var så klart hotet med vår skola - Hotet att lägga ner Åkerlänna skola (även Jumkil). Det känns väl sådär....... Det är ett möte på skolan nu på torsdag, där föräldrar och andra ortsbor ska träffas och diskutera inför möte nästa vecka med politiker (tror jag tanken är).
.
I kväll är det stepp-kväll - även detta pass får jag med Jessica :-) Vet inte om jag nämnt att hon var med i lördags också. Hoppas hon gillar det lika mycket som jag! Alltid roligare att gå när man kan småprata med någon :-)
.
Annars är det inte så mycket som händer :-) Melker har för övrigt börjat ställa sig på alla fyra. Det händer något med jämna mellanrum :-)
.
En liten hint av hur det kan se ut när han övar :-)
.
Ska strax till med maten. Ikväll ugnsbakad falukorv med blått potatismos :-) Hittade blåkongo till bra pris igår. Wilmer ser fram emot moset :-) Vad ska ni äta?
.
 

Kan det bli mån tro?

Ja, det är frågan. Kan det bli en "vanlig" vecka? Det ser ut så, än så länge :-) Båda pojkarna sov bra i sina egna rum. M vaknade tidigt och sover redan, men han har hunnit med en "vanlig" frukost :-) Storebror har vi skjutsat till Ingela och snart kommer mormor och ska se efter lillebror.
.
Under veckan blir det fler "vanliga aktiviteter" som kör i gång. I morgon börjar öfsk och på ons kyrkis. Det är redan inplanerat lite lek och kalas. Håller vi oss friska blir det en bra vecka ser det ut som :-)
.
Jo, på fredag ska jag och maken på bio. Han vann två biljetter innan jul (vet inte om jag nämnt det...:-) Nu är det ju så att både han och jag har noll koll på vad som går.... Så tips mottages gärna :-)


Söndag 20 jan

Idag var vi ute nästan hela förmiddagen. Det blev bl.a. en tur till pulkabacken i det härliga vädret!
.
Efter lunch blev det soffhäng :-) Vi avverkade lite Lucky Luke......:) Efter att ha gått berget upp och ner kändes träningsvärken rejält! Så soffan passade bra :-)
.
Till middag blev det fläskfilé med potatis, morötter, broccoli och böner. Till det en god svampsås med svampar från höstens skörd - Mumma! Roligt att laga mat när alla är friska och sugna på mat:) Leif och Ewa-Lena kom ner och åt med oss.
.
Nu slötittas det på vad burken har att erbjuda - i vårt tycke inte mycket :)
.
Det var vår söndag - Hur var er?


Filmkväll i kväll

Efter en dag med dop och dubbla tårtor har vi nu familjekväll i tv-soffan. Först var det Bilar 1 på 5:an och när den slutade började Ice Age 1 på 4:an. Snacka om tajming :-)


Burr, lite kallt, men vackert!

Idag var/är det lite kallt! När jag åkte på träningen nere i Bälinge var det -25... burr! Men, det är inte bara kallt. Det är mycket vackert!! Jag passade på att ta några kort när jag passerade Edenhof på vägen ner till Bälinge.
.
Nu blir det till att göra oss lite fina - för idag ska vi på Siris dop :-)

Mycket energi

Igår när vi kom hem från stan så hade jag mycket energi! Jag ville använda den till att städa och sortera på hallen uppe - Det han ville inte Fredrik...... (åh jag behöver hans hjälp...... suck!) Så för att inte låta min energi gå till spillo. Det vill säga, sätta mig i soffan och slöa - Så blev det en kvällspromenad. Det var en underbar kväll! Det var jag, månen och Coldplay.
.
 

Nu kanske......

Nu så kanske det har hänt....... Att alla håller på att bli friska! Natten har varit lugn - känner mig mkt utvilad!! Melker åt inget i natt, men han åt 100 ml välling till frukost!!! och sedan ville han ha lite fruktpure!!! Om han behåller detta så är det rekord - han har inte ätit så mycket sedan i söndags. Nu har det ju aldrig varit ngn fara med vår son - han har ju lite att ta av....:-)
.
Fredrik är hemma och vilar idag, tänkte först åka, men ändrade sig efter han ätit lite...... somnade om på soffan - Vad var det jag sa, kroppen behöver vila! Jag hade rätt (som vanligt :-)
.
Passar bra att F är hemma idag. Då kan han ta pojkarna när jag ska på ett spännande möte kl 13.00.......


Tog nyss beslutet :(

... att stanna hemma. Jag känner mig inte 100 i magen... Har ätit frukost och varit ute o skottat, men det släpper inte. Fredrik är nu påväg hem med mkt trolig magsjuka.... Så om jag åkte (vilket jag vill!) finns det ingen som är med barnen...... Så är det när sjukstugan härjar....


Sound of music

Om allt går som det ska (sjukdommarna avlöser varandra, går omlott osv här hemma..... ) så ska jag på Sound of music på Stadsteatern i kväll. Det är en födelsedagspresent från min syster Annika och mor - Tusen tack! Det ska bli roligt att se den. När man läst olika resensioner så har den fått bra kritik. Extra roligt att en gammal elev är med och spelar ett av barnen, hoppas bara att hon är med i kväll.
.
Om jag fortsätter att må som jag gör nu så åker jag in lite tidigare för att simma. Kan vara skönt att sträcka ut kroppen lite :-) Jag har ju sådan tur att jag har en svärmor och mor som ställer upp som barnvakter. Idag är det svärmor som kommer ner och "lappar i glappet" mellan mig och Fredrik. Tack för att ni hjälper till/ställer upp!

Snö igen :-)

Nu har det som ni märkt snöat igen - mysigt! Igåt blev det inte skottat så himla mycket med min feberkille -(som är feber fri idag), Men jag hann ut en gång i alla fall! Idag är det dags igen - det blir bra för min stela kropp :-) Först skotta här hemma, sedan får vi gå till en "granne" borta i byn och skotta. Hon och hennes familj är i Mexico i 16 dagar...... Inte avis alls!!! :-) Jag får ju äran att hämta posten och skotta - det är ju inte illa :-)
.
 
Vacket! Snart är det nyskottat oxå :-)

Nr 2 oxå.....

Så, nu har Wlmer kräkts oxå...... Men han håller sig på en "bra nivå". Det är några gånger på kort tid, sdean är han klar. Men har var ju så sjuuuk när han skulle lägga sig så han måååste sova inne hos oss! Detta resulterade i att jag hamnade i hans säng.... Min kropp mår väl sådär idag. Först en träningsvärk som inte går av för hackor :-) och på det en natt i Wilmers säng där jag inte kan sträcka på benen..... Livet som småbarnsmamma:-) I natt önskade jag jättemycket att vi hade bytt säng till Wilmer direkt. Trösten är att alla sov bra hela natten så jag har faktiskt fått sova ganska mycket :-) Det var i alla fall himelskt att halv sex få krypa ner på Fredriks plats!
.
Ni kanske undrar - Varför inte bara sova kvar i er säng? Svaret är - Ni har inte delat säng med Wilmer!!! Han snarkar och rör sig som m han spelade fotboll....

Tulpanens dag idag :)

Idag är det tulpanens dag, så har ni inte redan köpt eller fått en bukett - fixa en! Antingen unnar ni er själva eller så ger ni bort en. Jag hade sådan tur att jag fick en härlig bukett av min snälla syster igår :-)
.
.
.
Eftersom det är vecka 3 börjar gympan den här veckan - så i kväll blir det Step up!!! Tjoho vad roligt :-)
 

På bättringsvägen

Melker är på bättringsvägen, i alla fall från magsjukan. Jag har fått i honom liiiite välling och fruktpuré som han får behålla. Febern vill dock inte ge sig. Han har inte så hög feber, vilket är skönt! Han ligger runt 38. Nu sover den lille igen och vi hoppas att han är piggare än sist vi såg honom :-)

Natten...

.... var ok mot vad jag trodde. Själv har jag inte sovit speciellt mkt. Men det beror på att jag låg lyssnade....:) M sov till ett, sedan skedade vi i lite mer välling till och från i några timmar....... Sedan sov han till kvart i sex, då tog F honom. Meningen var att jag skulle få sova. Tror ni jag kunde? Nej! Jag låg och lyssnade igen.........
.
Han är inte hundra än, lite feber, men det vi hoppas mest på är att han får behålla sin mat under dagen, hur lite det än må vara.


Nu så..... Och lite sjukdom...

Nu så har Melker flyttat in i sitt nya rum. Vi fick en ocean av golvyta inne hos oss :) Storebror var/är avis på det mesta.... Melker har skateboardåkare på väggen - det har inte han! Melker har fönster mot grannen - det har inte han! ........ Jag säger bara suck!
.
Smolket i bägaren såhär andra kvällen är att vår lillprins är sjuk..... Han har varit magsjuk (ev är....) Han har fått behålla de två matskedarna med majsvälling jag skedade i honom vid 20.0. Nu sover han i min famn. Vet inte riktigt hur/var vi ska tillbringa natten..... Vi blir kanske sittande här i soffan....


1,5 dygn Sundsvall :-)

 
Så, då har vi landat här hemma igen. Vi har haft det väldigt trevligt och mysigt. En som var glad att komma hem var Melker :-) Han ålar runt här på golvet och pratar i ett :-)
.
Ger en redivisning med ord och bil i korta drag:
Vi åkte i går strax efter 10 ( Melkers sovtid). På vägen upp stannade vi i Hudiksvall och käkade lunch.
.
Vi var uppe i Sundsvall vid halv tre. Då åkte vi direkt yt till Birsta och Drakborgen. Där fick killarna leka av sig efter resan upp. Det är ju även lite svårt att hitta på aktiviteter på vintern..... Därför blev Drakborgen en bra aktivitet.
.
Det var lite svårt att få bilder på killarna när de var stilla:-) så håll till godo.....:-)
Efter att ha lekt en stund åkte vi till hotellet. Efter incheckning och "dylikt" var det dags för mig att leka lite :-) Då var det på med träningskläder och ner i gymmet. Då fick Fredrik leka med killarna och jag fick lite "egentid" - win-win enligt mig.....:-) Rummet vi hade var stort och bra. Skönt när man har barnvagn och resesäng m.m.
.
Som den småbarnsfamilj vi är så åt vi middag på hotellet :-) Det visade sig vara både smidigt, billigt och gott. De hade "fredagsmys buffé" som vi valde. Den innehöll två olika sorters kyckling och två olika tillbehör samt ett mycket stort salladsbord. Det var mycket gott. Eftersom Scandic är ett barnvänligt hotell åt Wilmer för halva priset med fridryck samt att han fick pysselböcker mm. Kanon för oss! Själv tog jag en öl till maten (! - kors i taket). För att inte chocka kroppen tog en cider med upp till rummet :-)
.
I morse bjöds det på god frukostbuffé - summa sumarum så är vi nöjda med vår frinatt :-)
.
Som ni vet (läs inlägget innan) skippade vi turen ner på stan, utan gick/åkte vi direkt till badet. Det var ett mycket trevligt och bra bad för alla åldrar (enligt oss :-). Så har ni vägarna förbi Sundsvall och är badsugna kan jag varmt rekomendera det. Eftersom man inte ska/får fotografera på badhus så bjuder jag på några "busbilder" med lite sämre kvalite :-)
.
Nu väntar ett glas vin och soffmys med maken de sista timmaran på födelsedagen.

Burrrr!!!

Idag är det ingen vanlig dag, nej det är min födelsedag :-) och en väldigt kall sådan!!!!
.
Efter frukost var tanken att vi skulle gå en sväng på stan - men det var/är hiiit kallt!! Så vi tog oss till badet direkt. Jag gick med Melker som sov, medan F o W tog bilen. Hade det inte varit så kallt hade det varit en fin promenad. Solen sken och jag gick genom fina kvarter här i Sundsvall :) Jag var väldigt tacksamt att det inte var så långt.
.
Nu sitter jag här i vestibulen sedan 45 min tillbaka och väntar på att M ska vakna..... Ni som umgås lite med oss vet ju att det kan ta dit :-) Han har snart sovit i 1h 45 min, så då är det "lagligt" att väcka honom :-) Sedan ska även vi få hoppa ner i badet :-)
.
Tjingeling - ha en go lördag ni me:)


En sak :)

Idag fick vi upp elementet på Wilmers rum. En sak på listan gjord :)


Borta idag med :-)

Idag har vi varit borta igen :-) Om jag var hemma i stort sett hela jullovet har jag/vi "tagit igen" det den här veckan.
.
Idag har vi haft en heldag på Leos med några vänner (Wilmer fick jullov hela veckan :-) Sedan i morgon far vi ju till Sundsvall för familjemys i dagarna två :-)


Wilmers rum

Nu har han äntligen fått flytta in! Han var så lycklig igår :-) Det finns fortfarande saker att göra, men, men :-)Det som är kvar är:
* Golvsockel
* Skrivbord
* Element
* Ny säng
* "yttervägg" - väggen mot hallen
* List i sneväggen (skarven)
.
Vissa saker kommer gå snabbt/lätt att fixa, vi får se när det händer :-)
-
Självklart mixar vi Blixten McQueen med dinosaurier :-) Jag hade även tänkt att måla bokhyllorna...... Vi får se hur det blir........:-) Nu är han i alla fall på plats,  nu ska hans gamla städas ur så Melker kan ta över det inom kort.

2-0

2-0 till mig mot kakorna :) Under jullovet så har jag haft jullov från "anti kakor" :-) Nu var det dags att återuppta "anti kakor" så min dröm kan gå i uppfyllelse. Första dagarna är lite trista, suget finns där, men det går ok. Skönt!


Det känns :-)

Jo då, träningsvärken kommer smygande :-) känns bra.
.
Idag blir det en sväng till IKEA för inköp till Wilmers rum, köp av Blocket fynd och en tripp till pappan på jobbet. Hur ser/såg er dag ut?


3:an & 4:an

Då har tand 3 och 4 tittat fram. De är fortfarande små gryn, men de har tagit sig igenom tandköttet iaf :-) Vi har sådan tur att Melker varken drägglar, har dålig mage eller gnäller på nätterna. De finns de som har/gör alla tre. Vi är lyckligt lottade!!!!


Genomkörare

Då har jag varit med Katarina på Actic och fått mig en genomkörare!! Känner redan nu att detta kommer resultera i träningsvärk.......:) Det var ifs vad jag ville:) Det var riktigt roligt och ser redan fram emot nästa pass, dvs på torsdag:)


Vanliga ord

Vanliga ord här hemma nu är - aj, aj Melker :-) Nu upptäcker han världen med full fart!

Wilmers rum mm

Idag målade jag färdigt rummet. Det blev en ljusfärg på "långväggarna" och en grönton (basilika) på "kortväggarna". Tror det blev OK.
 
Vi har även köpt matta (heltäckningsmatta) till rummet idag. Ända fram till att vi kom fram till mattorna skulle Wilmer ha som en bilmatta (sådan han har idag :-) Men när vi kom fram så ändrade han sig. Då skulle han ha en grå, som en åker......:-)
,
Annars har vi tagit det lugnt idag. Fredrik har känt av lite förkylning och Wilmer sov länge eftersom det blev lite sent igår.
.
I morn återgår allt det vanliga igen (nästan- Wilmer börjar på tors o ingen öfsk förrän den 22:a) Det vanliga är väl att Fredrik börjar jobba och vi återgår till att inte äta så många kakor :-) Jag ska in till stan och träna en sväng. Jag fick gratis träning på Actic under jan när jag köpte Fredriks julklapp, så jag tänkte utnyttja det lite :-)

Mini weekend :-)

Nästa helg så är det min födelsedag. Då far vi på en mini weekwend till Sundsvall. Jag drömde om ett annat land, men det blev norrland :-) Det ska bli mysigt. Vi har tittat upp lite saker vi ska göra. Bla ska vi besöka deras äventyrsbad som är byggt 2010, så det tror vi är fint!
.
Ska bli mysigt att åka iväg en sväng med mina kära killar :-)

Där rök den!

Igår fick julgranen ett sämre öde....Den fick träffa sekatören :-) Den hade barrat som sjutton i flera dagar, så i går rök den! Ganske skönt faktikst :-) Väldigt mysigt när den kommer in och det känns lika rent och fint när den försvinner :-) Så nu är hörnet "som vanligt" igen :-)
 .
Vill även passa på att visa er mina fina amaryllisar :-)
.
BYGGET
Jo, det går fortfarande framåt :-) Igår spacklade ch slipades det sista. Wilmer och jag var in och köpte färg. Den första färgen han pekade på var väldigt lik den färg han har nu:-) Vi enades om två andra färger :-) Idag ska jag måla första vändan.
.
Till kvällen blir det bad i tunnan och glöggdrickande. Måste göra slut på glöggen medan det fortarande är jul. Det är ju kanske dags nu :-)
 
.
 

Torsdag

Idag var vi och hälsade på tre sköna damer jag och killarna. Vi var och hälsade på min vän Jessica i deras nya hus/hem i Lövstalöt. Blir alltid lite avis på de som flyttar in i nya hus.....:-) Allt är så rakt, bra planlösningar och allmänt fint. Men, men. Vårt hem har sin charm det med :-)
.
Det blev en trevlig dag i Lövstalöt! Tack min vän.
När vi kom hem så hade Fredrik spacklat klart lager två. Troligtvis måste vi spackla två gånger till. Liten miss i planeringen, men det löser sig. (Remsan syns igenom)
.
Till kvällen har Wilmer och jag lagt pärlplattor och tittat på ett program om dinosaurier på TV. Han satt som förhäxad :-) Sedan hände ngt märkligt. Melker somnade i min famn efter vällingen. Det händer aldrig! Men idag hände det. Minns ärligt inte när det hände sist :)


Spackling

Det blev lite spackling idag :-) Vi hann spackla allt en gång. Vi hjälptes åt både jag, Wilmer och Fredrik. Jag satte fast remsor, Wilmer spacklade skruvhål och Fredrik remsorna och hörn. Team work a lá Andersson :-) Wimer tycker det är roligt att det händer saker. Som han sa - Mamma, nu kanske rummet blir klart innan jag blir stor.....:-)
.
Mina spackel killar :-)

Ledighet

Fredrik är pappaledig även den här veckan. Väldigt trevligt att vara lediga tillsammans! Extra trevligt med tanke på hur lite han var ledig i somras. Om ni frågar mig så gillar jag det skarpt! Det förlängde julmyset :-)
.
Idag har bygget på Wilmers rum återupptagits. Sista gipset har kommit upp och dörren är på plats. Vi får se om det hinns med ett lager spackel också. Annars blir det i morn. Jag är bara glad att det händer lite :-)
.

Årets första dag

Ja, då var det 2013. En snabb summering av 2012 är väl då på sin plats. Det har varit ett bra år! Klart :-) Det som har varit extra bra är,  Vi har fått en fantastisk lillebror till vår fantastiska Wilmer. Min och Fredriks realtion har, om möjligt, blivit bättre. Vi har byggt in balkongen och påbörjat Wilmers rum. Jag har fått nya vänner och befäst min vänskap med andra och jag nådde delmål sex. Självklart så finns saker som varit mindre bra, men varför minnas de, när man kan minnas de bra sakerna? :-) Hur var ert 2012?
.
 Idag under årets första dag har vi varit ut på en promenad. Idag blev det ingen bob el pulka för Wilmers del eftersom det mesta har regnat bort (trist). Istället blev det "morfar traktorn". Vi gick ut på mossen mot Björklinge för att titta hur mycket vatten det var i bäcken. På vägen dit blev det  lite stenhämtnig och väl framme blev det snöbollskastning:-)
.
På eftermiddagen när det började skymma så hoppade vi ner i tunnan hela familjen. Wilmer älskar att bada i tunnan. Melker tyckte det var lite läskigt i början, men sedan så hoppade han på som vanligt:-) Här ser ni mig och killarna.
.
 
Till kvällen så gjorde vi hemmagjord pizza. Sjävklart slötittade vi på Ivanho, det är ju nyårsdagen :-) Wilmer tyckte den var spännanade. Det var ju riddare med......:-)
.
God fortsättning på er!

Nyår

Nyårsafton var om möjligt ännu lugnare än julafton. Den firade vi här hemma med Tompa och Marina (Fredriks bror och fru). Fredrik, Tompa och Wilmer stod för matlagningen. De bjöd på;
Förrätt - toast med västerbottenost, gräddfil och rom
Mellanrätt - majskolv ((Wilmers bidrag :-)
Huvudrätt - Rådjursstek, potatis och västerbottenmos med kantarellsås
Dessert (mitt bidrag) - Saffrans pannacotta med grantäpple och mandariner
.
Saffrans pannacotta
.
Under kvällen badade killarna tunna (jag och Marina var inne med Melker). Vi spelade mitt favorit spel Manhattan samt På Spåret. Det gick väl sådär för mig i båda spelen...... :-) Till tolvlaget gick vi som traditionen bjuder ut och tittade på fyrverkerier och drack skumpa. Sedan var det småprat resten av kvällen.
.
Sammanfattningsvis -  det var en lugn och trevlig kväll. Kilarna var båda vakna varsin sväng efter att de somnat, men båda missade tolvslaget :-)
.
GOTT NYTT ÅR!!!

Växer så det knakar!

Vår lilla kille är ingen liten kille längre. Han växer så det knakar!  Numera så tar han sig fram fort som sjutton. Han ålar fram, främst med hjälp av armarna. Vänsterbenet är helt stilla medan högerbenet rör sig lite. Vi måste
tänka på vad som finns på golvet mm. Det är så roligt att se honom åla fram :-)
.
Innan jul så lyckades han välta en av våra stora blommor :-)
 
.
Under jul när Fredrik och Wilmer byggde lego fick vi bygga en liten mur :-)
.
 
Han älskar båda våra katter. De är båda väldigt snälla. Missan är den som är snallast.
.
.
Som många andra barn älskar han att hoppa. Då är det skönt att vi har en hoppgunga så han får hoppa av sig - man blir så trött i armarna annars :-)
.
 
 

Mellandagarna

Fredrik var ledig dagarna mellan jul och helgen innan nyår. På passade vi på att göra lite saker. Bland annat;
Legobygge (självklart Blixten McQeen:-)
Det blev även en tur till pulkabacken. Det var en vacker vinterproemnad genom Oxsätra för att komma dit.
Efter pulkabacken så provades en av julklapparna (ja, hjälmen sitter på i fall han ramlade ......:-)
Efter en dag ute så proavde jag en av mina nya kok/bakböcker som jag fick av maken i julklapp.
.
Wilmer fick cowboy utrustning av sin morbror med fam i julklapp. Dessa används hårt här hemma. Även Melker får ta del av dem :-)
.
På fredagen var det dags för dans kring granen i Åkerlänna. Vi åkte dit med Ewelina och tjejerna samt mormor och kusinerna Sara och Linnea. På dansen träffade vi även ett gäng sysslingar och andra bekanta.
.
 
När vi fick reda på att det skulle töa så tog vi oss upp på altantaket och carporten och skottade rent. Vi ville inte att altantaket skulle rasa eller att all snö skulle ligga på infarten till carporten så vi tog oss upp och skottade rent. Fredrik passade även på att ta bort den enorma snöhögen vi hade på gården, vilket vi är mycket glada för idag!
.
Strax innan nyår kom halkan som ni vet. Då var det dags för Wilmer och Fredrik att rycka ut och sanda här hemma så vi inte halkade och slog oss.
 
 

Julen 2012

 
Då var det dasg att summera julen 2012 :-)
.
Julförberedelserna gick bra, så bra att det hade kunnat fått vara julafton på söndagen :-) Istället fick vi mysdag då vi bl.a. klädde granen och gick en promenad i det härliga vädret!
.
 
På självaste julafton kom Ewa-Lena och Leif på frukost. De var sedan kvar och vi hade sedan en lugn dag där killarna fick öppna några julklappar som det sedan lektes med. Efter tomtarnas julafton på Kalle och hans vänner så packade vi in oss i bilen och åkte upp till Våla. Där träffades vi sedan alla  syskon med barn - huset var fullt kan man säga :-) Det var 21 stycken som skulle äta och umgås. Det kom såklart en tomte och delade ut ALLA paket. Mycket ihärdig och trevlig tomte :-)
.
.
Pojkarna får varsitt paket!
,
Lugnet efter stormen :-)
.
På juldagen var vi hemma på förmiddagen, sedan var det lunch hos Fredriks farmor sedan belv det en lugn hemmakväll. Även annandagen tillbringades hemma. Då lektes det rejält med klapparna.........
.
Under julen så åt vi klassisk frukost varje dag :-)
.
.
Avslutar julinlägget med att visa våra tomtar på rad :-)
 
 

RSS 2.0