Frisk-krasslig-sjuk-frisk

Som rubriken säger så är det turerna går här hemma. Wilmer hes och hostig söndag och måndag, även lite under tisdagen. Melker har varit i stortsett frisk, tills han blev lite krasslig i går morse. Vi var en sväng till öfsk och upplevde gamla minnen :-)  M var glad och pigg. När vi kom hem blev han strax efter lunch hängigare. Han hade svårt att sova bl.a. och det brukar han inte ha :-) 

På kvällen när Wilmer och jag kom hem från gympan hade han 39.4. Han fick då alvedon och välling. Strax efter blev han pigg och körde på till strax före nio. Sedan sov han hela natten och vaknade pigg som en lärka :-)

Hoppas nu detta håller i sig!! Skönt att de är piggare båda två!

I övrigt idag kombinerar jag omdömen och bakning. Ska försöka få till lite luftning utomhus av mig och killarna också :-) 
Gott med frukost :-)

Dags igen :-)

 
På torsdag är det dags att ge oss ut på vägarna igen. Den här gången är det åter dags för ett besök hos syster i Kungälv. Vi åter ner på torsdag och redan då ska vi ut på "roligheter". Vi ska gå på damlandslaget och förhoppningsvis ae dem vinna stort över Färöarna :-) Vi har även sådan tur att vi har spdana kontakter att vi fått sex st av våra 10 st biljetter. Tusen tack! Resterande dagar får vi se vad som bjuds. Antingen blir det lek hos syster eller så blir det något mer. Det som är nackdelen med att åka nu är ju att det är höstlovet i nästan hela Sverige .... Men något ska vi säkert få till. Vädret bestämmer väl lite det med :-) 
 
 
Nu hoppas vi att Wilmer blir så pass pigg så han orkar med fotbollen och att vi andra håller oss på benen. Jag är ju tack och lov nästan helt frisk, så i kväll blir det lite träning. Det är över en vecka sedan sist, så det ska bli skönt. 
 
 
Nu blir det en tripp till jobbet för att hämta ma-böcker och diagnoser  som behöver rättas! 

Höstlov och vabb

Vi får börja höstlovet att vabba. Det tillhör inte vanligheten att jag gör det, men idag fick det bli så. Passar ju isf bra då jag inte har några elever. Jag skulle bara ha jobbat idag för att ha lov resterande veckan. Det får bli kombinerad lov och jobb i början av veckan då jag måste skriva klart omdömena och planera u-samtal, men det ska nog gå bra. Just nu är det bara lilleman och jag vakna, så kanske ska passa på lite innan frukost.

Hur ser er vecka ut? Höstlov? Vanlig jobbvecka?
Hur den än ser ut, ha det så bra!

Lite uppdatering och en tanke.

Nu har jag gjort lite uppdatering här. Passade på när jag fick en kväll för mig själv :-) Fredriks badminton onsdagar började i kväll. Så nu är det jag och killarna på onsdagar.
 
Till sist sänder jag en tanke till fin kvinna och två fina tjejer som förlorat någon som stod dem mycket nära. Jag finner inga ord!  En stor tanke och en varm kram till er! 

Nya tider.....:-)

Förra måndagen efter Linköpingshelgen var det dags för intervju för ett nytt jobb. Intervjun kändes bra och det visade sig att det gick väldigt bra. Redan på onsdagen blev jag erbjuden jobbet. Då hade jag redan vänt mycket på frågan. Staplat för- mot nackdelarna. Jag tänkte ytterligare ett dygn för att under torsdagen meddela mina chefer att jag tackat ja till ett nytt jobb. Båda blev lite chockade och ledsna. 
 
Efter det var det bara att vänta på att rektorerna skulle prata med varandra för att komma överens om när det var lämpligt att jag började. Min nya skola vill/ville att jag ska/skulle börja redan den 4:e november, men de enades om att jag börjar i januari. När jag landat i det så känns det bra. 
 
Idag har jag berättat för mina kollegor, så nu är bomben släppt :-) Det känns bra att få berättat det och nu påbörja avslutningsarbetet. Det innebär utvecklingssamtal, skriftliga omdömen och kanske ett luciatåg........och berätta för eleverna och föräldrar ........ 
 
Till våren blir det jobb på en skola 15 minuter från vårt hem, på mellanstadiet (!) med stora utmaningar :-) 

Mysig helg!!!

För snart två veckor sedan var vi ner till Linköping. Vi hade två mycket trevliga dagar. Det är sällan som det verkligen blir som man tänkt och drömmer om, men kors i taket - denna gång hände det :-) 
 
Vi kom ner på eftermiddagen på fredagen och då åkte vi till Busfabriken och lekte. Därefter åkte vi till hotellet och åt middag för att sedan se matchen mellan Sverige mot Österrike - som Sverige lyckades vinna till slut :-) Melker lyckades somna trots att det fanns tre andra i rummet (!) och Wilmer somnade precis när matchen började. Det blev en lugn kväll :-)
 
På lördagen åkte vi först och badade för att på eftermiddagen åka till Flyplansmuseet. Museet är väldigt intressant, man behöver inte gilla flygplan för att finna intresse i muse'et.  På kvällen bar det av hem igen.  
 
Härligt med lek efter lång bilresa
Liten vill sitta på storbil
Boxning :-)
Fotbollsmatch pågår! 
Mys i badet 
Flytövning pågår :-)
Wilmer tryckte det var läckert med alla flygplan.....
........ fast läskigt att sitta inuti :-)
Kul att leka utomhus 
Melker nådde inte ner till tramporna så pappan fick hjälpa till.
Hemma igen så firade vi vår fjortonåriga (!) förlovningsdag

Trogna

Kära trogna. Ni är ett gäng som stadigt tittar in - Tusen tack!!! 

Här rusar det fram plus att jag legat sjuk hela helgen - jag vet. Det var galet länge sedan. Tror jag var sjuk senast förra december, så jag ska inte klaga. Tror jag är på bättringsvägen :-)

Har en hel del att berätta :-) Vi hörs snart igen - strax dags för barngympa! 

Veckoslut

Jag/vi har haft ett underbart veckoslut med minisemester i Linköping och en härlig söndag på hemmaplan. Som ni vet har det varit underbart höstväder! Inte mycket att klaga på där inte :-) 

Jag återkommer med bilder och berättar om Linköping inom kort! Ha en bra vecka go vänner - det kommer jag att ha. Jag tänker bara tillbaka på helgen:-) 

Kram till er :-)

PB på årets sista :-)

Idag var det dags att springa för Världens barn. Det var jag, Fredrik och Ewelina som sprang. Trots hot om regn så klarade vi oss i från det - skönt! Loppet gick i statsskogen med start och mål vid nya SEB arena (tennishalarna, Rosendal) Det var en trevlig bana. Jag har aldrig varit så mycket i statsskogen, oj vad många olika vägar det fanns! Tur att det var snitslad bana :-) Det gick väldigt bra att springa, så pass bra att det person bästa :-) Det har jag mycket att tacka Fredrik för. Han är jätteduktig och snäll som peppar och hejar. Roligt att det blev PB i alla fall. Det sätter ju lite "press" på mig/oss till nästa år :-) Nya tiden är 26.24. Jag närmar mig 25:an :-) (Detta gäller självklart Fredrik också)
 
Nästa år får fler haka på! Hela anmälan går oavkortat till Rädda barnen (100kr) Visst hakar ni på? Det går utmärkt att gå, så nästan inga ursäkter finns :-) 
 
Vi försöker vara seriösa..... 
 
.....men egentligen såg vi ut såhär :-)

Road trip

Ja, då var det dags igen :-) På fredag ska vi på en minisemester familjen och jag. Vi ska fira lite bröllopsdag/förlovningsdag plus att Wilmer skulle få åka och bada när han lärt sig cykla. Det var ju ifs ett tag sedan........ och så firade inte vår bröllopsdag så hårt eftersom jag började jobba då. Så då passar vi på att åka vid vår förlovningsdag (12/10).

Denna gång blir det Linköping som får sig ett besök :-) Ska bli mysigt!! 

Lite kärlek


Idag fick jag dessa av maken. Kanske inte den bästa vasen - men glad blev jag! En liten kärleksförklaring sa han :-) Det var även för att jag ska på intervju (!) på måndag........ Lite läskigt.......

Nu väntar en kväll med skivstång och sedan soffmys. 

God middag

Det är inte ofta som jag skriver om vår middag, men i kväll får det bli ett inlägg :-) I kväll blev det oxfilé med permesanspäckad blomkålspuré. Till det en avokado/tomat/lök sallad och ett gott rödvin. Jag säger bara mumma! Ingen bild att bjuda på, men väl ett smakprov på alla ljus jag tänt denna höstkväll :-)

 



Säsongsavslutning

Snart är det dags för sist spring/löp loppet för säsongen. Häng gärna på om ni vill! Det går av stapeln nu på torsdag den 10/10 kl 17.00 inne i Uppsala. Det är ett lopp där anmälningsavgiften går till världensbarn.
 
Haka på vet jag!
Bild från Ewelinas  IG. Googla loppet så får ni mer och bättre information. 
Spring för en bra sak! 

Kanelbullensdag.....

..... har det varit idag. Jag har inte ätit någon kanelbulle, men väl en vaniljbulle :-) Idag har vi haft huset fullt av mammor och barn nästan hela dagen :-) Vi firade kanelbullensdag med att bjuda hem andra daglediga mammor. Trevligt att få skratta och prata en hel dag :-). Lite extra roligt var det att få baka lite. Jag provbakade en ny bulle - en slags vaniljbulle. Den var väldigt lätt att göra, och god. Jag provade även att göra en äkta godbit. Botten var en havrebotten som man sedan lade ett kolatäcke på och till sist ett lager mörkchoklad. En typisk kaka som är väldigt god, men det räcker med en liten bit :-) Till det gjorde jag även två sorters muffins/cupcakes och till sist gjorde W och jag chokladbollar såklart. När man väl väcker min "baknerv" så går det knappt att stoppa den :-) 
 
Firade ni kanelbullensdag på något sätt? 
 
Vuxnas bord :-)
Barnens bord  :-) Wilmer har själv fixat toppingen på chokladmuffisarna, fixat alla chokladbollar samt plockat ihop fatet - min egna lilla "fikafixarkung" :-)

RSS 2.0