Mitt hem som på TV

Just nu känns mitt hem som på TV. Visst låter det glamoröst? Men det är inte så jag tänker. Mitt vardagsrum och övervåning känns som en reklamfilm, tror det är Trygg Hansa, när leksakerna invaderar hemmet. Jag plockar undan alla leksaker, Wilmer plockar fram igen. Sedan Wilmer blev lite äldre och mer medveten om sina leksaker har vi dem överallt! Många säger att det är en kort period i livet och det kanske det är, men så känns det inte nu......
.
Den andra anledningen till att mitt hem känns som på TV är att vi skulle kunna platsa i Rent hus! Kanske är en "lätt" överdrift, men känslan är så. Jag har tänkt på det många gånger under en lång period och även Jessica gav det som en kommentar. Hushållsnära tjänster......... Visst klarar jag av att plocka undan saker och så i mitt hem, men när det kommer till slutklämmen. Dammsuga, torka golv, lister os.v. då tar min ork och lust slut!
.
Ni som har välstädat och undanplockat för jämnan i ert hem. Hur gör ni? Jag vet ju att ni finns. Frida, Sara, Anna mfl. Berätta knepet för mig! Eller är det helt enkelt att det bara krävs lite jä..lar anamma?!

 

 De är överallt!

 

  Snart kommer de!


Dagen med pappan

I dag när vi åkte in till Fredrik blev Wilmer överlycklig! Det var snö överallt. maskiner, lastbilar, bussar, bilar och cyklister. Tänk er själva vilket paradis. Få sitta i en lastbil och se lastbilar! Vi såg också många bilar med melm! Melm = hjälm, Hjälm på bil = takbox. Smart va? Eller inte ............. :-)


Pappan kommer och Wilmer och jag i lastbilen



Koncentrerad pappa och fikapaus
(Observera att Fredrik formar munnen åt Wilmer.... Lika roligt varje gång)

Efter ca 1,5 h i lastbilen kom Petter och böt av Fredrik. Då behövde vi inte åka mer. Synd :-) (F hade bara kört i 11 h) Vi åkte och tittade på ny bil, igen. Som många av er vet tycker vi inte om vår bil och vill verkligen ha en ny. Det är bara det att vi vet inte riktigt vad vi vill ha och de vi verkligen vill ha är alldeles för dyra.......... Det vi tittade på idag var Ford Kuga och KIA Sorento. Båda två är SUV-bilar. Det är väl ngt sådant vi vill ha. Vi har även tittat på Citroent C-crosser, Peugott 4007, XC 90, XC 70, BMW X3. Ja listan kan göras lång. Men det de har gemensamt är att de har 4WD och är av SUV karaktär. Jada jada, nog om detta!

Det var väl tur att man åkte in och dräffade mannen lite. Han har sovit i stort sett sedan vi kom hem. Vaknade till under middagen för att sedan somna om. Jag kan ifs förså honom. Det har inte blivit många timmars sömn senaste dygnen. Så det blir att se finalen på Robinson själv.

Helg

När det är helg villl man ju ta det lugnt och bara umgås med familjen. Men sedan kommer måste listan...........
.
* tvätta
* plocka undan
* dammsuga
* torka golven
.
När jag har helg vill jag bara ta dagen som den kommer, inte känna att allt detta måsta göras. Denna helg är det värre än på länge. Jag har varit hemma en kväll........ Annars har det varit ngt, visst har det varit på frivillig nivå och visst skulle jag hinna lite innan jag åker på gympa, men när man har en man som jobbar "lite" mycket nu (snön) så har jag em/kvällarna själv med sonen. Då är det lite svårt att göra allt från listan. Sedan är det kanske inte så snällt att dammsuga när en i huset försöker sova så han orkar vara vaken när jag ska på gympa. Jag vet inte? .
.
Är det bara jag som känner att heltidsarbete, barn, hem och fritid inte alltid går hand i hand.....  (Ni känner igen funderingen från tidigare inlägg. Frågan kvarstår) I dag blir det en mellandag dag. Wilmer och jag tvättar lite, plockar lite innan vi åker in hälsar på pappan. Kan ju vara roligt att se honom, det är ju trots allt lördag. Har knappt sett honom sedan i onsdags kväll. Vi ska få åka med honom i lastbilen! Visst blir ni lite avundsjuka nu? Erkänn! Jag vet en som kommer bli överlycklig! Så denna dag blir några "måsten" och lite familjemys, även om det blir i en lastbil..................

Blogga & Fejjan vs Blocka

Här hemma är det är det "slagsmål" om den bärbara datorn. Sedan vi skaffade den och det trådlösa modemet är det ständigt "bråk" om vem som ska få sitta vid den. Jag har min sidor som jag går in på, vilket inte är så många, skulle behöva några till :-) plus att nu har jag kommit igång med bloggen igen. Fredrik tittar framför allt på blocket på nätet samt några sidor om maskiner. Vem har rätt att sitta vid datorn? Fredrik sitter ganska ofta.......... Han sitter så ofta så Wilmer blir arg när jag tar den bärbara. Det är ju pappas där man tittar på  tratra (traktor). 
.
Som ni förstår behöver jag fler sidor att gå in på för just nu vinner blocka  över blogga :-) Ge mig lite tips!

Härlig eftermiddag

Trots att jag inte hämtade Wilmer så tidigt som jag ville (Det var lätt kaos på jobbet. De skulle spela in Vi i femman där.) så hann vi göra en hel del.
.
Vi hann skotta snö, vilket vi båda två gillar. Vi gav fåglarna mat och vi tog pulkan till Anders och tittade på kossorna. Kan man ha en bättre eftermiddag. När vi kom in fick Wilmer diska medan jag gjorde mat. Vi hade det allmänt mysig jag och lill killen medan pappan sov (körde snö i natt).
.

Vad välja?


http://farm3.static.flickr.com/2305/1524633227_29503c427b.jpg?v=0 http://www.branas.se/images/layout/kungsberget.gif

I helgen är det dags för skidåkning igen. Vi ska antingen åka till Romme eller Kungsberget. Vad ska vi välja?
Senast vi åkte skidor på "hemmaplan" var i Kungsverget och det var för 4,5 år sedan, mycket har hänt där sedan sist. Senast vi var i Romme var för, ja jag minns inte riktigt. Slutat av -90 talet tror jag det var. Tittade på deras hemsida, de hade ju byggt ut hur mycket som hellst. Därför blev jag lite sugen på att åka det.

Wilmer ska vara hos momor och det är det ju smidigare med Kungsberget, Våla ligger ju på vägen. Men det blir ju inte så lång omväg om vi skulle åka till Romme heller. Ja det är svårt.......... Vad skulle ni välja?

Vad säger man...... :-)

Igår efter en trevlig kväll på restaurang med jobbet så skulle jag gå upp och pussa lite på sonen innan det var dags att lägga mig. Jag möts av denna syn.........



Pinna oken

Vad säger man? Snart två år och redan fantast av maskiner. Hur ska detta sluta?

Vi har varit lite bortskämda när det gäler nattningen av Wilmer. Det har gått på två röda, men senaste tiden har varit mindre rolig............ tills för några dgar sedan, då Fredrik kom på att ha kunde få läsa hans tidningar efter vi läst sagan och det gick! I går hade kommit till Fredrik med sin kudde och sagt - Pinna.... Ja, jag säger då det.

Brasseri Höganäs

I kväll ska vi ut med jobbet och fira av en som går i pension. (Heter det fira av?, ja,ja) Jag har i alla fall beställt Oxfile pasta med Trippel choklad till dessert. Jag hoppas det smakar. Jag återkommer med en resumé om jag rekomenderar restaurangen. 
.
Meta, som vi ska fira av, var/är en mycket bra pedagog. Jag jobbade med henne mitt första år på Danmark. Hon har dock inte så bra koll på saker runt omkring undervisningen och visst kunde det vara lite frustrerande att arbeta nära henne. Men hon besitter en sådan kunskap och förmåga att entusiasmera barn som jag hoppas att jag kommer att få så småningom. Jag har nu några år på mig, en si så där 34 år :-)

Han pratar!

Jag har hela tiden sagt att Wilmer kommer bli sen med pratet och det har han varit. Om man jämför honom med flera jämnåriga som vi känner så är han det. Jag vet att man inte ska jämföra barn, men jag hamnade i fällen. Jag erkänner :-) Alla barn är olika, det skiljer sig mellan killar och tjejer (ofta) osv, ja ni vet. Wilmer har satsat mer på det motoriska och att spela pajas. Men nu senaste dagarna har det bara rasat ord ur honom. Jag vet att det är hur mysigt som helst att vara mamma till Wilmer. Men hur värmer det inte i hjärtat när man kan ha en lättare konversation med ens barn när man åker hem från dagmamman? Svaret är att man , iaf jag, blir varm i hela hjärtat. Om ni inte är förälder, eller har ett litet barn som bara jollrar, vänta tills dagen kommer då de börjar prata ord!  eller om du inte har egna barn. Låna ett barn (fråga gärna efter en ordlista, kan behövas :-). Ni kommer förstå vad jag menar.
.
Ett urval av Wilmers nya ord
- tumte (tomte)
- hanla (med tjockt L, handla)
- Ingla (med tjockt L,Ingela)
- Cåla (med tjockt L, Cola)
- tåtta (torka & tvätta) 
- mao (smör)

Fungerar


Klubblogo


Förra veckan provade jag gympan här uppe i Åkerlänna. Jag kände att jag ville röra på mig, men kände att tiden inte räckte till att träna på Nautilus som jag brukar. Gympan här uppe kallas både kärringgympa och fläskisgympa (redan där lite skeptisk). Kanske inte de vackraste namnen och inte heller så passade kan jag avslöja nu när jag varit där. Det fanns inte allt för många kärringar och inte heller speciellt många "fläskisar", jag tillhör den större kategorin. Nog för att jag är stor, men något flsäkberg är jag dock inte om jag får säga själv. Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk till dessa två pass (mån & tors). Att stå i cirkel och träna har aldrig riktigt varit min grej, men jag erkänner. Dessa två pass fungerade. Kanske inte den bästa musiken och de roligaste rörelserna, med det fungerar i mitt liv här och nu. Det är ju även trevligt att ljuga lite med Sara (och ibland Sofie) i bilen upp.

Så nu har jag bestämt mig. Terminens friskvårdspeng på hela 550 kr (!) går till PULSEN. Det ska tilläggas att de även har pass i nere i Bälinge som jag kan träna, så vem vet. Kanske jag sätter mig i bilen och kör dit på lördagmornar............ Just nu är det min vision.

Ps. Gjorde bort mig totalt idag. Jag åkte ju som sagt var hem tidigt från jobbet för att vara med min hostiga son. Vi hade en mkt trevlig förmiddag och lunch. När han sedan hade somnat så kom jag på en smart idé (troddde jag). Jag passar på att tvätta hans överdrag till kuddarna. Han är ju så glad, så han behöver ingen kudde när han vaknar (trodde jag, igen). Han brukar vara glad när han vaknar, men inte idag. Han var halvgrinig och blev helt vansinig när det visade sig att ingen av hans två kuddar fanns att frambringa. Jag kan säga att det blev en lååång eftermiddag. Detta gör jag inte om igen. Nu är iaf torktumlaren klar och allt är frid och fröjd. Så Fredrik får en lugn kväll medan jag rör på fläsket :-) Ds.

Inte utan min kudde!


 


Fas: Arg på sjukvården

Nu är jag inne i en fas som jag döpt till: Arg på sjukvården. Det är så många frågor jag har. innan ni läser vill jag göra en varning Det kan vara mycket förvirrade frågeställningar, de är helt personliga och kan vara helt fel att klaga på det sättet jag gör. Frågorna/funderingarna är följande:
.
1. Varför fick jag inte komma in senast jag var sjuk. Allt tydde på "svinet". Jag hade problem med luftrören, jag hade över 40 graders feber och jag var gravid............ Alla sa ju överallt att man skulle söka vård om man var i riskzonen, varför fick inte jag komma in?
.
Som det ser ut nu dog Pyret den veckan............ Pyret så pass lång som han/hon skulle ha varit den veckan........... Kanske inte räddat Pyret......... men kanske...........
.
2. Vi fick träffa 4 olika läkare under tre dagar (16-18 dec). Nu ska vi på återkoll den 10 feb. Tror ni vi/jag ska få träffa ngn av dem? Nej, nu kommer läkare nummer fem in i bilden............ Står det i brevet vad vi ska göra/få veta? Nej. Finns det något telefonnummer som man kan ringa och fråga? Nej.
.
3. Varför kom inte läkaren tillbaka som hon sa att hon skulle efter att moderkakan undersökts?
.
4. Varför blev lämnade så mycket ensamma den 18 dec?
.
5. Vi träffade en kurator den 18 dec. Det var bra, men varför hänger det sedan helt på patienten att ta upp kontakten? Om man inte orkar. Varför kan inte kuratorn/läkaren ringa upp några dagar senare? Hur långa tid kan det ta? Tänk om jag/vi gått ner oss helt, hamnat i livskris. Då kanske man inte orkar ta tag i sitt liv och ringa kuratorn?
.
6. Varför var det ingen läkare som skrev ut oss?
.
7. Måste man som patient själv gå och fråga om man får gå och duscha efter man har förlöst sitt döda barn? Har man inte nog att tänka på, funderingar i huvudet?
.
8. Till sist. Mitt knä är "paj" igen................... Vem ska jag då fråga? Hur får man tag i en läkare så man kan klaga på dåliga operationer? Vem ska jag nu vända mig till? Jag är ju bara en simpel person från landet som inte har spelat eller spelar fotboll på högnivå. Varför skulle jag behöva ett fungerande knä?............. Jag orkar inte mer helt enkelt.
.
Nej, nu ska jag sluta klaga!

Toker

I bland kallas min son för Toker. Jag undrar varför?
 
Var bara tvungen att visa er denna "bilskönhet" ur arkivet, tagen dagen då vi var till Valbo.
I dag blev det bara två timmars arbete. Sötnosen är fortfarande hängig (numera bara hes och hostig). Kände mig som en usel mor när jag lämnade honom hos Ingela. Så jag åkte till jobbet och "styrde upp det", så jag kunde åka hem till honom igen. Nu har vi bakat lite, städat lite och nu sover han, så då passar jag på att skriva av mig lite. Skulle egentligen behöva jobba........... Men jag "vabbar" ju, då kan man inte jobba :-)

Psst

Jag har gjort en hel del nya inlägg idag söndag 24 januari.

Grattis på namnsdagen! Tack Erika .-)
Passa på att skrolla ner och läs från början :-)

31 år och Hassela

Som många av er säkert redan vet så har jag blivit vuxen på riktigt helt nu, det finns ingen återvändo. Jag är numera 31 år :-) Min födelsedag firades med att barnen började skolan :-) Det var mycket trevligt att träffa barnen igen. Det var i.f.s. jobbigt att berätta för med, men jag hade stöd från en kollega, så det gick bra. De var jättegulliga! En tjej sa. - Fröken jag har tänkt på en sak. Du har ju oss och vi är ju 25, då har du 26 barn. Det är ju fler än i familjen annorlunda. Visst var det lite sött? På min födelsedag kom närmaste familjen på mat, dagen efter lite grannar/vänner och på torsdagen en liten eftersläntare. Så visst belv jag firad, samt alla på "Fejjan" och mess. TACK ALLA för gratulationerna.

Av Fredrik fick jag nya skidglasögon och slalomhjälm samt att jag fick boka en helg till Hassela. Vi blev rekomenderade av läkaren och kuratorn att snabbt försöka ta egentid, en tid för bara mig och Fredrik. Då passade vi på att åka i samband med min födelsedag. Så på fredagen den 15:e lämnade vi Wilmer till mormor och åkte upp till Hassela, där vi bodde på hotell. I paketet som jag bokat ingick det middag fredag och lördag, frukost lördag och söndag samt bad och liftkort för två dagar. Så vi åkte skidor stor del av lördagen. Sedan var vi så slut i kroppen så vi sov middag i nästan två timmar innan vi gick till badhuset och badade i bubbelpoolen. (Det var ju så pass lite folk att man aldrig behövde köa :-) Det blev ju aldrig någon vila :-) Så det var riktigt skönt med ett varmt bad innan middagen. På söndagen åkte vi en halvdag (räckte gått och väl :-) innan vi åkte hem till guldgossen. Summa sumarum,  vi hade en mycket trevlig/mysig/rolig helg! Jag rekomenderar varmt om man har småbarn eller bara vill komma iväg en sväng. (Skidåkningen räcker för två dagar, max tre)



Skidrottningen och skidkungen
Som ni ser inga männiksor i backen, bara vi. Underbart!



Utsikt från toppen, Hasselasjön

Egen vrå

Under vintern har Wilmer kommit på hur mysigt det är med böcker. Han älskar att titta i sina böcker. Det är bondgårds böcker, djurböcker och maskinböcker. Han är mycket bestämt med vilka vi sk aläsa och var vi ska läsa dem. I julklapp fick han en sångbok som har blivit en favorit, så nu sjunger vi även i tid och otid (vilket är mycket mysigt).

Han har nu även kommit på att man kan ju sitta i våra fönster där mamma inte har några blommor. Så nu tar han sin kudde (mycket viktig), napp och några böcker och kryper upp i ett fönster. Senaste tiden kan man även får höra. - Bäb bä ita , yeah (rockversionen av Bä bä vita lamm, ni vet med ullerull o.s.v.)


Wilmer har bokstund, dock inte utan sin kudde!


Pippi, pippie, MERA!

I år har vi återupptagit att ge fåglarna mat, till Wilmers stora förtjusning. Han älskar att ge fåglarna mat. Eller MERA som han säger. När vi fyller på mat ropar han glatt. -PIPPI, MERA. PIPPIE; MERA, Neéj. (han menar att de inte kommer) Men vilken fågel vågar komma när han skriker som han gör? Han flyttar även fram stolen till fönstret (i matrummet) så han stå och titta inne på fåglarna när de äter. Jag tror att alla som har hälsat på oss under vintern har fått sätta sig på en stol och tittat de med.



MERA till fåglarna, förlåt, PIPPI

Jullov

Under jullovet ägnade Wilmer och jag oss åt att skotta snö och elda som så många andra. När det inte var för kallt åkte vi pulka. Både hemma i snöhögarna som Anders har gjort åt oss, samt på ett berg här hemma i byn. Vi (jag och Wilmer) var även en sväng til Valbo med storasyster Annika och barn. Jag tänkte shoppa lite till mig på rean Tror ni att det blev så? Oh nej, det belv som vanligt. Kläder till Wilmer.......... Är det någon småbarnsförälder som känner igen sig?

Vi har även varit på bio med Ewelina och Johan. Vi såg sista filmen i Stieg Larsson triologin. Jag tycker den var bra. Jag tycker tvåan var "sämst", om någon ska klassas som dålig.



Wilmer och jag skottar snö, Ohej uppför backen



Ohej, nerför backen det går. Roligt är det!

Jul & nyår

Julen blev väldigt lugn.Julaftonen började med att Nova och Co var förbi med en jujklapp. Då belv det dans på golvet till Wilmer badande tomte som han fått av Anders P



Wilmer & Nova i action

Efter dansen åkte vi tlll Askarbäck på lunch och Kalle sedan bar det av till Våla med middag och tomte. På båda ställena var det väldigt lugnt. Hos farmor fick Wilmer full uppmärksamhet! Där var det bara vi och fredrisk momor och morfar, så där behövde haninte tävla om vem som skulle få ses mest :-)



Famors fina kyrka


Hemma i våla var det  lite mer tävlan om uppmärksamheten, trots att det fattades fyra. Tur var väl det! Annars hade det blivit fullt hus. Wilmer blev dock livrädd för tomten. Han skakade som ett asplöv i vinden. Efter ett tag lugnade han ner sig, men varje gång tomten sa hans namn blev han rädd...... Vi väntar ett år får vi se. Vi har undviket (levande) tomtar sedan dess, inga julfester för oss i år, men nästa ...........då kanske det går.




Wilmer, Elvira, Anders & morfar/farfar



Tomten och morfar, Wilmer och jag sjunger i hans nya såmgbok

Mellandagarna var vi mest hemma. Vi hade lite besök, men i det stora var det lugnt. Nyår firades hos Klabbe med hans familj samt Per & Katarina, Jonas & Jannica, Ewelina, Johan & Nova. Kameran blev hemma, men trevligt hade vi (trots saknade bildbevis). Wilmer vaknade av raketerna, så jag såg inte så många, men de andra berättade att de var fina :-) Tack alla berörda för en trevlig kväll!

Tiden efter

Det var otroligt roligt och skönt att träffa Wilmer på lördagen. Först var han besviken att han inte fick åka mer med farfar i hans jobbarbil, men sedan tyckte han nog att det var roligt att komma hem och träffa oss igen. Då körde han hela sitt spex och charmör register. under lördagen messade och pratade vi med de nära och kära så det skulle veta. Under söndagen hade Ewa-Lena kalas. Först ville jag inte åka, men det var bara att ta tjuren i hornen och träffa alla. Det var mycket jobbigt, men sedan var det avklarat. Mor och far var förbi under söndagen också. På måndagen åkte Fredrik och jobba, han behövde det. Trotsa att han inte sa/säger något så tänkte/tänker han mycket på det. Han ringde dock flera gånger under dagen och frågade om det gick bra. Wilmer var hos Ingela och lekte med barnen en sista gång innan jullovet. På måndagen kom även Jessica med barn och Frida förbi (tack).
.
På tisdagen var vi in till stan och köpte julklappar, hjälpte pappa att köpa bil, samt att vi träffade Ina och Britta från jobbet.
.
Vi fick många mess, mail, samtal och vänner/grannar som var förbi med blommor och tankar. Tusen tack!!!
.
Tiden efter var lugn, vi hoppade julstressen, tog det som det blev. Summa sumarum, tiden var OK.

18 dec

i dag skulle allt få ett slut............ Wilmer hade sovit hos farmor och farfar så vi hade haft kvällen och natten för oss själva. Det blev väl några fler timmars sömn i natt, fyra timmar........... Vi var sammanbitna båda två. Vi visste inte riktigt hur dagen skulle vara, vad som skulle hända. Visst hade vi fått information, men allt hade väl inte fastnat...... Klockan åtta skulle vi infinna oss för inskrivning på avd 96C. Vi fick först ett rum, sedan blev vi uppmanade båda två att äta ordentligt med frukost. Sedan började väntan igen......... Som tur var det Musikhjälpen på TV så det tittade vi på. Kvart över tio kom läkaren och berättade hur detta skulle gå till och jag fick de första tabletterna som skulle sätta igång det hela. Strax efter kom kuratorn in och presenterade sig. Sedan började väntan igen............. Vi var ute och gick lite, vi tittade på TV, pratade och pratade. Just under dagen grät jag inte så mycket, tro det eller ej, jag skrattade mer. Vid halv två fick jag dos nummer två. Sammandragningar hade börjat, men inte så allvarligt.
.
Vid fyra började det bli ordentliga sammandragningar, vid halv fem fick jag sista dosen med tabletter och sedan är Pyret född tio över fem. Trots att jag fick, behövde jag inga bedövnings medel. Det hela gick relativt fort när det väl satte igång. Det som kändes mycket ovärdigt var att vi var själva när Pyret föddes, för mig kändes det väldigt fe! Det gjorde mig väldigt ledsen hur det hela gick till och allt som hände efteråt. Moderkakan föddes fram vid sex, då blev vi lovade att läkaren skulle återkomma. hon skulle bara titta så den var hel, så jag inte behövde skrapas. Sedan började väntan igen............. Ingen läkare eller barnmorska kom. Strax före nio gick Fredrik och frågade om jag fick duscha..........! Jo, det skulle väl gå bra, läkaren hade inte hört av sig. Efter duschen började väntan igen. Efter ytterligare en timme gick Fredrik och sa att vi ville åka hem. Till svar fick han - Jaha, vill ni åka hem. Vad tror de? Hur hade de tänkt?
.
Vi hade blivit rekomenderade av läkaren (under dagen) och kuratorn att titta på barnet, för fantasin är värre än verkligheten. Vi valde att titta på Pyret. Vi vet och endast vi, vad Pyret var för kön och hur Pyret såg ut. Jag är tacksam för det idag. Visst var det fruktansvärt jobbigt just då, men idag känns det bra. Även där tycker jag att barnmorskan var konstig och presentationen var ovärdig. Kändes som hon presenterade en disktrasa. Kanske är hårda ord, men så är mitt minne.
.
När klockan blivit 22,15 åkte vi hem, utan att en läkare eller någon annan tittat på mig................ Många tankar kring detta har jag, men jag ska inte uppta er tid med det.

17 dec

I dag vaknade jag tidigt. Hade inte sovit så mycket, en sådär 2-3 timmar. Många tankar har hunnit gå genom huvudet, många tårar runnit ner längst kinderna. Ögonen har gråtit så mycket att de är alldeles svullna. I går fick beskedet som var tungt att få. Lilla Pyret lever inte längre. Efter barnmorskan åkte jag upp till ackis till bedömningskliniken för att se om det verkligen stämde det barnmorskan trodde. Hon hörde ju inga hjärtljud. En kollega till mig var på väg till mig så jag inte skulle vara själv. Jag fick komma in på ett uldraljud ganska snabbt. Där bekräftade barnmorskan att där hjärtat skulle slå var det ingen verksamhet. När jag såg det drogs rullgardinen ner för andra gången denna dag. När jag kom ut från ultraljudet hade Ina kommit till mig. När jag samlat mig ringde jag Fredrik. Han skulle komma så fort det gick. Nu skulle vi vänta på att läkare skulle komma och titta också. Ina och jag satt och pratade tills Fredrik kom. Vi behövde bara vänta knappa timmen innan vi fick komma in för ett tredje ultraljud.......... Ewa-Lena hade hämtat Wilmer från dagmamman. Vi hade först tänkt att han skulle sova hos farmor, men på vägen hem kände både jag och Fredrik att vi ville ha honom hos oss.
.
Trots den sorg vi kände kunde vi skratta med Wilmer, för vem kan motstå det när ens guldklimp bara är så söt, så söt. Jag är tacksam så här i efterhand att vi gjorde som vi gjorde. 
.
I morse när jag vaknade ville jag bara att allt skulle ta slut, men så var det inte. I dag skulle vi bara in och ta en massa prover. Fredrik var upp och lämnade Wilmer på Fritids, sedan åkte vi in till stan. De tog nio blodprov, ett fostervattenprov samt urinprov. Allt för att göra allt som går för att ta reda på vad som kan ha hänt. Sedan var det dags att vänta igen. Inte förrän i morgon klockan 8 ska vi vara inne för att föda fram Pyret............. Vänta igen. Det är en mycket konstig känsla att vara gravid, men ändå inte................ men i morgon ska det i alla fall ta slut.

5,5 veckor

Tro det eller ej, men jag har några som vill att jag ska skriva igen.........:-)
.
Sist jag skrev hade jag suttit och pysslat med julkort, för att vi i skoan dagen efter skulle ha julpyssel. Det var en trevlig dag. Sedan bar det av till barnmorskan........................ Som säkert många vet fick jag mitt svartaste besked i mitt 31 åriga liv. Mitt och Fredriks lilla Pyre levde inte mer........ Jag som bara skulle på 25 veckors kollen. Inte var det detta jag skulle höra? Samtidigt som beskedet kom som en kalldusch så blev det även ett otroligt jobbigt bekräftande........ Jag hade tyckt att jag inte känt fosterrörelser, men hade även slagit dem tankarna åt sidan för det är inte det man vill. Det är otroligt svårt förklara.
.
Nu har det gått  dryga fem veckor sedan det hände. Nu skrider livet på som vanligt, men tomheten finns alltid där. När jag tillåter mig att tänka fullt ut på det så rinner tårarna, som nu, men jag är ändå otroligt tacksam att det har gått så bra att gå vidare. I band får jag känslan av att folk tycker jag är känslokall som jobbar som vanligt, fortsätter att skratta och ibland ta ett glasvin, men det är mitt sätt att gå vidare. Men ni som eventuellt tror något annat/tycker något annat - tomheten och saknaden finns där varje dag. Min absolut största tröst dessa veckor är en person som är så billig när han sätter sig på tvären, alltid säger nej och bara är allmänt jobbig, men när han inte är det är det bästa som finns. Om han inte var värld guld innan så är han värld all världens guld och diamanter nu - Wilmer
Ett axplock av min guldklimp

Wilmer förra sommaren och förra påsken hos Klabbe

           
Wilmer sista april förra året och hans första midsommar sommaren -08

RSS 2.0