Borlänge

Då var vi på plats i Borlänge :-) Innan vi kom hit åt vi lunch i Våla. Där fick Wilmer gå på äggjakt till hans stora lycka :-)

Nu blir det hotellhäng och mys för hela slanten. I morgon blir det upptäcka lite av Borlänge och bad.


Trevlig afton

Idag har vi haft en trevlig påskafton på Ålandshav. Det var en lugn resa (inga vågor). För mig som körde var det extra lugnt :-) Fick mig ett gott skratt när Kenneth och Fredrik skulle ta sig ur bilen genom bakluckan (de satt i "bak-bak") när de skulle kissa på vägen hem. Mycket rolig syn :-) Anledningen till detta val av utgång berodde på sätt båda pojkarna sov i sina stolar :-)

Maten på buffén var mycket god. Jag åt mig mätt på det kalla bordet! Det fanns även mycket gott på det varma och dessert bordet, men jag fick inte i mig något :-) Efter båtturen blev det en kväll i Älby med åter god mat! Man ska äta på påsken :-)

Go fortsättning!

Påskharen tittade förbi :-)

Påskharen tittade förbi en dag för tidigt. Den snälla haren visste att vi ska åka båt i morgon, därför kom den till våra pojkar redan idag! 
 
Det visade sig att haren lämnat en cykel....... Åh vad Wilmer inte blev glad först!!! Hade i den studen kunnat byta den mot ett Kinderegg.....:-) Han är jätterädd för att cykla......men efter peptalk att detta blir bra så vände det. Sedan var det det en nyfiken kille som är med och meckade ihop den. Han var dock noga med att påpeka att han inta skulle cykla själv, idag! :-)
 
 
Bäst att provsitta :-)
 
 
På med hjulen!
 
 
Lillebror med såklart!
 
Nu blir det en joggingtur för mig, sovlur för Melker och utelek för de andra två. Sedan är det påsklunch i Askarbäck. 
 
Trevlig långfredagen på er! 
 
 
 

Kvällsutflykt

 Vi passade på att ta en tur till "kungariket" denna fina kväll. Där blev det snowracer tävling :-) 
 
Go skärtorsdag på er!
 
 
 
Wilmer och Fredrik hade även längdhopp från sten :-) 
 
 
Orken fanns inte riktigt hela vägen hem.......:-)

Äggorientering

Så idag var det äntligen dags - vad Wilmer har väntat - för äggorientering vid slottet. Vi mötte upp Jessica och tjejerna och sedan bar det av runt slottet :-) Efter målgång bjöds på allt möjligt! Påskägg, korv, jos, frukt och en massa extra godis och ballonger hos utställare. En duo sjöng även barnsånger och till sist  4h hade några djur där. Det var en mycket nöjd kille jag hade med mig hem :-)
 
Glömde dock helt bort att knäppa kort........men fick ihop två vid djuren :-)
 

Wilmer snabbare......

..... och han gillar det :-) När det gäller "tävlingen" mot son lillebror i att gå själv :-) När Wilmer var så gammal som Melker är nu så gick han. Melker är inte nära :-) Pratar man om det blir Wilmer glad.
- Jag var snabbare på att lära mig gå, men Melker har fler tänder! Åh det har han rätt i. I dagarna upptäckte vi nummer nio.
.
Hur långt har då Melker kommit tänker ni? -:) Jo, nu kryper han helt och hållet, väldigt lite ålande. Han stället sig upp mot allt!!!! och så går han längs med det (runt t.ex. bord). Ibland missar han dock att Tv-bänken tar slut :-) Han gillar bäst att äta maten själv och älskar att dricka ur sin mugg. (Tupperware såklart :-) och till sist, han är galen i Tv-dosan, mobiltelefoner och Iphad'en :-)


Städat skafferiet

I och med våra "nya", härliga, tidiga morgonrutiner har jag hunnit städa skafferiet redan :-) Jag har kommit fram till att jag behöver fler burkar att ha mjöl, nöttern och liknande i! I och med mitt bakintresse och begynnande LCHF intresse så är det många nya ingredienser i mitt (vårt:-) skafferi. Jag har ju, som många vet kört stenhårt på Tuperwere, men kom fram till att det blir dyrt om jag ska skaffa så många jag vill.... :-) Därför tror jag det får bli burkar från en favoritbutik, IKEA :-) Jag vet och har sett många fina förvaringsburkar från andra butiker, men just nu räcker budgeten till IKEA's burkar och de fungerar ju utmärkt och är även lite snygga. Alltid roligt att ha snygga burkar :-) Exempelvis de nedanför.
 
DROPPAR burk med lock, rostfritt stål, frostat glas Diameter: 17 cm Höjd: 21 cm Rymd: 3.5 l
 
 
DROPPAR burk med lock, rostfritt stål, frostat glas Diameter: 10 cm Höjd: 18 cm Rymd: 0.9 l

Vårsolen är underbar!..... men......

...... hua vilka skitiga fönster jag ser att jag har!!! Någon som känner igen sig i detta? ...... :-)


Härlig förmiddag

 Idag blev det härlig tur i solen och Kvarnborundan med Katarina. Som brukligt på onsdagar lämnade vi av Wilmer på Kyrkis.
 
Hemma igen blev det altanhäng för mig och Melker innan det var dags att hämta storebror. Jag var ute i det härliga vårsolen i nästan tre timmar - det märks i mitt ansikte..... Inte för att jag fått mycket färg, utan en stram känsla :-) Ni förstår säkert vad jag menar. 
 
Nu har vi käkat lunch och jag har betalt räkningar (kors i taket :-) så nu blir det ut igen. Wilmer och jag ska säkert hacka is :-)
 
Bjuder på lite bilder från förmiddagen :-)
 
 
Grellsboängar i solskrud
 
Jag i solsken (tyvärr ville inte bilden vända sig, som vanligt....:-)
 
Tjääna!
 
 
Så, nu ser jag igen :-)
 
 
Krypa på altan var kul :-)
 

Påskresa x 2

Då har vi bokat in vår påsk lite :-) På lördagen blir det årlig kryssning med Kenneth, Sofie och Zeb. Det blir en tur med Eckerö linjen och deras påskbuffe.

Sedan på söndagen någon gång bär det av till Borlänge och en natt på hotell för att bada (som vanligt :-) på måndagen! Hotellnatten blev bokad nu under lunchen. Fick ett bra erbjudande från Scandic som vi nappade på :-)

Känns både skönt och roligt att göra något konkret!
 
 
 

Påskpyntat

Igår påskpyntade jag och Wilmer. Nu inväntar vi bara att att snön ska försvinna, men det verkar dröja..... Vi får vara glad när solen tittar fram ibland :-) 
 

Spruta med bravur!

Då har vi varit på 5års kontroll. Wilmer har stått och hoppat på ett ben, ritat en gubbe och geometriska figurer, pratat om din 5 årsdag samt tagit spruta. Han klarade allt bra, tom ritandet :-) 
 
Efter kontrollen så gick vi till bibblan och lånade böcker, något som Wilmer tycker jättemycket om. Det lånades Halvan och  Barna Hedenhös bl.a.
 

En förmån

Att få bli förälder är verkligen en förmån. Att få följa en eller flera individer på nära håll och se deras utveckling är en unnest för oss som är föräldrar. Det verkligen slog mig denna morgon när Melker och jag åt frukost :-) Tänk så mycket som har hänt på dessa 10 månader som han har funnits hos oss. Nästa tanke gick till Wilmer som idag ska på 5 års-kontroll. Hur mycket har det inte hänt där??? 
 
 
Ibland kan de verkligen bokstavligen göra mig tokig, men ofta, väldigt ofta ger de mig sådan glädje! Jag tror att många mammor och pappor känner igen sig i detta. Vi har haft förmånen att få två friska barn och vår ängel Ebba. Även fast hon valde att lämna oss alldeles för tidigt har hon givit oss så mycket. En lärdom om var livet kan innehålla, en djupare kärlek mellan mig och Fredrik samt Wilmer en kunskap som många av hans jämnåriga inte har. Alla mina barn älskar jag obeskrivligt. Tanken hur det skulle gå till var svår att förstå när vi endast hade Wilmer, men när de andra kommer så bara öppnas en ny kanal av kärlek - helt fantastiskt! 
 
Att få vara förälder är en förmån!
 
 
Mina badande prinsar! 

6 veckor utan bakning.......

Ja, så får det bli. Inga bakverk på sex veckor.... Känns nästan lite vemodigt :-) men det måste till lite striktare åtgärder! Har varit lite (för) mycket av det goda senaste tiden...... Jag märker att jag mår inte bra av det allt för goda livet - utan back to business!! 
 
Nu blir det ett sexveckors program som vi ska försöka följa så gott det går. Jag vet inte riktigt hur, eftersom denna period innehåller påsk, en fjällenresa och Valborg :-) Många tillfällen att få baka till :-) men jag tror i slutändan att jag (vi) kommer att må bättre. 
 
Jag kommer att fortsätta utforska mitt brödbakande och så kommer jag att baka till Åkerlänna mässan, så helt stopp blir det inte, men en rejäl neddragning :-)

Tidig morgon, men bra natt :-)

Idag började dagen klockan sex, men jag börjar vänja mig nu. Kansken dags att sluta "tjata" om det nu :-) Jag känner mig utvilad trots tidig morgon (för mig :-) eftersom Melker sov HELA natten - tjoho! Tänk vad det gör att få sova non stopp!

Nu är det dags att börja dagen på riktigt efter lite mys med killarna :-)

Söndag = kalasdag nr 3

Då har vi äntligen klarat av alla kallas :-) Idag var det mera barnkalas över det hela:-) Vi körde på pirat-tema med pirathattar och skattkarta :-) Tack alla kompisar, både stora och små:-) 
 
 
Nu blir det en lugn söndagkväll med god mat (gräddstuvad spetskål med lövbiff) och Mästarnas mästare. Go söndag på er! 

Sol gör mig glad

Nu har jag varit ute och gått i 1,5h och rensat tankarna. Det och solen har gjort mig glad igen:-) Nu ska fortsätta njuta av solen på vår altan och läsa lite tidningar. Vi får se hur länge M vill sova :-) Sedan är det dags för lunch!


Fortsatt trevlig lördag på er!


Ja då var det lördag igen :-)

Det är smått galet vad veckorna går fort. Lördag igen! Vi skulle egentligen på 5 årskalas idag, men jubelaren är sjuk. Istället så jobbar Wilmer med Fredrik i skogen och Melker går med mig här hemma och skrotar:-) Idag har jag ingen ork eller lust med något :-( Aldrig roligt när dessa dagar infinner sig...... Det bästa är ju att de inte infinner sig lika ofta längre :-)

För att mota bort det negativa så blir det en promenad i solen för mig och Melker. Förberedelserna till kalaset tar vi i kväll tillsammans jag och Fredrik.

Nej, nu måste jag sätta fast skohornet på lådorna! Melker har snart tömt en...... och han är nu i glaslådan och kör runt.........:-)

Bakade lite till.......:-)

 
På söndag är det dags för kalas nummer tre:-) Det ska blir ett pirat-tema. Så det bakades pirat-muffins :-) Det behövs baka till det. Tro mig det behövs! Inte för att det är slut, utanför att  det kommer en lactosintolerant. Så för att det ska bli lika för alla och lättare att hålla koll på vad som är vad blir hela kalaset lactosfritt! 
 
Jag hade lite hjälp i köket idag..... :-) 
 
 
På den vänstrabilden ser han lite "skamsen" ut :-) Oj då, kom mamma på mig i skåpet! 
På den högra vill han ha telefonen :-)

Räkafton

 
Ja, ni läste rätt -räkafton :-) Fredrik (skaldjursallergikern) ska på landskampen i kväll och då ska jag och pojkarna på räkafton till Sara och tjejerna (som också är "utan pappa" :-)
 
Till kvällen har jag testat att baka baguetter för första gången i livet..... Hoppas de smakar för det tog tid...... Mycket väntande..... Började redan igår kväll med någon slags jästkultur........ :-) De ser iaf lite fina ut:-)
 

Kanske dags.....

.......att fundera på framtiden...... Hemska tanke :-). Jag som har det så bra nu! Det är väl dags att sätta sig ner och räkna på dagar ( Har ifs gjort det) Kan jag vara hemma hela 2013? Har vi råd med det? Måste jag börja jobba? Vill, jag? Hur mycket? Iaf jag måste jobba, vill jag fortsätta som lärare, ellviljans jag  testa ngt annat för att verkligen förstå att det är lärare jag vill vara. Många frågor, men väldigt få svar........

Man (jag) blir så glad......

....... när det är bra musik på ett spinningpass. Just nu blir jag extra glad av sockersöta Anton Ewalds låt från melodifestivalen :-) Den är riktigt bra att spinning till!! 
 
Anton Ewald
 

Första passet denna vecka

Då var det dag för veckans första träningspass (!) Har inte tränat sedan simningen i söndags. Fick då ihop 30 min (tråkigt var det :-) Men äntligen är det dags för ett pass med spinning. Fick förmånen att åka då maken fortfarande är krasslig i halsen. 
 
Go torsdag på er! ......om en vecka är det påsk. Roligt med långhelg :-) 

Tidig morgon (idag med :-)

Vi startar upp dagarna tidigt här. Jag har inte riktigt vant mig än....... Idag var jag färdig att börja dagen 6.40....... Ja, ja. Nu lite Bollibompa häng medan tvättmaskinen snurrar och innan det är dags för frukost. Go torsdag på er!
(Det var tydligen en engångsföreteelse att kunna bifoga bild.......)


Kartorna inköpta!

Då är kartorna inköpta och vi är redo för årets äggjakt (första gången för oss. Vi ska prova detta med Jessica och hennes töser (finns kartor till dem med Jessica :-) Någon som har provat detta i Uppsala? Vi provar och återkommer med en resumé :-) 
 
 

Ett litet test

Jag gör ett litet test och ser om det går att blogga med bild från denna telefon. Ser ni detta fungerar det bevisligen :-)


Måste bara......

..... skriva lite om vädret också..... :-) Burr vad kallt det är!! Inte värst många minus, men med blåsten känns det ska jag säga. Hade tänkt gå Kvarnborundan som"vanligt" på onsdagar, men jag åkte och hämtade min telefon i stället. Hade inte lust att frysa hela eftermiddagen.  Burr!!

Hemma igen

 
Då var min telefon hem igen. Då återstår att hitta mina appar i rymden via iClod, inte lika lätt som de sa ska jag säga! Får kalla in lite hjälp tror jag..... men jag har i alla fall en telefon igen (som jag förstår mig på :-)
 

Legobygge på schemat!

Wilmer fick en hel del lego i present, till hans stora lycka - han älskar lego! Idag blev det lite legobygge efter lunch. (Vissa bilder ville tydligen vara  på snedden, kunde inte ändra dem)
 
 
 

 
 

Kalasdag nr 2

Då har kalasdag nr två nått slutet. Det har varit en intensiv dag, men rolig. Både för mig/oss och Wilmer :-) Dagen fortsatte efter morgonfirande med öfsk. Där bjöd vi på lite bakelser. Efter öfsk hämtade Fredrik oss och sedan bar det av till stan på lite äventyr, sedan hem och förberedelser inför kvällen.

Nu är dagen slut (å så även vi:-) Tusen tack till alla som uppmärksammat Wilmers dag och alla som har uppvaktat med paket! (både idag och i lördags) Det var en lycklig 5 åring som somnade i kväll :-)

Wilmer 5 år

Smått otroligt, men idag fyller vår äldste son 5 år. Med risk för att låta som en gammal dam, men det är otroligt vad tiden går fort :-) 
 

Redo!

Så, då var vi redo inför morgondagen :-)
* Wilmer är nyklippt - Tack Sofie! Åh Sandra för leken :-)
* Godistårtan är på G (blev en rulltårta då vi redan har så mkt fika.....:-)
* Paketen är inslagna
* Dagen är planerad :-) åh Fredrik är hemma i stort sett hela dagen, lyx!!!

Då var det bara att natta och krypa till sängs (har ju söner som ska upp tidigt.......hm.........:-)

Inte som jag (vi) tänkt mig (oss)

Idag var det åter dags att hjälpa mor och far med att pressa hö. Det gick mindre bra....... Vi började minst en timme tidigare så vi skulle vara klara kl 12. Vi var klara 16.15.......... Det gick väl sådär kan man väl säga. Den här dagen blev varken som jag eller mor & far hade tänkt oss.....

Nu nya tag med förberedelser inför i morgon - Wilmers 5 års dag!!

Lite snopet :-)

Efter en smärre felkörning....glömde att svänga i Gysinge mot Sandviken, så fick åka över Valbo istället :-) Ifs ingen större katastrof. Väl framme på badet så kommer det vi verkligen blev snopna av -äventyrsbadet var stängt.... Något fel med reningen...... Så det var bara att packa in oss i bilarna igen och köra mot Gävle - Tur att det inte är långt mellan Sandviken och Gävle, ca 20 minuter senare var vi inne på Fjärranhöjder badet i Gävle! Det blev en bra dag, trots det lite snopna beskedet i Sandviken :-)
 


Fjärran Höjder Badet Gävle

 

 

Söndagsbad

Idag när det är bandyfinalen i elStockholmo så åker vi (jag, pojkarna, svärmor, Annika & barnen samt mor och far) till staden som alla lämnar - Sandviken och badar :-) 
 
Daniel fick för något år sedan i födelsedagspresent att gå göra något..... står blir det av! Bättre sent än aldrig :-) 
 
Så idag blir det bad i förhoppningsvis ett lugnt badhus är min plan :-) Antingen är de i Stockholm eller så sitter de framför TV'n - De är ju lätt bandytokiga i Sandviken.............:-)
 
Bild: My newsdisk

Gårdagens fika

 
Så här såg fikabuffen ut igår :-) Jag missade att fotografera lunchen :-( Det grämer mig nästan fortfarande :-) Vi hade fått till en mkt trevlig salladsbuffe jag och systeryster........ Ni får helt enkelt lita på mig:-) Detfanns en massa gått! Något för alla smaker :-) 

Lördag=kalasdag nr 1

Idag är det kalas x 2 och vi är redo :-) Dagen började redan klockan 6.......... Ni som känner mig vet att det är på tok för tidigt i min värld, men mina söner har på "äldre dar" blivit morgonpigga - så det räcker och blir över :-) En fördel med det är ju att jag redan städat vårt och Wilners rum samt båda toaletterna, ätit frukost och foccachian är på G! Åh klockan är inte ens 9! Fast jag vet inte..... Klockan 6 är tidigt......:-)

I övrigt ska det bjudas på plocksallad med en massa gott (passar alla åldrar, smaker osv :-) Annika och jag delar på lunchen eftersom vi har kalas ihop för våra söner, så jag behöver inte fixa så mycket till den. Efter sallad bjuds det på fika. Jag har lyckats fått i hop 7 sorter  :-)
* cheesecakebullar
* blåbärsmuffins
* chokladbollar
* jordnötsmazariner
* kokossnittar (har många namn)
* nonstop kakor
* nöttoppar

Om gästerna inte blir mätta så har mormor med sig tårta också som Daniel har beställt :-) Fikat är även bakat med tanke på att vi har fikagäster till kvällen

Nu är foccachian färdigjäst - dags att kleta ut på plåten :-) Vem vet, det kanske kommer lite bilder på allt gott - Go lördag på er! Njut av solen (trots kyla)

Torsdag

Idag var Melker och jag ner till Jumkil på öfsk. Där blev det lite nytt påskpyssel. Bilder på vårt tillverkade påskpyssel kommer närmare påsk :-) 
 
Efter lunch blev det lite mera bak :-) Idag blev det jordnötsmazariner och nöttoppar!
 
 

Kvällsbak

(Något händer med bilderna, de kommer upp och ner..... Håll till goda :-)
 
I kväll blev det lite bak. Det blev Non-stop kakor och kokoskakor. Den är precis tagen ur ugnen, så jag har inte skurit upp den än. Det är förberedelser till vår stora kille som fyller år snart. Det kommer bli flera kalas med start redan på lördag med två..... Så är det när inte alla kan samtidigt :-) Många i min familj följer med far upp på svenska skidspelen i Falun nästa helg, så de kommer på lördag istället. Så kan det gå, men det är bara roligt :-)
 

En ganska bra dag :-)

Idag har det varit en ganska bra dag trots snön som kom.....hm...:-( Vad är den bra för kan man undra? Nog om vädret!

Efter lunch åkte Wilmer med Fredrik och Melker med mig. Vi åkte till Telia för att lämna in min telefon. Det roliga där var att det visade sig att jag hade en försäkring på telefon via dem. Tjoho! nu blir det halva självrisken! Anledningen till att jag inte trodde jag hade någon var att den stod inte med på räkningen - men en glad överraskning var det i alla fall! Nu är det vara till att lära mig lånetelefon............:-)

Nästa roliga hände på träningen - Testade att höja brädan ett steg (för att testa mig och för att höja pulsen) och det gick bra. Roligt!

Nu soffmys i mina mya pjamas - mys, mys - Go tisdagskväll på er!

Kan kryper....

......  i alla fall i bland :-) Precis som sin bror har Melker satsat på en ålning/larvning för att ta sig fram, men nu blir det mer och mer ren kryning. Om han ska fortsätta följa i sin brors fotspår så går han snart..... Fast det tror jag på riktigt inte:-) han har för dålig balans än.......:-)
 
Strax bär det av på öfsk för mig och M. Idag behöver vi inte hämta W heller - det gör pappan som kommer hem och äter lunch = trevligt med lunchsällskap :-) 

En hjälpande hand :-)

 
 
Storebror hjälper lillebror :-) 
 

Uppdragsresultat

Nu har jag pratat med Länsförsäkringar två gånger och varit till Telia och visat upp telefon och fått domen :-) Telefonen ska lämnas in på lagning och jag får betala 1500kr i självrisk.... ok då.... Vad jag förstod på tjejen blir det inte min telefon jag kommer få tillbaka, utan en ny.... Ja, ja. Bara jag får en telefon som det går att ringa med....

Så nu har jag säkerhetskopierat efter bästa förmåga (behöver jag säga att jag inte är så bra på detta :-) och förhoppningsvis får jag lägga upp bilderna hos Ewa-Lena då vi inte har ngn dator...... och Ipaden har nya kontaktsystemet, samma som 5:an........... Det är mycket med det här........ Men det löser sig nog till slut. Så kan det gå när olyckan/klantigheten är framme!

Ett av dagens uppdrag...

....blir att kolla upp våra försäkringar och kolla vad de kan hjälpa mig med detta lilla missöde....... Om ni undrar är det VÄLDIGT irriterande! Så är det, smartphones är inte alltid smarta..Speciellt inte om de kommer med skärmen nedåt på marken....

En dag ute.....

 
..... Ute och ute :-) Jag har till större delen legat under altanen :-) Ja ni läste rätt, jag har varit under altanen. Vi har nämligen isolerat under delen där vi har vårt uterum. Som ni sett har vi ju redan börjat använda rummet och nu ville vi förbättra det lite genom att försöka å lite tätare golv.

Det var ett trångt och skitigt jobb..... Jag fick åla in och ligga på rygg för att fästa friggen/idoleringen mellan reglarna. En liten detalj är att katterna brukar ha detta ställe som toalett..... Jag är mkt glad att det är vinter fortfarande! ( iallafall i detta avseende :-) Men nu är jobbet gjort och friggen och vindpappen är på plats! Nu väntar vi på härliga dagar igen så vi kan testa om dagens jobb gjorde någon nytta :-)

Gott till mellokvällen :-)

Efter lunch bakade jag lite gott till melodifestivalen i kväll. Dela gjorde jag moster Gunnels blåbärsmuffins dels mixtrade jag ihop ett eget recept på kladdkaka. Det blev en chilikladdkaka. Hoppas den smakar bra, smeten gjorde det i alla fall :-)  
 
 

Vilken morgon

Vilken bra morgon/förmiddag jag haft! Solen skiner, mysig frukosten mina bästa och träningen gick kanon! Ökade vikter och höjde pulsen - kände mig faktiskt bra om jag får säga det själv :-). En bonus på träningen var att jag fick se ev av mina bästa:-) Till sist när jag kommer hem är mina pojkar ute - det gör mig glad! Nu duschen och sedan ska jag göra dem sällskap i solen!

Go lördag på er i solskenet!

Vår dag

Idag är det kvinnodagen i fall ni inte visste det :-) Det firade vi (eller inte alls:-) med lite gofika på eftermiddagen:-) Fredrik slutade så han var hemma vid två och till dess hade jag bakat två sorters bröd. Mumma med färsk foccachia! Nu blir det lite fredagsvin och sedan lite kyckling till kvällen.

Go fredag på er!

1 månad kvar :-)

Om en månad drar vi till fjällen!!! Tjoho vad härligt det ska bli :-)

I övrigt idag har M och jag varit på öfsk i Jumkil, tvättat bilen och fixat lite här hemma. Alltså en vanlig lugn torsdag :-)

Ebba idag

Grattis på namnsdagen vår lilla ängel!


Ljuset - solen

Tänk, varje vår blir jag lika lycklig av ljuset som kommer och den härliga våren! Det är underbart att vakna av vårens solstrålar och att det är ljust. Vi vaknat ifs inte så tidigt :-) (runt 7) men det är så härligt!
.
Vi ska vara glada som bor i ett land med omväxling - tack vare det kan vi uppskatta alla årstider och ljus. För det är lite mysigt med mörkret också :-) Tänk vad mysigt det är att tända ljus.
.
Men ni - nu njuter jag/vi av den härliga våren som är på gång och med den en härlig sol som lyser mer och mer!!


Hö - mitt i vintern

Idag ska jag hem till Våla och köra hö. Eller köra hö, vi ska pressa om hö från stora runda balar till små. Pojkarna ska utplaceras på lämpliga ställen :-) Wilmer ska jobba med Fredrik och Melker ska få vara med farmor. Det är ju lite svårt att hålla koll på dem samtidigt som jobbar med hö'et :-)

Det ser i alla fall ut som jag får stå på ladugårdsbacken i solsken :-)


Andra bullar :-)

Går bakade jag och Wilmer bullar på eftermiddagen. Jag/vi provade ett nytt recept - Chessecake bullar. Enligt ryktet ska de vara goda :-) Med på fatet fick även gammal klassiker vara med, kladdkakemuffins. 
 
I går när Ewa-Lena och Leffe var barnvakt hade E-L en tidningen med till mig som jag ska botanisera i. Så det kanske blir ytterligare ett par andra bullar :-)
 

De ploppar fram :-)

 
I går upptäckte jag tand nummer åtta! De bokstavligen ploppar fram:-) Minns inte att det var så med Wilmer.......:-) Han må ha tänder, men precis som sin bror så vägrar han krypa. Han ålar fram som en furie istället. Han kan krypa,  men vi tror han tycker det går för sakta, så han ålar fram istället. Nu ställer han sig upp överallt och tar sig upp i trappen, ut i groventren osv - så nu har livet börjat på riktigt! Härligt :-)
 

Träningsmåndag

Senaste veckorna har måndagar varit en träningsmåndag för mig och maken. Jag kör spinning och Fredrik ror roddmaskin. Trevligt att åka tillsammans :-) Ett stort tack till svärmor (& ibland svärfar) som nattar våra prinsar - Tack!


Jag och min stora skatt!

 
Pusskalas i solen =mammalycka!! (Bilden ville inte vända sig)
 
Det är inte ofta jag får med Wilmer på kort längre, men idag lyckades jag :-)  
 
Efter att vi varit till återvinningen blev det lek i snön för mig och Wilmer. Härligt med lite egentid med min stora skatt :-) 

Dricka vatten

Bilden föreställer ett vattenglas
Det är väldigt bar att dricka vatten!!! Hur många gånger har man inte hört och läst det??? MÅNGA. Hur går det då för mig? DÅLIGT! Att dricka ordentligt med vatten är bra för alla och väldigt bra om du vill/jobbar på att gå ner i vikt. Jag börjar varje vecka med att dricka bra mängd vatten på måndagen (om jag kommer ihåg det......:-) sedan är det kört! Jag vet inte hur jag ska få till det! Jag märker ju även en positiv effekt om jag dricker bra med vatten, men det är tydligen inte en tillräcklig morot.......:-) Ja, ja. Jag kämpar vidare - Nu, på med kläderna och gå till återvinningen!
 
 

Ny variant av måndag

Ny och ny..... Idag är Wilmer hemma trots att det måndag :-) Han/vi ska testa  hur det är hos Ingela på tisdagar istället. Kort sammanfattning varför - det är fler killar på tisdagar :-) Inget ont om tjejer! Min son har många tjejkompisar! Men han skulle vilja leka mer med killar helt enkelt. Så den här veckan ska han testa det. Det jobbiga (som han tycker :-) är att han missar öfsk. Han tycker det är väldigt roligt där, men det var ju även lite spännande på Ingela en tisdag :-) Detta resulterade att jag hade sällskap av två killar till frukost idag. En som inte ville vara med på bild som ni ser :-) 
 
På dagens schema står det bullbak tror jag och en sväng till återvinningen. Bäst att passa på när jag har min chaufför hemma :-)
 

Sol & Vasaloppet

Ja, då var det åter Vasaloppssöndag. Självklart är vi bänkade - det har vi varit sedan 7.30 :-)

Dagen till ära så skiner åter solen. Tänk vad glad man blir av sol :-) Efter lunch (när vi vet som vann :-) är det dags för kalas. En av Wilmers polare fyllde fyra år i tisdags, så idag bär det av till Jumkil på kalas.


Mellokväll

Här hemma blev det idag familjepizza till middag :-) Fredrik och Wilmer hade tydligen bestämt det sedan tidigare i veckan :-)

Efter middagen blev det åter soffan (!) och andra chansen i melodifestivalen. Det var väl ok låtar som gick vidare. Jag tyckte personligen att flera av kvällens låtar är/var bättre än flera av de som redan är kvalificerade till finalen :-) Wilmer var i alla fall mycket nöjd att Anton gick till final - han ska kunna dansa som honom när han blir stor!

Nej, nu har jag fått nog av soffan och byter till sängen :-) Måste ju ladda inför Vasaloppet i morgon. Bäst att ställa klockan, sändningen börjar 7.30 :-)

Go'kväll på er!


Soffdag

Idag tror jag det blir en dag i soffan. Lite trött i kroppen (skippade skivstången i morse) och så är det trist väder!

Jag började dagen med att hämta bilen i Torvsätra. Linda skjutsade hem oss efter en trevlig kväll hos fam Persson/Ericsson - tack! Jag kom hem till frukost igen. Efter det så åkte W och F på maskinvisning. Tanken var att jag och M skulle med, men vädret var trist. Så instället så fick M somna i sängen och jag gosade ner mig i soffan :)

Go lördag på er! Det ska jag ha, i soffan :)


SILVER

Jag vet inte om ni följer skid VM, jag följer det lite svenskt lagom- men visst är det roligt med alla silvermedaljer!!!!!! I dag var det riktigt spännande :-) 

RSS 2.0