Kolmården

Jag gör ett litet test om det fungerar. I går var vi till Kolmården. På kvällen käkades och åts det gott i Norrköping. Vi får se om även mms inläggen fungerar snart :-) Appen fungerar nu iaf, tror jag :-)


Hemmadag

Idagj har vi haft en hemmadag. På förmiddagen blev det lite trädgårdsjobb. Fredrik klippte häckarna och "trimmade" medan jag krattade ihop allting.
.
Nu efter lunch har vi tagit det lugn. Wilmer badar för fullt, men varken Fredrik eller jag är speciellt badsugna. Det har ifs blivit "hela" 21 grader:-) Istället ligger Fredrik och Melker på soffan ute på alatan och jag läser en bok. Vi har det helt enkelt bra :-)

Resumé

Det som har hänt sedan sist är följande;
I fredags hade vi fest för Fredrik som fyllt år.
I lördags så hämtade vi Fredriks traktorgrävare i Våla. Sedan började vi jobba på nya parkeringen. Fredriks faster och Gurra med två barnbarn var förbi och fikande. På eftermiddag/kvällen var vi på taklagafest.
I söndags blev det en sen morgon. Resten av dagen gjorde vi olika saker hemma.
I går körde Fredrik och Wilmer grus större delen av dagen. Både till oss och grannen Anders. Jag passade på att gå "milen".
Idag har vi varit på utflykt till Backa jordgubbsodling. Trots en stor regnskur fick vi ihop 18.5 kg! Även Ewa-Lena och mor & far var med. Sedan blev det fika i Våla. Nu på eftermiddagen/kvällen har jag gjort dubbelspaltig av saft och sylt.
.
Idag tidigt på morgonen fick även våra vänner Per och Katarina en liten tjej - Grattis!

Födelsedag

Här hemma har vi en 34-åring som vi firar! Fredrik fyller år idag. Vi har haft paketöppning och nu väntar vi på att maten ska bli klar. Lite försenad pga strömavbrott och andra missöden ......:-) Men snart ska vi äta födelsedagsbarnets beställning, lasange.
.
Under dagen har W och jag jobbat lite i trädgården samt bakat lite till.

Städ, bak och klippning

Idag har jag och Wilmer städat nere inför morgondagen - pappans födelsedag. Vi har även bakat kokos knäck kaka. I morgon blir det nog lite mer bak till fredagens kalas. På eftermiddagen kom mamma och Sara förbi. Till sist, nu på kvällen har hela familjen varit till kusin Sofie och klippt sig - Tack Sofie.
.
Det var vår dag. Hur har er sett ut?

Leos

Idag gick utflykten till Leos. Vi är inte ensamma....:-) Men det går bra ändå. Jag har hittat ett bord till mig och Melker. Här kan jag sitta och läsa medan Wilmer och Linn leker:-) Kanske dags att ställa sig i lunch kön, verkar ta tid......,

Regn....

Som vi alla har märkt kommer det en hel del regn nu. Vi kan ifs vara glada att vi bor där vi bor, för vi har ju inte det lika trist som många andra i vårt avlånga land. Nog om det, kan bara konstatera att det är lite trist....
.

Sent igår kom vår store älskling hem. Han hade tillbringat hela dagen med farmor sedan åkte de två och farfar på cirkus. Det hade varit in spännande kväll. Han kunde inte somna så han MÅSTE vila hos oss en stund......:-) Strax sov han och sedan de övriga två killarna. Det slutade med att jag fick ligga sig och lyssna på tre högt snusande killar. När jag precis vant mig kom Missan in och lade ner och spann i högan sky! Ja,ja tillslut somnade jag och vid två tog Wilmer sitt täcke och gick tillbaka till sitt rum :-)

Veckoslutet

Förra veckan slutade med mkt lek och aktivitet. I torsdasg var vi i Våla och hjälpte till med hö på dagen. På kvällen kom Lilly, Anders & Maggis. På fredagsmorgonen fick jag ett SMS från Jessica - hon och tjejerna ville komma ut. Bara att sätta igång att småstäda lite - Perfekt med spontangäster. Då måsta man iaf städa översta lagret :-) Det blev en dag med mkt lek och prat!
.
På kvällen bar det av till Torvsätra för årliga semesterfesten. Det var en trevlig kväll med goda vänner. Mina söner såg jag inte till så mycket :-) Wilmer lekte med " de stora barnen " och Melker var mkt hos farmor men även några andra famnar :-)
.
På lördagen kom en ny tjejtrio. Då kom Ewelina och tjejerna ut. Då blev det premiärdopp i poolen. Fredrik hade lagat pumpen på förmiddagen så nu var det fritt fram för bad. Vattnet var väl inte det varmaste, men roligt hade de. Wilmer var alldeles blå om läpparna och runt hela munnen :-)
.
Igår söndag hade Fredrik och Wilmer och dag ihop. De åkte in till stan och köpte ett metspö bl.a. Jag och Melker var hemma och tog det lugnt. På kvällen ville WIlmer sova i Askarbäck så jag skjutsade upp honom och sedan var tanken att Sara och jag skulle ut och gå medan "grabbsen" cyklade, men det kom ett åskväder, så vi tog ett glas vin istället :-)

Hö i dagarna två

Igår var jag i Våla och så även idag. Igår skötte jag "markservice" och passade Anders tjejer. Idag är jag inte barnvakt, men sköter markservice och hjälper kusin Erik och Daniel om de behöver hjälp på skullen. Jag gör även flädersaft till mor. Nästa vecka har det nig kommit blommor så det räcker även till mig.

Furuvik

Idag har jag, Annika och barnen haft en heldag på Furuvik. Först blev det djuren med fika vid havet (som brukligt är :-) Sedan blev det lite mera djur. Efter det tivolit en liten stund innan vi gick till badet. Det blev en heldag i parken med härligt sommarväder!
.
Visst finns det lite man kan "klaga" över.......bl.a. priser och vissa regler. Men eftersom jag har slutat att gnälla så lämnar jag det :-) och kommer ihåg allt som var bra/trevligt och roligt - icke att förglömma det härliga vädret som man inte har blivit bortskämd med denna sommar.
.
Wilmer åkte med Annika & Co hem till Våla eftersom vi ska upp dit i morgon och köra hö. Jag ska dock inte köra hö, utan vara barnvakt åt " alla barn" - Anders och hans tjejer kommer också ut.

Hörseltest

Vi har nu varit på hörseltest på ackis. Det ingår i 4-års kontrollen. Wilmer hörde som man skulle. Vi sitter nu i solen och väntar på pappan och Melker som är ute och åker bil. Sedan ska vi uträtta lite ärenden både åt oss och mor och far.
.
På förmiddagen så bl.a. rensade jag lite till på grusgången - snart så har jag fått bort det värsta i alla fall.

RSS 2.0