Vi har varit på kalas hos Nova och Tuva....

20110129447 (MMS)

Vi har varit på kalas hos Nova och Tuva. På vägen dit såg Wilmer ett flygplan. De ligger väldigt högt upp på hans "favvolista" och världen stannar när han ser dem. Väl hemma igen var det tre års trots delux! När han sätter den sidan till är det som jag kan gå upp i atomer efter ett tag! Han är helt makalös, än så länge endas hemma...... Ngn där ute som känner igen sig? Strax kommer pappa hem efter träningen och det är dags för mig att göra ett tappert försök att bli snygg :-) Middag med Ina och Flurran står på kvällens schema.


Det blev bättre..... :-)

Efter en liten dyster tur till syster ute i Gottsunda....(hm.... Sur Pelle), så blev det bättre. Han kunde tom gå på sina egna ben. Han var så glad. Han hade fått välja en egen blomma hos Annika samt fått en lite tyg gris som han stolt höll i hela bussresan tillbaka till stan och hela vägen till bilen (hade lämnat in den på tvättning). Bussen tillbaka var OK, men nästa gång skulle han åka mormors buss, för den har bälten! Eller bussen till hotellet .-)
.
Vi käkade lunch på stan och sedan åkte vi ut till Kränby som Wilmer säger. Där blev det två nya jeans till Wilmer och två nya träningströjor till mig, lite och vin och så mat. "Appropå" mat -  Attansbananer vad dyrt det är äta mycket frukt och grönt! För att leva det sunda liv man vill går det nedåt både på vågen och på kontot. Det är ju rent ut sagt svindyrt!
.
I kväll har pappan ingen träning, så det blir första fredagen det här året som vi bara är hemma. Annars har vi åkte till arlanda för att fixa pass.......... varit på semester eller hos Peter & Sara, men i kväll blir det klassisk fredagsmyskväll :-)

Wilmer och jag är ute på äventyr. Vi åker ...

20110128446 (MMS)

Wilmer och jag är ute på äventyr. Vi åker stadsbuss:-) Wilmer är dock lite sur för han fick gå (!) från bilen. Oj vad det märks att han aldrig behöver gå längre sträckor. Detta blir vårens projekt - Träna på att gå. Sedan är han sur för det är fel buss. Den har inga bälten........:-)


Ja, då har man varit på återkoll känns som...

20110126444 (MMS)

Ja, då har man varit på återkoll känns som jag börjar hitta här........ Även denna gång träffade jag en bra läkare. Kors i taket...... Fick även agera "studieföremål" då hon hade kandidat. Så nu är jag dubbelt undersökt :-) Allt såg ok ut och det var skönt att veta. Jag behöver inte skrapas eller ta ngn medicin. Skönt! Nu ska jag göra vad alla "normala mammor" gör när de har sjuka barn - ta hand om dem.


En sjukling här hemma som ligger och titta...

20110125442 (MMS)

En sjukling här hemma som ligger och tittar på handboll. Han har fått vara med farmor idag, så även i morgon. På torsdag blir det mormor - Vilken tur att ni finns! På jobbet är det lätt kaos. Fyra sjuka ( många på en liten arbetsplats) .........alla går in för alla och mitt i detta har jag en sjuk son och ska planera undervisning samt undervisa. Det är ett pussel...... Hoppas bara guldklimpen blir frisk igen. Aldrig roligt när han hostar så han spyr..... :-(


Snurre snurr

Ja, då har man återgått till jobbet och det med en rivstart!!!! Dagen har bokstavligen gått i ett. Rast vet jag inte när jag hade..... Tror det var i bilen på vägen hem...... Nu har jag planerat allt till rymden lektionen i morgon. I morgon ska vi ut i rymden och fara samt göra raketer. Visst minns ni er egen skoltid när ni tänker rymden, visst tänker ni - Oh vad roligt det var! Jag kan meddela att det är mist lika roligt att undervisa om det .-)
.
Hoppas att morgondagen bjuder på lite mer lugn och ro. Tror dock inte det. Helklass hela dagen........ samt tre föräldrasamtal........ Ja, ja. Jag har ju vart hemma nästan fem veckor så det är bara att ta tjuren i hornen och köra!
.
Strax dags att byta om och fara till Åkerlänna och köra lite gympa. Allt för att vinna även denna deal!

Fick lite vårkänslor idag när solen sken o...

20110123441 (MMS)

Fick lite vårkänslor idag när solen sken och man hörde takdroppet rinna :-) Därför blev det lite vårblommor när Wilmer och jag var in till Nelins och handlade frukt och grönt idag på eftermiddagen. Blev även två blommor till vardagsrummet. Jag börjar bli som min vän Jessica och knäpper kort på mina blommor och lägger ut på bloggen :-)


Kvitt eller dubbelt

Nu när livet blev som det blev är det dags att ta sig an steg nummer två förverkliga en av alla drömmar:-)
.
Ni som har läst bloggen tidigare vet att Fredrik och jag hade ett vad för ett tag sedan - som jag vann! Nu är det dags igen. Nu ska jag göra allt för att nå mitt slutmål! Fredrik ska hamna där han med. Nu är det kvitt eller dubbelt som gäller :-) Fredrik har ju ännu inte uppfyllt kraven från förra vadet så han var beredd på att köra en kvitt eller dubbelt variant.
.
Så nu är det bara att träna på. Vi har fram till sista april på oss. Så det blir ungefär lika lång tid som jag och Ewelina hade på oss för att få åka på Husmorssemester. Nu går både Fredrik och jag går här hemma med lite träningsverk. Tror dock att Fredrik har det lite värre än jag..... Han hade träning i fredags och total vägrar att träna idag...... :-) Han åmar sig varje gång han rör sig helt enkelt :-) Så blir det när man lägger träningen åt sidan....hi, hi, hi.
.
Vi får se vem som vinner. Jag hoppas att ni tror och håller på mig :-)

Skridskopremiär! Det går hellre än bra :-)...

20110123440 (MMS)

Skridskopremiär! Det går hellre än bra :-) Eller var det så roligt? Ett litet tag i alla fall:-)


Vi är och hämtar mera ved. Slut där hemma....

20110123426 (MMS)

Vi är och hämtar mera ved. Slut där hemma.....


Lyckan total när det blev fiskdamm: -) Tän...

20110122424 (MMS)

Lyckan total när det blev fiskdamm: -) Tänk vad en gardin och en pinne med klädnypa på kan göra :-) Visst var påsen en bonus, men det var minst lika roligt att fiska "48" gånger till :-)


Wilmer och jag har åkt hem till Våla. Papp...

20110122420 (MMS)

Wilmer och jag har åkt hem till Våla. Pappan har åkt på Rori (dvs rally i skogarna ovanför Askarbäck) Här i Våla blev det lite julgransplundring tillsammans med storkusinerna. Lite sent kanske, men lika roligt för det :-) Mamma och pappas lyckas med det magiska varje år att hålla granen vid liv och det länge!


Wilmer fick lekkamrat på besök, så jag kan...

20110121398 (MMS)

Wilmer fick lekkamrat på besök, så jag kan läsa tidningarna ganska ostört:-) ps fortfarande utan blöja, ingen olycka än, håller tummarna ds


Fredag fm

Wilmer och jag går här hemma och har det bra. Wilnmer sa i morse att han har slutat med blöjor!!!!! Vi får väl se hur det går. Vi har klarat de första två timmarna..... Han har varken kissat på toan eller golvet..... Känns som olyckan är nära och då skäms han som bara den. - Nej, nu ska jag inte måla fan på väggen. Det är bara att träna på när han vill. Förut har han ju börjat gråta om han måste vara utan blöja........
.
Jag har även rättat Bingo Lottos Julkalender, vinst 50 kr :-) och så har vi blivit bjudna på fredags middag. Dubbel lycka :-) Alltid lika trevligt att slippa tänka på mat. Det komiska är ju ifs att vi blir bjudna på det som Fredrik och jag hade tänkt ut på varsit håll  - Tacos.  Lite roligt var det. Tycker iaf Fredrik och jag :-) Fördelen nu är att vi slipper skära alla grönsaker och vi får trevligt sällskap!
.
Nej, bästa och fråga om LEGO-killen har tid att kissa lite :-)

Inte ut, men bort

Vill först börja med att tacka er som som skänker oss en tanke.
TACK!
.
Jag kom aldrig ut i solen mer än när jag hämtade Wilmer på fritids, men jag kom iväg på step upen i Bälinge tillsammans med grannen Viktoria. Det var super!!! Det var full fart och tempo passet igenom. Jag fick skratta och le och tänka på något annat, På köpet blev man av med lite frustration och irritation. Bra. Det känns om morgon dagen kommer bli den bästa dagen den här veckan :-)
.
Tänk vad bra motion kan vara både mentalt och fysiskt, bara man tar sig för. Jag är glad och att jag åkte. Tack Fredrik för att jag fick!
(Han hade tänkt jobba, Jag behöver inte fråga om lov :-)

Nyss så mös vi i soffan tittandes på Bulle...

20110120395 (MMS)

Nyss så mös vi i soffan tittandes på Bullerbyn....... Jag gick och lagade mat och efter ett tag såg det ut så här! Hur hinner han med ? Är det bara min son som lyckats åstakomma ett sådant kaos? Barn :-)


Kan inte riktigt.....

Solen skiner idag med, men jag kan inte riktigt ta in det idag heller. Jag vill så gärna ta mig ut och ta den där promenaden som säkert skulle göra mig så gott.......
.
Jag kan inte riktigt ta in det som hänt, vill inte, men ändå är det så verkligt. Vi har återigen fått ett missfall. Denna gång i vecka 8. Om jag ska vara lite ego känns det för jä....ligt och orättvist, men så är det. Det finns ingenting som vi kan göra eller påverka att det händer. Vi har bara otur. Just nu är jag bara trött på att ha otur när det gäller att försöka få ett syskon till Wilmer och ett nytt barn till mig och Fredrik.
.
För sitt ego vill man ju vara lite unik. Det trista är ju att man inte är unik nu heller. Det finns många kvinnor och män som har varit med om samma sak som vi går igenom nu......
.
Visst finns tankarna där, varför är det så lätt för alla andra, varför går det inte för oss? Men sedan kommer man snabbt till sans och jag inser att de har ju verkligen ingenting med oss att göra. De har lyckan att ha tur, vi har otur. Jag är innerligt glad för min bror som förhoppningsvis ska bli pappa i juni och för andra i min närhet som väntar barn och för de som hoppas på att bli gravida. Jag hoppas så innerligt att det går bra för alla er. För jag vill verkligen inte att ni ska behöva gå igenom det som vi har gått igenom.
.
Det är även skrämmande hur man vänjer sig. Gropen jag föll ner i nu var verkligen inte lika djup som i somras, eller som i dec -09, man vänjer sig, det blir en del av livet. Inget man önskar sig, men man vet vad som händer och man vet att det går att  ta sig igenom.
.
Man letar alltid efter positiva saker i livet när en sådan här sak händer. Wilmer är alltid det positiva, trots att han så smått börjar komma in i en härlig tre årstrots :-) Det som också var positivt denna gång var att kroppen släppte det själv och jag inte behövde någon skrapning. Det började som förra gången, men det släppte på eftermiddagen efter undersökningen.
.
Därför kan jag inte riktig ta in att solen skiner och det är vackert vårväder. Jag ska ta mig samman och plocka undan lite här hemma för att sedan ta mig ut lite innan jag hämtar Wilmer - Vilken tur att han får åka till sina kompisar och leka, vi skulle annars ha gått på varandras nerver .-)

Aktion hålla sig vaken och glad pågår :-) ...

20110117394 (MMS)

Aktion hålla sig vaken och glad pågår :-) Wilmer håller på att bli stora killen. Ingen "sovning" hos Ingela (har varit utan hemma ett tag) och ingen napp! Men blöjan verkar få sitta kvar ett tag........ Ha en god kväll och sov gott. Det kommer nog jag. Första arbetsdagen efter nästan en månad ledig :-)


Det här har varit mina semesterböcker. Bå...

20110116394 (MMS)

Det här har varit mina semesterböcker. Båda väldigt bra. Nu har det här vakumet kommit. Ni vet det som kommer när man läst ut några bra böcker på rad och sedan inte har någon ny. Vi får hoppas att mamma kommer med ett hårt paket idag:-)


Hemma

Ja, då var man hemma igen efter en vecka med värme, sol och bad. Summa summarum har vi haft en bra vecka. Lite fadäser har det varit, vissa större, vissa mindre. Men det har väl alla semestrar. Vi kom iväg lite sent, men det var medvind hem så var landade bara 10 minuter sent. Vi tror det beror på den lite förfriskade tjejen. SOm Fredrik sa - Hon har nog druckit mer kaktusjos. Hon hade nog gjort mer än det.... När vi landade stod två poliser och väntade så fint..... Flygresan har gick bra både ner och hem för Wilmers del, lite gnäll, men helt överkomligt. Nu väntar det roliga, semesterns baksida - Sortera och tvätta kläder :-)

Sådär ja. Då var vi fria från armbanden :-...

20110115386 (MMS)

Sådär ja. Då var vi fria från armbanden :-) Nu inväntar vi bussen som ska komma inom kort och ta oss till flygplatsen. Planet lyfter 16.25 lokal tid (17.25) Vi är hemma 23.15 i kväll. Ha en go lördag. Det ska vi........:-)


Idag, sista dagen var det ingen mer än jag...

20110114379 (MMS)

Idag, sista dagen var det ingen mer än jag som ville gå ner till havet. Wilmers kommentar var - Det är hit kallt :-) Så jag tog en promenad på förmiddagen ner till havet bl.a, sedan har vi legat här vid barnpoolen hela dagen. Inget fel i det ifs. Det är varmt och skönt. Ingen sand som blåser och hamnar öerallt och tillsist vi är fyra som delar på att vara med lille herrn. Jag har inom kort läst ut min andra bok för veckan :-) Det är ju bra det med:-)


Idag på eftermiddagen fick vi låna cyklarn...

20110113364 (MMS)

Idag på eftermiddagen fick vi låna cyklarna som E & L hade hyrt. Vi cyklade hit och dit, upp och ner. Det blev även en tur ner till stranden. Vi hittade även svenska skolan. Vem vet. Ska det bli min nästa arbetsplats?......... Tror inte det, men drömma kan man :-) På förmiddagen var jag och grbbarna ner till stranden och grävde. Nu är det afternoon tea i poolbaren. Härligt med äkta all inclusive :-)


Det är inte varje födelsedag man firar med...

20110112353 (MMS)

Det är inte varje födelsedag man firar med att bada när man fyller år den 12:e januari :-) Vi har en liten familjedag idag. Farmor och farfar hyr cyklar och upptäcker Sun Agustin per cykel.


Idag var disigt nästintill lite regn hemma...

20110111350 (MMS)

Idag var disigt nästintill lite regn hemma i Sun Agustin så det blev en utflykt. Vi tog en taxi till Poerto Rico och sedan båt till Poerto Mogan. Ja, jag vet. Lite samma som sist, men ändå trevligt att se det igen. Det är ju väldigt mysigt här i Mogan. Det bästa är ju att här skiner solen som vanligt :-)


Idag har Fredrik och jag tagit oss en lång...

20110110348 (MMS)

Idag har Fredrik och jag tagit oss en långpromenad till slutet av Plays Ingles. Till Maspalolmas sanddynor. Det är mysigt att få lite egen tid. Hoppas bara man får låna sonen lite i kväll. Han vill bara vara med f & f :-) Vädret är fortfarande OK. Idag är det ca 22 med blåst. Hoppas ni har det bra, det har vi :-).


Forsta dagen

Ja, da var forsta dagen nastan avklarad. Vi har gatt en svang ner pa "byn" och kikat, traskat langst med stranpromenaden, badat i poolen och kakat lunch pa hotellet. Vi lever helt enkelt ett akta charter liv :-) Solen har skinit storre delen av dagen och vi har alla fatt lite farg pa nasan. Det ar valdigt skont med kontrasten kan jag saga :-)
Ha det det bra, kram Erika med familj.

Då var det vår första morgon. Vi kom fram ...

20110109347 (MMS)

Då var det vår första morgon. Vi kom fram i går kväll efter en lugn resa. Kunde dock ha börjat bättre. Såg i fredags att mitt pass hade gått ut den 6 dec......... Kalla kårar....... Bara att åka till arlanda och fixa ett provisoriskt. Men, men, nu är vi här. Som ni ser är vi ringmärkta som äkta charterturister :-) Första intrycket av resturangen igår av skräck.... God mat, men miljön....... Vi får se. Det ingår ju :-) Nu är det dags att prova frukosten. Tjing!


Wilmer myser i soffan med sin fotboll (!) ...

20110107343 (MMS)

Wilmer myser i soffan med sin fotboll (!) och tittar på Pippi. (Om han fick skulle han kunna titta på Pippi jämt!) Jag håller på fipplar med ditten och datten. Ska strax börja med lunchen. I dag kommer min gamla kollega från Lövstalöt "Skåne" Sara


Uppe tidigt.......

Idag hade jag ställt klockan för att gå upp tidigt....... Klockan 8............ Det är ju i och för sig inget tidigt, jag vet, men Wilmer och jag har verkligen haft jullov och sovit till kvart i nio, nio varje morgon. Skönt! Men idag kände jag att det var dags att gå upp tidigt. Det kan ju bero på att jag inte har packat, tittat om det är något som måste tvättas....... Jag vet. jag är typ världsmästare på att flytta allt framför mig! Men en eloge ska jag ha. Har jag kniven mot strupen är jag typ skit bra:-)
.
Bevis på ovanstående mening:
Klockan är inte ens nio och sovrummet är städat, tvätten i tvättkorgarna (sorterade :-), mina kläder bestämda och toalettsakerna fixade. Nu är det bara Wilmers grejer kvar sedan är jag ju klar! Det är ju bra. För vi har lunchgäst klockan tolv och jag vet inte vad jag ska bjuda på, man har ju inte överflöd med mat hemma nu närman ska åka bort i morgon..... Det löser sig nog, som med allt annat:-)

Det blev en sväng idag med. I kväll blev d...

20110106341 (MMS)

Det blev en sväng idag med. I kväll blev det oavgjort. Känns lite bättre efter två förluster......


Perfekt!

Jag skulle ju egentligen gå ner, men "sappade" runt lite på nätet och hittade den perfekta treårs presenten till min son! Han fullkomligt "stordiggar" Pippi! Detta blir ju den perfekta presenten - Att få titta på Pippi på is i Globen (den går även i andra städer) Jag ska boka föreställningen den 24:e april! KUL!


Snöänka

Dä var man snöänka för några timmar...... Ganska skönt faktiskt :-) Även fast jag älskar både min man och son kan det vara skönt med några timmar för sig själv.  Pappan och sonen plogar alla småvägar runt om i Oxsätra. Så nu sitter jag och funderar ut vad jag ska packa i morgon. Först hörde jag att det var väldigt dåligt väder på Gran Canaria, men senaste jag hörde idag var helt OK väder, så det får nog bli lite shorts och någon kjol i alla fall!.
.
Kom även att tänka på att jag fyller år snart, 32 år. Det är verkligen mycket - jag är verkligen vuxen! Jag har blivit så pass att jag klarar av en jul utan julklapp från maken (vi satsade på vår son istället), men att sluta med födelsedagspresent - Det är att gå för långt! :-) Som många säkert vet älskar jag att fylla år och få paket. Det spelar inte så stor roll vad det är i dem, bara det finns en tanke bakom,låter lite klyschit , men så är det det. Jag upplyste även min kära make om detta i dag........ Vi får se hur det går.
.
I övrigt idag så har vi bara tagit det lugnt. Vi var till Storvreta och tittade om presenningarna låg kvar på grunden som Fredrik jobbar vid, sedan var vi till Gränby och fixade lite mediciner (till mina krassliga män :-) och blöjor till resan. Sedan har det varit stora legoinvasionen. Jag och Wilmer byggde en hel bondgård med åkrar och allt! Samt en ladugårdsbacke. Alla bondgårdar måste ha en sådan! :-)
.
Nej, nu ska jag nog gå ner och vila på soffan, innan det är dags att fortsätta med maten (kom något emellan - stavas SNÖ).

Granen gick bokstavligen upp i rök tidigar...

20110105337 (MMS)

Granen gick bokstavligen upp i rök tidigare idag :-)


Ja, då var det mesta undanstädat. Bara gar...

20110105339 (MMS)

Ja, då var det mesta undanstädat. Bara gardinerna kvara, men först lunch!


Det blev visst bara en pinne kvar :-)

20110105333 (MMS)

Det blev visst bara en pinne kvar :-)


Nu är glada julen slut, slut. Julegranen k...

20110105332 (MMS)

Nu är glada julen slut, slut. Julegranen kastas ut, ut. Men till nästa år igen, kommer han tillbaks vår gamle vän, för det har han lovat!


Pappan somnade tidigt idag med. Kan lätt b...

20110104331 (MMS)

Pappan somnade tidigt idag med. Kan lätt bli om jobbar trots att man är sjuk......... Wilmer och jag roar oss ändå. Vardagsrummet har blivit ett legoland i miniatyr:-)


Efter jobbig shopping så måste man få leka...

20110104329 (MMS)

Efter jobbig shopping så måste man få leka :-) Nu är det filmtime med Bullerbyn.


Mamma och jag strosar runt på Thuns. Wiilm...

20110104328 (MMS)

Mamma och jag strosar runt på Thuns. Wiilmer föredrar filmhörnan :-)


Fredrik sover sedan kl fem och Wilmer somn...

20110103327 (MMS)

Fredrik sover sedan kl fem och Wilmer somnade själv (tror jag :-) det är tyst iaf) efter att jag läst endast en bok. Nattningarna går bättre igen. Han har lite svårt att komma till ro utan napp. Han tjatar inte efter den, bara svårt att komma till ro. Själv har jag dåsat ner i soffan och tittar på gårdagnes avsnitt av Morden i Midsommer. Sov gott.


Som ni såg i förra inlägget är vi och klip...

Som ni såg i förra inlägget är vi och klipper oss. Morbror Klabbe hade en mycket bra tidning. Full med traktorer :-) Sofie är kanonduktig som kan klippa Wilmers lilla huvud som far fram och tillbaka :-) Du är en klippa kusin ! Pappan skulle egentligen också vara här, men han ligger hemma i feber...... Nu är det min tur :-)


SMS-inlägg

20110103326 (MMS)


God fortsättning hjärtat vårt.

20110102325 (MMS)

God fortsättning hjärtat vårt.


RSS 2.0