GOD FORTSÄTTNING

God fortsättning på er kära vänner. Inom kort stundar ett nytt år med nya utmaningar.
.
Jag fortsätter min lilla paus till efter nyår, men då kommer en kavalkad av bilder :)
.
Så till sist vill jag önska er ETT GOTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!!


GOD JUL

Då säger jag God Jul till er kära läsare! I dag har vi myst, ätit skinka, gjort julgodis och lekt.
.
Vi tar samma sak i morn tror jag :) och sedan smäller det på måndag!
.
Ha nu en god jul så hörs vi efter helgen, kramar till er från mig!


Mys lördag

Idag tar vi det lugnt. Har på morgonen förberett tre sorters julgodis som behöver stå i kylen under dagen.
.
Vi har nu varit ute och skottat och handlat lite. Nu blir det till att griljera skinkan som jag gjorde igår. Hoppas den blev ok för vi var tvungna att åka innan den var klar så den fick stå på eftervärme medan vi var i stan. Den blev nog bra :)
.
Sedan får vi nog klä granen redan idag. Vi har en son som har tjatat sedan igår :)
.
Go lördag på er:)


Städ o pynt

Planen för idag är att städa/damma det sista nere så vi kan få ta fram tomtarna:) Vi ska även göra plats för granen som Fredrik ska fixa idag. Om han får tag på någon...... Sist vi skulle ha köpegran gick det sådär kan man väl säga.
.
Så nu pågår städning för att sedan pynta. Vi tar det lugnt jag och grabbarna - ingen stress här inte! Till kvällen bär det av in till stan för att äta födelsedagsmiddag med svärmor som kommer hem idag.


6 sorter

Idag har det bakats en hel del här hemma. Det blev nästan ett fullt kakfat, dvs sex sorter :-)Nu har jag faktiskt lite ont i ryggen. Det bidde;
* Biskvier
* Non-stop kakor
* Cornflakes kakor
* Saffransgrottor
* Nöttoppar
* Schackrutor
.
Nästan lite skönt att slippa laga mat. Vi ska upp till Våla och hämta jultidningar och passa på att gå på Systemet i Våla. Nu blir det lite eftermiddagsvila för mig och M innan vi far.
.
Vill passa på att gratulera svärmor som fyller 60 år idag. Hurra!! Sin födelsedag firar hon med maken på annan ort.


Deg blev hus:-)

Jo då, jag fick till årets pepparkakshus. Som några av er vet hur så har vi samma hus varje år -vårt hus:-) Eller vi försöker att det ska se ut som det i alla fall. Jag är ju ingen "finlirare" så glasyren är väl lite sne och vind, men huset är i alla fall rakt igenom "home made" och det känns bra och vi är ju garanterat unika :-) Wilmers tre pepparkakor fick vara med de också:-)
.
 

Deg

Efter att ha kollat in alla kalendrar så är det dags att göra pepparkaksdegen till pepparkakshuset!
.
Efter frukost ska Wilmer jobba med pappan medan jag och Melker ska till Katarina och Siri en sväng. Sedan blir det pepparkakshus på eftermiddagen eller något annat spännande :-)


Sådär ja!

Då var grovstäden i köket klart! Dvs kylskåp, ugn, spishäll inkl kaklet runt om, fläkten och spiskåpan. Det är när man står där och skrubbar man tänker - Varför ska jag baka så? Varför laga så mkt mat? Tänk vad rent allt hade varit om vi inte gjorde det! Sedan tänker man ett steg till och gladeligen gnider bort smutsen :-) Men nu får det vara nog för idag :-) Man ska ju inte stressa in julen :-) Wilmer och jag har även varit med ALL återvinning. Det var hela flaket på Fredriks jobbarbil :-) Nu har vi golvyta i groventén igen......:-)
.
Till kvällen tar jag en egen tur till stan och handlar det sista innan jul. Vem vet, mamma kanske är snäll och kommer hem med kassar man inte får titta i :-)

För tre år sedan...

..... föddes vår lilla ängel. Jag minns dagen som den var igår, men ändå känns det så länge sedan. Jag minns hur Fredrik och jag pratade, hur kallt det var, hur komiskt jag tyckte det var att träffa min kusin där i korridoren.... En surrealistisk dag rakt igenom! Det hände även,som några av er vet, lite mindre roliga saker också. Dessa händelser försöket jag tänka mindre på....
.
Men nu är nu och vår ängel har det bra där hon är och vi är evigt tacksamma för våra prinsar!
.
Idag har vi påbörjat julstädningen jag och Wilmer. Vi tokstädar inte, utan kör sådär lagom - så som vi gillar't :-)


Lite ofokuserad och omotiverad

Det går på halvfart här hemma. Kommer liksom inte igång. Jag har slagit in pojkarnas julklappar, men mer blir det liksom inte.
.
Har hämtat Wilmer nu, får se om han kan ge mig lite energi så det blir ngt gjort.
.
Jag vet orsaken till min halvfart..... Det finns tre orsaker. Tyvärr kan jag endast påverka en och måste acceptera två... Trist men sant.
.
Nu, mys med Wilmer så han får ge mig lite energi :-)


För tre år sedan......

...... idag fick vi ett besked som fick världen att stanna. Sedan väntade två surrealistiska dagar.......


Adventsbad

Idag blir det bad i Sandviken för oss :-) Med oss som medbadare har vi systrarna Persson. Bra med lite extra armar till den lille som inte kan bada själv ännu...... Lite dåligt där ..... hi, hi. Skämt o sido. Det kommer bli en trevlig dag i Sandviken tror vi.
.
Trevlig 3:e advent på er!


Julklappar & glögg

Idag lämnade vi grabbarna hos farmor och drog in till stan och handlade alla julklappar - das alles! Härligt, nu är det bara smusslandes med inslagning kvar :-)
.
Fortfarande har hjärnan inte fattat att vi har två barn. Både jag och Fredrik tittar nästan bara till Wilmer :-) Men med Melker-fokus så fick vi till det :-)
.
Till kvällen bjöd vi över lite vänner på glögg och fika. Mysigt att få tända upp med massa värmeljus och lyktor och verkligen få ha riktigt "vintermys".


Sorry:-)

Sorry, blandar lite tempus i inlägget innan - bjuder på det :-) Tummen dansar fort på telefon :-)


Åh så dagen :-)

Wilmer har varit frisk som en nötkärna hela dagen! Det måste ha varit ngt han åt igår. Vi gissar på all grädde i går kväll :-).
.
Wilmer o jag bakade lite Snickerskaka och cornflakes kakor. I dagens lucka låg Ice age 4 så den såg vi när pappan kom hem.
.
På eftermiddagen kom min far och tillbringar em/kvällen med oss.Mor är iväg på julbord och pappa har nyopererad axel så han kan inte göra så mycket. Vi tar väl hand om honom :-) Vi var även upp på Lucia i Åkerlänna.
.
Lite korthuggen info om dagen - Men nu har ni koll på läget :-)


..... och så natten....

... var mindre rolig... Wilmer klagade lite innan han gick och lade sig att han hade ont i magen. Som "vanligt" svarar man lite slentriant - Du kanske fikade lite för mycket.....
.
Klockan två vaknar jag av att Wilmer gråter. Tror han drömmer mardrömmar. Inväntar lite och går sedan in till honom - lagom till första spyan i sängen...... Hua! Sedan hanns det med en på hallen och toalett golvet innan vi pricka rätt. Jippi! Fick liv i Fredrik så han hjälpte mig med sanering..... Som tur är så är W väldigt tålig. Så det var bara att stoppa in honom i duschen medan vi städade. Det är inte ofta man sätter o gång i tvättmaskin kl 02.15 :-)
.
Efter detta var W hur pigg som helst! F gick ner och sov på soffan. Framåt 03.30 somnade W. Då började M...... Dock ingen magsjuka, men bökig. Tror jag somnade framåt 04.30. Sedan vaknar W 07.00 pigg som en lärka!!! Jippi......:-( Ja, ja.
.
Pga natten är W hemma idag och missar båda sina luciatåg :-( Så kan det gå.
.
Nu ska jag vakna till liv med kaffe! Hoppas ni får en bra fredag - det får nig vi - jag och mina pigga killar :-)


Gårdagen

Igår kom Katarina och Siri förbi en sväng på förmiddagen. Sedan var det dags att hämta Willemannen. Vi åkte sedan till Fredriks farmor och fick lite lunch. Vi fick även välja lite juldukar :-)
.
Till middag blev det klassisk torsdagsmiddag utan soppa, dvs pannkaka :-) Lagom till Lucia'n på Svt kom Sara och Linn på fika.
.
Kvällen avslutades med Historieätarna på Svt. Har ni inte sett det? Det är lite småroligt och lärande - passa på att titta nästa torsdag alt Svt play.


Bak & mat

Efter morgonmys så tog vi oss ut i snön. Wilmer går i mammas fotspår och tycker om att skotta snö :-)
.
.
När vi kom in blev det baka av. Eftersom det är lucia i morgon så blev det lussebullar. Gjorde även Marianne brownies. De blev lite torra. Men med en klick grädde blir de nog bra :-) för smaken var god. Wilmer gjorde även lite julgodis - Rocky road. Ett mycket lätt julgodis att göra med barn:--) Jag använde mig av:
*Smält choklad. (ljus o mörk)
*Dumlekola
*Torrrostade jordnötter
*Pistagenötter
*Vit choklad i bitar
Bland allt i den  smälta chokladen, låt stelna, skär i bitar  Smarrigt! Man ha lite vad man vill i:-)
.
EFtersom det är vår årsdag idag så gjorde vi lite lyxmiddag såhär på onsdagen. Det blev fläskfilé, ugnsbakade grönsaker, lite grönsaker och home made bea. Om  jag får säga det själv blev såsen väldigt god :-) Såsen var väldigt enkel att göra. Allt blandades med stavmixer
* 4 äggulor
* 2 msk citronsaft (halv citron)
* 2 msk creme fraiche
* dragon (färsk el torkad) efter smak
* salt efter smak (jag tog herbamale)
.
 

Det var som sjutton :-)

Idag, 12-12-12 har Fredrik och jag varit ett par i 17 år...... Det är smått galet länge! Helt ärligt så känns det inte så länge, men för vissa är det ett helt liv :-)


Det blev en bra dag :-)

.
På förmiddagen fick vi spontanbesök av en mamma från öfsk. Alltid roligt med besök. Jag fick prata lite och Wilmer lekte med lilltjejen (1år) Melker han sov som vanligt sig igenom förmiddagen :-) När vi var ute på eftermiddagen så byggde vi tunnlar i snöhögen som vi sedan körde bilar igenom. Melker han passade på att sova lite i vagnen :-)
.
Nu blir det en lugn kväll. Fredrik mår fortfarande inte så bra - men jobbar man trots att man är sjuk så........ Så vi tar det lugnt. Bra att inte göra av med all energi idag. Bäst att spara lite till i morgon så vi kan baka lussebullar :.-)
.

Så mycket bättre....

...... och då menar jag inte programmet utan min förkylning :-) Huvudvärken försvann nästintill helt igår - skönt! Hoppas den inte kommer tillbaka idag.
.
Idag får vi sysselsätt oss själv eftersom öfsk har tagit jullov:-) Vi får se vad vi hittar på - Jag återkommer :-)


Och nu detta!

Nu har min favorit BH gått sönder också!!! Nu får det räcka!........ (Hoppas ni förstod ironin :-)
.
Försökte vara ute lite efter att hämtat W, men fick ge mig för huvudvärken. Är som man säger - Inte den bästa mamman idag. Tv'n går varm.....hua. Tror på riktigt att jag ska kolla om F kan komma hem tidigare......


Trött på det här!

Nu på är jag trött på det här! - Min förkylning.... Nu har jag snart varrit sjuk/förkyld i tre veckor - suck!! Senaste dagarna har jag även fått ngn skit i ögonen. Ingen riktig ögoninflamation, men de är lite irriterade och jag har lite "geggiga" mellan varven.
.
Det är iaf väldigt irriterande! Det blir liksom inget gjort! Inget bakande och inga promenader - Suck. Har liksom inte ork. Gör jag en aktivitet så orkar jag inget mer. .......... Lite typiskt mig kanske att känna så...... Som Fredrik sa - Du är inte bara sjuk. Du är sjuk sjuk. Först sjuk (förkyld) och sedan sjuk (i huvudet) som blir så frustrerad/irriterad/sressad av att du är sjuk. Det kanske finns fler som känner igen sig :-)
.
Så det sammanfattningsvis så händer det inte så mycket här. Idag är det TV´n och jag....... Vi får se om det blir ngt efter att jag hämtat Wilmer.

03.00....

..... klev jag in i mitt kök i natt/morse. Då utan röst och hosta :-) Det hade varit en relativt trevlig kväll:-) Lite lagom lugnt i Sala. Var tillbaka i stan runt 23.30. Då blev det först O'Conners och sedan Flustret. Där dansade vi till kl 2 och gick sedan till bussen. På Flustret träffade vi Sara som var där efter sitt julbord. Peter o Saras snälle son hämtade oss vid bussen och skjutsade oss hem - tack!
.
Maten på julbordet var helt ok. Bästa var sillbordet. Jag testade även ål. Jag vet inte vad jag tycker - varken bu eller bä.
.
Vi trodde att vi skulle kunna sova i morse, men så var det inte! Vaknade första gången 6.15 och sedan var det "hackig" sömn fram till strax före 10. Detta resulterade i att nu är det två trötta föräldrar här hemma :-)

Fredag med julbord

I kväll ska vi iväg på julbord jag och maken. Killarna ska sova hos mormor och morfar. Jag kör upp efter att ha hämtat Wilmer på fritids.
.
Precis som förra året så ska vi åka buss till julbordet. I år ska vi till Sala - Ja, jag vet vad ni tänker Sala?!? Jag tänkte samma sak. Det beror på att Eksköhus snickare kommer från Avesta. Det blir nog trevligt. Fick hjälp i går på Lindex av en "gammal mamma" (Mor til en fd elev) med ett par byxor och top - Trodde inte det skulle passa mig,..... Men det gjordet det! Både storleksmässigt och stilen. Vi får se om det blir det eller valet som F har..... :-)
.
Nu blir det lite fredagsplock, mys med Melker och till sist packa killarnas saker och sedan skynda iväg - skynda  till Våla - skynda hem - snabbt byta om - buss. Phu! Men det går nog bra :-)

Smått galet - men roligt

Det är smått galet - och då menar jag inte snön :-) Nä, jag tänkte vara lite ego.... Jag har nått delmål nr 6!!! Jag hade  lagt det lite på is fram till jul och skulle ta nya tag efter jul, men så plötsligt händer det! Nu är det endast två delmål kvar. Tror att de kommer bli de svårtaste att klara av - men nu har jag bestämt mig. Den här drömmen ska bli sann!! Jag har ju trots allt givit mig tiden till Melkers 1 års dag, så jag har nästan 6 månader på mig. Men ni som känner mig väl vet ju att jag är liiite otolig av mig....... :-)
.
Men för att inte glömma snön:-) Det är nästan smått galet - men roligt det med! Har skottat två vänder idag. Ser ut som det ska räcka.
.
Idag var jag och grabbarna till Öfsk i Jumkils julavslutning. Efter det blev det snölek hemma (se bild i inlägget innan). Nu har vi hoppat hopprep och lekt lite. När pappan kommer hem blir det en svång till satn för att uträtta lite ärenden.
.
Fick ett roligt mail från min gamla chef idag - min nya lön...... Jag tror jag är nöjd, men jag vet inte riktigt. Nu vet man ju inte hur snacket går och vad de andra fick. Jagär nöjd om jag låg i topp på min arbetsplats, men missnöjd om så inte var fallet. Dvs jag känner som alla andra :-) Men roligt med lönehöjning iaf :-) 

Senaste tiden i bilder

Återigen lite tråkigt för er med instagram - men så blir det ibland:-)
.
.
 
Lite adventspyntning och kakelugnsmys :-)
.
En liten tjockis som fått två tänder :-)
Mina minibagare i tisdags :-)
Snölek från idag torsdag!

SNÖ

Oj vad med snö det har kommit här idag :-) Det kanske inte är sådana enorma mängder, men med blåsten som också är så känns det kanske mer. Min kära snöskyffel gick sönder igår :-( Men F har lagat den idag :-) Så när han kommer hem är det dags att ta sig ut - Älskar't!! ...... Jag vet, jag är lite knasig :)
.
Efter kyrkis avslutning följde en kompis och hans mamma och syster med hem. Så det har varit full fart här hemma. Killarna var ute en sväng. När de kom in var de rejält rosiga om kinderna :-)
.
Vi går se om F tar sig in till stan och badmintonen ikväll. Som det ser ut nu gör han nog bäst i att stanna hemma.
.
Go'kväll och snöig onsdag på er :-)


Bök & stök natt

Sicken natt. Båda killarna hade svårt att sova. Det kändes som jag fram och tillbaka hela natten..... Det kanske var ngn timme, men nattetid känns 5 min som en timme (iaf för mig:-). Då tänker ni kanske - Fredrik då? Jo, han är en klassisk man, dvs han vaknar inte :-)
.
Skönt är att F hade tänt brasa innan han åkte så vi kom ner till en sprakande kakelugn. Mys!
.
Idag är det åter sista gången för terminen av en aktivitet - den här gången kyrkis. Idag får M och jag följa med också - vi ska baka pepparkakor :-)


Öfsk - snö - bak

Vi började vår tisdag med öfsk som vanligt en tisdag. Idag var det sista gången på terminen så vi pysslade julkort och det bjöds på jullunch. Melker sov sig igenom nästan hela passet som vanligt :-)
.
Hemma blev det lite snölek och skottning (måste snart ut igen:-) Melker hade somnat om...... så vi kunde vara ute en stund:-)
.
Efter att alla ätit lunch blev det lite bak. Wilmer fick bestämma vad det skulle bli. Så idag blev det chokladbollar med olika strössel och chokladmuffins. Passade på att prova mina nya silikonformar - verkar fungera bra.


Det krävdes......

....... inte så lång stund ute idag innan det kändes kallt på näsa och kinder :-) Wilmer han var ute i 40 minuter i alla fall.
.
Nu blir det lite Wilmer-mys medan Melker sover :-) Sedan dags för lunch!


Hemmadag idag

Wilmer får vara hemma idag trots att det är måndag. Det kändes lite onödigt att starta bilen för köra bort till dagmamman (så kallt) och gå bort.....brrrr. Jag är gärna inte ute allt för mycket i -19 grader..... Hoppas det blir lite varmare under dag så vi kan gå ut.
.
Nu på morgnarna hinner inte Wilmer gosa - adventskalendern......:-) Han har fullt upp :-)
.
Vad som händer idag vet jag inte riktigt. Ska tända om i kakelugnen (F tände innan han åkte) och sedan frukost, sedan vet jag inte mer - det jag vet är att jag ska kurera min hala som har börjat om igen, hm! Jag som hade sett fram emot att få träna i morn..... Vi får se hur det artar sig........


1:a advent

Åh nu är det första advent och vi första "tansingen" sett :-) Ja, idag upptäckte Fredrik Melkers första lilla risgryn. Jag har inte upptäckt den. Även andra är på G :-)
.
I övrigt har vi en lugn och skön dag. Jag skottade lite snö på förmiddagen. Sedan tog vi en promenad i det härliga vintervädret. Lite kallt men ok. Vi gick och lånade Sunes jul av mina kusiner.
.
Ha en trevlig advent! Nu glögg och Sunes jul!


RSS 2.0