Suget efter något gott efter maten...

20110227602 (MMS)

Suget efter något gott efter maten var stort idag. Tror det beror på all vedklyvning vi sysselsatte oss med under eftermiddagen. Ganska coolt att klyva en fryst lönn med yxa :-) Så för att stilla suget har jag och Wilmer idag "bakat" en microkladdkaka. Mycket lätt att göra. Smält 175 g smör. Blanda sedan i 3 ägg, 3 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1 msk vaniljsocker och 4 msk kakao. Häll ner smeten i en microtålig form. Vi rev på lite vitchoklad för lyxens skull. Grädda i 5-6 min. Lycka till.


Sådär ja. Då var lönnen ett minne blott. P...

20110227599 (MMS)

Sådär ja. Då var lönnen ett minne blott. Pappa kom och hjälpte Fredrik. Nu blir det både solvarmt utan lönn och varmt av all ved. Dubbelvärme helt enkelt :-)


Idag jobbas det på att få bort en av våra...

20110227588 (MMS)

Idag jobbas det på att få bort en av våra lönnar. Den ger skugga och skräp i polen, så nu ryker den!


Det blev en utflykt. Först åkte vi tll Ma...

20110226586 (MMS)

Det blev en utflykt. Först åkte vi tll Mariebergs kakelugnar och tittade på ny eldstad till matrummet. Det lutar åt en täljstenskamin i mindre format. Efter det blev det sen lunch och efter det en sväng till "Kränby". Där fyndade jag och Wilmer nya solbrillor så vi är redo inför fjällen. Visst är vi snygga ? :-) Jag shoppade även tröjan/jackan som jag har på mig. I kväll blir det varma mackor med tacofärs (kvar sedan gårdagen), lördagsmys och melodifestivalen. Ha en bra kväll.


Lördagen bjuder på lite allt möjligt....

20110226581 (MMS)

Lördagen bjuder på lite allt möjligt. Killarna plogade vägar medan jag var och tränade. Sedan tittade vi när Kalla blev fyra. Efter det skottade jag av garage taket (se så fint det är). Just nu leker killarna på varsitt håll. Wilmer med grävmaskinen och lastbilen och Fredrik mekar fyrhjuling. Själv vill jag hitta på något, men allt jag hittar på röstas ner. Vi får se vad som händer........:-)


Favorit i repris :-) Åter dags för choklad...

20110225580 (MMS)

Favorit i repris :-) Åter dags för chokladbollsbak. Förra satsen har tagit slut och den fick ju pappan inte smaka några bollar av......... Som ni hör finns det många varianter av ursäkter :-) Wilmer passade på att göra en av sina läskigaste miner precis när jag knäppte kortet...... Visst var den läskig? :-)


Lapphällarna

Som ni såg i förra inlägget gjorde vi oss redo för Lapphällarna. Det blev en trevlig förmiddag i backen. Eller ska man säga backen? Nova och Wilmer lekte nästan mer i skogen - Men roligt hade de! Här kommer lite bilder från dagen.
.

Wilmer var laddat att åka till en början, men det avtog......

Att busa i skogen var roligare än åka pulka:-)

Det var jätteroligt att rulla nedför backen. Vem behöver pulka egentligen?

Mästergrillarna.

En del av gänget käkar korv i det lilla solsken som var.

Ewelina och Tuva var också med

.Wilmer smet på dass utan overall. Hur busigt som helst.... :-)


Sara svischar nedför backen.


Daniel i stilstudie när han tar liften upp


- Mamma, stormen är överallt! (Det blåste lite....... :-)

Det var årets sportlovsdag i Lapphällarna. Tror att bilder påminner mycket om fjolårets :-) Vem vet nästa år kanske Wilmer tycker om att åka pulka eller bob själv. Vet inte vad det var med honom idag. Sist vi var där åkte han. Ja, ja. De aktivera sig ändå. Det ligger en ganska utslagen hjälte i soffan därnere:-) Det tar på att jaga rådjur i skogen.......


Mackor i stora lass, en termos choklad, gr...

20110225546 (MMS)

Mackor i stora lass, en termos choklad, grillkorv med tillbehör samt varma kläder. Vi gör oss redo för en dag i pulkabacken Lapphällarna hemma i Våla.


Min säng

Fick i natt "tillbaka" min säng. Wilmer har senaste nätterna sovit hos oss p.g.a av kylan. Hans rum blir som en mindre frysbox när det är kallt. Charmen med gamla hus........:-)
.
Men igår när han ville lägga sig kunde han få sova i sin egen säng p.g.a mildare väder. Det var så t.o.m han var nöjd.- Jippi min egen säng. Tror han hade längtat, för där sov han hela natten! Han brukar komma framåt morgontimmarna.
.
Det är verkligen skönt att åter få sova helt själv (med F förstås :-) utan en lite virvelvind i sängen. Nu är vi ordentligt utvilade båda två inför dagens äventyr.
.
En liten brasklapp........ Visst kan det vara mysigt att gosa på Wilmer i bland på nätterna, speciellt när man går och lägger sig och vi kan vakan i lugn och ro (som helger & lov). Men tiden mellan kväll och morgon...........

I have a dream.....:-)

Jag hur nu kommit fram till vad jag skulle vilja sysselsätta mig med i mitt liv. Det krävs lite mod, kunskap och pengar för att det ska bli verklighet. I dag har jag fått värdefulla tips av min gode vän jessica - Tack. Till en början ska allt ske i småskaligt  -  med en fröhoppning att det kan växa så det räcker med att jag jobbar 50% inom skolan, om man verkligen drömmer kanske jag t.o.m. kan sluta jobba helt inom skolan..........
.
Tanken har funnits där ett tag, men jag har inte riktigt vågat tro på den, vågar pratat om den. Nu vågar jag börja tro på den, våga prata om den. Nästa steg blir att börja undersöka hur det ska gå till. Ta det magiska steget. Gå från tanke till handling! I mitt fall är det oftast väldigt stort steg. Inte underlättar det att den jag bor med är snäppet värre. Han är om möjligt ännu fegare.
.
Nästa steg i min "drömförverkling" blir att se mig omkring på internet en hel del.......... :-)

Även idag har vi haft besök av tre tjejer....

20110224545 (MMS)

Även idag har vi haft besök av tre tjejer. Idag av min vän Jessica och hennes två töser Elice och Thea. Lika roligt att ses, tack för titten tjejer! När busungarna "degade" gick de lös i baklådan. Resultatet blev bl.a lite disk, men roligt hade de:-) Nu vilar vi lite jag och Wilmer. Vi myser i soffan och tittar på Pettson och Findus en stund innan det är dags för matlagning och sedan steppen i kväll.


Jag bär in och eldar hela dagarna. Det bli...

20110224544 (MMS)

Jag bär in och eldar hela dagarna. Det blir varmt men även dammigt......... Börjar tröttna på kylan nu. Vi har fyllt på vedboden 3 gånger nu. Till helgen blir det en 4:e gång. Suck!


Resultatet blev godkänt. Det firade vi med...

20110223543 (MMS)

Resultatet blev godkänt. Det firade vi med att ha grädde till pannkakorna :-)


Ska försöka göra något jag verkligen inte ...

20110223542 (MMS)

Ska försöka göra något jag verkligen inte är bra på till middag idag...... Steka pannkakor.....:-)


Kylan sätter stopp för uteaktiviteter idag...

20110223540 (MMS)

Kylan sätter stopp för uteaktiviteter idag. Trots att solen skiner biter det i kinderna. Vi har det bra ändå. Här bakas och leks det om vart annat. Strax är det dags att grilla korv inomhus. Vi får se hur det går :-)


Eftermiddagen bjuder på bad i Sala med Dan...

20110222522 (MMS)

Eftermiddagen bjuder på bad i Sala med Daniel, Sara, mormor (hon går ifs på "stan" :-) och morfar. En dag full av aktiviteter helt enkelt :-)


Vi upplever gamla minnen och går på Öfsk. ...

20110222504 (MMS)

Vi upplever gamla minnen och går på Öfsk. Där har vi inte varit på två år bra precis. Trevligt att träffa lite barn från trakten igen :-) Wilmer gör det varje dag, men vi lämnar ju tidigt och hämtar sent så jag ser ju inte så många.


Cast away

Igår hittade jag filmer Cast away på kanal 9. Jag har aldrig sett filmen från början till slut i ett svep. Äntligen! Jag klarade nästa av att titta på filmen utan att gråta. Jag klarade de jobbiga momenten med Wilson (en vollyboll) och paddlaran, men sista scenerna blev för mycket. Har ni inte sett? Gör det!!! Om ni har möjlighet att hyra den eller se den på en reklamfri kanal  -gör det! Tror att det var nästan en timmer reklam sammanlagt i går. Tom Hanks som spelar huvudrollen är väldigt bra i den här filmen. Jag säger bara det - Se den!
.
Tom Hanks och Wilson

Vi är hos barnspecialisten på årlig kontro...

20110221498 (MMS)

Vi är hos barnspecialisten på årlig kontroll. Wilmer tjatar hela tiden om att är frisk och att han kan åka hem, men det ska nog gå bra :-) Leksakerna som finns överallt i korridoren underlättar :-)


Pepparkaksformar

 

Jag är ute efter roliga pepparkaksformar. Har hittat på nätet, men skulle vilja hitta en butik där jag kan köpa dem direkt i handen. Någon som vet var? Jag vet att det är lite fel säsong, men vi ska baka lite grejer tänkte jag och då skulle det vara roligt med formar.


Idag ska frysen få sig en rengöring. Passa...

20110219497 (MMS)

Idag ska frysen få sig en rengöring. Passar utmärkt med denna kyla utanför dörren. Burr!


Sportlovet har börjat! Nu är vi och sporta...

20110218496 (MMS)

Sportlovet har börjat! Nu är vi och sportar på Nickis med kusinerna.


Kurs

"Ångströmska"

Idag har jag varit på kurs hela dagen. Tänk vad glad man kan bli! Jag och en kollega ska under våren gå ett Kemilyft. Det var fantastiskt roligt att åter få sitta på skolbänken och göra anteckningar se sambanden. Ni vet - Valenslektroner, protoner, nuetroner, elektroner osv. Så roligt! Extra roligt var det att åter få träffa en lärare som jag hade under min utbildning - och han kände igen mig!! Jag vet inte om jag ska tolka det som positivt eller negativt. Jag tar positivt :-) Under eftermiddagen fick vi göra olika laborationer - Även det så roligt!  Jag gillar verkligen att studera på en lagom nivå, få tänka, strukturera och lyssna på duktiga föreläsare. Nivån som man känner igen sig lite, men får aha upplevelser och man förstår verkligen vad de pratar om. Längtan efter att åter få plugga lite växte snabbt till liv :-)
.
Något annat som också var ett plus var att det bjöds både på förmiddags fika, lunch och eftermiddags fika!! Inom mitt yrke är man inte så van med det. Vi kunde även sitta ner en hel timme på lunchen och samtala med varandra uran att bli störda! Det ni :-) Jag har helt enkelt haft en kanondag efter en extremt jobbig vecka på jobbet i övrigt! Sköt att få avsluta på detta sätt -  Nu tar jag sportlov!

 


I går.....

...... fyllde min kära mor 65 år. Grattis i efterskott!
.
Det firades med lite middag och några gäster. Wilmer fick fira mormor nästan hela dagen efersom moster Annika hämtade honom på fritids mitt på dagen. Jag och Fredrik åkte till Våla efter våra jobb. På vägen hem till mor så stannade vi på Systemet hemma i Våla och där fick jag visa legitimation :-) Ganska roligt faktiskt. Kassörskan "skyllde" på att hon inte kände igen mig. Det är ju inte så konstigt om hon inte kände igen mig. Det är ju snart 16 år sedan jag flyttade hemifrån....... Tiden går!

Missan får inte vara i Wilmera rum för Wil...

20110215493 (MMS)

Missan får inte vara i Wilmera rum för Wilmer. Men hon har kommit på knepet. Jag smyger in dit när han somnat :-) Hon verkligwn gillar vår tokstolle. Det har hon gjort från första början :-) Sov gott, det ska jag, sova bort huvudvärken.


Det var halva traven...... I love my work ...

20110215492 (MMS)

Det var halva traven...... I love my work every day.......


Glad Alla Hjärtansdag till er alla

20110214487 (MMS)

Glad Alla Hjärtansdag till er alla


Glad Alla Hjärtansdag till er alla

20110214487 (MMS)

Glad Alla Hjärtansdag till er alla


Medan andra (nästan alla) tittar på Solsid...

20110213485 (MMS)

Medan andra (nästan alla) tittar på Solsidan tillbringar jag en tidig söndagskväll med Dan Brown. Orkade inte gå ner efter nattning :-), sedan var det inte så lockande heller. Inget bra på TV'n trots att vi har hur många kanaler som hellst känns det som. Jag har helt enkelt inte fastnat för varken SVT's satsning På Minuten eller TV4's Solsidan...... Då tänkte jag. Varför gå ner när jag kan lägga mig att läsa. Vem vet, jag kanske läser mer än en sida.........:-)


I stan blev det en matta inköpt. Lite wild...

20110213484 (MMS)

I stan blev det en matta inköpt. Lite wild and crazy färg :-) Men mycket vårlik och matchar till kuddarna och gardinerna. Självklart var jag då "tvungen" att köpa nya ljus. Om ni undrar vad Fredrik gör är han helt inne i Nigelas mat :-)


Efter en tur till stan står nu bakning på ...

20110213482 (MMS)

Efter en tur till stan står nu bakning på schemat. Som ni ser sker det under stor koncentration. Jag bakar en alla hjärtans dag kaka och Wilmer han gör köttbullar. Ser fram emot veckan, för på torsdag eftermiddag står SPORTLOV på schemat :-)


Vår utsikt från grillplatsen. Nice :-)

20110212468 (MMS)

Vår utsikt från grillplatsen. Nice :-)


Vi är i Gysinge och ska grilla korv. Det ä...

20110212462 (MMS)

Vi är i Gysinge och ska grilla korv. Det är fantastiskt väder och vattnet porlar. Det kan inte bli så mkt bättre :-)


Vi skulle ha fredagsmys....... men killarn...

20110211459 (MMS)

Vi skulle ha fredagsmys....... men killarna somande visst :-) Jag fixade disken och kom tillbaka och möttes av detta. Pappan trött för han började jobba vid fyra för att ploga snö och Wilmer sover ju inte middag så han var väl enkelt trött :-) Ganska mysigt ändå att titta på På spåret och höra dem små snarka.


Killen hann inte till toan hos Nova så vi ...

20110211458 (MMS)

Killen hann inte till toan hos Nova så vi fick låna lite kläder (de kläder jag hade med dög inte......). Visst blev det en underbar kombo :-)


Trots fint väder nu på eftermiddagen så bl...

20110211457 (MMS)

Trots fint väder nu på eftermiddagen så blåser det lite obehagligt. Nu är vi påväg på fredagsfika hos Ewelina och tjejerna. I övrigt har fredagen bjudit på morgonmys i soffan, snöskottning, pulka åkning och skidåkning.


Uppsala kvällen/natten bjuder fortfarande ...

20110204453 (MMS)

Uppsala kvällen/natten bjuder fortfarande på upplysta popplar. Vi har precis sett Änglagård 3. Den får väl en tvåa i betyg. Mysig men småtråkig film. Innan filmen blev det taimat. Vi har helt enkelt en trevlig kväll på tu man hand :-) go'natt.


Har lämnat sonen och vilar nu i väntan på ...

20110204452 (MMS)

Har lämnat sonen och vilar nu i väntan på daten med en av mina "favvo" tidningar. I kväll väntar en klassisk biodate. Vet inte än vad det blir för film. Vi får se vad som erbjuds :-)


Nya fredagsäventyr. Idag skippade vi busse...

20110204449 (MMS)

Nya fredagsäventyr. Idag skippade vi bussen och tar bilen dit vi ska :-) Nu får IKEA ett besök. Efter stadstrippen bär det av till Våla där Wilmer ska få sova. Fredrik och jag ska på date :-)


RSS 2.0