Lugn onsdag

Idag tar vi det lugnt grabbarna och jag. Vi har varit lite ute och så har vi varit en sväng till stan. Det är ju inte bara kläder Wilmer behöver nya - fötterna växer tydligen också :-) I söndags på pingisen så ville han inte ha skorna på sig, det fanns visst en orsak......:-) Så idag inköptes nya inneskor eftersom han ska få följa med pappa på badminton ikväll.  Jag och Melker åker dam IKH möte vi.
.
Något skönt/roligt som har hänt är att de har asfalterat vår in- utfart! Ni som har varit hem till oss sedan de asfalterat vägen vet att det blev en ordentlig kant, men nu så är den mjuk och fin :-)
.

Delmål 5

Det är smått otroligt, men jag nådde även delmål 5 inom oktober månad:-) Nu har jag varit där i några dagar så nu kan jag säga att jag nått det. Om jag ska nå min dröm har jag tre delmål kvar. Tror att det kommer bli tufft, men jag har 7 månader på mig, dvs till Melkers 1 års dag :-)
.
Något som var extra roligt (för mig) med att nå detta mål är att nu är alla gravididetskilon borta! Då menar jag alla. Dvs efter Wilmer, Ebba & Co och Melker. Kroppen är ju ifs inte sig lik :-) men vad gör det - Jag har fått två underbara prinsar, en lite ängel i himlen och jag har ju ändå passerat 30......... :-)

Öfsk var här :-)

Idag var några mammor och deras barn hemma hos oss. Det var mammor från öfsk. Jag bjöd på lunch och de hade fika med sig - perfekt lösning :-)
.
Det var lek överallt:-) Trots att hemmet såg ut som.... Ja ni kan tänka er :-) Så fick vi till det riktigt OK.
.
I kväll är det step som vanligt, hoppas bara att mannen hinner hem i tid. Han skulle visst fixa ngt med grävmaskiner.....:-)


Höstlov

Den här veckan har Wilmer höstlov. Smått galet att det redan är dags för det och att det blir november på torsdag!
.
På lovets första dag så händer väl inte så jättemycket spännande saker. Jag ska sortera bland killarnas kläder ..... Inte speciellt kul, men nödvändigt :-) Den lille prinsen växer så det knakar. Då är det tur att storebrors gamla kläder finns så det bara är att hämta hem en ny kartong:-) Nu är det dags att sortera bort stl 68 och in med stl 74. Han ligger liksom lite "före":-) Enligt tabeller så ska han kunna ha stl 68 ett tag till.....:-) Så kan det gå.
.
Den store växer han med, men inte lika snabbt - tack och lov! Ur hans lådor ska stl 104 sorteras bort. Han har kört med dubbelstorlekar ett tag, men nu funkat den mindre storleken inte så bra längre, hur mycket han än vill :-) Nu ska vi se vad som blir kvar och om det behövs något till vintern.
.
Om orken finns kvar ska det sorteras bland mössor och vantar också för att kolla igenom läget - Det har ju blivit kallt :-)
.
Till kvällen blir det en stadsresa för min del och en date med en gammal kollega som numera är rektor på Jensen.
.
Ha en bra måndag!


Vilken natt......

Här hemma har det sovits dåligt i alla sängar i natt...... Melker är väl den sovit bäst. Både jag och Fredrik har sovit dåligt. Sedan är det ju klart att man inte sover bättre av att en virvelvind (Wilmer) ska "sova" i sängen. Han var helt hopplös! Tillslut fick även Wilmer nog (Av vårt tjat om att han skulle ligga still) Då sa han bara - Nej, nu går jag till mitt rum! Efter det så sov vi bra. Iaf jag och pojkarna :-)


Då var det vinter.....

...... i alla fall vintertid :-) Det brukar ju vara så att man får en "bonus timme". Mina älskade söner har inte förstått att man gärna kan använda den till att "sove lite extre"....... De gjorde helt enkelt tvärtom! Melker vakande kl 6, dvs kl 5........ och Wilmer en timme senare...... Lite för tidigt för oss :-) Detta resulterade att morgonen och förmiddagen bokstavligen gick på halvfart :-)
.
Vid 11 hade även pappan och jag vaknat till liv ordentligt och det var dags för Melker att sova. Då packade vi picknick korgen och begav oss till Wilmers kungarike. Dvs Anders hage :-) Där blev det lek och korvgrillning i det underbara vädret. Melker sov sig igenom hela utflykten (3h:-) Såklart så dog batteriet både i telefon och kameran, så det blev dåligt med bilder. Lyckades få till en när vi var påväg ut med all packning. Nu har vi lämnat kvar planka och bockar så det finns där ute när vi vill ha picknick igen.
.
Nu har Wilmer och Fredrik åkte iväg på pingisen som har börjat igen. Melker och jag tittar på repreisen av Så mycket bättre. Än så länge är det inte så bra. Vi får se om det blir bättre långre fram.
.
Bilden nedan när vi är påväg ut till Kungariket :-)
.
 

Trevlig lördag:-)

 
 
Igår var dagen kommen och det dags att åka på min födelsedagspresent :-) Det var jag och syster Annika. Hon stod för teater och jag stod för dricka och mat. Som ni ser hade Annika fixat ganska bra platser :-) Vi såg allt! I början var det lite svårt att fokusera blicken och man fick lite ont i ögonen, men det uppvägde det man såg! Deras ansiktsutryck och blickar.Ola Salo..........:-) Vi såg även dirigentens noter :-)
Det var en trevlig eftermiddag med bra musikal, gott dricka och god mat.
.

Vad händer idag då?

Ja, vad händer idag? Just nu är det lugnt. Jag viker lite tvätt medan min lille kille sover och snarkar. Han har blivit lite täppt i näsan igen. Strax är det dags för en promenad, men det blir nog så det är lagom att åka och hämta storebror när vi kommer hem. Idag får det nog bli lite mer kläder än i onsdags - då frös jag hela eftermiddagen :-)
.
Fredrik kommer hem vid två-tre tiden. Då far vi in till stan och fixar bankkonton till våra prinsar. Vad dagen sedan bjuder på vet bara ödet :-)


Mys+tvätt....

.....= Melkers och min förmiddag :-) Idag tar vi det lugnt jag och lillkillen. Medan tvättmaskinen snurrar så myser vi mest i soffan - Lyx! Det låter dcok som vi måste ner på golvet och leka snart :-) Vi flyttar bara myset ett steg. Jag tror det blir en sådan förmiddag och så är vi ute på eftermiddagen med storebror i stället.

"Degat"

Idag har vi "degat" med ätbar deg. Jag gjorde en Bysselkex deg, en typ av smördeg, som vi sedan kavlade ut och stansade med pepparkaksformar. Så vi har gjort Brysselkex- snögubbar,- traktorer,- lasbilar.-storsjöodjur och -granar bland annat. När de svalanat så gick vi loss med pyntgelé och strössel i olika former. Strösslet limmade vi fast med ätbart lim.
.
Här nedan ser ni några exempel. Inte de snyggaste, men roligt hade vi :-) 
Självklart var Melkan med på ett hörn :-)

Sömntuta :-)

Som vanligt numera går ju Wilmer på kyrkis på onsdagar. Då brukar jag passa på att ta en promnad med Melker. Antingen direkt eller så går jag så jag hämtar Wilmer när vi gått klart.
.
Idag jag ta Kvarborundan - det var ett tag sedan! Jag ska fira att det finns asfalt hela vägen till 272:an nu! När jag tar den "sena" promeanden får Melker åka ryggsäck när vi lämnar Wilmer. Så när jag kom hem för att äta lite frukost så satte jag M i babysittern en kortis medan jag åt frukosten - den sömntutan somnade:-) Nu ska jag packa ner honom i vagnen och ut i härlig frisk höstluft :-)
.

Gårdagskvällen

 
Igår hade jag som ni säkert redan vet ett litet klädparty. Ett litet gäng tjejer/kvinnor i varierande ålder var här hemma och tittade på House of Lola kläder. Som vanligt fanns det en uppsjö av kläder som jag ville ha. Jag valde ut några favoriter som jag brann lite extra för, ändå låg jag och tänkte på dem jag jag inte valde på natten :-) Vem vet, det kanske blir ett besök på deras hemsida idag :-)
.
Självklart bjöds det på fika :-) Dagen till ära hade jag provat att gjort cupcakes. De blir väl inte som jag såg dem i mitt huvud, men de fick duga :-)
.
Jag hade en trevlig kväll med gamla och nya bekanta och hoppas de också hade det!
.
 
 
Gårdagens fika; jordnötsmazariner, morotskaka (med morötter på :-)), åppelmuffins,kärleksmums, syltkakakor och cupcakes.

Frukoststund

Idag ryckte storebror ut och hjälpte till med frukosten :-) Det var en stollt kille som gav sin lillebror. Jag fick inte ta över efter att jag tagit ut syltkakkorna ur ugnen.
.
Varför bakas det igen? Jo, ikväll behövs det lite fika eftersom jag ska ha ett litet klädparty. Roligt med en anledning att baka :-) Strax bär det av till Öfsk. Vi får se om Wilmers hosta klarar det. Idag ska jag iaf inte glömma medicin :-) Sedan blir det ett sista städryck innan kvällen.

Hur blev då dagen?

Jo, den blev inte som jag tänkt i alla fall :-) Det har inte hänt så jättemycket, men det får duga :-)
.
Jag lyckades nästan sysselsätta min 4 åring hela dagen. Det har "degats" med lera, lagts pärlplattor, spelat spel och bakats lite. Det har väl inte gått klanderfritt, men en helt OK dag för att vara vår trotsiga lilla kille.
.
Den mindre varianten var lite bökig på förmiddagen, därför blev det inte så mycket gjort då. Utan allt skedde efter lunch.
.
Dagen avslutades med ett gympapass i Åkerlänna eftersom jag ska ha ett litet klädparty i morgon.


Får väl se.....

...... om man vända denna dag som börjat så där lagom trist. Ni vet, man kan inte sätta fingret på varför, men man tycker det är trist. Idag är en sådan dag.
.
Jag/vi har ifs massor att göra ........ Men när man vaknar på fel sida - hur roligt är det då att städa, tvätta och sysselsätta en lagom sjuk 4 åring? Wilmer är precis på gränsen. Han skulle hosta en hel del hos dagmamman, men här hemma upplevs han nästan som frisk - kul, kul.... och i helgen var det ingen som plockade undan här hemma så det finns lite att plocka........
.
Men nu ska jag inte grotta ner mig. Om jag tar mig i kragen och gör allt tråkigt, som inte tar så väldans långtid bara man sätter fart - så kan vi baka och bygga pärlplattor senare :-) Vem vet, det kanske går att vända denna trista dag....... Den har ju knappt börjat så det kan ju nästan bara bli bättre. Solen tittar ju fram i alla fall :-)


Dop

Idag har vi varit på Franks dop. Trevligt litet dop i Skuttunge kyrka med lunch och fika efteråt - Tack för att vi fick vara med!
.
För Wilmers del blev det en hel del lek med sysslingar och kusiner till Lilly och Frank. De sprang runt och lekte så alla var helt svettiga :-) Som vanligt hade vi glömt Wilmers medicin, så det blev lite hostigt. Vi har inte kommit in i vinterrutinerna än :-) Han är iaf mkt piggare och hostar enbart vid allt för mkt ansträngning. Skönt att det lugnade ner sig.
.
Eftermiddagen har tillbringats vid köksbordet och pärlplattorna :-) Det är som ett litet gift - man blir beroende :-)


Lördag

Började dagen med ett skivstångspass med puls, dvs passet avslutas med 15 intevaller à 45 sekunder. En bra genomkörare helt enkelt :-)
.
Nu har pappan givit sig iväg på lite lördagsjobb - så det blir jag och grabbarna idag. Det blir nog en lugn dag för nu hostan kommit till Wilmer. Just nu är han lugn, men då sitter han ju i soffan och ser på film :-) Det kom redan igår kväll, så det var en gnällig liten kille som var med på middagen igår. Då är det skönt att man är hos folk man känner - som vet att sådär brukar han inte vara. Jag lider nämligen hårt av prestationskravet (el vad man ska kalla det....) Jag vill att mina barn ska sköta sig klanderfritt när de är borta........... Kan bli kämpigt både för mig och Wilmer.............
.
Nu tror jag att jag ska leta efter ett recept på Vasaloppsbullar. Blev lite sugen på att prova baka dem :-) Sedan ska jag plocka upp lite ytterfilé från frysen och komma på ngt spännande att göra med den :-)
.
Ha en trevlig lördag allesammans!

Lyxfredag

Det är inte ofta våra fredagar ser ut som den idag. På förmiddagen var vi hemma och byggde pärlplattor:-) Den här gången blev det en papegoja:-) Sedan bar det iväg ner till Bälinge och lunch med lek och prat hemma hos Johanna och barnen.
.
När vi kom hem så tog jag och Melker en promenad till Åkerlänna - vilken lyx att gå på ny fin asfalt :-) När vi kom hem så stod en mycket fin bukett från Fredrik på bordet! Vet inte vad som tagit åt honom :-) Han överaskar mig hela tiden! Ganska härligt att det kommer sådana här perioder trots att man varit tillsammsn så länge som vi har :-)
.
Nu blir det lite vila för oss och gröt för Melker innan vi ska iväg på middag hos goda vänner - Jag säger ju det - Lyxfredag!
.

Nära nu......

Ni som läst bloggen vet att jag vid fler tillfällen har nämnt vägarbetet och ganske undrar varför klaga på det?
Jo, nu är det ju så att vägen vid oss inte är så bred, så när de jobbar på den blir det lte trångt..... Sedan har de hållt på i tre månader! Sista månaden eller mer har det legat endast jobbigt grus! Det har blivit ex anatl punkteringar för folk. Lyckligtvis har vi klarat oss!
.
Så nu när asfalen är på väg är det en enorm befrielse :-) Nästan lite sjukt hur man kunnat längta efter asfalt :-) Nu är vägen asfaterad från Domarbo till 70 skylten till stan räknat från vårt håll. Allstå tog de sig igenom hela byn i går.
.
.
De lägger asfalt vid vår väg

Ny hobby

Här hemma har vi börjat med något nytt - vi pysslar :-) Inte riktigt vår grej, men vi proavde och både jag och Fredrik föll för det  Wilmer han finns med på ett höran han med :-) Vad är det vi gör då? Jo vi bygger pärlplattor :-) Trodde verkligen att det inte var min grej, men det var ganska rogivande att följa att mönster - lite som att sy korsstygn:-) Fredrik tycker dock att det är trist att följa mönster så han "freebasar" lite. Ni får själva gissa vem som har byggt vilken :-)
.
      

Nya kakor

.
Igår provade jag att baka två nya kakor. Jag hade hittat recepten i en tidning och de såg och lät väldigt goda - men tyvärr så smakade de mindre bra - ja jag smakade dem :-) Jordnötsmazarinerna var väl OK, men småkakorna var inte så goda. Småkakorna är med mörkchoklad och vitchoklad. Trots att de inte föll mig helt i smaken var de snygga i alla fall :-)  och så har jag ju testat dem - så nu behöver jag inte undra om de var goda eller inte :-)
.
 

Boxning

Igår var det åter dags för boxning - ROLIGT! Det var ett tag sedan...... Hitinstills har jag inte haft någon att gå med, för jag vill inte gå själv....... För mig känns det bättre att gå med någon jag känner eftersom man tränar i par. Lite fegt kanske, men sådan är jag  :-) Men igår var det iaf åter dags! Katarina ringde och frågade om det var boxning jag ville gå på, för isf kunde hon följa med! 
.
Trodde att jag skulle ha mer träningsverk idag, men det är faktiskt under kontroll. Kanske min träning har satt sina spår - dvs jag klarar av ett boxningspass utan att kolapsa :-)
 
 
 

Vägarbeten...,,

Nämnde igår att det är vägarbeten överallt här i Oxsätra. De är verkligen all over! Idag skulle vi verkligen vara i tid till fritids (dagmamman) eftersom det i dag var fotografering. Vi åkte i god tid och tur var väl det. De håller nu på att dika när man åker över Roteberg till Åkerlänna! Det är ju smått galet :-) Men, men asfalts läggningen är snart här nere och då kan man åka vanliga vägen upp. Har jag tur kan jag åka där redan när vi ska hämta W. Det kommer bli spännande och trångt när de ska fortsätta genom byn:-)


Morgonpromenad

Idag  det "kyrkisdag" för Wilmer. Efter  att ha lämnat av honom där så gick jag och Melker på en morgonpromenad. Idag fick han åka ryggsäck eftersom vi gick runt mossen. Eftersom vi var vid kapellet så gick vi Bolandsvägen ut först idag :-) Det var lerat som vanligt, turligt nog hade jag mina nya gummistövlar :-).
.
Just nu finns det inte så många vägar att gå. Det är väghyvlar, lastbilar och andra fordon överallt!  Snart kommer även asfatsläggaren ner hit! Det ska ifs bli väldigt skönt att snart få asfalt och bra väg!
.
 Melker-killen och jag nu på morgonen
.
Nu är det dags att förberada lunchen innan vi hämtar storebror. Idag får vi lite gäster :-)

Klassiskt tisdag

Idag är det en klassisk tisdag. Strax bär det av till öfsk. Efter det lyxar vi till dagen med en tripp till stan - dags att köpa doppresent till lille Frank :-) Sedan blir det vanliga dilemmat - Vad ska vi äta idag? Hur löser ni detta mysterium? Ja, ja, något hittar jag/vi väl på :-)
.
Dagen avslutas som vanligt på tisdagar med ett step up pass i Bälinge - så roligt!


Lite nytt

Igår träffade jag två nya mammor. En av mammorna är mamma till en ny liten tjej hos Wilmers dagmamma. Hon har under hösten fått en liten kille. Den andra mamman var hennes granne som också fått en liten kille. Tänk, Melker fick träffa två killar! I övrigt träffar han bara tjejer i sin egen ålder:-) Det var en tredje mamma med, men hon var inte "ny" :-)
.
Till middag provade jag lite nytt även där:-) Vitkålsspagetti :-) Det är vitkål som man steker i lite smör och sedan får de "svettas" i lite vatten. Krydda med salt, peppar och örtsalt - klart! Ett gott komplement till eller ersättning av spagetti. ( Vi åt köttfärs till ) Eftersom jag försöker att äta lite mindre kolhydrater var det roligt att prova ngt nytt:-) Ett annat gott komplement/ersättning är varma morötter - Riv morötter fint och fräs dem i olivolja, salt och peppra. Klart!


Chockade

I fredags på vår förlovnigsdag chockade Fredrik mig totalt! Han kom hem med en ring och nya örhängen! Det är smått fantastiskt att i bland få bli så överaskad som jag blev :-)
.

Yes - I did it!

Idag på eftermiddagen blev det en tur upp till Lännaborg. Jag har tänkt ett tag att jag ska försöka mig på att springa tre varv non stopp, dvs 7,5 km utan att stanna. Idag blev det verklighet! Det är ifs ingen enorm längd, men för mig var det en liten utmaning. Tiden är inget att hurra över........ :-) För att komma ner i mina bästa tid behöver jag springa nästan ett hekt varv till på samma tid. Som ni hör går det inte fort, men jag joggar i alla fall utan att stanna :-)
.
Det var väldigt blött i spåret idag:-)
.
I övrigt idag har vi shoppat overall till Melker på Rackartygs Outlet och köpt ordentliga gummistövlar till mig. Annars har det var en lugn och skön söndag i hemmets lugn vrå :-)
 

Höst

Nu är det höst på riktigt. Vi har nu ätit de sista morötterna och tomaterna. Jag har även städat ur och stängt växthuset samt grävt igenom sålådorna. Fredrik och Wilmer har vinterstängt vanliga poolen och tvättat ur badtunnan så den är ren och fin till hösten och vinterns bad. Lite nytta blev det denna lördag. Det finna fortfarande miljoner saker kvar att göra ute, men man får vara glad för det lilla :-)


Härlig fredag

Efter några dagar med lite tråkigare väder och tråkigare humör är det idag åter på topp :-) Ikväll är det 13 år sedan jag blev "ringmärkt" :-) Det är smått galet att vi har varit förlovade i 13 år! Det ska firas med att grilla lite entrecot ikväll.
.
Idag är det även härligt höstväder. Luften är klar och frisk. Det var upplagt för en långpromenad medan Wilmer var på fritids. (Även han hade utedag idag:-) Melker och jag gick ut mot Vabron/korsbron (tror det heter så:-) sedan fortsatte vi på "safarivägen". Kommer inte ihåg vad det heter, men det är mossvägen till Bälinge (för er som känner till trakten) Jag och några andra kallar den för safarivägen för att man  alltid ser djur där. Idag såg jag två hjortar!
 
.
Nu blir det lunch för mig och M medan W tar lite mellanmål. Strax kommer pappan hem och då blir det fredagsmys:-) Vem vet, vi kanske chockar och gör lite "nytta" hemma nu när det är fint väder......... :-)

Potatis

Melker har senaste tiden fått prova på lite potatis. (vi börjar trationellt :-) Han har även provat lite fruktpuré. Idag slog vi rekord! Han lyckades äta en hel potatis :-) Hitintills är det nog frukten som är favoriten, men han blir glad för allt han får in i munnen :-) Nästa steg blir moroten, sedan så rullar det väl på :-)
.
I övrigt idag så har det varit väldigt lugnt. Wilmer var iväg på kyrkis på förmiddagen, då gjorde Melker och jag ingenting! Så kan det gå. Efter lunch så gick vi med pant och återvinning. Vi vågade oss på att starta fyrhjulingen utan att pappan var hemma :-)
.
Nu i kväll är det jag och grabbarna - Fredrik ska fr.o.m denna vecka spela badminton på onsdagar - roligt att han har börjat med något även han, så det inte bara är jag som kilar iväg:-)

Rosa månaden oktober

Som säkert många av er vet och märkt är oktober den rosa månaden. Det firade jag med att baka en rosa inspirarad kaka. Dock är det endast förpackningarna på innehållet rosa :-) För pimpa upp dem lite så dekorerade jag dem med rosa och lila hjärtan :-)
.
Kakorna  är dumlekakor som jag bytt ut dumle mot Geisha choklad - tror det blir bra:-)
.
 

Vips ........:-)

..... Har man fixat saker som jag skulle ha gjort för länge sedan! Det tog mig 10 minuter inklusive kötid! Men nu så är det fixat!
.
Wilmer fick bonustid, så innan det blir en promenad tar vi en sväng till med bilen jag och M - vi åker och kikar vad Fullerö kan bjuda på. Det behövs lite presenter igen:-)


Lite dopbilder

Vår stora dator mår inte så bra och det är den vi har alla  bilderna på.................. Därför blir det inte så många och inte riktigt de jag tänkt - men håll tillgodo med de jag lyckats ladda ned :-)
.
 
Självaste dopkillen med Fredrik. Man ser även hans blåmärke bra :-)
.
 .
La familia - Det är inte ofta (aldrig) vi är på bild samtigt, så jag passade på att ta med en :-)
 .
 
Jag och min stora prins.
 .
.
Melker tittar förstående på Eskil (prästen)
.
.
Det är svettigt med dop :-) Fredrik var lite varm, eller rättare sagt, mycket varm :-)
.
Det var de bilder jag har idag, vem vet det kanske kommer fler :-) Tack Linda för bilderna!
 

BVC idag

I morse var vi ner till Bälinge och ett BVC besök, 4,5 månaders besöket. Nästa gång är det vid 6 månader och då är det åter dags för sprutor och läkarbesök. Men idag var det vanlig vikt och längd kontroll. Nu är vår lilla knubbis uppe i 8 340 g och han är 66 cm lång. Han växer så det knakar!
.
Låner storebrors fotölj och snackar lite :-)
.
Efter BVC så åkte vi en snabbis in till stan, Melker skulle ändå sova vidare. Jag tänkte passa på att  köpa höstskor. Min tanke är att converse och joggingskor kanske inte alltid passar till kjol och klänning och sedan så vill jag inte alltid vara "sportig", men det gick inte så bra. Hiittade inga! Trots besök i tre butiker.... Alla (känns det som) har ju högklack och det vill jag inte ha och de som inte har högklack var antingen fula eller inge sköna..... Så jag fortsätter med mina converse och joggingskor ett tag till. Istället passade jag på att "latmanstvätta" bilen, dvs köra genom en biltvätt :-) Passade även på att köpa mig en kaffe - just denna kaffe var det ett tag sedan. Dock lite ovant att inte äta min chokladmuffins till, men jag klarade det :-)
.
Snart är det dags att hämta storebror. Idag blir det en promenad i det härliga vädret - Tänk nu har det varit härlig höst i flera dagar i rad!!! (Ignorera det lilla regn som kom igår :-) Melker och jag behöver också lite friskluft idag.

Härlig höstdag

Idag var/är det åter en härlig höstdag! Det firades med en långpromenad till Askarbäck fram och tillbaka. Eftersom vi ännu inte fått någon asfalt gick vi över Roteberg både dit och hem.
.
Igår började dagen med ett skivstång med pulspass. Det börjar sätta sina spår nu efter promenaden......:-) Igår var det även sista fotbollsmatchen för säsongen och på kvällen den årliga säsongsavslutnigen för spelare och alla som jobbar med något inom IKH. Pojkarna var hemma med moster och kusiner - Tack för hjälpen.
.
Nu blir det nog bara söndagsmys - tanken var lite nytta, men det känns inte lika lockande längre :-)

Lyckligt lottad!

En dag som idag känner jag mig glad och lycklig. Tänk att en av alla drömmar skulle bli verklighet - och inte vilken av dom helst- drömmen om ett syskon till Wilmer. Jag är så innerligt lycklig över att vi fått Melker, ni anar inte hur mycket. Just en dag som denna är han värd varje dag av väntan och sorg. Min lilla Ebba kommer för evigt att bo i mitt hjärta och det är fortfarande svårt att tänka och prata om henne utan att tårar kommer.
.
Men just idag är jag innerligt lycklig över båda mina prinsar, över att få vara hemma, få ta underbara långpromenader i underbar höstsol. Jag är så glad att min dröm över att få bli mamma igen blev verklig!


Delmål 4

Äntligen så nådde jag delmål 4! Jag har varit så nära i nästan två veckor, men äntligen så kom jag dit! Nu är det bara att ta sikte mot mål 5 :-)


Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag. Det firas såklart med att baka lite kanelbullar :-) Passar bra eftersom vi får lite fikagäster på eftermiddagen. Nya grannen och hennes lilla tjej samt Katarina och Siri kommer.
.

Syverkstans resultat

Nu så är det uppe, mitt lilla sypreojekt. Det blev lite piff till tvättstugan :-)  Det blev nya gardiner, draperi i  dörrhålet till groventrén (nedrebilden till höger) och ett draperi för alla slangar till golvvärmen (övre bilen till höger) - Inte så avancerat, men lite piff i alla fall :-)

Syverkstan i bild :-)


Syverkstad

Efter att jag fört över bilderna förvandlades nedervåningen till en syverkstad :-) Allt gick enligt planen tills det var dags att sy - då gick det inte att fälla ber pressarfoten! Suck. Ringde Ewa-Lena som turligt nog var nere i affären för att handla. Hon kommer förbi, men inte ens hennes flinka fingrar kunde fixa det. Så det vara bara att hänga med till Askarbäck och låna hennes :-) Sen så gick det bra. Är inte klar än, men i morgon så sitter det upp - Var får ni reda på i morgon :-)


Öfsk

Idag på förmiddagen var vi på Öfsk som vanligt. Det är vårt lilla "tisdagsnöje". Som vanligt sov Melker sig igenom nästan hela :-) Vaknade när det var ca en kvart kvar. Sedan somnade han på vägen hem igen :-) Det innebär att jag och W kan äta lunch i lugn och ro. Det är riktigt trevligt på Öfsk. Det är många mammor (för att vara här :-). Idag bjöd en mamma på fika för att hennes dotter fyllde ett år. Hon bjöd på cupcakes. Ytterligare ett tecken - nu måste jag våga mig på det :-) Efter lunch ska jag föra över bilder som jag fått av Linda från dopet ( kanske kommer några bilder) Försökte göra det på "lilla datorn", men det gick inte. Så i eftermiddag blir det ett försök på den stora :-)
.
I kväll ska jag i väg på efterlängtad massage. Passar bra då jag har träningsvärk i ryggen idag :-)


Måndags gympa

Idag blev det gympa i Åkerlänna. Servar första gången för den här terminen. Hitintills har jag bara tränat nere i Bälinge. Orsaken till denna"förändring" beror på att jag ska på massage i morgon = lyx:-)
.
I övrigt har det varit en lugn måndag. Wilmer hade lyxdag idag eftersom dagmamman ringde och frågade om han fick stanna lite längre. Jag har tagit reda på en korg med gula- och höstkantareller som Ewa-Lena var förbi med igår. Det räckte till dagens paj och några påsar till frysen - det är lyx för mig :-)


RSS 2.0