Utflykten.....

....... gick till Valbo. Där åt vi lunch/middag. Shoppade skor till Fredrik, höstytterkläder till Wilmer på rean! Jag brukar aldrig hitta "nytto kläder" på rean, men nu har vi både höstjacka och fodrade regnkläder. Toppen! Vi hittade även presenter till "små kusinerna" två som vi ska fira i morgon. Vi hade en lugn och skön dag som även innehöll rolig lek för Wilmer. Nu i kväll har vi bara haft en lugn och skön hemmakväll.

Efter fix och trix

Efter fix och trix hemma under förmiddagen är vi nu påväg på en liten utflykt. Det är så konstigt. Jag blir alltid mycket husligare när Fredrik är hemma..... Nu har jag både vikt tvätten och grovstädat toaletterna :-) Ja, ja. Nu är vi påväg och ska ha en trevlig dag jag och mina fina :-)

Åt sidan....

Jag lägger gnället bakom mig och njuter av denna morgon istället !! Melker ligger snackar så man bara njuter, Wilmer bubblar på som vanligt :-) Grabbarna gav mig sovmorgon och solen skiner! Varför hålla på att gnälla då? Jag lägger det åt sidan och njuter av dagen!
.
Ps vet att det är lite trist utan bilder, men jag kan fortfarande inte lägga in några. Har försökt både via telefon och båda datorerna Ds

Gnäll.....

Orkar du inte läsa gnäll, läs inte detta:-)
.
Just nu är jag så trött på mig själv. Jag har planer på vad jag ska göra om dagarna när jag är hemma, men endast ett fåtal saker bli verkligen gjorda! Hade en plan att ha "semester" varannan dag och fixa hemma varannan - det har väl gott sådär.... Idag har jag lyckats tagit en kortare promenad med grabbarna. Wilmer körde sin spark/spring cykel, så vi tog oss till Straken i alla fall. Sedan har jag även lyckats rensa lite ogräs. Das alles! Suck vad trött jag blir!
.
Sedan finns ju allt annat jag kan passa på att gnälla om när jag redan är i farten.....
* Övervåningen- stiltje
* Tomten - så eftersatt, så eftersatt!
* Lekstugan - tvärstopp
* Tvätten - varken tvättar eller viker sig själv
.
Så kan det gå när inte gnällfiltret är på! Nu har jag fått gnälla lite, så nu är jag glad igen :-)

Sommarläsning

Som ni vet har jag UNT sedan en tid tillbaka. Brukar ha tidningen varje sommar då jag är ledig och hinner läsa den hemma. Varje år har jag tänkt att jag ska läsa sommarläsningen som de har - I år blir det av! Nu hämtar jag tidniningen med glädje varje morgon och dricker mitt morognkaffe/te tillsammans med tidningen och läser Viveca Stens senaste bok. Härligt med sommar :-)

Striden har börjat.....:-)

Gårdagens uppdrag gick väl sådär. Jag plockade undan det värsta och dammsög, det var vad jag lyckades med....:-)
.
Idag har jag och grabbsen varit med Matilda och Johanna till Parksnäckan. Vi parkerade bilen hemma hos dem i  Bälinge och tog sedan bussen in till stan efter en god lunch. Bara bussen blev ju ett äventyr :-) I stadsparken lyssnade vi på uppträdandet på Parksnäckan, sedan picnic och en hel del lek :-)
.
Efter maten i fortsatte min strid som jag påbörjade i måndags - Striden mot dallret runt min midja :-) Har lyckats att ta en promenad varje dag den här veckan. I kväll gick jag själv med Melker så då blev det en lite längre, vi får se hur fortsättningen går........:-)

Plötsligt så händer det....

Plötsligt så inser man - shit vad stökigt vi har!! Jag minns mitt hem som städat, men när jag "vaknade upp" var det stökigt. Hur gick det till? Någon känner igen denna känslan :-) Då får väl det bli dagens uppdrag - att se till att hemmet ser trevligt ut igen....... Kanske bäst att passa på nu när Melker sover på altan och Wilmer leker på sitt rum. Fast det är ganska skönt att njuta av lugnet också och att höra Wilmer prata för sig själv där uppe........:-)

Road trip

Idag har jag och grabbsen varit på en liten road trip. Vi började med ett BVC-besök nere i Bälinge. Melker växer på som han ska och följer alla kurvar som finns :-) Nu blir det ett litet sommaruppehåll tills vi ska träffa läkaren i slutet av sommaren. Wilmer ville också väga och mäta sig. Han hade vuxit hela 1,5 cm sedan 4-års kontrollen. Så nu han med hela 103,5 cm :-)

Efter Bälinge åkte vi och käkade vi lunch. Idag blev det ett besök på MAX. Efter det åkte vi till Gränby. Där bytte vi de kläder vi köpt till Fredrik som inte passade. Sedan tänkte jag att jag skulle hitta något "sommar roligt", men det slutade med lite till Wilmer och inget till mig. Som vanligt :-)

Vi köpte även lite födelsedags presenter. En ska vi uppvakta redan i kväll. Strax bär det av till Jonas, han blir 37 år idag och Melker en hel månad :-)

Midsommarhelgen

Så var årets midsommar över. En kort sammanfattning av den;
I torsdags på kvällen var vi upp till Lännaborg och klädde midsommarstången. Jag satte även upp årets naturstig. Efter det åkte vi upp till Torvsätra och åt lite kvällsmat. På midsommarafton tog vi det lugnt på förmiddagen. Strax före tolv åkte vi sedvanlig skrinda upp till midsommarfirandet på Lännaborg. Där dansades det , åts glass, och gick naturstig (jag satt och delade ut talonger -detta gällde de andar :-) Väl hemma blev det en lugn eftermiddag kväll. Vi åt mat hemma själva - väldigt fridfullt och skönt :-) Sedan lastade vi på grabbsen på cyklarna och cyklade till Svartarbo. Wilmer åkte bakom mig och Melker satt i sin bilstol och åkte cykelkärra. I går lördag var vi till Högsta och spelade fotbolls golf och på kvällen träffades "cykelgänget" hos Jan-Olov och Karin i Björklinge. Idag har jag haft en väldig huvudvärk hela dagen (har haft det ganska ofta nu, börjar bli trött på det!) Därför fick Fredrik åka själv med grabbarna till Tompa på lite försenat födelsedags fika. Nu på kvällen var det min tur att vara själv med grabbarna då Fredrik tog en cykeltur. - Så det var midsommarhelgen det! Nu blir det kladdkaka och fotboll :-)

Nu vila

Nu har vi jobbat klart på idrottsveckan och vi åter får sovmorgon :-)Storebror kommer hem i kväll så allt blir som vanligt igen. Men innan han kommer hem passar Melker och jag på att vila i soffan :-) Har även forskat fram lite info ang mms-bloggandet. De håller på att åtgärda felet för mig och många andra - så jag hoppas att jag åter kan blogga som "vanligt".

Lugnt -:)

Idag har vi tagit det lugnt här hemma. Vädret på förmiddagen var ju inte det roligaste. Vid lunch kom familjen Larsson från Bälinge. Efter att de åkte hem åkte vi upp till Våla och lämnade Wilmer. Han skulle sova där i fredags, men av olika anledningar gick det inte - därför blev han lovad att göra det idag. Han säger själv att han ska sova i två nätter - vi får se hur det går :-) Det passar oss ganska bra, då jag har idrottsveckan i två dagar till och Wilmer har fått sommarlov. Sedan vi kom hem från Våla har vi öppnat upp poolen. I morgon kommer det hem vatten. Sedan är det bara att "flocka" och chock klorera sedan så ska den vara fit for fight.
.
Effekten av att Wilmer är borta är att det är så tyst här hemma :-) Tänk vad en fyra åring kan låta :-) Det är konstigt ändå. Visst är det skönt med lugnet och att både jag och Fredrik kan lägga fokus på Melker båda två utan att Wilmer kommer i kläm - så saknar man honom :-)

Något har hänt med min sida

Jag har under dagen mmsát tre nya inlägg, men de har inte kommit in på bloggen - vet ej varför..... Blogg.se har gjort en ny "frontsida" och nu verkar det inte gå att mms inlägg för mig - får inget fel meddelande på telefon. Lite trist..... Det är så himla smidigt att snabbt lägga in med mms......Vi får se vad som händer.

Skojade bara::) Nu vågar han cykla....:-)

img_5908 (MMS)

Skojade bara::) Nu vågar han cykla....:-)


Det här med att lära sig cykla - det är fo...

img_7551 (MMS)

Det här med att lära sig cykla - det är fortfarande värdelöst tycker Wilmer :-)


Melker och jag är uppe på Lännaborg och fi...

img_6834 (MMS)

Melker och jag är uppe på Lännaborg och fixar på idrottsveckan. Efter det ska vi hämta storebror och åka på sommaravslutning hos Wilmers dagmamma Ingela.


Idag är vi till Fullrö en sväng. Här finns...

img_5132 (MMS)

Idag är vi till Fullrö en sväng. Här finns det många saker!!


Heja Sverige!!! Brorsorna har fått tröjor ...

img_8385 (MMS)

Heja Sverige!!! Brorsorna har fått tröjor av "stor kusinerna" (Klingborgs).


Här ska spelas fotboll!!

img_7640 (MMS)

Här ska spelas fotboll!!


Då har vi avklarat första BVC besöket nere...

img_0643 (MMS)

Då har vi avklarat första BVC besöket nere i Bälinge. Melker väger numera 4010g och är 54,5 cm lång. Nu ska vi snart hämta storebror för att sedan ta oss in till stan och fixa lite.


Äntligen klipps gräset!!! Som ni ser har d...

img_5299 (MMS)

Äntligen klipps gräset!!! Som ni ser har det växt rejält sista tiden. Det har dock varit lite svårt att klippa det för oss. Antingen så har det regnat, varit för blött eller något annat - men nu sker det!


Medan de andra stojar tar Melker tar det l...

img_0578 (MMS)

Medan de andra stojar tar Melker tar det lugnt hos moster Karolina.


Kusinträff hos mormor :-) Idag träffas all...

img_8488 (MMS)

Kusinträff hos mormor :-) Idag träffas alla tio barnbarn.


I kväll äts det egen odlad sallad :-)

img_3885 (MMS)

I kväll äts det egen odlad sallad :-)


Min goding!! Detta fina kort tog Linda på ...

img_5796 (MMS)

Min goding!! Detta fina kort tog Linda på Wilmer uppe på Lännaborg.


Jag och Melker var in på klassens familjek...

img_3747 (MMS)

Jag och Melker var in på klassens familjekväll. Det resulterade i denna gåva......... Vet att jag kanske kan uppfattas lite girig om jag tycker att det var en lite liten gåva efter tre år, men men. Man får vara glad för det lilla :-)


Har haft finbesök från Skåne idag :-) Frid...

img_9403 (MMS)

Har haft finbesök från Skåne idag :-) Frida och hennes Elias kom på eftermiddags kaffe.


Idag på Sveriges nationaldag har vi tagit ...

img_7037 (MMS)

Idag på Sveriges nationaldag har vi tagit det väldigt lugnt. Fam Kastenholm var förbi på fm. Sedan har det varit väldigt lugnt. Nu har pappan och storebror åkt upp på B-lags match. Vi ska väl ta oss upp vi med för att få lite luft :-) Men först lite vila och mat.


Idag firar vi studenter. Här är Wilmer med...

img_3655 (MMS)

Idag firar vi studenter. Här är Wilmer med Peter och inväntar Linda. Vi tog även emot Anders Amanda. Nu väntar tre mottagningar :-) Till tjejerna men även Fredriks kusin Anders.


Melker har nu klarat av sitt första bad i ...

img_7879 (MMS)

Melker har nu klarat av sitt första bad i badbaljan. Det gick mycket bättre för honom än för Wilmer (han skrek sig igenom sitt första bad). Precis när jag tar detta kort så kissar M, ingen fara. Men strax efter kom även tvåan.....:-) Det var bara att börja om från början:-)


Hämtar en skitig meckar kille som meckat m...

img_0979 (MMS)

Hämtar en skitig meckar kille som meckat med pappan hela dagen :-)


Melker och jag är på jakt efter...

img_9997 (MMS)

Melker och jag är på jakt efter studentpresenter - Vad välja i denna djungel???


Hej då vackra Dalarna. Visar sig ifs inte ...

img_7580 (MMS)

Hej då vackra Dalarna. Visar sig ifs inte från sin bästa sida vädermässigt. Men vi har haft det bra ändå:-) Nu bär det av hemåt.


Grabbarna pratar ut om dagen :-) Nu lite v...

img_8126 (MMS)

Grabbarna pratar ut om dagen :-) Nu lite vila innan det är dags för middag. Det gick bra för pappan att cykla - trots kyla och blåst. Regnet kom lite på slutet. Vi åkte från Sollerön när det började ordentligt. Ha en skön kväll.


Godmorgon! Pappan har startat loppen nu, m...

img_7317 (MMS)

Godmorgon! Pappan har startat loppen nu, men vi tar det lugnt på hotellet :-) som ni ser tar grabbsen det lite extra lugnt. Resan upp och natten gick väldigt bra ( det jag var lite orolig för). Nu dusch, sedan frukost och sedan upp till Sollerön för att möta pappan!


Då var vi påväg! Filmen är på och Melker "...

img_4620 (MMS)

Då var vi påväg! Filmen är på och Melker "nyäten". Så nu ska väl båda grabbarna klara sig ett tag:-)


SMS-inlägg

img_4424 (MMS)


Vi firar en vecka med lite soffmys :-) Ida...

img_9844 (MMS)

Vi firar en vecka med lite soffmys :-) Idag bär det av på det första stora äventyret. I eftermiddag åker vi till Mora för att heja på pappan som ska cykla Siljan runt. Vi har velat fram och tillbaka under veckan hur vi ska göra, men nu har vi bestämt oss - och det känns bra:-)


RSS 2.0