Komplex

Ni som känner mig väl vet att jag "alltid" har varit lite nojig över min kropp. Har alltid varit lite för tjock i mina ögon osv.... Jag känner av det även nu. Magen växer så det kankar - och det ska den väl. Men jag har svårt för att tackla kommentaren - Men oj så stor du är! (Har inte hört den från så många, men några) . Jag vet att det har med mitt komplex att göra och jag är ju som sagt var gravid, men det hugger till varje gång jag har den kommentaren. Jag vet även att jag inte är överdrivet stor. Enligt barnmorskan tabeller ligger "magkurvan" visserligen över den tjocka normalkurvan, men under den övre normalkurva - alltså helt OK säger min barnmorska. . Det skulle bara vara så skönt att slippa den här känslan över hur jag ser ut, om så bara för några månader.......

Idag har jag haft en dag på konstmuseet oc...

img_5976 (MMS)

Idag har jag haft en dag på konstmuseet och tillverkat detta alster:-) Vi fick även titta på två av deras utställningar. En utställning var mkt abstrakt och konstig i mina ögon. Jag har svårt att se ruttna äpplen som konst, bilder på fiskrens där larver kryper (levande bilder) - men jag är ingen konstkännare .....:-) Några matnyttiga tips till undervisningen fick jag iaf. Det bästa med dagen var lunchen nere på stan:-) Vi var till Svava och åt. Där hade jag inte varit på evigheter visade det sig......:-)


Familjen social - not :-)

Fredrik och jag kom på oss själva att just nu är vi verkligen familjen social - not! Jag sitter i fotöljen med min jobbdator, Fredrik ligger i soffan med vår dator och tittar på blocker och Wilmer spelar spel på min iPhone :-) Just nu faller vi verkligen in i ramen för "det nya sättet att umgås" och vi som inte upplever oss så "hiteck" .......:-)

2 av 25

Det var lite tungt att börja jobba igen efter sportlovet. Igår kände jag verkligen att nedräkningen mot påsklovet måste börja! I går var det 1 av 25. Idag har dag 2 av 25 passerat. Det är inte själva jobbet i sig som är jobbigt. Det turbulenta med några föräldrar innan sportlovet har lagt sig, eleverna är snälla - det jobbet rullar på. Det är det runt omkring............... Jag försöker göra som in kära man säger - Du jobbar med ditt och struntar i allt annat! Det är dock lite emot mina egna principer. Jag tycker att man tillsammasn ska driva skolan/företaget framåt. Men det blir tungrott när man inte är så många som gör det....... Ljuset i mörkret är att i morgon är det kurs - Ska till konstmuseét - Roligt! Sedan nästa vecka ska jag få gå på en föreläsning inom ledarskap i egenskap av arbetslagsledadare. Men men, tiden rullar på och mycket ska hinnas med innan påsklovet och tiden kommer att gå fort - och detta härliga vårväder gör ju det hela lite lättare :-)

Det här ska vi äta i veckan. Idag blir det...

img_5440 (MMS)

Det här ska vi äta i veckan. Idag blir det färslimpa med timjansås och äppelchutney.


Strax blir det fruktsallad!

img_9416 (MMS)

Strax blir det fruktsallad!


Vi tog en paus i renoveringen ( torktid:-)...

img_1172 (MMS)

Vi tog en paus i renoveringen ( torktid:-) och packade skrindan med allt man behöver till korvgrillning. Här ute har vi haft en mysig utflykt i solen. Fågelkvitter, sol och lek :-)


Hittade lite roliga väggdekorationer till ...

img_8902 (MMS)

Hittade lite roliga väggdekorationer till Wilmers rum. Detta är endast ett urval:-) De har satts upp under hårda direktiv från Wilmer (jag gjorde ändå lite som jag tyckte:-) Det händer lite saker här och där:-)


Nu är vi på G! Fredrik har påbörjat spackl...

img_0690 (MMS)

Nu är vi på G! Fredrik har påbörjat spacklingen av sovrummet :-)


Egen tid

Just nu sitter jag här i vår fotölj och är alldeles ensam. Visst skulle väl lyckan vara total? -jag har ju längtat efter den här stunden :-) Det är underbart att ha lov tillsammans med Wilmer, men oj, vad det kan bli intensivt! :-) Så jag har verkligen längtat efter lite egen tid och när den väl kommer så hamnar jag i ett litet klimax - shit vad gör jag nu! :-) Men jag har lösningen på det. Jag ska strax åka till stan och köpa spackel, väggdekorationer och en "trådhylla" (vet inte vad det heter :-) till sovrummet - Nu ska här fixas och bli fint - ca 5 år senare än jag ville, skam den som ger sig :-) Så jag kommer nog snart ur mitt klimax och njuter av att kunna rå om mig själv :-) PS vad roligt med så "många" läsare. Slog rekord tidigare i veckan - Roligt! DS

Nu har vi varit på det lovade badet. Det v...

img_6829 (MMS)

Nu har vi varit på det lovade badet. Det var någon som var riktigt glad :-) På förmiddagen så röjdes det lite som vanligt den här veckan. Nu börjar röjandet bli klart och jag är nere på städnivå :-) Till lunch åkte vi och grattade kära far som blev 69 år. Det bjöds på pappas favorit mat - pannkakor :-)


Syssling

Igår morse fick WIlmer en syssling. Hilda och Tore fick en lillebror. En liten Nils föddes vid sjutiden i går - Grattis Ellen och Tomas. (Ellen är Fredriks kusin)

Bad

Nu på kvällen tog jag ett välbehövligt bad. Jag var öm i min kropp efter all röjning.........:-) Det blev dock inte lika mysigt som jag tänkt. Det var en lite kille som hoppade i där medan jag väntade på att det skulle blir tillräckligt med vatten........ :-) -ja,ja. Jag har städat ur båda kattvindarna under dagen och hallen är nästen ren på saker. Om jag orkar tömmer jag sovrummet i morgon. VI får väl se hur mycket Wilmer står ut med, men i morgon har vi lovat lite bad på Fyrishov!

En kattvind klar! Ja, jag vet. Dukarna lig...

img_7326 (MMS)

En kattvind klar! Ja, jag vet. Dukarna ligger lite huller om buller, men jag har ingen bredare hylla....... :-) Har börjat tömma den andra. Hoppas det inte blir allt för mycket som ska flyttas över......... :-)


Tidig morgon....

Idag skulle vi tydligen gå upp i vanlig tid tyckte Wilmer. Jag var väl sådär intresserad av det, men jag fick ge mig efter 40 minuter av läsande :-) Vi får väl se om jag kan fortsätta där jag slutade igår. Kläderna blev packade och vi körde upp en del till farmor på förvaring - TACK! Nu är det dasg att sortera kattvindarna......... All städning får liksom en dominoeffekt, har ni tänkt på det? Så för att att nu hallen ska bli tom på kartonger, måste jag sortera och slänga från kattvindarna....... Så går det när man går från två till en kattvind....... :-) Det tar tid och energi att städa, men det blir bra. Om jag/vi hinner det vi tänkt innan lovet kanske jag får måla om i sovrummet.........:-)

Sportlovs status

Igår måndag var vi ute och sportade lite. Det åktes skidor i Anders hage (den precis vid vägen). Det åktes även lite bob och stjärtlapp i grushögen (man tager vad man haver :-) Sedan hände det inte så mycket mer den dagen...... Mina planer innehöll så mycket mer, men så blev det inte. . Idag har det skett lite mer som likdade mina palner - tack vare kära mor! Hon och Sara kom förbi en stund. Sara lekte med Wilmer medan jag och mor tog oss an övervången (hallen). Jag städade kontorsdelen och mamma röjde i den gömda garderoben. Tack mamma för att du kom! Nu är det rensat så man kommer ut på balkongen igen och i den "gömda garderoben" (bakom bokhyllorna) ser man nu golvet. Det är långt ifrån klart, men jag fick en spark i baken. Bland annat ska jag nu ta tag i och sortera Wilmers gamla kläder i kortonger (ligger i kassar nu......) Har inte sorterat i karong sedan stl 80 (sedan min mammaledighet....... :-) .. Varför denna sortering? Jo, det är dags att räkna på nästa steg i renoveringen av huset - övervåningen. Ni som har varit hem till oss vet att det saknas lite rum :-) Vi byggde ju Wilmers rum för tre år sedan, efter att han bott på hallen i ett år......... :-) Nu är det dags att utöka antalet rum. Vi har som vanligt lite olika tankar jag och min man, men förhoppningsvis kommer vi även denna gång hitta lösningar som vi vill båda två :-) Det som är tanken är att bygga in ballkongen och ett rum mot baksidan (gömda garderoben). Så långt är vi överrens, men hur det ska gå till har vi olika tankar kring :-) . Pst, mina fian stycken jag gör kommer inte med, hoppas ni orkade läsa ändå.... . Vad kvällen bjuder på vet jag inte riktigt. Kommer Fredrik inte hem allt för sent kanske det blir lite bad, annars har jag ju lite kläder att sortera :-)

Wilmer lämnade tydliga spår efter sig när ...

img_5003 (MMS)

Wilmer lämnade tydliga spår efter sig när han åkte med pappan och plogade snö ....... -:) Tur att Patric Jane finns när man blir "snö änka" -:)


På kalaset fick man leta efter en godispås...

img_7405 (MMS)

På kalaset fick man leta efter en godispåse i ett ballonghav. Så här glad blir man när man hittat sin påse-:)


Familjen Larsson i Bälinge har fyllt år. M...

img_4734 (MMS)

Familjen Larsson i Bälinge har fyllt år. Mille 2, Moa 4, Anna 35 och Magnus 40. Det är dags att åka och fira dem strax.


Wilmer firar in sportlovet med att somna i...

img_5408 (MMS)

Wilmer firar in sportlovet med att somna i soffan-:)  Det blev lite sent igår och idag har det åkts skridskor och lekts en heldel utomhus på fritids. Så det var en rejält trött hjälte jag hämtade nu på eftermiddagen -:)


Äntligen!

Ja då var dagen äntligen här (ursäkta språket mamma :-) Äntligen är sportlovet här - Fy fan vad skönt rent ut sagt! Det har varit minst sagt en händelserik vecka på jobbet! En vecka då jag skulle kunna säga upp mig på stående fot! Så det här sportlovet kunde inte komma lägligare!! Visst brukar veckan innan lov vara speciell, men det här veckan tog priset! . Så nu har jag stängt ner jobbmailen för en vecka och ska njuta av ledigheten! Jag börjar med en tjejkväll på Villa Anna :-)

Mvc

Idag var det åter dags för ett mvc besök. Besöket gick även denna gång bra. Blodtrycket var bra, tror det var 170 genom 45 ( tror jag -:) Det var i alla fall lika bra som när vi var på Ackis. Hjärtljuden var bra. De låg strax över 150/minut. Det var en liten "gravidrapport" -:) I övrigt mår jag bra. Har varit väldigt pigg senaste veckorna. Just denna vecka är jag lite trött. Det beror nog på att det händer en hel del på jobbet, samt att det är sportlovet nästa vecka....... Jippi!!!!!!

Grattis mamma! Idag fyller mamma 66 år. Ho...

img_7210 (MMS)

Grattis mamma! Idag fyller mamma 66 år. Hon ska nu bli lite modern, hon får en digitalkamera -:) Daniel och David gillar      mormors present.


Idag är det Alla Hjärtans Dag bowling med ...

img_1991 (MMS)

Idag är det Alla Hjärtans Dag bowling med la Familia


Nu ska vi se vad dessa kassar kan erbjuda....

img_6236 (MMS)

Nu ska vi se vad dessa kassar kan erbjuda......


Hemma igen blev det memo-spel i väntan på ...

img_7161 (MMS)

Hemma igen blev det memo-spel i väntan på att pappan ska komma hem.


Idag är vi i Gysinge med mormor, morfar, D...

img_0378 (MMS)

Idag är vi i Gysinge med mormor, morfar, Daniel, Sara och syster Karolina med alla barnen. Här leker Linnea och Wilmer. Strax blir det korvgrillning bara det blir bra glöd-:)


Idag leker vi med Nova och Tuva. Först lek...

img_4690 (MMS)

Idag leker vi med Nova och Tuva. Först lekte de i Småland (ikeas lekland) och nu är vi på Nickis. Man får ta det stan har att erbjuda, trots att det inte är mycket....... Nästan så Småland är bättre.


När pappan är borta är vi lite busiga - bl...

img_2175 (MMS)

När pappan är borta är vi lite busiga - bl.a. få somna i soffan -:) Lite mysigt att höra honom snusa när jag sitter i min ensamhet och tittar på mitt favorit program - The Mentalist. Han är helt enkelt bäst, Patric Jane -:)


Små löjlig

Låg här hemma i soffan och var lite små löjlig. Tyckte det var alldeles för länge sedan jag kände sparkar från lillen. Men jag kan vara lugn. Nu har han/hon vaknat och rör sig där inne så, nu kan jag gå och lägga mig lugn :-) Vill inte vara på detta sätt , är det inte ofta, men ibland kommer det över mig....... Men nu är jag lugn igen!

Visste inte alls vad jag skulle göra för m...

img_9809 (MMS)

Visste inte alls vad jag skulle göra för mat idag - så det blev våfflor. Längtar lite till nästa vecka då vi ska prova ICAs matkasse.


Vad ska vi göra med dessa töser? Är just n...

img_3634 (MMS)

Vad ska vi göra med dessa töser? Är just nu lite trött på dem......... Fast de är lite söta också.....:-)


Mot alla odds



Planeringen gick fort så jag passade på att kolla in Mot alla odds - ett program som går på tisdagar på SVT. Hade tänkt följa det, men det har kommit annat mellan. Passade på att se det på SVT Play och fastande direkt. Är nu inne på mitt andra avsnitt. Om ni inte sett det - se åtminstonde ett avsnitt. För mig var det väldigt gripande och bra. Man inser hur lyckligt lottat man är och vilken kraft vi människor har inom oss.


Har varit och lekt med kusin Elvira medan ...

img_7313 (MMS)

Har varit och lekt med kusin Elvira medan Fredrik hjälpte Tompa att sätta upp gipsskivor. Nu hem för ombyte - Pingis time för killarna. Själv ska jag planera NO.


Hemma igen blev det filmmys i skenet från ...

img_6898 (MMS)

Hemma igen blev det filmmys i skenet från kakelugnen . Just nu har vi en ny favorit - Madagaskar. Ganska skönt med en "ny" film efter mkt Blixten :-) I kväll blir det "Mello" här hemma. Hur ser det ut hos er?


Idag är vi på vårt favorit badhus- Fjärran...

img_0160 (MMS)

Idag är vi på vårt favorit badhus- Fjärranhöjder i Gävle . Vi har en liten familjedag eftersom Fredrik ska till Vemdalen onsdag kväll till och med söndag


Ojdå.....:-)

Ojdå, råkade visst bli två stycken av senaste inlägget..... Har inte riktigt fått koll på nya mobilen:-)

Härligt att tända denna kära vän när det ä...

img_2299 (MMS)

Härligt att tända denna kära vän när det är lite kallt ute.


Härligt att tända denna kära vän när det ä...

img_2299 (MMS)

Härligt att tända denna kära vän när det är lite kallt ute.


Godis.......



Är just nu inne i ett stim då jag är fruktansvärt godissugen - JÄMT.
Sitter här på min planering och lider...... :-) Det är tur man jobbar på ett jobb där det är en bit till en affär....... Det enda som finns här är te och det är väl tur det...... :-) Finns inte ens mjölk till kaffet....... Måste då gå över skolgården till matsalen för att hämta........
Nej, nu ska jag lägga godistankarna åt sidan och fokusera hällristningar och bronsåldern.....


Matkasse

Från och med vecka 7 ska vi testa ICAs matkasse

Vi kände att det kunde vara lite "roligt" att testa denna variant. Vi kan ju inte ha någon som kommer hem med mat, därför var detta ett bra alternativ för oss. Jag hämtar kassen på ICA KVANTUM på måndagar. Vi har till att börja med taigt varannan vecka. Sedan får vi se hur det går/är. ICA har ett alternativ till som skulle passa oss, Billliga veckan. Vi tänkte testa den med så småning om. I den kassen är det lite mer halvfabrikat. Vi testar och ser vad det är - Jag återkommer i vecka 7 :-) Det ska i alla fall bli skönt att  slippa komma på vad vi ska ha för mat under några dagar i månaden :-)


RSS 2.0