Mora & Siljan Runt

Håller på att packa det sista, så snart drar vi mot Mora! Ha en trevlig helg, det hoppas jag att vi får. Det ser ut som vi slipper regnet även i helgen. Jippi! ! Det blir lite roligare då. Både för de som cyklar och oss som hejar.

Trevlig helg, hörs och ses om några dagar!

Utflyktsdagen

Idag var det dags för Lännakatten. En mycket trevlig dag med Wilmer och hans kompisar :-) När vi kom till stan mötte mamma och Melker upp oss vid stationen. 
 
Påväg till Länna!
 
 
Vi gick till Kopphagen och picknickade och lekte
 
 
Picknick i solen
 
 
Lite lek - ungarna njöt:-)
 
Länna station
 
Tåget kommer!
 
 
Härligt med friskluft i varmt tåg
 
 
Fin utsikt längs vägen
 
 
Väl framme  i Uppsala igen var det gott med glass. Efter detta gick vi lite på stan. Jag var smakråd åt mamma som behövde lite nya kläder. Det råkade även komma med en klänning till mig i kassen.....:-) Tack! 
 
Eftersom vi ska till Mora i helgen på cykling behöver vi takräckena till bilen, vilket vi inte tänkt på..... Vi har de tillsammans med mor och far och nu var de i Våla........ Det var bara att åka dit. Jag tog cykeln medan killarna tog bilen. Det gick helt ok att cykla upp. 4 mil  på 1,5 h. Helt ok med tanke på vindarna..... Kul:-) När jag kom fram var det bara att sätta sig vid middagsbordet - toppen! Återigen - tack mamma :-) 
 
Killarna passade på att leka lite med pappas gräsklippare:-) 
 
l
 
3XAndersson klipper gräset :-)

Vårruset

 
I går kväll var det åter dags att springa lite :-) Nu var det Vårruset som gällde.  Dags att pressa mig lite på 5km. Som jag  skrivit förrut hade jag ju som morot att "slå" tjejerna som sprang 5:an förra veckan :-)  Åh dröm om min förvåning - jag gjorde det! Åter att personbästa, denna gång på 5km. Det var isf endast med några sekunder som jag slog dem......:-) men ett personbästa! 
 
Även denna gång var vi ett lag som sprang/gick så kvällen avslutade med picknick i det gröna och även denna kväll höll regnet sig borta - toppen! Denna picknickkasse var lite lyxigare än förra veckan, samt att alla  fick en liten goodibag med lite roligare saker. Ett trevligt lopp som jag säkert kommer att göra igen.
 
 

Onsdag morgon

I onsdags fick jag en lyxmorgon. Killarna hade sovit i Askarbäck, så jag var helt själv här hemma. Jag läste tidningen i lugn och ro. Passade även på att måla naglarna :-)
 
Efter min lyxmorgon så åkte jag in till stan (fortfarande själv:-) och köpte alla möjliga saker som ska ta bort flugor från mitt hem! Nytt år nya försök :-) 
 

Cykelturen

I tisdags när vi var ut och cyklade var den bästa på länge! Det var de bästa förutsättningarna. Trevligt sällskap, jag var taggad, bra väder och bra vIndar. Det var helt enkelt skit kul! Skulle varje tur vara sådär skulle jag lugnt kunna cykla varje :-) 
 

Utflykt

Idag bär det av på utflykt för mig och Wilmer. Mormor kommer snart och umgås med Melker under dagen. Wilmer är inte riktigt på G, men han är lite som Fredrik, reserverad för nya saker. Det kommer säkert bli kanon när han träffar sina "dagiskompisar" :-) Här ska åkas Lännakatten! 
 
 
Matsäcksväskan packad - Let's Go på utflykt! 

May. 29, 2013


Rullar på

Dagen rullar på och jag hinner inte skriva det jag vill :-) Jag återkommer.

Strax middag och sedan Vårruset - Här ska springas! :-)


Mystisdag

Idag har vi bara myst - hela dagen! Först så cyklade vi till dagmamman i morse. Härlig sommarmorgon :-)
Sedan gjorde jag och Melker en rabarberpaj som vi sedan tog med till Jumkil. Idag var det A K som hade öfsk. Där var det mys med barn och mammor i solen!
 
Hemma så läste Wilmer och jag bok på altan medan Melker sov middag - sådana stunder är så mysiga! Sedan vattnade jag och W våra "land" och efter det rensade vi poolen innan jag lade på duken. När jag skulle hämta duken sa jag till Wilmer - Ta det lugnt nu (han gick/sprang runt poolen med silen) så du inte ramlar i. Jag går där ifrån..... Plask! Sedan låg han där i. Han var isf snabbt uppe igen.........
 
Till kvällen blir det Idrottslek med Wilmer och efter det ska Fredrik och jag ut och cykla - kvalitetstid för oss! 
 
En mystidag helt enkelt - utan att jag knäppt ett enda kort......:-) 

Nästan allt....:-)

Jag har gjort nästan allt jag tänkt under dagen. Istället för bilen så storrensade jag bland alla leksaker ute - det behövdes! Men all tvätt är tvättad och poolen är grovrensad. Efter att vattnet är påfyllt (senare i kväll) så sätter vi  i gång reningsverket och då kommer det bli tipp topp! Hoppas jag.......:-)
 
På eftermiddagen var vi till kusinvitamin och klippte oss - tack sötnos! Jag endast toppade mig och tog bort det "risiga" medan Wilmer "charmtrollet" klippte sig destomer. Han ville vara med på bild, men inte utan en rolig min) 

Händelserik vecka framöver!

Måndag - Klippning hos hos Sofie för mig och Wilmer +att vattnet till poolen kommer
tisdsg - Ganska lugn dag... Öfsk i Jumkil och idrotslek
onsdag - Vårruset
torsdag - Jag och Wilmer ska åka Lännakatten med dagmammorna
fredag - Vi åker upp till Mora
lördag - Fredrik ska cykla Siljanrunt och vi ska heja
söndag - Vi åker hem från Mora
 
En kort sammanfattning av veckan. Sedan ska jag försöka cykla fem mil varannan dag, vi ska få besök av Johanna och Amanda och vi ska till Sixten och leka. Idag måndag måste jag grovtvätta poolen innan kvällen. Jag håller på att tvätta kläder. Tror jag ska fortsätta på det temat och tvätta bilen när jag ändå håller på :-) Härligt med fart och fläkt! 

Morsdag

Morsdagslunch - leftovers från gårdagen :-) 
 
Ett stort grattis till alla mammor! Ett extra grattis till min älskade mor som firar dagen nere i Kungälv och svärmor. Önskar även alla andra mammor som läser detta en trevlig dag! 
 
Själv har jag firat den med att först städa efter gårdagen :-) och sedan cykla en femmils runda. När jag kom hem hade killarna fixat lite morsdagspresenter :-) Alla under tema cykling :-) 
 
Nu har vi ätit lunch och ska ut på en liten cykelvända hela familjen. Tror vi ska plocka lite liljekonvaljer och gullvivor.
 
 

1års dagen

Igår fyllde vår minsting 1år. Det är smått galet, men sant :-) Det har hänt så mycket, men känns ändå som det var igår. Låter som en klyscha, jag vet :-) men så är det! 
 
Dagen igår gick i ett från klockan 08-22! Rolig, men intensiv dag. Vi firade på morgonen. Sedan var det bara att förbereda inför lunchgästerna skulle komma. Vi bjöd på pastasallad, två sorters bröd och två sorters tårta. Jag tror det var uppskattat
 
 
Glömde klippa bort Fredrik.........:-)
 
På kvällningen kom de som inte kunde komma på lunch. Då bjöd vi på grillad kyckling, klyftpotatis och tsatsiki. Jag gjorde även en rabarberpaj. Härlig sommarmiddag :-)
 
TACK till ALLA som på någotsätt gratulerat vår 1 åring! 
 
 

Förmiddagstur

Idag blev det en förmiddagstur på racern. Det måste helt enkelt nötas mil i min ooootroooligt obekväma sadel! Fy s***tn vad den är obekväm! Det enda som gäller är att nöta,nöta, nöta. I dag nötte jag fem mil i alla fall. 
 
 
Snälla svärmor tog Melker under tiden - tack! Nu bli det lite fix inför morgondagen och sedan blir det bebisbesök nere i Bälinge. Äntligen har vi fått till en date med Amanda. Känns som hon är jättegammal nu, hela 21 dagar :-)
 
Go fredag på er! 

Presenter, BVC, lek och cykling

Rubriken sammanfattar vår dag väldigt bra. På förmiddagen var Melker och jag in till stan och köpte presenter. Det var till honom :-) och de små söta liven som fötts nu i maj.
 
Efter att vi hämtat storebror var det dags för Melkers 1års kontroll på BVC. Han väger numera 11,2 kg vår knubbis  och är 78 cm lång. Han fick även vaccinering och de kollade lite tal och motorik. Hela besöket tog 10 min från att vi klev ur bilen till att vi satt i den igen - gillar snabba besök :-)
 
Efter trippen till Bälinge blev det kaffe och lek i Jumkil innan vi landade hemma. Strax bar jag av igen. Denna gång på cykel med Katarina. Vi kände båda att det kanske är dags att nöta lite nu..... Endast två veckor kvar till Vättern.....:-) Det blev en tur på knappa fyra mil.
 
 
Hemma blev det en snabb middag för att sedan sitta en liten, trött och hängig Melker - lite sömn och sprutan tog ut sin rätt. Han somnade i min famn (!) och ville sedan inte lämna den (!) Jag försökte lägga honom tre gånger.....Fredrik hade tänkt träna fotboll, men det var visst ingen träning....... Istället klippte han och Wilmer gräset. Nästan bättre tyckte jag.........:-)
 

Nästa vecka igen:-)

Ja, då har man landat efter gårdagens lopp, bara att ladda inför nästa :-) Vad gör man inte för en picknick :-) Nästa vecka är det 5 km som gäller. Då är målet att "slå" gårdens tjejer :-) 
 
ör 

I böckernas värld

I går kväll hamnade jag i böckernas värld. Jag var i slutet av min bok och det gick inte att sluta läsa! Jag läste och läste, det gick inte att sluta :-) Tilslut var det slut - oj vilken tomhet :-) Det var isf bra,  då var klockan 01.20.... 
 
Det var bara på med en ny bok och sedan sov jag snart :-) 
 
Någon som känner igen sig? 

Trevlig kväll!

I går kväll var vädergudarna på vår sida så pass så till och med solen tittade fram :-) 
 
Vi var inne i stan strax före 18. Vi gick sedan till studenternas och mötte upp med ALLA andra. Enligt UNT var det 13 500 st. Ganska många... Fast jag tycker ändå att det gick bra. Vi lämnade väskorna på läktaren och sedan gick jag till starten och värmde upp. Fick bra med plats där, hann kissa innan, det tog ifs lite kö, men helt Ok. Sedan, 18.35 gick mitt startskott! Det kändes förvånansvärt bra och jag sprang på. Visst var det lite trångt, men jag kunde i stort sett springa i mitt tempo. Banan var ny (för mig) vilket gjorde att vi aldrig mötte upp de som sprang 5km - väldigt skönt! Det resulterade dock i att det blev ganska mycket asfalt.... men det fungerade.  Det var en trevlig bana som började med att ganska snabbt komma ner och springa längs ån bort mot Ultuna, SLU och sedan vända upp igen och springa dels genom Kronåsen och statsskogen för att sedan komma via Ångströmska och Gluntenområden tillbaka till Sudenternas. Ja ni kanske förstår på ett ungefär :-)
 
Hur gick det då? Ja, jag klarade mitt mål, bättre än Fontin. Jag klarade till och med mitt mål stora mål på milen - 1 timme! Jag är faktiskt sjukt nöjd med mig själv! Jag erkänner, 1 h 0 min 11 sek......:-) Det gick bra för tjejerna som sprang och gick 5 km. Även där sattes det PB. Roligt! 
 
Efter målgång blev det ICAs picknickkasse i Stadsparken 
 
Summa sumarum, en trevlig kväll :-)
 

Blodomloppet


 
 
 
 
Blodomloppet_ståendeI dag är det dags för blodomloppet. Vi är ett gäng mammor från öfsk som ta oss runt och sedan käka picknick. Jag ska springa milen, de andra springer 5km. Hade gärna gjort det jag med... Men en viss K anmälde mig till milen :-) Det är isf bara bra, för det har varit lite glest med träning på sistone och som ni vet gillar jag utmaningar :-) Om jag slår tiden från Fontin (Kungälv) blir jag kanon glad! Men jag är ju inte direkt själv i spåret.....är tydligen vääääldigt många anmälda.........
 
Just nu är inte vädret det bästa för en picknick, men väl för löpning. Jag hoppas i alla fall att den väderprognos som är nu håller i sig. Det är bara att ta med sig extrakläder att sätta på sig efter loppet.
 

Mammor på besök

Idag kom ett gäng mammor på besök. Eftersom öfsk slutade förra veckan så bjöd jag hem dem till oss :-) Vi firade Melker lite som ju fyller 1 år på lördag! Galet!, Melker fick flera fina presenter - Tack snälla ni! 
 
Vi hade en liten fika buffé och sedan grillade vi även lite korv till lunch. Trevligt med besök. Självklart missade jag att ta kort..... Men det bjöds på rosa mazarinrutor, rabarberpaj, bullar, syltkakakor och min hallonpinocciotårta. Allt smakade smarrigt! 
 
 
Min hallonpinocciotårta 
 
Nu blir det ja, jag vet inte. Antingen försöker jag få barnvakt så jag kan ta mig ut på cykeln lite eller så är vi bara hemma. I kväll börjar idrottsleken utomhus som jag håller i. Ska bli roligt :-) 
 

Husmorstips!

Jag har alltid tycket det varit svårt att förvara passerade- eller krossadetomater så de inte möglar (Det som är kvar i förpackningen) Det har resulterat i att jag antingen har använt allt, fastän det kanske inte var så bta för smaken..... Eller så har jag kastat direkt istället för att det som är kvar ska stå och mögla i kylskåpet. Men nu har jag hittat en burk som gör att det går bra att spara och inte möglar. IKEAS (även andra märken går bra :-) glasflaska a la old style (Se bild) Funkar kanon! 
 
Ni kanske redan visste eller hade egna knep, men hade ni det inte så prova detta! 

Trädgårdsdagen i bilder

 
Översta bilden är nya potatislådorna - i år kör vi tre stycken.
Nästa bild är två nya lådor samt de gamla. Där i ska det växa morötter, rödbetor och böner är tanken.
 
 
Lite nya örter, timjan och rosmarin fick bo med oreganon. Sådde även lite rädisor där i.
 
I mininlandet sådde jag sallad och lite mer rödbetor. I växthuset står numera en basilika, psysalis, paprika och tomat, Plus en självsådd tomat från ifjol. Tror det kommer bli minst en paprika till, vi får se.
 
 
Lite dålig bild, men lite tagetesplantor fick lysa upp framför poolen.
 
 
Om man glömmer bort sig i jordskottandet så kan ryggen se ut såhär........ 
Som sagt, både öm efter att ha kört 15 lass jord, men även av solen........ 
 
Är nöjd med mitt dagsverke! Det tog tid, men nu är allt sått. Hade jag inte fixat fyra nya lådor så hade det varit snabbt avklarat, men nästa år går det fort! 

Trädgårdsdag

Det blev en hel dag i trädgården idag. En hel del gjort, en mycket röd rygg och öm rygg :-) Inte van att skotta jord.....:-)

Det som inte blev gjort idag var att städa och fixa till i morgon då öfsk kommer till oss, men de får helt enkelt ta det som det är hemma hos oss :-)

Bilder från dagen kommer i morn ( "paddan" är upptagen och jag orkar inte vänta :-)


Ny vecka

Ny vecka nya tag :-) Just nu känns som min OFF period börjar lägga sig - så skönt! Det behövs så lite för att det ska vända. I fredags fick jag en liten gåva på dörren - tack fina du! Min älskade make står ut med mig - trots mitt svajande humör.... Han har även hjälpt mig att fixa växthuset samt räcket (se inlägg nedan)
 
Idag ser det ut som solen ska skina trots regnvarningar. Sådant gillas. Jag ska försöka röja det värsta på övervåningen till i morgon, sedan blir det en dag ute.
 
Go måndag på er!

Kalasdag

I går söndag var det kalasdag. Wilmer var på kalas på Leos och på kvällen hade vi lite kalas för vår blivande ettåring. Syster med barn och mor och far var här på mat eftersom de ska ner på Davids konfirmation nästa helg. 
 
Till dessert blev det en härlig sommartårta! 

Tapas

Vi avslutade dagen med tapas a la homestyle. Alla njöt till fullo! Det blev tomt på faten av oss fyra..... :-) 

Äntligen sommarvärme

Killarna njöt av värmen och lekte så glatt...... :-) Ibland tillsammans och sams och ibland inte så sams......:-) Det funkade i alla fall bra att ha dem hemma medan vi snickrade :-) 

Räckbygge

Äntligen fick vi till en dag då vi byggde nya räcket till altan, runt poolen. Åh så skönt! Vi stod i solen hela dagen och byggde. Våra ryggar var lite röda på kvällen :-) 
 

Kosläpp

Vi började vår lördag med kosläpp. Grannen Anders släppte ut korna och som vi varit de senaste åren - var vi där! 
 
 
Killarna tog sedan varsin traktor hem :-) 
 

Fotboll

Avslutar en helt OK dag med att se på maken när han spelar fotboll i Harbo.

Idag blev det premiär för gräsklipparen, så nu ser tomten ok ut :-) Det gjorde Fredrik och Wilmer. Melker och jag ägnade oss åt att städa köket och göra middag. Fick till en god rättikagratäng med helstekt kyckling. Till det en god vårsallad. Riktigt smarrigt om jag får säga det själv :-)

I kväll blir det lite rose och färska jordgubbar och årets första vattenmelon. Längtar lite faktiskt :-)

Go kväll på er! Mys med dina och kära, det behöver man - glöm inte det!


Nya tag

Ny dag, nya tag! Hoppas på en bra dag idag. Solen skiner och tvätten är redan hängd ute. Idag blir det en sväng till stan för mig och M. Ska bestämma om jag ska lägga de sista slantarna på mat eller på saker till trädgården......:-)

Go fredag på er!


Lek i Jumkil

Idag på eftermiddagen fick vi hämta Volvon. Då blev det åter lite logistik problem......... :-) Det löste sig som så att killarna fick leka i Jumkil hos Elin och Hanna - Tack Anna KarIn! Wilmer hade cykeln med sig så det hade varit fullfart den timmen jag var borta. Sedan blev vi bjudna på kaffe Fredrik och jag i eftermiddagssolen. 
 
Efter maten tog Fredrik med sig Wilmer på träningen, så just nu är det bara jag och lillkillen hemma. 
 
 
Söta Hanna och Melker i solen.

OFF

Varför är jag en ON-OFF människa? När jag är ON så är allt bra, allt går av bara farten. Hemmet, maten, träningen, ja livet i det stora hela. Sedan kommer det OFF perioder ....suck! Då är allt fel. Hemmet blir inte städat, mindre träning och mindre bra mat. Just nu är det OFF i mitt liv..... Jag lagar mat till mina kära och ser till att de har rena kläder, disken tas det värsta, sedan är det inte så mycket mer........ 
 
Ja, jag kanske svartmålar lite, men är man OFF så är man.......:-)  Hoppas att dagens väder har givit energi så att morgondagen känns bättre. 

Vad en bil gör

Snacka om att jag är van vid att ha bil! Volvon skulle in på service igår. Hela den proceduren var kaosartad :-) Behöver inte ta det här för det var I-landsproblem så det stänkte om det:-) Det är ifs det jag skriver om nedan också:-)

Volvon var i alla fall tvungen att vara kvar till idag, ngn reservdel fattades...... Suck! Men nu ser man vad jag använder bilen utan att tänka. Jag skulle visa upp en av vagnarna och kanske sälja den. Har fått skjuta upp det två gånger nu...... Hade ju först glömt att bilen skulle på service i onsdags....... Bestämmer då att vi kan ses idag...... Kan inte låna ngn bil heller för vagnen står i bilen....... Ja vad säger man? Världsklass :-)

Solen skiner ju i alla fall :-) I dag blir det tvätta och öfsk i Jumkil. Melker och jag får ju plats i Fredriks jobb bil :-)

Solig torsdag på er!

Bebismys

Idag har jag och killarna besökt vår nya granne Bruno - åh så mysig, liten och go! Tänk för ett år sedan var det Melker...... Galet!!!

Vi gick dit efter kyrkisavslutningen med vår lilla banankaka och myste i solen - vilken härlig vårdag vi haft - att kunna sitta ute i solen och fika, det är lyx det!


Ojdå.....

Djupt koncentrerad i sin förstörelse......... Fredrik hävdar att vi inte behöver barnlås........ Vi har lite olika uppfattning där :-) Ja, ja. Snart är den här perioden slut och då vill man inte ha dem längre:-) 
si

Mitt blocketfynd :-)

Tror det blir lite baka idag i min nya maskin :-) Denna fyndade jag i Kungälv. Det blir garanterat en banankaka (har två bananer ligger :-) Sedan kanske det blir en sväng muffins också. Det behövs lite fika. Snart ska vi åka och hälsa på lite bebisar som föddes 3:e och 4:e maj. Lilla Bruno (Viktorias och Martin, grannar) och lila fröken Kastenholm (Johanna och Klas 3:e) Tänkte att det kanske var trevligt att ha med lite fika då :-)
 
 

En lektion av maken :-)

Har varit ute och cyklat med maken i kväll. Det blev knappa 4 mil. Det går fortfarande dåligt...hm. Får lägga joggningen åt sidan ett tag och lägga all träning på cykling. Jag måste verkligen träna min teknik. Jämfört med Fredrik är jag så dålig......... Det stör mig........:-)

Det vi tränade idag var vilken växel som är bäst, cykla med en hand - allt för att jag ska kunna dricka bättre och kunna varna för gupp och liknande. Varför vi gjorde det? Jag tycker det känns obehagligt och vingligt att cykla med en hand :-) Vi körde även lite intervaller - tack darling för lektionen.


Svår uppgift.....

Tydligen var det en övermäktig uppgift att vattna lite tagetesplantor..... Så inga egna tagetesplantor i år...... Suck!
 

Bilder från helger

Jag knäppte inte så mycket som jag brukar, men lite bilder fick jag ihop. Turen till Koön finns inte på bild bara...... En utflykt som jag,  Karolina och Melker gjorde. Koön är ön innan Marstrand.
 
Vi har mest varit hemma hos Karolina. Pojkarna har haft det kanon ändå, det har spelats basket och fotboll samt hoppats studsmassa dagarna igenom :-) Jag har hjälpt Karolina med lite bakning och  städning. Vi hade även ett minikalas för de som fullt år och de ska ska fylla år inom kort, dvs alla utom David och Håkan :-) Linnea fyller 8 åter idag - grattis! 
 
Påvägen ner
 
 
På fredagen och söndagenupplevde jag gamla minnen och sprang milen i Fontinskogarna
 
 
På lördagen åkte jag, pojkarna, Simon och Linnea till Slottskogen. Ett mycket trevligt utflyktsmål för såväl gammal som ung. Dit kommer jag garanterat åka igen! Vi har bl.a. ett av djurområdena kvar att se.
 
 
Fika i solen
 
En av sälarna 
 
Många roliga stigar fanns det
 
Glad Melker älskar att åka vagn
 
Gigantisk lekpark!
 
Wilmer i den största rutchkanan
 
Glasspaus
 
Det var en mysig dag med alla barnen :-) 
 
Det var en trevlig helg hos storasyster med mycket god  mat och dricka. Det västra är att man kaffe beroende hos dem - kaffe hela tiden :-) 
 
Även resan hem gick bra (6h ) Innan vi åkte hem blev det såklart ett pistop på Bräckboden:-) Nu har vi kex och kakor, i några dagar i alla fall :-) 
 
Hoppas ni hade en mysig Kristihrmmelsfärd ni också :-) 

Vardag igen

Ja, då var det vardag igen. Känns både bra och lite tråkigt. Älskar långhelger både som mammaledig och arbetande :-)

Det var en trött Wilmer jag väckte i morse...... Han somnade närmare 22.30 igår pga middagsluren i bilen, men väl uppe gick det bra. Han kilade till Ingela idag och Melker och jag var på avslutning på öfsk. Det bjöds på tårta idag :-) Nu sover M och jag borde göra annat, men även jag är lite seg efter helgen, så jag tar allt tjat borde göra lite senare :-) Idag får vi cykla och hämta W. Han var mycket bestämt på det! Så  hans cykeln fick åka med i bilen i morse :-) Vi får se hur det går........

Liten rapport :-)

Vi har det bra hos syster. Wilmer leker non-stop med kusinerna. Både killarna och Linnea. Melker hänger med på ett hörn han med:-)

Igår var det strålande sol. Då passade jag på att åka till Slottsskogen med några barn :-) Det kan jag varmt rekommendera om ni är i Göteborg. Det var min första visit där, men garanterat inte den sista, vi såg inte allt i går :-)

Jag har även hjälpt syster att baka - nu har de sju sorter till konfirmationen :-) Som gengäld har de passat mina barn så jag kunnat motionera lite - toppen!

I morgon bär det av hemåt igen - vi hörs!


Efter en lång dag.....

..... har jag nu landat i sängen hos syster nere i Hålta, Kungälv. Resan ner gick kanon. Kom iväg 11 från mor o far. Melker sov redan i Tärnsjö och sov sedan i tre timmar! Tummen upp för det :-) Vi käkade lunch i Mariestad och sedan åkte vi direkt till Charlotte som bor i Gråbo (före Göteborg från "vårt" håll) Vi var framme tio i fem. Så resan tog sex timmar, jag är nöjd.

Hos Charlotte blev det mat, prat och lek i fyra timmar innan vi körde vidare till syster. Alltid trevligt att träffa C. Trots att vi ses så sällan så är det som vi sågs igår. Sådana vänner är bra att ha - är glad för er alla!!!

Nu har vi fikat, landat och bäddat hos syster. Wilmer sover uppe hos Linnea, så jag och Melker har "egen kuppe" i Davids rum. Nu ska det bli skönt att sova - Go'natt


Fixar dag

Idag är det en fixar dag hos mig. Melker och jag har varit in till stan och handlat födelsedagspresenter till Klingborgs X3 samt förnödenheter till resan ner :-)
 
Hemma igen har jag satt upp markisväven. Blev helt OK. Jag viker tvätt i solen och njuter av det härliga vädret :-) Det är bara det att snart är allt jag på någotsätt kan göra ute slut..... Sedan är det dags att packa inför morgondagens resa samt förbereda maten till kvällen. Sedan är det dags att åka och byta bil med svärmor. De kan koppla bort airbagen i fram, vilket inte vi kan.  Känns bättre att kunna ha Melker i fram när man ska åka 50 mil själv med grabbarna.
 
Efter att Fredrik kommer hem åker vi upp med killarna till Våla där de ska få tillbringa kvällen och natten. Själva ska dansa lite till Larz Kristerz hade vi tänkt. Vi grillar lite här hemma, sen så cyklar vi upp till Åkerlänna, 
 
Så här blev markiserna.
??? Gick inte att ladda upp bilden...
 
Ja, nu fick ni en uppdatering. Trevlig Kristihimmelsfärd på er. Själv ska jag färdas 50 mil söderöver. Vad ska ni göra? 
 
Trevlig onsdag! 

Vilken dag!!

Åh vilken härlig dag det var idag. Tror att alla känner så :-) På öfsk var vi ute hela tiden i det härliga vädret och efter det följde Anna Karin och Hanna med oss hem. Väl hemma blev det någon timme till i solen - Underbart! 
 
 
Efter att ha njutit i solen bar det av in i bakstugan. Biskvierna fick smörkräm och choklad på sig samt att jag gjorde dumlekolor och syltkakakor. Nu har jag i alla fall tre sorter med mig ner :-)  Jag missade några timmar i solen, men det visade sig att jag hade fått så det räckte :-)
 
Efter middagen var det dags för Wilmers gympa avslutning. Där visade upp sina konster som de lärt sig under våren.
 
Duktig Wilmer i ringarna :-)
 
Efter träningen åkte killarna upp på fotbollsträningen. Jag hängde med och tog två varv samt sprang hem. Jag fick ihop 8 km i alla fall. Börjar kännas bra att kunna springa/jogga lite längre sträckor. Måste ju komma upp i det om jag ska klara/orka Halv Liningö i september. 
 
Go tisdagskväll! 

Tisdag med öfsk o bak

Idag är Wilmer hemma och hänger med mig och Melker till öfsk. Det var så många barn sjuka hos dagmamman, så hon messade  igår och sa det - Tack, vilken service!
 
Innan öfsk ska jag försöka hinna med att göra beskibottnar. Storasyster har beställt kakor till Davids konfirmation :-) Bäst att börja! 

En sväng i spåret - nytt försök :-)

 
Vinterbleka ben fick se kvällssolen :-)
 
Såg att hela inlägget hade försvunnit i går..... förstår ingenting...
 
Kort resumé;
Igår kände jag att jag måste ut och rör på mig! Senast var i onsdags och då vet vi ju alla hur det gick......:-) Eftersom Fredrik spelade match i Ullfors fick snäll svärmor ställa upp (som vanligt :-) -Tack!  
 
Jag sprang genom deras hage upp till spåret och sedan tre varv och hem igen, fick ihop ca 9 km. Känner mig nöjd. Inte lika bör tid som förra gången, men då var det bl.a. Slät väg och jag hade inte ätit middag.... Hua vilket håll jag fick och det kändes son jag skulle spy när jag var klar - aldrig mer så nära middagen. Jag sprang i alla fall non-stop som var mitt mål.
 
När vi kom hem från Askarbäck fick jag mina busfrön på bild ihop. Det underlättar att Wilmer vill vara med på bild igen :-) 
 
Mina älskade små hjärtan - som börjar bli stora......:-)

En sväng i spåret

 

En dag inomhus

Idag har jag varit inomhus i stort sett hela dagen. Jag har "missat" en soldag :-) 
 
På förmiddagen åkte jag och killarna in till stan och köpte ny markisväv som jag ska sätta upp framför poolen, precis likadant dom vi haft föregående år. I stan blev det även snabbas in till syster. Tanken var att vi kanske skulle ha fikat eller något nere vid Fyrisån, men Melker fick ett ryck och var tvärarg. Det var bara att åka hem....
 
Hemma blev det lunch och sedan syverkstad för hela slanten, men nu är de klara! I år ska vi bara ha markisväv på framsidan, den delen som går att vika bort, sedan blir det trä mot utsidan är tanken. Nu är de i alla fall klara, sedan ska de bara upp också - sedan känns det lite bättre att ha Melker på altan. 
 

Lite egna kläder.....

Plockade igår fram (hem) slt. 86 lådan. Oj vad det fanns kläder som hade tappat färg och såg "dassiga" ut. Det märks att det var en storlek som Wilmer hade länge :-) Det kanske är dags att köpa lite egna kläder till Melker. 
 
Här nedanför ser ni honom travandes i en ny outfit :-) Detta är ett bra exemplar, men man ser ändå hur urtvättat Mumin är :-) Perfekta kläder att ha här hemma, då det kryps och ramlas och gå's omvartannat här hemma just nu. Det är ju inte alltid skön med överdrag ute nu när värmen äntligen börjar komma! Då är det bra att det finns mycket kläder i lådan :-) 
 

Ved och fotboll

Efter lunch jobbade tre av fyra i familjen med ved. Wilmer vad jättefuktig och hjälpte till. Både med att klyva och köra ved till vedboden:-) Snart har vi kluvit alla lönnar på framsidan.

Efter maten åkte vi upp till Lännaborg och såg på fotboll, det gick väl sådär..... Söndagen avslutades som brukligt med Mästarnas mästare.

Ändrade planer

Vi ändrade oss ang cyklingen. Dels för att det blåser så "in i bängen" och dels för att Ewa Lena jobbade med vårbruket. Istället tog jag mig i kragen och städade ur snickarboden och tro mig - det behövdes! Känns kanon att den är ren och fin innan sommaren.


En ny sväng

Idag står troligtvis en ny cykeltur med maken på schemat, vi får se hur det går :-)

Vi hade tänkt sätta i nya rutor i växthuset också, vi får se hur det blir. Det blåser ju så..... Vilket betyder en härlig cykeltur.........:-)

Trevlig söndag!

Så blev vår dag

 
 
Scillan har börjat blomma så fint nu
Killarna och jag gick ut till slut :) Där blev det en tur till affären och inköp av lördagsgodis. Sedan var det intensiv startträning :-) Det gav resultat och nu kan  Wilmer även starta själv :-) Tjoho! Åter en lycklig kille som inte trodde på sin förmåga som lite chockat kunde konstatera - Jag gjorde det skälv! 
 
Efter att det satt så blev det intensiv lek i sandlådan och sedan lunch. Efter att pappan kom hem så blev det ite trädgårdsfix. Bl.a. Så sågades den höga stubben vid magasinet ner - äntligen! Den som väntar på något bra, väntar inte för länge :-) Även lite plock och städ blev det med hjälp av Wilmer och fyrhjulingen.
 
Sedan var det dags för middag. När det var dags att bestämma vad vi skulle görs kände vi båda att vi inte hade något hemma, men det visade sig att vi lyckades få ihop en mycket god middag - Grillade kycklingfiléer, ugnsbakade rotfrukter, "beasås" och en god sallad. Till det drack vi rött vin vi fick i tisdags. Som ni hör blev det bra och gott smakade det! 
 
Bilder från eftermiddagen
 
 
 
Dagens trädgårsarbete

Trappbus :-)

 
 
 
 

Vad händer idag då?

Ja, vem vet. Just nu är jag själv med killarna. Fredrik åkte och jobbade med nya grävmaskinen redan tidigt i morse. Då kanske de blir klara i tid så vi får eftermiddagen ihop.
.
Det är just nu inte så bra att han är borta.... Många tankar går till hösten.... Blir så när jag är själv...Känner mig som en dålig mor! Men, nu ser livet ut som det gör och om man hårddrar det så är inte så farligt.... Jag landar mer och mer i det. Går en plan i lås som jag har så blir det bra.
.
MEN, nu släpper vi det och går ut och övar jag och mina prinsar. En ska öva gå och den andra att starta med cykeln - lite samma sak, balans :-)


Blocket fynd

Igår gjorde jag ett blocket fynd :-) Jag har länge velat haft en elvisp på ställning med passande skål, typ hushållsassistent. Jag har ju redan en väldigt fin, men den är endast till degar.

Nu har jag hittat en alldeles lagom som passar mig och mitt bakande, i Kungälv:-) Inte den närmaste biten kanske.... Nu bor ju min syster där och jag och pojkarna ska dit nästa vecka. Fiffigt va? Den hade blivit vääääldigt dyr för att åka enbart för den, men nu är vi redan där blir det billigt och bra! Så fiffigt av mig:-)

Resultat av mötet

Mötet i dag gav ett resultat som jag inte tänkt mig. Det väckte många tankar, funderingar och känslor. Jag kommer nog att landa i det så småningom, men just nu känns det väldigt snurrigt! 
 
Vad det verkligen resulterade i rent konkret får ni veta efter den 8 maj, då de haft personalmöte på jobbet. Är ni väldans nyfikna får ni väl höra av er :-)
 
Nu ska jag landa i detta och ladda för fredagsmys med grabbsen!

Möte

Idag är det dags, dags för möte med chefen.... Känns både läskigt och bra. Skönt att få veta vad som är planen, läskigt för tänk om jag inte gillar den.... Ja, ja. Nu ska jag tänka positivt, det kommer bli bra. Det skulle vara en dröm om jag ska jobba 40-60% någonting och sedan gör det under något år.... Det känns rätt just nu..... Som vanligt i mitt/vårt liv så ändras allt ofta........:-) Ja, ni som känner oss väl vet. Det är vi liksom:-) 

Ja, det ska i alla fall bli skönt med ett möte (jag hoppas på en sovan de M......)

Wilmer är så glad för detta. Det innebär att pappa ska hämta idag. Snacka om lycka! Han ska även få vara en HEL TIMME längre! Sedan att han lämnas en timme senare...... Detaljer, detaljer :-) Wimer ser även fram emot att jag ska börja jobba. Då behöver han inte gå hem först, han får äta mellis och han kanske t.o.m. blir hämtad sist! Ja, det är skönt/roligt att han trivs hos dagmamman.

Nu frukost, sedan börjar dagen - Go onsdag på er!

Vanlig torsdag igen

Då var det åter några "vanliga" dagar. Wilmer ska till fritids i dag och i morgon. Melker och jag åker till öfsk i Jumkil. Fredrik har beställt en kaka igen:-) Vi går se om jag slänger ihop något efter att vi lämnat Wilmer.
 
Go torsdag på er! 

Premiärtur

Hemma igen efter sju kämpiga mil :-)
 
Igår kom min cykel hem som vi beställde av en god vän för ett tag sedan (Fin va? :-) Så igår bar det av på en premiärtur. Killarna hade sådan tur så de fick åka på Tivoli med farmor farfar.
 
Fredrik hade "bestämt" att vi skulle cykla med "cykelgalningarna". Det  gänget han cyklar med :-) Jag sa att det kommer inte att gå bra - jodå san han! Gissa vem som hade rätt? Jo, jag....... i Storvreta var mina ben som tegelstenar, då vinkade vi adjö till dem och cyklade själva... Jag galen och arg för att det gick dåligt! Min tåliga man stod ut med mig och snart var jag på bra humör igen........Sedan var det fem mil av helvete...... Det gick helt enkelt j***ligt dåligt igår! Kände mig smått värdelös faktiskt.... Men vi körde sju mil och snittade 25km/h. Med tanke på att det bara kan bli bättre, så det ska nog gå att nå mitt mål inom cykling. Målet är att cykla Halvvättren under sex timmar. 
 
Min nya pärla gick i alla fall superbra! Det var den som satt på cykeln som var ur slag igår.....:-) Det var ju ifs inte de bästa förutsättningarna - lite sömn, dåligt med mat innan turen och kanske lite bakis....... Som sagt det kan ju bara bli bättre, även förutsättningarna :-) 
 

Det går framåt :-)

Melker har nu börjat att stappla sin första steg. Barn är verkligen helt underbara när de vinglar fram:-) Han går fortfarande väldigt korta sträckor, men det går framåt och roligt ser det ut :-) 

Det går framåt :-)

Melker har nu börjat att stappla sin första steg. Barn är verkligen helt underbara när de vinglar fram:-) Han går fortfarande väldigt korta sträckor, men det går framåt och roligt ser det ut :-) 

Trevlig kväll

Det blev en trevlig kväll i sällskap av goda vänner igår. Vår vårbuffe var helt otrolig! Som vanligt när det väl "gäller" så glömmer jag att knäppa kort.... Vad fanns det då? Ja, det fanns allt du kunde önska; det fanns kött av olika slag, soppa, pajer,  sallad, sill, lax, potatis, bröd, kex, ostar.....Ja det fanns allt! Åh det var fantastiskt gott - Tack alla! Det fanns även vickning......som fick stå orörd :-) 
 
Efter maten hade killarna sin hästskoperimiär och efter det gick vi upp till kasen (till kungariket :-) Mysigt att få se en kase på Valborg, det var några år sedan. Hemma igen blev det kaffe och pannacotta - sedan var vi ljuvligt mätta allihopa. 
 
 
Idag är jag lite trött och seg. En härlig kombi av förlite sömn och kanske något glas vin:-) Melker bestämde sig nämligen för att böka och stöka i natt när vi skulle sova......Jag tittade på klockan sista gången halv tre.... Det är sent för mig det! .......:-) 
 
Hoppas ni hade en trevlig kväll! 

RSS 2.0