Började dagen.........

....... med adventsfika på fritids - mys pys :-) Wilmer brydde sig inte så mycket om oss, men mysigt med lite glögg, julmusik och glada barn :-) Låter kanske lite väl idylliskt, men det var faktiskt så :-) Jag vet inte om den vita snön påverkar oss alla positivt.
.
Nu blir det till att slå in adventskalender och handla till festen i kväll ( damfest ) och fixa belysning till W's lilla gran där ute.
.
Go fredag på er :-)


Adventpynt

Japp, då var det nästan klart! Det saknas lite utomhus, men inomhus är det klart :-) Kunde inte hålla mig, så alla ljusstakar och stjärnor är redan tända :-)


Lycklig kille :-)

Det var en lycklig kille som gick upp i morse. Det behövdes ingen morgon TV här inte :-) Det var snabbt upp och på med kläder och overall och  ut!! Det var en bra hjälp jag fick att skrapa bilen :-)
.
Bilen står ju utomhus fortfarande eftersom garaget fortfarande är sågarverkstad, men vem vet. Kanske bilen kommer in snart och Wilmers rum klart........:-)
.
Idag tror jag att Melker och jag tar en sväng till Öfsk i Jumkil, sedan blir det nog lite adventpyntning :-)

Lite julmust

Det blev en bättre eftermiddag/kväll :-) Vi fick till lite mat. Melker åt samma som vi - köttfärssås och pasta. Själv fick jag årets första julmust - Men lite julmust blev allt bra igen :-)
.
Nu är det soffmys med nya snölyktan tänd som W har gjort på kyrkis.
Go onsdags kväll på er:-)
.
Ps inga töser på besök, förkylnings tider......Ds


Grrr

Vilken eftermiddag!! Kort sammanfattning - Wilmer lekte tydligen leken Göra mamma arg/frustrerad/galen. Det gick jättebra för honom.........
.
Nu behöver jag andas lite - sedan dags för mat och ladda för en kväll själv med killarna...... Känns väl sådär just nu, men ge mig en stund så är han toppen igen :-)


Wilmers nya rum

Bygget går framåt. Igår kom skivorna upp, eventuellt lite gips i morgon - sedan kan jag spackla!!! Fredrik säger dock att jag inte får det...... Men jag kan ju passa på när han jobbar, hi, hi.
.
Vi passade även på att isolera lite (konstigt i det här huset :-) mot baksidan och kattvinden - så nu får Wilmer eventuellt ett rum som inte är så dragit. Det blir istället Melkers tur :-)


Lite luft

Det var länge sedan jag var ute kändes det som - och det stämmer nog tänker efter. Inte sedan i lördags natt :-)
.
Eftersom förkylningen lagt sig lite tog jag en minipromenad, då menar jag mini:-) innan vi gick och hämtade Wilmer. Det var ganska skönt med lite luft!
.
Nu bli det snart lunch för mig o W. Melker snusar så gott i vagnen. Sedan får nog W till att röja det värsta på sitt rum eftersom det kommer två snygga töser och deras mor på mat i kväll :-)


En vanlig familj........

...... skulle ha gått upp kl sju när båda pojkarna vaknade till. Melker för att äta lite välling och Wilmer kom insmygande från sitt rum.
.
Nej istället gosar jag och Wilmer ihop oss och somnar likaså gör Melker efter att han druckit sin morgonvälling :-) Jobbig natt :-) Har satt i nappen två gånger och äter sedan vid sju och somnar om.......:-) Jag är verkligen lyckligt lottad när det gäller killarnas sovande :-)
.
Nu- Wilmer till kyrkis!!


Halv gris

Idag ska vi åka hem till Våla och stycka en gris. Vi, mor och far har köpt en hel gris. Så idag är det dags och stycka och mala :-) så i kväll ligger det en halv gris i vår frys, fast i mindre bitar :-)
.
Men innan vi åker till Våla ska vi snart åka upp till Askarbäck och få hjälp att sätta på vinterdäck och sedan blir det lite Öfsk. Om jag minns rätt har vi julsakerna hos E-L......... Dags att kolla upp det idag - snart advent!


Bra policy

Idag när jag köpte högtalaren så gick den in för fel pris när jag betalade i kassan. Jag brukar inte så ofta kolla kvittot efter att jag handlat, men idag gjorde jag det. Då såg jag att jag hade betalat 100 kr förmycket för högtalaren. Då gick jag till informationen och sa till - då fick jag snabbt tillbaka pengarna plus 25 kr för besväret - det tycker jag är bra policy. Bra där Ica Maxi!

Dagens fynd

Jag och M tog oss till Ica Maxi. Först shoppade jag loss på apoteket, allt för att kurrera mig så snabbt som möjligt. Det blev till halsen, bihåler (har börjat få ont i tänderna - tecken på bihålorna) och kroppen.
.
.
Sedan blev det tomtedräkter till killarna, en högtalare som jag kopplar telefonen till - här ska lyssnas på Vinyl och deras non stop med julmusik (och llite annat :-) Hittade även en julstjärna att hänga på altan och två som ska stå i mina nya fönster och till sist blev det Icas nya julskiva. Har köpt Icas julskiva de senaste åren - i år är det med Martin Stenmark. Har inte lyssnat än, men återkommer med en recenssion :-)
.

Krax krax

Det har flyttat in en kraxkråka i min hals..... Jag låter som , jag vet inte vad. Lite rolig faktiskt :-) Många koppar te blir det som lindring och lösning.... Dricker en just nu:-) Jag är fortfarande relativt "pigg" om jag inte gör något vill säga :-)
.
Tanken är att jag o M ska på luciakläders jakt idag. Vi har många storlekar (efter kusiner) men inte de vi behöver :-) Tror att Ica Maxi har - affären "räddaren i nöden". Hittar man inget någon annanstans hittar man det säkert där :-)
.
Krax krax på er - hoppas ni har en friskare dag :-)


Håller mig lugn

Idag gör jag inte så mycket. Förkylningen har stannat ordentligt nu. Det är tjockt i halsen, hest och hostigt. Absolut inte värsta sorten, men tillräckligt för att man bli lite låg. Sedan kanske det inte var det bästa för min hals att gå hem i natt, men just då kändes det ju ok.
.
Det som händer här hemma idag är att jag och killarna har soffhäng. Ganska mysigt att gosa med M när han sover och läsa leksakstidning med W:-) Fredrik kämpar på där uppe! Igår blev isolering mot yttervägg klart och idag jobbat han på med nya väggen. Duktiga han! Vi får se när det blir dags för mitt jobb - spackla, slipa och måla :-)


Hann aldrig ut.-)

Klädde på Melker lite kläder då piggnade han till. Jag tänkte - Passar på att sortera tvätten och får igång en maskin innan vi går ut....... Satte Melker på golvet där han lekte. Efter ett tag blev det tyst...... Gick in och såg  - en golvad kille :-)
.
Tror jag skippar promenaden (så otroligt trist väder....) och skurar badrummet istället - det är ju träning det med :-)
.

Krassligt + roligt!

Idag blev det inget skivstångspass för mig. Det har blivit lite värre i halsen igen, så det blir en promenad när lilleman ska sova istället. Måste ju vara pigg så jag orkar gå på tjejmiddag i kväll :-)
.
Annat roligt som händer är att Fredrik har påbörjat arbetet med väggen där uppe!! Vi får se hur mkt han/vi hinner :-)
.
I övrigt är det åter en grå dag :-( Trist. Men man får liva upp sig genom att titta på vår korv som ligger på golvet och snackar :-)
.
Nej, nu låter det som det är dags för mamman att ta hand om en trött kille - so long!


Lite sol....

......tack för det!! Igår var det grått hela dagen, men idag tittar solen fram och ger lite energi :-)
.
I morse försov vi oss...... Wilmer är så pass pigg att han skulle åka och leka idag - han var sugen! Melker sov ända till klockan 6 och somnade om efter vällingen. Sedan kom Wilmer kvart över åtta!!! Vad hände? Det var bara snabbt upp och fixa det! Men jag är nöjd -tjugo i nio var vi på fritids! .
.
Nu på förmiddagen har jag gjort bottnar till biskvier (Anders födelsedags present). Det blev inte så mycket bak igår för lillen var gnällig - Fick till knäckebrödet iaf :-) Jag tyckte om det , Fredrik lite mer tveksam...... VI får se om det blir något mer än biskiver eller om jag tar mig an andra saker som behövs göra.......:-)
 

Grå dag....

Idag är det verkligen grått ute. Riktigt trist väder. Det är så man måste ha tända lampor mitt på dagen. Det vill inte jag ha, så jag kör med tända ljus istället - mycket mysigare :-)
.
Det är så grått så inte ens datorn vill ladda upp bilden...........:-)
.
I övrigt har vi WIlmer hemma med oss idag. Han blev lite hostig. Absolut inte värsta sorten. Men det var tveksamt om han skulle klara av att busa och leka. När han är hemma här märker man knappt något, men gör han något så kommer hostan och utomhus - så han fick vara hemma idag.
.
Nu tror jag det blir lite bak. Har hittat lite "nyttiga" barkverk som jag tänkte testa :-) Tror även jag ska knopa ihop en födelsedagskaka till grannen som vi ska besöka i morgonkväll. Så nu - Léts bak! Vad gör ni? 

BVC-besök

Idag var det dags för 6 månaders besöket, vilket innebar utöver det vanliga en läkarundersökning och två sprutor också. Men lilla sockertopp klarade sig  galant! Han skrek till när fick sprutorna, sedan skrattade han igen :-) Vi fick i alla fall svart på vitt att det är en liten tjockis vi har - nu har han passerat storebror!
Läng: 70 cm
Vikt: 9 300 g
Huvud: 45 cm
.
Nu får vi se om han får någon feber, han fick det inte förra gången, men man vet aldrig. Han verkar pigg i alla fall efter att sin förmiddasglur :-)

Lunch hos grannen mm

Idag blev vi bjudna till grannen J och hennes dotter som är lika gammal som Melker.  Vi gick dit efter att vi hämtat Wilmer på kyrkis. Alltid trevligt att ses - det gör en annars vanlig hemmadag  lite roligare :-)
.
Till middag provade jag lite nytt (persiljefyllda köttfärsspett, äppeltsatsiki och bulgursallad) som blev riktigt bra om de frågar mig :-) Fredrik tyckte det var OK och Wilmer sådär. Men jag kommer göra det igen i alla fall :-) Melker fick sista potionen lax - i morn blir det till att laga något nytt.
.
Till kvällen kom farmor och farfar och var med killarna. Jag fick åka och träna idag eftersom mitt var inställt igår - tack!. Fredrik är på badminton som vanligt. Det var skivstång med kondition i kväll (samma som lördagarna). Jag passade på att höja lite ....... Vi får se hur jag mår i mår i morn :-)
.
Till sist - det verkar som W är på G att bli sjuk........:-( Vi får se hur natten blir

Lager 157

Idag var jag till en ny affär för mig - Lager 157. Den har funnits i Uppsala ett tag men det har inte blivit av att göra ett besök, men i dag blev det av. Jag gjorde lite fynd - till Wilmer som vanligt :-) Det blev röda chinos till jul och lite T-shirt och tröjor. Det fanns inte så väldans mycket, men det jag hittade var bra till ett bra pris. Till mig fanns det inget just nu, mest konstiga tröjot - korta i fram och långa bak - tydligen ska det vara så nu :-)

Det blev bättre:-)

Dagen blev bättre. Behövde nog bara skriva av mig lite :-)
.
Jag fick till en "torsdags städning" här hemma, dvs en lite mer noggrann städning än bara undanplockning. Målet var att om jag inte hade gjort det skulle jag inte få åka på min stepp :-) Jag fixade det!
.
Nu visade det sig att den var inställd pga sjukdom, så det var bara att vända hem igen. Lite surt kändes det, jag som var så laddad! Istället blev det soffmys med massa levande ljus med mina killar - inte helt fel det heller :-)


Trots att.......

......... jag har otroligt snälla killar så har jag ingen energi och motivation! Igår som ni vet sov de länge. Melker plussade sedan på med att sova nästan tre timmar i sin egen säng inne! Vad tror ni jag gör då? Ingenting - jag läser...... Wilmer han sysselsatte sig själv. Det var lite TV, lite lego, lite bilar osv. Jag kom liksom inte för mig att göra något - trots att jag hade alla möjligheter. Jag tror att jag tappade orken i Götene........
.
Även idag sov de länge. Kvart över åtta så vaknde den stora och strax efter den lille - Jag har helt enkelt det kanonbra! Jag vet! Men ändå infinner sig inte orken att ta sig för något - jag verkligen inte gillar denna sida hos mig. Hm vad göra? Om det någon som har inspiration, motivation och energi över - ge mig!
.
Nej. nu får det vara färdig gnällt! Jag får titta på det roliga i mitt liv - och det är ju en hel del :-)

Götet i bilder

För er som har instagram så är detta inlägg lite tråkigt........... Men eftersom det är ett enkelt och smidigt att få in bilder - så håll till godo :-)
.
BIlresan ner gick bra! Vi stannade i Mariefred och åt lunch sedan fick jag sitta i bak från Trollhättan - Det är vi mycket nöjda med!
På fredagen var vi till Universeum - säger det igen. Har ni inte varit där är det värt ett besök. Kusin Linnea var med oss dit.
.
Efter förmiddagen i Göteborg åkte vi till Kungälv. Efter det obligatoriska besöket på Bräckboden blev det ett spotanbesök på ett lekland.
På lördagen tog vi en tur ut till kusten och Marstrand.
På eftermiddagen åkte vi till Gråbo och min vän Charlotte. Bilder som jag fick med mig därifrån är endast ett gäng pyjamaskillar :-)
 

Sovmorgon delux!

Idag blev det sovmorgon delux här hemma! Även fast killarna sovit i bilen en hel del (och sent på resan) så somnade båda killarna runt nio i går kväll. Det var skönt eftersom Fredrik och jag var sega och bara ville dega ner oss i soffan :-) Killarna sov sedan till lite över nio i morse.......... M vaknade vid sju och åt välling, men somnade snabbt om! Det var en sovmorogn Delux det! Wilimer skulle ju egentligen till dagmamman idag, men jag hade inte hjärta att väcka honom eller Melker, de sov så gott i sina sängar - sedan var det ju ganska skönt att ligga och läsa/slumra själv :-)
.
Dagen bli nu inte som planerat, men det blir nog bra ändå :-) Eftersom solen skiner så kanske det blir en tur till "Kungariket" idag, istället för den inplanerade långpromenaden med andra mammor. På eftermiddagen ska vi hämta pappan som tog traktorgrävaren upp till jobbet i Harbo och till kvällen blir det antingen träning eller en tur till stan för inköp av virke till Wilmers vägg.
.
Ha en bra dag!

Påväg hem

Då var det dags att fara hem. Har haft mysiga dagar, men nu är det dags att fara hem:-)
.
Vi hade en trevlig kväll hos Charlotte igår. Det bjöds på god mat och det blev en hel del prat :-) Som tur var hade jag packat ner pyjamas även till Wilmer - för det var två sovande killar vi fick bära in i husvagnen när vi kom hem till syster :-)
.
På förmiddagen har det lekts med storkusinerna och druckits en hel del kaffe. Vi får se hur länge vi (jag) kan hålla mig innan jag måste gå på toa :-)
.
Nu kör vi !!


Idag lördag

Idag blir det ganska lugn dag. Det blir en tur till Marstrand och Kungälvs "gågata". En mysig gata med trevliga affärer som vi alltid försöker besöka när vi är här nere. Linnea är med oss idag med, då de andra är ute på olika äventyr (jobb, match o föreläsning).
.
Till kvällen bär det av till min vän Charlotte och hennes familj - äntligen ska vi ses! Varje gång har det kommit saker mellan - men nu ska det bli av!
.
Trevlig lördag alla vänner :-)


Igår fredag

Igår gjorde vi Göteborg på förmiddagen. Redan klockan 10 parkerade vi utanför Universeum :-) Vi hade kusin Linnea med oss. Det var en aktiv förmiddag med hajar, fiskar, fåglar och experiment :-) Dagen på Universeum avslutades med lunch. Har ni inte varit där kan jag rekommendera ett besök - både för er med små barn och stora barn :-)
.
Efter det åkte vi tillbaka mot Kungälv. Där blev det ett obligatoriskt besök på Bräckboden. Det är Göteborgs kex lilla affär. (Fabriken ligger i Kungälv) Där kan man köpa kex och kakor (andra sortering alt export varor) till ett mkt lägre pris. Men vet aldrig vilket utbud de har - olika varje gång. Lite fynd blev det :-)
.
Sedan blev det ett besök på Barnens lekland - helt spontant :-) Vi såg skylten och tänkte - Varför inte :-) Efter lek handlades det lite till kvällen och sedan bar det hem till Hålta och myskväll.
.
Ps Grattis till mor o far som varit gifta i 44 år igår !! Ds


Påväg

Då var vi påväg ner mot Götet! Lite senare än jag tänkt, men inte så farligt.....:-) Hemmet ser inte alls ut som jag tänkt mig. Men tvätten är tvättad, disken diskad och soporna är tömda - man får vara glad för det lilla :-) Tror att det (smutsen) finns kvar på måndag, så då har jag ngt att göra då :-)


Bildbevis :-)

Lovade lite bildbevis på att lillprinsen nu kan sitta. Han blir bättre och bättre :-)

Kompis häng :-)

Idag busar vi med ett gäng godingar på Leos. Här är Melkan och Elias


3 snabba :-)

1. Fick oväntat besök idag av moster Gunnel - så roligt!
.
2. Var på steppen - vikarien är bra och hon ska ha varannan vecka under våren - så roligt!
.
3. Nu sitter min lilla prins riktigt länge helt själv (bildbevis kommer :-) - Han är snabbare än storebror :-)
.
Åh en liten bonus :-) I morn får jag träffa några godingar :-)


Vår tisdag

I morse kom killen från Relacom. Han hade väl sådär koll på läget kan man väl sammanfatta det.... Ja, ja. Telefonledningen ligger inte på marken längre iaf. De satte fast den i skorstenen igen, vilket de sa att de inte skulle...... Vi får se......
.
Killarna och jag har varit iväg på Öfsk och strax ska det ätas lunch. Sedan bär det iväg en liten stund för lite mera lek :-)
.
Till kvällen får vi se om det blir ngn stepp (halsen.....) Skulle gärna vilja eftersom det är vikarien - hon är så bra! Om det inte blir stepp blir det "åka bort" städ :-) eftersom morgondagen är uppbokad för lek. Även den :-)
.
Visst är det skönt att komma hem till ett städat hus? Därför ska jag försöka klämma in lite tid för puts...... Jag är ju ifs inte så bra på det, men jag kanske får till det :-) Jag kan ju ifs gå upp före sju ngn dag.......men inte riktigt min grej :-)
.
Ha en trevlig tisdag, så hörs vi i morn!


Wilmer ger......

......energi! Det är helt magiskt! Idag har det inte hänt mkt här hemma. Melker har varit lite gnällig och jag lite låg. Men så fort min älskade Wilmer kom hem orkade jag plocka och fixa. Ni vet det där vardagsplocket som man i vanliga fall gör utan att tänka - det har jag inte orkat gjort under dagen. Men sedan kommer han hem och ger mig energi - tack!!


Play TV

Play TV det är bra grejer det:-) Idag så blir det ingen långpromenad för mig och Melker. Förkylningen har fått ett fastare grepp och håller nu i sig även dagtid ( endast nätter förut). Därför blir vi inne idag. Då är det bra med alla play kanaler :-) Just nu är det lördagens Så mycket bättre som snurrar.
.
Vad eftermiddagen bjuder på får väl Willeman bestämma lite. Till kvällen bär det iväg till Jumkil på Me & I party.
.
Kom på det - Har jag berättat vilken rolig/trevlig vecka detta ska bli? På onsdag ska jag få träffa min vän Frida som bor i Skåne. Det ska bli så roligt att träffa henne och hennes lilla Elias live. Man möts ju på många olika forum - men inget slår live :-) På daten ska även Jessica och hennes töser vara med - Kul!!!! Den eftermiddagen ska jag och Johanna träffas och planera en fest - också roligt. Sedan på torsdag åker jag och alla mina pojkar på minisemester ner till Götet - Det ska bli fantastiskt roligt att träffa storasyster med familj samt min vän Charlotte med familj. - Ni hör ju vilken rolig vecka :-)!


Vår söndag

Igår tog vi det ganska lugnt. Man kan ju undra varför.....:-) Det var absolut ingen fara, men trött var man. Vi hade sådan tur att Annika skjutsade ut killarna, så behövde inte hämta dem:-)
.
Vi var bjudna på lunch i Askarbäck, så dit bar det iväg vid ett tiden. Wilmer ville inte spela pingis idag, så pojkarna blev kvar hos farmor o farfar medan F och jag åkte och spelade.
.
Kvällen med lugn tillsammans hemma i soffan med grabbsen.


Vår lördag 10 nov

Idag är pojkarna och jag själva hemma på förmiddagen. Fredrik är och jagar älg...... Jagar och jagar. Han går i skogen och letar efter dem :-)
.
Det blir lite mys och städ innan vi skjutsar in pojkarna till Annika o Co. Wilmer har redan börjat packa. Han MÅSTE ha ett gosedjur med sig - För han har ju aldrig sovit i ett så högt hus förut :-) Sötnosen.
.
Efter att vi har lämnat pojkarna blir snabbt hem och fixa till sig. Jag ska vara i Bygdegården redan 15.30 och Fredrik får gäster. Till kvällen har jag köpt en väldigt enkel svart klänning från Lindex och lite "bling bling" :-)
.
Ha en trevlig lördag mina vänner! Nu ska jag bygga lego innan det är dags att göra lunch till M, städa lite och packa till grabbsen - So long:-)


Plötsligt händer det X 2

 
Så här glad kan man vara efter att ha sovit :-)
 
.
Melker har alltid haft lite svårt att sova längre stunder på dagen inomhus. Ute har han kunnat sova allt mellan 1-3 h. Oftast runt 1,5-2 h.  Men idag hände det! Han sov 1,5 h inne! Så pga eller tack vare det så blev det ingen promenad :-) Istället så gjorde jag en banankaka till fikat. Det glädjer säkert någon :-)
.
Det andra som har hänt är att de ringde från Relacom. Vår telefonledning har varit sönder sedan i julas. Ja ni läste rätt - sedan i julas!  Det är 10,5 halv månad sedan...... Vi har haft en provisorisk telefonledning sedan dess. Det har resluterat i att vi inte har kunnat prata i telefon och använt internet samtidigt..... Nu funkar det väl, men när jag jobbade......grrr - Men som sagt. Idag ringde de och det kommer en montör på tisdag! Tjoho
.
Pst - Nisse somnade om :-) Då kan jag passa på att göra hans lunch och äta min :-)
.

Fredagsmys :-)

Melker och jag har fredagsmys. Denna morgon skiljer ju ifs inte så mycket från andra, men det är ju fredag :-) Det är härligt friskt ute och solen skiner. Vi får se om det blir en liten promenad efter att jag läst alla tidningar som kommer på fredagar. Kanske det blir lite fikabak till i eftermiddag istället. Jag har fullt upp som ni hör :-)
.
Vid ett ska jag hämta varor på Tjädern för att sedan åka upp till Bygdegården och duka till årsfesten. Det ska vara fler barn med så Wilmer får nog roligt trots att vi "tanter" dukar :-)
.
I kväll blir det lite vin med Sara medan P och F tränar - Trevlig fredag alla!


Förkyld....

Då har det blivit min tur. Jag som klarat mig så länge!! Det är väl ett år (typ) sedan sist. Än så länge är det på en lagom nivå, men tillräckligt för att inte träna. Ingen hosta än - hoppas jag slipper den. Idag ska vi köpa allt man kan ta för att få bort förkylningen :-)
.
I övrigt idag så åker nog jag och M ner till Öfsk i Jumkil. Sedan åker jag och killarna upp till mor en sväng och hämtar blommor till årsfesten. Kvällen blir lugn.
.
Pst - vet ni vad som hände igår? Fredrik ville köpa nya kläder (!!!!!!) så vi var in till Gränby han och jag en snabbis igår kväll. Bäst att passa på :-)


Bonustid

Idag får vi lite bonustid jag och Melker. Först är Wilmer på kyrkis och sedan ska han hem till en kompis. Detta innebär att vi kan mysa lite i soffan :-)innan vi tar en promenad i det härliga vädret. Lite kallt, men solen skiner :-)
.
I eftermiddag ska jag prova ngt nytt - Pernilla kommer hit och ska färga mina ögonbryn och fransar - tror nog att hon behöver noppa en hel del med :-) Säkert inte så spännande, men lite roligt ska det bli :-)
.
Just nu skulle ni se min lilleman. Han är så frustrerad att han inte kommer framåt :-) Han tar sig mest runt runt på filten. Han missar sin leksak precis..... Jätteroligt att se och lyssna på honom - elaka mamman njuter, tihi, tihi :-)


I går tisdag

Igår tisdag var det Öfsk som vanligt med killarna. Viktoria och Sixten var hemma, så de hakade på. Melker sov hela fm (3h) så han missade allt helt och hållet :-)
.
Efter det fick pojkarna åka till farmor. Kände att det skulle gå mkt smidigare i stan om de inte var med. (Skulle fixa saker till årsfesten ) Jag tror att alla fyra gillade upplägget :-)
.
Till middag fick det bli ngt snabbt, så det blev broccolisoppa med ägg. Har ni aldrig gjort det - prova! Jag gör det väldigt enkelt. Kokar fryst broccoli med grönsaksbuljong som jag sedan mixar och tillsätter lite grädde och salt - voala! Maten är klar. Efter maten var det stepp som vanligt.


Vår eftermiddag 5 nov

Idag på Melkers och min Kvarnborunda så ringde grannen Viktoria. Hon och SIxten var hemma idag och undrade om de fick komma över - så roligt! Det var evigheter sedan vi sågs, trots att vi bor så nära varandra.
Så efter att vi ätit lunch jag och lillkillen åkte vi och hämtade storebror så vi var hemma igen innan de kom. Det blev en eftermidag med kaffe, lek och prat - Livet som mammaledig i ett nötskal :-)
.
När jag var och handlade lite hittade jag en tidning jag inte kunde motstå........... :-) Alltid roligt med lite inspiration :-)
.

Äter på

 
Som jag skrev tidigare så har Melker kommit igång ordentligt med ätandet nu och vi har börjat få lite rutiner (som, som vanligt kommer ändras om ett tag :-)  Nu har vi utökat reportoaren till potatis med majs,broccoli, ärter eller morot. Idag var det potatis och morot på schemat (som ni kanske ser :-). Han älskar banan och alla sorters fruktpurér jag bjudit på. På kvällarna äts det gröt och innan läggning välling. Så ser Melkers matintag ut - för er intresserade :-)
 
 

"Vardag igen"

Lovet är över och alla aktiviteter är igång igen. Så i morse skjutsade vi iväg storebror till dagmamman. Som vanligt ville han inte gå, men väl på plats ville han äta mellis - det svänger :-)
.
Melker och jag har en lugn förmiddag medan tvättmaskien snurrar (som vanligt :-) När vi lagt i en ny maskin blir det en långpromiss så jag för luft och Melker får sova.
.
Denna vecka skiljer sig ju inte så mycket från förra veckan, men ändå - vi hade liten lyxvecka och vi tycker det är vardag igen :-)

Vår söndag 4/11-12

 
Idag hade vi en riktig söndag på förmiddagen. Det blev en lång frukost och sedan TV-mys med killarna. Melker somnade i famnen (!) så där fick han sova = mys :-).
.
Vi halv tolv kom  vi ut. Då blev det lite trädgårdsjobb och fyrhjulsåkning. Vi plockade även fram spjälsängen som stått i lillkåken på väntan på att få komma in igen och dag var det dags :-)
.
På eftermidagen åkte hela famljen upp på pingisen(!) Jag har nog inte spelt pingis sedan jag gick på högstadiet. Kommer inte ihåg om jag gjorde det på gymnasiet. Gjorde vi det F & J? Fredrik tyckte jag behövde komma iväg och få skratta lite - han hade rätt:-)
.
När vi kom hem duschade W och F snabbt för att sedan åka till Sofie för klippning. Melker fick provligga spjälsängen - han passade på att sova lite :-) I lugnet som råder så bloggar jag och gör dagens middag  köttgryta.
Ha en skön söndags kväll!
.

Så svårt

Igår var det Alla helgons dag och som vanligt de senaste tre åren var vi ner till Bälinge och tände ett ljus för vår ängel. Det är så otroligt svårt varje gång vi är där. Tårarna rinner och vi känner så nedstämda båda två. Fredrik säger varje gång - I dag var det jobbigt........
.
När ska den känslan försvinna? När kan jag/vi åka till minneslunden utan att det känns otroligt jobbigt? Det känns så konstigt att vi kan sakna och sörja Ebba så mycket! Vi fick ju inte chansen att träffa henne, se henne le eller gråta - Men ändå så sörjer vi henne......
.
Ett ljus för vår ängel
.
Vi var bortbjudna på kvällen, men efter att ha varit vid kyrkogården är vi inte så speciellt sugna på att umgås med så många. Då räcker det  gott med våra underbara söner. Istället kurade vi ner oss i soffan och gjorde något vi inte gjort på mycket länge........ Vi delade på ett Rocky road (glass) paket :-) och mös av varandras sällskap medan vi tittade på  Så mycket bättre. Ja, jag åt av glassen - har tagit en liten paus den här helgen pga nedstämdhet, behövde liva upp det lite. Kanke inte det bästa att göra det med mat- men så blev det. - Återgår på måndag - Den här gångn ska jag nå mina mål!!!!
.
 

3:e i rad

Nu har vi haft tre bra nätter. De två senaste har Melker sovit till fyra, halv fem utan att vakna. Tjoho! Han börjar återgå till "sitt gamla jag" :-) Jag menar, han är ju så gammal nu:-)Skönt är det i alla fall.
.
Det gör ju ifs inte så mycket att han äter två gånger på natten, det brukar ju ordna upp sig. Men det är väldigt skönt att slippa gå ner och värma :-) Vi får se om det bli ännu bättre efter att det är endast välling han dricker. Just nu håller vi på att fasa ut ersättningen och fasa in vanlig välling - det går bra :-)


Vår fredag 2/11-12

Idag har våra gamla älskade grannar varit på besök. Som vanligt innebar det lek-non-stop i fyra timmar för barnen och en massa prat för mig och Ewelina :-)
.
Sedan bar det iväg till min bror med familj för att fira Leila som har fyllt år. Fredrik är på ölprovning så det är jag och grabbarna denna fredagskväll. Nu har vi landat hemma i soffan och tittar på Råttatouille.
.
Man kan väl sammanfatta höstlovet lite kort, det blev som vi tänkt i mångt och mycket. Dvs mycket lek och mys:-) Trevlig fredag alla som läser!


Efter nästan.......

........... en heldag i Jumkil så blir det bra med lite träning i kväll:-) Först var vi på Öfsk nere vid kyrkan i Jumkil. Vem vet. Kanske jag och Melker kommer hänga där på torsdagar :-) Efter öfsk blev vi bjudna till A K på fruktsallad och mera lek med hennes två töser :-)


Ibland händer det :-)

I natt har det varit en bra natt! Alla har sovit bra. Efter lite inspiration från min vän Frida(som försöker få sin son att inte äta på natten) och BVC´s ord - han behöver inte äta på natten, han är tillräckligt stor!  - så tog jag en liten kamp mot Melker och vällingen....... Han sov ifs väldigt bra ända fram till kl 3 (!) men han visade inga direkta tecken på hunger så tänkte - jag provar. Så jag vaggade och sjöng och efter ett tag så sov han (tjoho :-) Sedan sov han till 5 då han fick välling. När han vaknade 7.30 (tihi) och kom ner till storebror så var han så här glad :-) Jag är glad för denna natt och hoppas på fler, kanske inte i natt igen, men så småning om :-)
.
 
.
Wilmer-killen sov bra han med. Han kom intassandes efter 7 sa ett glatt - Godmorgon!, som han faktiskt gör varje morgon. Han kramades lite sedan så smög han ner till morgon Bollibompa. När jag och Melkan kom ner fann vi honom redan påklädd (!!) läsandes sin Legotidning
 
.
Ja, ibland händer det och då är det roligt att vara med  :-) Morgonen kunde inte börja bättre!
Idag ska vi prova Öfsk i Jumkil, men först ska det ätas frukost - Ha en bra dag!

RSS 2.0