Het just nu

En film som är riktigt het här hemma just nu är Koala Bröderna. Wilmer har aldrig varit någon som tyckt om att se på TV/film, men Koala Bröderna kan han se en hel del. Så nu går vi hela familjen och nynnar på vinjetten till Kolala Bröderna :-)

Det bidde

Igår vär vi hade kvällen för oss själva tog vi bussen (!) in till stan. Fredrik hade inte åkt bussen längst väg 272 (buss 844:an & allt vad den hetat) sedan han var in på första daten med mig. Det var länge sedan............... Fast just nu när jag sitter och skriver kommer jag på EN gång till sedan dess. Han har i och för sig knappt åkt buss över huvudtaget sedan han fick körkort för snart 13 år sedan......

När vi kom in tänkte vi gå till PLOCK, men det var så klart fullt. Jag vet att det var en chansning, fredag, löning..... I stället gick vi över gatan och gick till:

Det blev varsin fördrink innan maten , jag dack en Nigrino, och sedan blev det kalvytterfilé för mig och lasange för Fredrik (han är såld på lasange......) med ett mycket gott rödvin till det. Efter maten gick för att se om det fanns några biofilmer kvar (klockan över halv nio när vi kom till filmstaden). Det blev en textad version av:

Det gjorde inget att den var textad. Halva filmen skulle ändå ha vart textat, sedan pratades det så mycket slang som översattes i textningen. Bra va? Filmen var inte som jag trodde, handlingen var inte som jag trodde, slutet blev inte som jag trodde och jag har lite svårt för den sorts filmning som filmen var gjord i, hackig på något vis. MEN. Den var hlet OK, Linus är alltid lika snygg :-) Mitt betyg blir en 3:a. Nu är det bara att läsa boken så man förståt allt bakomliggande. Efter filmen gick vi till:


Fredrik tog en Whisky, hua vad rökig den var, och jag tog en öl (!) innan det var dags att ta bussen hem. Vi var hemma strax innan tolv nöjda efter en mycket trevlig kväll med varandra. Vi till och med pratade med varandra under middagen :-) Vi brukar mest sitta tysta, inget negativt i det, men det var trevligt att prata om allt möjligt också.

Utlånad

Farmor och farfar har velat träffa Wilmer ett tag nu, men det har inte riktigt blivit av och igår när han skulle få det åt han inte upp sina ärtor..... Stränga föräldrar! :-)  Som kompensation till alla tre får han sova där i natt samt vara där i morgon lördag:-) Det är ju i och för sig en bonus för oss också........ Så i kväll när vi har sonen utlånad blir det det klassiska med restaurang och bio. Om vi vill har vi även en mycket snäll person som är villig att hämta oss vid bussen så vi kan dricka vin båda två. Very nice!
.
Vad som händer med morgondagen återstår och se, ingen idé att planera när jag valt att leva mitt liv med Fredrik, men för säkerhetsskull har jag några ess i rockärmen :-) Om jag har tur blir några kort utspelade:-)

Lapphällarna

Idag trotsade vi förmiddagens regn jag, Wilmer, Ewelina och tjejerna, mamma, Daniel och Sara och åkte till Lapphällarna hemma i Våla. Det packades, korv med bröd, kaffe, kaka och frukt. Jag klöv ved (har inte gjort det sedan jag "yxade" mig för två år sedan, det gick bra) som vi skulle ha till grillningen och packade in pulkan i bilen och åkte. Väl framme i Lapphällarna regnade det knappt något alls.
.
Det blev en trevlig dag med grillning, snöbollskrig och pulka åkning. Solen var inte framme, men det regnade inte och vi frös inte ett dugg. Med kläder som stod emot vätan gick det bra :-)
.
Varför packa i två väskor när det går med en?  Nova och Wilmer redo för nedfart



Hoppa från trappan till värmestugan minst lika roligt som att åka pulka :-) Oh hopp!



Korvätning och korvgrillnig på sne (vet ej varför de inte ville vända sig)



Ewelina och Tuva samt gänget redo för avfärd



Sara och Wilmer kastar snöboll, bildbevis på att Daniel körde omkull :-)



Present

Som jag skrev för några veckor sedan hade jag Linn P som prao två veckor, veckorna innan sportlovet. Som tack för att hon fick vara hos mig fick jag en påse med lite "vår saker" till mitt bord. Nu har de kommit fram. Tusen tack Linn igen för de fina sakerna.
Duk, ljus med fat samt servetter i matchande färger ligger nu på mitt bord

Träningsverk

I dag har jag lätt träningsverk. Första gången sedan jag började på gympan. Antingen för att jag tidigare inte tagit i för fullt eller så beror det på att vi hade cirkelträning igår. Jag tror det beror på det senare, för jag gör det jag kan även på "vanliga" gympan. Det var verkligen roligt igår. fem olika stationer som man fick ta ut ut sig på om och om igen. Sådant gillar jag .-) Sen har ju en liten konstig dröm/önskan att någon gång i mitt liv få ta ut mig totalt på en militär träningsanläggning. Ni vet en sådan som man ålar, kryper,klättrar och springer i däck. Jag vet, lite konstig önskan.....:-)
.
Det är i alla fall en skön känsla att vakna med lite träningsverk, då vet man verkligen att man har gjort något dagen innan :-)

Sportlov :-)

Kom på idag att jag verkligen älskar mitt arbete denna vecka.-) Tänk att få dessa bonusveckor tillsammans med familj och vänner. Det är verkligen en bonus efter allt slit. Tänk, under nio dagar får jag vara tillsammans med Wilmer, umgås med vänner, ta dagen som den kommer, sova middag .-) och träffa familj. Allt detta har jag gjort i veckan. Det är väl sportandet som det inte blivit så mycket av.......:-) men om TV-tittande på OS räknas som sportaktivitet så har jag även hunnit med det:-) Vi har ju dock skottat snö och åkt pulka. Just ja, jag har ju snart avverkat två pass gympa! 
.
Vi får se vad återstående 3 dagar har att bjuda på. I morgon lutar det åt Lapphällarna Hlls i Våla. Då blir det åka av! Korven är inköpt och pulkan redo, nu får det bara inte bli för kallt  så Wilmer inte kan vara ute (luftrören ni vet....).

Drömmar och saknad

I måndags när Frida var här kom vi in på drömmar. Vad har vi för drömmar med livet?  Är drömmarna våra egna drömmar eller det drömmar som man "tror" att man ska ha bara för att många i omgivningen har liknande. Lever gamla drömmar kvar? Sådana som man hade när man var yngre. Lever de kvar bara för att man haft dem? Passar drömmarna till den person man är dag?......... Många frågor, men inget klart svar.
.
Jag tror att jag har en del drömmar som lever kvar bara för att jag har haft dem så länge jag kan minnas, men att de inte är "riktiga" drömmar för mig just nu, för den kvinna jag är idag. Visst lever drömmen att åka till Australien kvar :-), men andra drömmar tror jag har gjort sitt. Nu är det andra som får ta större plats....... :-)
.
Saknaden och frustration efter olika saker kan i bland "äta" upp mig. Men åter igen. Vad saknar jag och varför? Vad har jag? Hur värdesätter jag det jag har? Jag erkänner att just nu saknar jag att vara gravid, jag saknar känslan av att veta att snart skulle pyret få komma till den här omvärlden. Men om man vänder på det hela (vilket jag försöker göra) så finns det säkert en mening med det som hände. Nu värdesätter verkligen den familj jag har skapat, inte tar den för givet. Nu får jag får möjlighet att utvecklas som lärare (få mer erfarenhet), om vi får ett syskon till vår son så är han äldre (vilket jag förstått från nära vänner blir kanon!) och arbetsmarknaden kommer att se ljusare ut i framtiden. (efter ev. mammaledighet)
.
Just nu saknar jag även lite "jävlaranamma", jag känner dock att det börjar växa inom mig och snart ska jag börja använda det till lite bra saker :-)

Alun

Tänkte bara berätta om det är någon som vill veta.... Jag hittade Alun på KVANTUM igår. Man behöver inte gå till apoteket. SANTA MARIA har Alun i sitt sortiment. Jag vet inte om det skiljer sig något, men Santa Maria fungerar utmärkt! Lycka till med baket.

Optikern

Idag har jag gjort något som jag tänkt göra för mycket längesedan. I går ringde jag optikern och fick tid idag klockan fyra. Så nu är det avklarat. Undersökning gjord och glasögon beställda. Synen hade inte blivit så mycket sämre som jag trodde. Det var framförallt vänster öga som blivit sämre. Skönt! På tisdag kan jag hämta dem.

Sjöjungfrun

Som ni vet läste jag ut Tyskungen i går. Jag var i valet och kvalet om jag skulle läsa Snabba Casch eller ytterligare en Camilla Läckberg. Det blev ytterligare en Läckberg.............  Så nu ligger Sjöjungfrun på mitt sängbord. Jag blev för nyfiken på vad som skulle hända karaktärerna i boken. Vi får se om den är lika bra som Tyskungen, jag återkommer.

Baka - Dega

Som ni säkert har förstått tycker Wilmer mycket om att baka. Det är kanon att ta till när "världen är tung" och inget annat fungerar. Även bra när man själv har lite och göra i köket. Då kan han vara med, men ändå göra egna saker. Nu har hans deg börjat bli torr,så det var dags att göra ny. Då tänkte jag varför inte tipsa er om receptet. Mycket enkelt att göra och man kan ha riktigt roligt med det. Håll till godo:

Recept på Trolldeg, eller Alundeg som jag egentligen gjorde,

4 dl vetemjöl

2 dl salt

2 msk alun (från apoteket)

5 dl kokande vatten

2 msk olja

Karamellfärg

 

Blanda de torra ingredienserna och häll vattnet över. Rör om och häll i lagom mycket läcker färg. Sen är det bara att "dega". För att degen ska hålla länge, lägg den i en glasslåda med lock (eller plastpåse) och förvara den i kylen. Ett tips är att färga vattnet innan ni blandar med de torra ingredienserna. 
En gammal goding fick hoppa in. (såg näst intill likadant ut idag)

Tisdagens bestyr

Snart ska vi åka till jobbet jag och Wilmer och städa lite. Hann inte med det förra veckan, eller rättare sagt jag prioriterade inte det så hårt. Nu kan vi åka dit i lugn och ro. Det ska rättas, bytas platser och framför allt sorteras papper. Det blir berg med papper. Hua! Har ni det så också på era jobb alt i skolan?
.
Efter jobbet vet jag inte riktigt vad som händer. Wilmer år piggare idag, men inte på topp, så det kanske inte blir så bra att åka och leka någonstans. Det kanske blir en sväng till Fredrik. Han är ju ändå i Funbo, så det är ju inte så långt bort från jobbet. Kanske behöver åka dit och le lite. Har inte varit så muntert mellan oss senaste dagarna..... Vad kan det bero på.....? Vi tycker och tänker olika kring hans vilja att arbeta kan man väl sammanfatta det som, sedan "ramlar" mycket med när man ändå är lite "syrak" på varandra....... Men nu är det en ny dag med nya utmaningar :-)
.
Måste även komma ihåg att gratulera pappsen som fyller år idag. Tänk, pappa blir 67 år i år. Betyder det att även jag blir äldre..... :-) Om pappa mot förmodan läser detta. GRATTIS!!!

Tyskungen

Jag säger det igen. Om ni inte läst Tyskungen - gör det. Jag hade tur att Fredrik var hemma i morse så jag kunde ligga under täcket och läsa ut den medan han var nere och försökte få någon värme i vårt hus. Jag kunde inte slita mig helt enkelt. Den är spännande. gripande och ja, den är bra.

Måndag

I dag har vi haft en dag hemma. Wilmer har varit fortsatt hängig. Vi har hittat orsaken till hans matvägran. Han har munnen full med blåsor. Vi får i honom vatten och en flaska välling om dagen. Vi får väl se hur det går.

Tråkigt att han var hängig idag då var hade storfrämmande från Malmö. Frida var här idag. Vi som skulle vara ute i det fina vädret och åka pulka, men så blev det inte. Istället fick vi äte våfflor med sylt och grädde utan rosenröda kinder av vinterkyla och sitta i soffan och prata medan Wilmer sov. Tack Frida för en trevlig dag!

Nu väntar gympan, bar att byta om!

Inte som man tänkt sig

Ja, då var det söndag och solen skiner, snön glittrar, Talgoxen sjunger och Sverige ler efter två OS-medaljer i natt. Inte ska man väl klaga då? Jo, jag gör det....... Fredrik jobbar och jobbar och jobbar. Det börjar blir lite trist nu. Och går följde han inte med bort för att han var så trött och han skulle upp tidigt. Det kan jag ju ifs förstå, men trist är det. (Tack Johan och Ewelina för gott fika och trevligt sällskap)
.
 I dag hade jag tänkt ut "värsta planen", men så blev det inte. Wilmer längtar efter pappa samtidigt som han "matvägrar" Ni förstår vilken härlig kombination! Han ville inte ens vara ute idag, så det är bara halv skottat här hemma. Suck och stön! Har fått i honom en halv Kexchoklad, någon kaka, lite pasta och Cola. Ni hör vilken superlunch!
.
Jag tror att mycket att mitt buttra humör bottnar i något annat än att Fredrik jobbar, Wilmer är lite kinkig och att mina planer ställs på ända.............. Visst är det så, men jag orkar inte ta tag i det utan att Fredrik är hemma. Men som han sa skulle han vara hemma snart.......... om 2-3 timmar. Han åkte halv fem i morse, så i förhållande till det är det ju snart. Då kanske vi kan prata om det.......
.
Men varför klaga? Det bara att ta dagen med ett leende och tänka. Det som inte sker idag, sker en annan dag!

Våla

I morse åkte Fredrik tidigt iväg och plogade snö. Wilmer och jag sov länge, så vi märkte ingenting. Efter att vi ätit frukost åkte vi hem till Våla. Passade på att träffa syster yster med familj en sväng till innan de åker hem till Götet i morgon. Wilmer ville även träffa Nea (Linnea). Vi trotsade blåstenoch kylan och var ute en stund när vi kom.



Wilmer och Linea sedan "ligan" påväg in till morfars kossor

Sedan blev det för kallt om kinderna, så vi gick och lekte, åt lunch och avlutade dagen i Våla med fiskdamm.


Linnea och Wilmer leker i trappen, Wilmer "maler kaffe"



Kön till fiskdammen, Wilmer har fiskat med Daniel

Em på Fyrishov

Ja, då var det äntligen sportlov. Åh vad det kom lägligt! Det är lite tungt nu som ni kanske kunnat läsa tidigare. Så detta lov hade inte kunnat komma lägligare. Nu får jag nio dagar ledigt = nio dagar med Wilmer, familj och vänner. Härligt!

Wilmer fick extra sportlov. Han fick vara hos Moster Annika idag. Daniel och Sara hade också fått lite extra sportlov för att kunna träffa kusinerna från Kungälv. Så mitt på dagen idag åkte de till Fyrishov och träffade familjen Klingborg. Jag åkte dit direkt efter jobbet. Självklart kom jag inte iväg när jag ville, men bara 20 minuter sen kom jag från jobbet. ( Idag  var det även Linns sista dag, så hon bjöd på fika. - Tack Linn.) Väl framme vid Fyrishov var det bara att hoppa i vattnet. Min lilla fegis hade knappt velat bada ngt innan jag kom. Men efter ett tag med mig så gick det bra. Sedan gick det knappt att få ur honom ur bassängen.

På vägen hem var han riktigt trött! Somnade innan vi hade komimt ut på vägen. Så nu nassar han i soffan innan vi ska till Peter och Sara på "Fredags mys". Skulle visst bli ost, kex och vin om jag uppfattade det hela rätt. Även en liten kaka viskade Linn i mitt öra. Alltid lika trevligt.



Här har vi busat och lekt några timmar idag. Roligast var "kokobilen"

Tillbaka

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen. Upp kvart över sex i morse för att åka till jobbet. Som vanligt gick det i ett. Han med två möten samt några lektioner :-) Ska bli riktigt härligt med sportlov säger jag bara!

Wilmer sm tjatat om att få åka till Ingela, skulle inte vara hos Igela idag! Ja, man säger då det.

Nu står det matlagning på schemat. Funderar på våfflor, vi får se vad det blir. Sedan, om jag har tur, blir det ihop skruvande av en hylla till Wilmers rum innan gympan. OM jag har tur vill säga!  Meningen var att det skulle ske igår, men ett skumbad med sonen kom emellan, Mannen kunde inte göra det själv............Det ska vara en kvinna till allt :-)

Är det värt det?

Nu när jag varit hemma med Wilmer i två dagar och han har sovit middag under lång tid har jag haft tid att tänka. Det har både sina för och nackdelar........... En fråga jag fastat på är: Är det värt att arbeta så mycket som jag/vi gör och ha Wilmer hos dagmamma så mycket? Tänk om vi bara får Wilmer. Ska jag missa stora delar av hans barndom, bara för att jobba. Är det värt det? Bara dessa två dagar har han börjat säga flera ord t.ex. Ska jag missa det när möjligheten att vara hemma mer finns? (Vi skulle klara oss ekonomiskt på mindre lön från mig)

Vår tanke var ju att jag skulle jobba till april för att sedan vara hemma. Det skulle ju gagna Wilmer också, han skulle få vara hemma mer med mig och lilgurkan men även få träffa komissar 15h i veckan. Nu börjar det gå upp för mig att det inte kommer bli så. Så just nu är det tungt. Det ska erkännas. Jävligt tungt för att vara sant!

Som tur är så kommer sportlovet inom kort och då får jag nio dagar med Wilmer och man kan träffa familj och vänner som man annars aldrig hinner med. Bara för att man ska vara så jä..la präktig och jobba så mycket som man gör! Varför ska man vara så duktig och alltid ställa upp?

Svaret på min fråga är just nu: NEJ! Håller ni med?

Hemma idag oxå

Wilmer och jag har varit hemma idag med. Hostan sitter fortfarande kvar lite, men nu är han redo att leka med barnen igen. Det gäller att han inte springer för mycket bara........ Blir kanske inte det lättaste att lösa...... Han har velat åka till Ingela båda dagarna. Det är tacken det för att man är hemma! Fast det är även kanonskönt att han gillar sin dagmamma. Tänk att ha ett barn som gråter varje dag. Hua! Jag är väldigt tacksamt att det går bra.

I morse när jag ringde och sjukanmälde honom till hans "onsdagsmamma" så svarade hennes man, vilket är en av Wilmers favoriter. När jag berättade att Wilmer fick vara hemma idag och vila lite pga hostan så frågade han om vi hade varit hemma igår också, han hade sett bilen och hade då undrat om Wilmer var sjuk. Lite gulligt tycker jag. Så är det när man bor på liten ort. Alla vet allt om alla....... det har sina fördelar och nackdelar.....

I dag har vi tvättat och vikt kläder samt städat våra sovrum. vi har även läst bok på bok på bok! Visst är det trevligt att läsa böcker, men när han "snöar" in på tre stycken som ska höras om och om igen!

Till middag kom husmorstakterna fram igen (senast var köttbullarna). Det blev kalopsliknande gryta med saltgurka, gelé och broccoli.

Läser just nu

Just nu läser jag Tyskungen av Camilla Läckberg.Om jag minns rättär det hennes femte kriminalroman. Jag böjrade läsa hennes böcker på Gran Canaria. Jag fastnade. Jag har inte velat läsa hennes böcker tidigare. Jag har trott att de inte är så bra, men jag hade fel. Jag har läst dem i ordning och jag tycker de blir bättre och bättre. Jag hade äcen sagt att jag inte skulle läsa kriminalromaner på ett tag, men hamnade där ändå....... Någon som har tips på böcker, författare? Jag vet vad nästa bok blir, den är redan inköpt, men sedan. När jag är klar med Camillas böcker står "Snabba Cash" av Jens Lapidius på tur. Jag har inte bestämt mig än om jag ska se den på bio först eller inte. Vi får se....

Om ni inte läst Tyskungen, rekomenderar jag den varmt.

1 års jubileum



I dag är det precis ett år sedan jag började att blogga. På det året har jag lyckats få 8-10 st trogna läsare! Det ni! "Det går inte av för hacker" Kanske inte så många, men naggande fina .-) Några ger även kommentarer. Tusen tack för dem! Vem vet, kanske just för er 8-10 personer fortsätter jag att blogga i ett år till!

Kramar till er allla, (hi hi)

Hemma

I dag tisdag är Wilmer och jag hemma. Wilmer var jätte hostig i går kväll samt i natt. Dagen har varit OK. Han är väl inte superpigg ska jag säga, men inte så dålig som jag trodde. Det är verkligen en kluven känsla att vara hemma. Samtidigt som det känns självklart att vara hemma med sitt barn som mår dåligt så får man dåligt samvete gentemot jobbet och eleverna......suck! Hur man än vänder och vrider på sig har man rumpan bak. Just nu känns det rätt att vara hemma med Wilmer så han får vila och det gör han! Vi satt i soffan och läste bok. Vips så rasade han åt sidan och sov!

Oj då, somnade visst!


Snälla mamma lyfte upp mig på kuddarna så jag inte hostar så.


Nu ska jag passa på att baka lite till kvällen. Vi ska träffa HELA familjen. Mamma fyller år och Karolina är uppe. Så i kväll ska hela familjen Karlsson träffas. Numera 21 st....... Jag skulle köpa tårta, men nu när man är hemma kan man ju baka något istället. Vi får se vad det blir.

Vårnytt

i söndags var vi till stan en sväng "La familia". Vi var bl.a. till IKEA där jag hittade nya filter och nya kuddfodral till soffan. Ville ha lite vårnytt med vårfärger. Vi passade även på att köpa lite presenter till nära och kära som fyller år inom kort eller har fyllt år. Vi skämde även bort sonen lite som fick lite nytt lego........... Fy på oss.....

Vårnytt i soffan

Vin tips

I julklapp av Ewa-Lena och Leif så fick vi en låda med franska viner. Jag vill verkligen tipsa om två. De har varit kanon goda! De är dock beställningsvara på Systembolaget och Canto Perlic Selection måste man beställa 10 flaskor av. Canto Perlic Cuvée Rouge, Domaine kostar 94 kr flaskan. Båda vinerna är från distriktet Gaillac. Om ni vill prova något nytt, unna er något gott. Prova dessa viner!

Flaskan till vänster kostar 94 kr och den till höger måste man beställa 10 st för 1100kr. 
Båda mycket värda att prova!

Egen tid

I går lördag fick jag lite egen tid på förmiddagen. Passade på att träffa "Skåne Sara". Vi har inte setts på länge så det var trevligt att ses. Vi var till Centralbadet och simmade och sedan blev det lunch på Onico. Det var en trevlig förmiddag/dag. Passade på att gå lite på stan innan bilen var klar. Hade passat på att lämna in den på en total genomgång. Tvätt både ut och invändigt. Skönt med ren bil igen! Tillbaka till stan. En fråga. Är det lite konstigt mode nu eller börjar jag bli gammal? Gick i flera affärer och hittade inget. Absolut inget jag ville ha! Inte likt mig!!
Trevligt att simma här i 45 minuter

Till mig

Tänk, ibland kan även min make överraska! Idag kom han hem med en bukett blommor till mig. Precis vad jag behövde efter denna vecka. Mycket själv med Wilmer samt jobbet. TACK! Jag fick den för att han jobbat mycket på sistone, det är den 12:e idag (vårt datum för er som inte vet,el vem vet inte det.....:-) och att det snart är Alla Hjärtans Dag. Puss på dig och TACK. Tänk att så lite kan göra så mycket.





De var så fina att  de var värda två bilder.

Oj oj

Oj oj vilken vecka det har varit. Det har varit ganska lugnt på jobbet sedan i julas. Det rullar på. Klassen är lite pratig, men det går bra. De jobbar på osv. Sedan kommer veckan som man inte vill ska komma. Jobbiga mamman vaknade till liv! Måste ha akut EVK med ett annat barn (EVK= elevvårds konferens). I samband med sådana här händelser får ens pedagogiska sinne vakna till liv för att man inte ska säga vad man tycker och tänker rent ut till vissa föräldrar och elever. Det är väldigt jobbigt med jobbiga föräldrar som går på. De får iaf mig att blir nervösa och hela tiden tänka på det. Jag skyller på min orutin som lärare som tar åt mig så mycket som jag gör. Jag är iaf lite stolt över mig själv som bemötte mamman som vår psykolog sa att vi skulle göra. Bravo Erika!! Redan verkar det som hennes taggar har slipats ner lite. Vi får se hur nästa vecka blir. Sedan är det lov!!! Stackars Linn som fick vara just denna vecka. Men det ska tilläggas att det finns många guldkorn också i min arbetsvardag också! 
.
Nu kommer snart pappan hem och det ska lagas fredagsmat. Biff med potatisgratäng. Sedan blir det ett glas rött i soffan framför "På spåret". Där kan vi snacka vuxen poäng! :-) 

Stora killen

Jag vet att det blir mycket Wilmer i min  blogg, så kan det lätt bli. Jag vet ju också att minst två läser bloggen för att se Wilmer ofta, trots att de bor långt bort,

Idag kunde jag hämta Wilmer tidigt eftersom jag inte behövde åka tillbaka till jobbet efter besöket på sjukhuset. Så när Wilmer och jag kom hem så var vi ute lite. Det skulle skottas och ved skulle tas in, posten skulle hämtas och fåglarna matas. Ja, ni vet. När jag skulle gå in så ville inte Wilmer. Så han var kvar ute. Han var ute och lekte själv i närmare 25 min! Han knackade på ett par gånger. En gång för att byta vantar. Stora killen! Leka ute själv.... Oj oj, tiden går fort.



Han "pular" och fixar med sin pinne. - HEJ MAMMA



Ohej. ohej. Det ska gå! Sådär ja!



Och så skyffeln också!

Motade i dörren

TRo det eller så har jag lyckats städa min undervåning! Jag har tom bildbevis på at jag bytt gardiner! Så nu är städtanterna från Frent hus motade i dörren för ett tag.



Det var ju dock andra som hade annat för sig. Tex Wille mannen.....  Han damsög dock lite innan kameran kom fram och torkadel lite bord. Han är såååå duktig:-)



Lyssnar på musik i pappas hörlurar



Sen var det baktime!

Grönt ljus!



 

I dag var vi till Ackis på återkoll/träff. Jag var lite nervös innan, men det gick bra. Som vanligt, med vår tus så började det mindre bra. Runt ett kom en sköterska och frågade om jag var Erika.

-Ja svarade jag.

-Det är så att den läkare du skulle träffa måste på ett akut kejsarsnit , så du frå träffa en anna läkare. Hon kommer om ca 20 minuter.

- OK, svarade jag.


Kände först att detta var ju bara vår tur! Ytterligare en läkare som ska blanda sig in, men så belv det inte. Kors i taket. Denna gång hade vi tur! Den läkare vi dick träffa var samma läkare som gjorde det avgörande ultraljudet samt tog fostervattenproverna. När hon kom in i min journal så kände hon igen mig. Jag var ju "den med  influensa historen". Hon berättade att de inte hittat något onormalt på barnet under obduktionen, inga onormala värden på fostervattnet och mina blodprover var bra. Som det såg ut var det "slumpen".  Statestiken visar att sen fosterdöd drabbar 14 av 4000st. Men. eftersom jag hade influensan och det tyder på att Pyret dog då så vet man aldrig. Idag har de inga tester för influensan och de vet inte riktigt vad de ska leta efter. Mina provresultat kommer att sparas för att när de sedan gör en sammanställning av vad som hänt gravida kvinnor som haft influensan så kommer mina resultat att tolkas ännu mera. Jag tror att det känns bra. Om det kan hjälpa andra känns det bra.

Denna läkare ar mycket bra. Hon förklarade bra. Hon berättade bl.a. hur det skulle bli om vi blev gravida igen. Då kommer jag att få gå både hos "normala" mvc och på special mvc. Hon tog även till sig den kretik vi hade om hur vi blev behandlade under dagen. Hon skulle ta upp det på nästa möte de hade. Det var /är ju som Fredrik sa. Om det bara drabbar 14 av 4000 så kan det skötas bättre!  Jag berättade om hur jag blev behandlad den vecka jag var sjuk. Hon sa att det hade blivit fel. Även om det inte går att ha ogjort, så känns det skönt att någon inom vården erkänner att jag blev felbehandlad då. Det sista vi frågade var om det var gönt ljus att försöka ge Wilmer ett syskon och det var det! Mot nya mål!

Det gick bra 2

I söndags var vi och hälsade på Johan, Ewelina och Nova samt Novas lillasyster som dagen till ära fyllde en vecka. Även denna gång gick det bra. Hon var så liten och nätt! Lika chockad varje gång att de är så små, ändå var hon inte så mycket mindre än Wilmer var när han föddes. Man glömmer fort:-) Nu när det har gåt bra att träffa två bebisar som det var tanken att jag/vi skulle vara hemma samtidigt som och det har gått bra, så känns det som bearbetningen har gått bra och livet rullar vidare.



Lillasyster Andersson

Även detta lilla liv saknar namn. Jag vet inte ens vad det lutar åt. Lillebror Larsson har fått namn nu i alla fall. De tror att det blir Mille. Vill bara lägg ain en brasklapp om att jag även kyckades söva detta lilla liv :-) Man är väl rätt bra ändå....... :-)

Snöänka

Senaste tiden har Fredrik jobbat ganska mycket med snö. Det har varit att skotta snö med trektor, köra bort snö med lastbil och det senaste. Skotta bort snö från affärstak med snöslunga. Vilket häligt jobb va. Gå på ett tag med en snöslunga i 10 h. Är ni inte avundsjuka???  Tänk er själva vilken lycka at få gå ute nattetid i kyla och mörker.



Så här snygg är han med skidglasögon, pannlampa och hörlurar!

När Fredrik jobbar så har jag alltid svårt att somna. Det är jättjobbigt när Wilmer vaknar. Undrar varför det är så? På kvällarna pratar vi ju inte överdrivet mycket. Ofta sitter man framför TV´n för att sedan gå och lägga sig, då jag alltid läser i min bok. Summa : vi pratar inte överdrivet mycket (erkänn att det är liknande hos er med jämna mellanrum), ändå saknar jag honom. Konstigt...

Aldrig nöjd

Är det bara jag som nästa aldrig är nöjd med hur man ser ut? Just nu, ja, jag finner inga ord för hur jag känner mig nu. Just nu skulle jag göra vad som helst för att se ut som för ett år sedan. Tittar jag på kort från då känns det bra i magen. Tittar jag på min kropp nu. Hua! Men den konstigaste frågan är. Var jag nöjd då? Svar: NEJ. Människan är väl bra konstig! Vilken kurs ska man gå för att vara nöjd fullt ut? Jag har ju trots allt en underbar man, den underbaraste sonen man kan ha. OBS högst personlig åsikt! Så gäller även mannen :-) Jag har ett trevligt hem (när det är städat:-), jag har fast anställning och många trevliga och goa vänner samt en stor och härlig familj!
.
Varför är jag då aldrig nöjd fullt ut? (Osäker, svag i sinnet, dålig självkänsla...... vad?)

Lite nervös

I morgon ska vi till KK, Kvinnokliniken på återkoll......  Även om v hoppas och tror att vi inte kommer att få reda på något hemskt är jag lite nervös. 
Vi fick ett brev här om dagen där det stod de fått svar på några av alla sin prover. De svaren kunde inte uppvisa något annorlunda eller avvikande. Jag vet inte om detta ska tolkas som positivt eller inte. Fredrik  sa att vi ska tolka detta som positivt. Just nu vill vl bara ha "grönt ljus" så våra drömmar om en liten lillebror eller lillasyster till guldklimpen kan leva vidare. Sedan vet man ju aldrig, men har man lyckats få ett barn och inget ser fel ut ska det väl fungera igen............ Hoppas vi i alla fall.
 

Prao och disco

Idag började Linn att "praoa" hos mig. Hon ska vara hos mig i två veckor. Bra med lite extra hjälp :-) I dag blev det även en lång arbetsdag. Jag åkte hem från jobbet kvart i åtta..... Vi hade skridskodisco. Innan discot skjutsade jag Linn till hennes mamma Sara innan det var dags för skridskorna. Passade även på att beställa ett torkskåp. Jag vet att en del är emot, men jag känner att det känns rätt :-) Det var en trevlig kväll på isen.  Jag var lekledare. Någon som är förvånad.-) Jag kände mig som en programledare. Åkte runt på skridskorna med en mick runt örat. Ni vet en sådan där modern! Jag sa vad alla skulle göra :-) Det var även trevligt att träffa så många föräldrar under lite "slappare" förhållande.
.
När jag kom hem var det bara att ta över nattningen och pussa mannen som skulle in och skotta snö för andra natten i rad. Jag fick i alla fall några minuter med mannen, ca 5 min och det tog säkert 15 min innan sonen somnade.... Så kan det vara i bland. Vi sa att vi skulle ses mer i morgon. Wille skulle få åka och titta på farfars nya grävmaskin som kompensation. Undra vad jag får...............:-) 
.
Det börjar dra ihop sig. På onsdag ska vi till sjukhuset. Det pirrar mer i magen för varje gång jag tänker på det. Hua, bara det är goda resultat..............

Oj då

Såg nu när jag gick igenom bloggen att det visst hade blivit två ??????? Jag var tydligen trött i torsdags....:-)
 PS jag har kommit på en till .... Vad betyder :D? Är det liknande :P? DS

Tagen

I dag när vi mös i soffan hamnade vi framför TV-programmet Himlen kan vänta. Vi hade aldrig sett detta program tidigare, men oj vad tagna vi blev av dessa människors öde och styrka. Om ni inte sett det tidigare så handlar det om fem människor som fått cancer och om deras kamp. Tårarna rann ned för kinderna med jämna mellanrum, man började tänka på sitt eget liv. Hur lyckligt lottad man är, hur livet skulle bli om Fredrik skulle försvinna. Om ni inte sett detta program - Gör det!

Klassiker

Fredagen blev en riktig klassiker. Det blev lite städande, tacos till middag och somna framför TV´n redan vid kvart över nio. En riktig klassiker helt enkelt! .-)
.
I dag lördag har vi bara tagit det lugnt och umgåtts vi tre innan det var dags för korvgrillning hos Kenneth och Sofie Vi gjorde sådant som vi tycker är kul, Skottade snö, gav fåglaarna mat och mös i soffan.. Vi kom hem lagom till att första låten på Melodofestivalen började. Wilmer somnade av ren utmattning direkt efter vällingen. Så nu är det bar att mysa med mannen kvar denna dag innan ögonen faller ihop. :-)

?????

Jag känner ibland att jag ändå hänger med rätt bra i den nya tekniken, har lite koll på läget os.v. När jag sedan tänker efter är mina måttstockar inte de bästa............  Den ena är min man. Han kan titta på blocket och läsa SMS, sedan är det STOPP. De jag jobbar med är "äldre damer". Så när jag tänker efter så har jag inte så tuffa konkurenter. 
.
Nu när jag sitter läser olika bloggar och på Fejjan finns där förkortningar som jag inte har någon aning av vad de betyder. När jag sedan skulle sätta mig ner och sammanställa alla förkotningar som jag inte kan kom jag bara på två! Jag vet att det finns fler! Kan nu hjälpa mig!!! De två jag har är :P och SPH. Vad betyder dessa? Har ni fler, ge mig dem! Jag är som ett stort frågetecken kring detta och vill veta!

?????

Jag känner ibland att jag ändå hänger med rätt bra i den nya tekniken, har lite koll på läget os.v. När jag sedan tänker efter är mina måttstockar inte de bästa............  Den ena är min man. Han kan titta på blocket och läsa SMS, sedan är det STOPP. De jag jobbar med är "äldre damer". Så när jag tänker efter så har jag inte så tuffa konkurenter. 
.
Nu när jag sitter läser olika bloggar och på Fejjan finns där förkortningar som jag inte har någon aning av vad de betyder. När jag sedan skulle sätta mig ner och sammanställa alla förkotningar som jag inte kan kom jag bara på två! Jag vet att det finns fler! Kan nu hjälpa mig!!! De två jag har är :P och SPH. Vad betyder dessa? Har ni fler, ge mig dem! Jag är som ett stort frågetecken kring detta och vill veta!

Trööööött!

I dag/kväll är jag riktigt trött. Har varit lite mycket nu som man säger. Jobbat sent, börjat tidigt och mycket att tänka på. Tiderna ska jag väl kanske inte klaga på, samma som Fredrik.......... men frågan é om han behöver tänka och strukturera upp lika mycket som mig..... :-)!'.
.
igår hade vi Öppet hus på jobbet. Visst är det roligt att det kommer föräldrar och släkt till klassen, men det blir ansträngande med så många samtidigt, sedan var det information till nya elever på eftermiddagen. Så då var man ju tvungen att vara lite extra trevlig då också.............. Som det lät kanske det kommer fyra nya elever till klassen, garanterat två. Så till hösten har jag 27 - 29 elever. Det blir en härlig tid med utvecklingssamtal det!.......
.
Idag hade vi friluftsdag i Sunnersta backen. Det var en roligt och intensiv dag. Jag höll till i slalombacken, så laggen fick luftas lite idag med. Jag har aldrig varit I Sunnersta backen, så det var en ny upplevelse för mig. Det var helt OK. Pulkaområdet var ju kanon, men även skidbackarna räcker för Wilmer att börja i :-)
.
Så när jag väl landade här hemma (hade en son som vägrade att gå hem...) så kom tröttheten och som den kom! Jag somnade tom på golvet när jag byggde lego med Wilmer.... Tog mig i kragen och lagade kasslergryta med ris, sedan var orken som bortblåst!
.
Så pga min trötthet får gympan ge vika. Så denna dag har jag uppfyllt två av mina nyårslöften. Slutat tidigt och  lyssnat på kroppen!

 


Gick bra

Igår var vi och hälsade på Anna och Magnus lille son. Han föddes den 4 januari, så han fyller 1 månad idag. (Grattis) Vi var både lite nervösa Fredrik och jag hur det skulle kännas och vara att träffa en liten. Det var ju lite speciellt då det var en onsdag..... Igår var det 7 veckor sedan det "checka" beskedet kom. Men det gick bra!  Jag kunde tom hålla i sötnosen och lugna ner honom när han var arg, man är väl en super moder :-) Det var kul att Wilmer och Moa fick träffas och leka lite också. När de var !"små" sågs de fler gånger i veckan och nu knappt en gång i månaden. Se vad jobbet ställer till med! De var lite reserverade för varandra i början, men lagom till det var dags att åka hem och sova var det full fart! De skulle ha varandras saker och så :-) Vi fick även smarrigt fika, årets första semla...... Jag vet, lite tidigt, men gott var det!
Lillebror Ior Larsson (Bild lånad från Annas Facebook sida)

Mygg

Tro det eller ej men jag fick just ett myggbett! De rackarna har övervintrat i veden och kommer till liv när de kommer in i värmen. Det känns dock lite oväntat 1 februari och det är minusgrader ute.... Mycket ska man vara med om innan öronen ramlar av :-)


Från "lätt" frustrerad till varm i hjärtat

Som många av er säkert vet (ni tappra som följer min blogg) blir jag  i bland bli lite frustrerad på några av mina kollegor.......... Jag ska inte svartmåla alla min kollegor, det finns iaf  tre,fyra stycken som jag kan tänka mig att umgås med en kväll privat.......

I dag var en sådan dag som man verkligen undrar om man är rätt kvinna på rätt plats! Folk pratar om varandra, säger samma saker, men på olika sätt så de inte förstår varandra. Vägrar att inte klaga. Varför försöka vara positiva och glada? Helt enkelt hopplösa! Tycker jag ska tilläggas :-) Därför kände jag mig "lätt" frustrerad när jag åkte hem idag. Jag åkte extra tidigt till jobbet idag för att jag skulle hinna en massa saker, men det kunde jag ju glömma. Det var ju några sjuka och då måste vissa gå i taket och ja ni förstår. Jada jada, nog om detta.

Lätt irriterad hämtar jag sonen som är som en solstråle hos Ingela. Han lyser upp som en sol när jag kommer och säger  -Min mamma! Då bara rann min irritation av mig och jag blev alldeles varm om hjärtat. Jag fick så mycket energi så jag åkte hem och rullade köttbullar, kokade potatis och gjorde egen brunsås (händer inte ofta). Se vad en liten mening kan göra...... - Min mamma.

RSS 2.0