Jag lever

Ville bara meddela att jag lever. Jag har bar gått in i min samtal och trall bubbla. I veckorna har jag samtal och på helgerna skruvar jag trall. I helgen skruvade jag en platå helt själv. Ska tilläggas att platån innehäll rundsågning, snedkapning och kilning.... Jag kunde själv! 
.
Snart så är jag i land. Snart väntar tre-dagars helg och sedan sista veckan med många samtal. Sen så! Då böjar det "normala" livet igen:-)
.
PS. Fredrik har nu slutat att snusa helt. Livet är spännande:-).......Hi,hi

Lackar ur!

Snart lackar jag ut helt och hållet på en som jag arbetar nära....... Ska det vara så J...la svårt att hålla ett avtal?? Svar JAAAA. Jag har informerat berörd person ex antal gånger att jag ska/har börjat med börja med utvecklingssamtal och behöver omdömen från honom. Händer det något? NEEEEJ. Jag får hybris snart!!!!  Förra terminen fick jag inget omdöme från honom  alls.......... Lagom roligt att på 25 samtal sitta och säg att jag inte fått in något. Det är värre nu i vår, för då har han två ämnen!!! Det är även svårt för mig att skriva något eget i dessa ämnen då jag inte är med.....Hm
.
Så nu har jag spytt färdigt! Tack för att ni läste! Nu ska jag snart gå ut i den *"härliga" vårkvällen  och åka på gympa. Vi hörs!

Framåt

Idag var det mening att jag skulle sluta jobba 14.30, vi skulle få ut tid för skridskodiscot i februari..... Det gick väl så där..... Åkte från jobbet nästan halv fem......... Behöver jag säga det igen, utvecklingssamtalstider..... Jag slapp i alla fall sitta i möten!
.
Väl hemma var det lite jobb vid datorn, sen blev det middag och sedan altanbygge. Skönt med ett break i jobbandet. Visst var det kallt med regn och snö, men roligt att se altanbygget gå framåt! Som vanligt hade vi dåligt med batteri i vår skruvdragare.......Vi åkte och lånade en av Johan. Den gick bra i två plankor....... Sedan var den "död", men i morgon. Då kommer de två sista i! Till helgen ska vi bygga nya trappan framför stora entren, om orken består och vädret är OK vill säga :-)
.
"Min Donas" kom förbi (min Jonas) och kikade lite, men han frös så, så han åkte hem. Peter kom även han förbi och bjöd in oss till sista april så nu gäller det att tänka ut vad jag ska göra för dessert i år......... Minnet sviker mig vad jag har gjort tidigare.... Sara du som har bra minne. Vad har jag gjort?
.
Nu ska jag "dega" i soffan och se på Arga Snickaren, Det var visst ingen arga Snickaren..... Hockey!

Bubblan

Nu har jag varit i min utvecklingssamtal bubbla ett tag. Först ska de förberedas och sedan ska de genomföras. Samtidigt som övrigt arbete ska flyta på. Jag kan erkänna att just i dessa tider jag jag byta jobb, men ändå inte..... Finns alltid två sidor på myntet. Samtidigt som det kan vara lite jobbigt med dessa samtal är vissa riktigt trevliga.
.
Jag kommer vara i min bubbla ett litet tag till så vi får se hur aktiv jag orkar vara här. Men jag ska vara så aktiv jag orkar. Allt för er alla (15) trogna läsare :-)
.
I dag började jag i alla fall med mötena. Nu är det bara 22 kvar!

Snusfritt

Här hemma ska det snart bli snusfritt. Fredrik har bestämt sig för att sluta. Som han sa idag började han på sista dosan idag. vi får se hur det går..... Han köpte ingen "stock" när vi åkte till Åland i Påskas i alla fall... Jag tror det kan bli svårt då han snusat i mer än halva sitt liv, men jag ska stötta honom allt jag kan! Det ska bli trevligt med en snusfri man:-)
Inte längre i mitt hem!

Lyckats

Fredrik försöker få Wilmer att kalla mig för morsan, men det går inte så bra. Han blir arg och skriker.
- Nej mossan, inte! Mamma!
Så fortsätter han tills Fredrik säger
- Ok, mamma
- Jaaha, mamma och så blir han tyst och glad igen :-)
.
Känner mig nöjd. Wilmer vill inte kalla min morsan, utan mamma. Jag har lyckats! Jag vet inte hur länge det håller i sig, men jag är glad så länge det gör det. Jag har inte heller riktigt varför jag inte vill att han ska kalla mig morsan. Tror att det beror på att jag tycker det låter illa och så har det säkert med uppfostran också. Jag är glad så länge det varar i alla fall.

43°

I dag lyckades jag hämta Wilmer lite tidigare än vanligt. Vi åkte över till Ewelina och tjejerna på lite eftermiddagsfika. När vi kom hem blev det grillpremiär. Har tjuvstartat med lite korv förra helgen. Idag blev det Vendelgrisen = riktig grillpremiär.  
.
Familjen Mårtensson- Andersson kom över till oss på bad och fika. Vid åtta hade vi fått bra temperatur. Då hoppade jag, Ewelina och barnen i. Vi badade närmare en timme. När vi gick ur var det 40° och riktigt skönt. Då var Tuva hungrig så det var dags att kliva upp. Då hoppade grabbsen i. Strax efter var det 43°. När tjejerna hade gått hem och Wilmer somnat hoppade jag i igen med Johan och Fredrik. Jag kan konstatera att 43° är lite för mycket:-) Det var ifs ganska skönt och även läckert att sitta på kanten utan att frysa och titta på stjärnorna. Jag kan varmt rekomendera detta (ha,ha, varmt...). Fast det räcker gott och väl med 40-41°.
.
Om vi har tur är det Ok väder i morgon. Då blir det en fortsättning på altanbygget!
.
God natt

Nöjd

Jag är lite nöjde med mig själv. Jag hann med en hel del arbete innan jag åkte på gympa! Huvudvärken är nästan borta, men dator  ryggen den är kvar. Skulle aldrig kunna sitta vid en dator hela dagarna. Hur gör ni? Nu blir det lite soffan innan jag går upp och somnar till Snabba Cash (boken som gäller nu). I morgon blir det tidig morgon igen, Fredrik har lovat att lämna Wilmer så jag kan jobba 1 h på morgonen istället för på eftermiddagen. Tusen tack kära make!

Pannkaka

Idag blir det klassisk torsdagsmiddag. Wilmer och jag har gjort pannkaka i ugnen. Jag har så fruktsvärd huvudvärk så jag gjorde en enkel lösning på middag. Ni tittar vi på Saltkråkan och inväntar att pappan ska komma hem. Jag får se om det blir någon gympa idag. Känner att huvudet inte riktigt är med och jag har en hel del med jobbet att göra....

Majblomman

Ni har väl inte glömt bort att köpa årets majblomma. Har ni inte gjort det. Gör det! Tänk på att det finns barn även här hemma i Sverige som behöver hjälp. Pengarna går till barn som lever under mindre värdiga förhållanden. Det finns en stor del barn i vårt land som räknas som fattiga. Tänk på det!


Smälter

Har för en lite stund lagt sonen. Det är alltid en liten mysig stund. Vi är lyckligt lottade så det går för det mesta galant. Han är söt och snäll. Vinkar glatt och säger:
 - Gnatt. Äckar dig! Vänder sig om och lägger sig till rätta efter sagan.
 Jag smälter av lycka..........:-)

Sagt det förut

Jag har sagt det förut, men oj vad jag är glad att Eskil (vår präst) hjälper oss. Det senaste är att han ringde idag och frågade om han fick anmäla det som hänt oss. - Självklart sa jag!
.
Han ska anmäla det till Socialnämnde, förvaltningen eller liknade (kommer inte ihåg exakt) för det som hände med informationsflödet på sjukhuset. Dvs det som hände med själva Pyret. De säger en sak till oss och så missas det från flera olika håll på sjukhuset. Sedan ska han göra en anmälan till Domkapitet (eller liknande) för det som Berhåga gjorde fel. Det visade sig att de hade givit fel information till Eskil (!) Är man förvånad?
.
Jag är så glad för allt som Eskil gör för oss. Detta gör att jag kanske kommer att orka ta kontakt med patientombudsmannen och berätta om det som hände oss mellan den 16-18 dec. samt alla turer efter det.

Tisdag

I dag har det återigen var en dag med massor av jobb. Blir lätt så efter lov..... Håller på med de sista förberedelserna inför utvecklingssamtal samtidigt som jag förbereder inför nya temat.....
.
När jag kom hem satt jag på trappan i solskenet och jobbade. Underbart. Wilmer strosade runt och fixade med sina spadar och skottkärran. När pappan kom hem blev det premiär med trehjulingen och en fotbollsmatch.
.

Tjohej vad det går!.........................Det gäller att ha koll på benen.....
.
Vid kvart över sex bar det av upp till fritids på mitt första föräldramöte som förälder. 
Det var mycket trevligt och skönt att ta en promenad upp med Ewelina, men mötet 
var en liten besvikelse. Det var inte dåligt, men hade velat haft mer allmän information.
.
Nu ska jag titta igenom det sista till morgondagens diktlektion, sedan blir det soffan 
och The Mentalist!

Premiärdopp

I lördags var Johan, Ewelina och Tuva här. Nova sov hos son farmor och farfar. Då blev det premiär dopp i tunnan. Wilmer ville inte, så han och Ewelina lekte ute istället. Kan meddela att det var riktigt skönt. Johan och Fredrik satt tills det blev 40 grader. Det gjorde inte jag, men det var riktigt mysigt även när det var lite svalare!
.
Vad gör n?
.
Badar!     
.
 
Wilmer ville åka pulka... Lite dåligt med snö bara....  

På söndagen när vi skulle bada igen efter ett arbetspass med nya altan så vill Wilmer bada. Då gick det hur bra som helst! Det var återigen mycket skönt att glida ner i det varma vattnet och se hur skymningen kom och det blev kyligare.....:-)

Slutet av lovet

På fredagen var Daniel och Sara här på lite "hederligt barnarbete". Skämt och sido. de hjälpte mig med att gå till återvinningen och panta flaskor.
.
Wilmer kan själv!
.

Trion på väg till återvinningen 
.


Utvilad

Ohh vad jag gillar de nätter Wilmer sover i sin säng hela natten! Det är inte så besvärligt att han kommer över någon gång mellan 3 och 5 och somnar om direkt, men det är verkligen skönt att sova en hel natt utan att vakna och få varma små fätter i ryggen :-) Men jag föredrar verkligen nätterna utan honom, men på morgonen är han varmt välkommen, finns nästan inget mysigare mys än på morgonen.
.
Nu äter vi frukost och tittar på Nikelodion Jr. Riktigt bra :-) Utvilade båda två!

Ordnar upp sig

Det som jag har blivit tillfrågad om börjar ordna upp sig. Det verkar som det verkligen kommer att ske :-) Två blev tillfrågade idag och de sa att det var OK........

Plötsligt händer det nr 2

I fredags ringde min läkare från KK!!! Belive it or not! Hon berättade hur lite låg till. Det visade sig att de inte fått fram fostervatten proverna förrän då, och de brev vi fått och beskedet på mötet enbart gällde kroppen. Så fattade jag det som. Hon erkände även att de varit lite oklara i informationen......... Det visade sig att vi tydligen ska dit på ytterligare ett möte och att jag ska göra en vanlig gyn-undersökning. (vilket jag saknade på förra mötet) Vi hade tydligen inte varit på det slutgiltiga mötet, vilket vi trodde......
.
Om detta händer er (vilket jag inte önskar någon !!!). Tänk på att det aldrig ska ske innan jul, man blir lätt bortglömd och det kan vara bra att ha en "Prälle" som kan forska lite åt er (man har inte orken själv)

En liten stadstripp

I dag var det tänkt att Wilmer och jag skulle vara hemma, men pappan ringde och frågade om vi ville komma in till stan och äta lunch. När vi ändå skulle in till stan passade vi på att åka till Jula för att byta hjul. Det visade sig att de inte hade några fler hemma så vi fick pengarna tillbaka. När det gick upp för Wilmer att skottkärran inte skulle följa med oss hem igen blev han mindre glad. Allt hade gått så bra och han hade förstått att man inte kunde köra den utan hjul osv, men nu var måttet rågat tyckte han. Ingen skottkärra alls!  Jag orkade inte åka till Jula en annan dag  för att köpa en ny så chansade och gick till LEKIA på andra sidan gatan och där hade de en liknade för samma peng. Lyckan var total!

Sedan åkte vi ut till pappan som jobbade ute i Sunnersta och käkade lunch. Tänk vilken lycka och lyx att få äta i en byggbod..... Skulle jag välja skulle jag inte vilja göra det varje dag.......:-) Någon gång ibland helt OK.  Jag är ju inte lika intresserad av lastbilar och grävmaskiner som min son. Så jag passade på att åka och hälsa på storasyter på jobbet. Jag fick köpa en kasse blommor till bra pris :-)



De lyser nu upp fint vid min grusgång (Bellis, Förgätmigej och Pättar)

Sedan hämtade jag sonen och vi uträttade lite fler ärenden, När vi var på Gränby passade jag på att köpa pocket böcker på Akademi bokhandeln. Jag gjorde en chansning. Köpte Martina Haag. Vi får se om de är bra. Inte en krim-roman i alla fall :-) När det var dags att åka hem var det någon som var riktigt trött. Han somnade ganska omgående i bilen på vägen hem.

Har ni sett fågelholken

När vi kom hem hade allt vatten försvunnit. Det var någon som hade dragit ur proppen :-) Skämt och sido. Isproppen hade lossnat i dräneringen.



Voala! Inget vatten!

Dagen idag har väl inte varit en av de bättre dagarna känslomässigt, där har det varit en jobbig dag. Tror att det beror på besöket hos Elin igår. I och med att Elin har varit med om i stort sett samma sak kunde vi prata väldigt öppet och rakt om det som hänt, vilket var jätteskönt. Det gjorde ju också att mycket kom "upp i tankarna" igen. Jag tror i och för sig att det är bra, så jag inte tränger undan allt hela tiden, utan tillåter mig tänka dessa tankar. Detta resulterade i att jag skippade dagens gympa och var ute och planterade om tagetes i stället. Det var jätteskönt att sitta och pilla med det. Det blev ifs inte lika många som ifjol. I år blev det bara 68 st:-) Jag skulle odla åt mor, men hon får de som blir över:-) Jag har bokat "slatt" pelargoner hos Annika till uterummet. Behöver nog därför inte alla själv :-)

Litet rekord

I går slag jag ett litet rekord :-) Jag slog mitt gamla läsarrekord med hela 1 läsare!!! oj,oj Nu bär det av mot högre höjder :-)

Tiden efter

Nu under påsklovet har jag lyckats få sovmorgon varje morgon. Det har resulterat i att jag äntligen hunnit läsa ut min bok Sjöjungfrun. En mycket bra bok, har ni inte läst den, gör det. Det blir bättre om man läst Camilla Läckbergs övriga böcker tycker jag. Den går dock att läsa som fristående bok. Nu har jag dock  hamnat i något klimax. Ni vet tiden efter man läst ut en riktigt bra bok. Man vill veta mer, vill inta att det ska ta slut. Är det fler än jag som känner så? Så nu sitter jag och funderar på om det ska bli Läclbergs senaste Fyrvaktaren, eller om jag ska ta mig i kragen och läsa Snabba Casch. Hmmm. Något måste det bli för nu är jag i "bokklimax".
.
Har ni inte läst? Gör det!



Utekväll

Våren har även sina fördelar. Efter maten kunde vi gå ut och leka/jobba. Jag planterade om bommor och planterade de penséer jag hade köpt på förmiddagen. Wilmer lekte i den kvarvarande snön och i vattnet. Vi hann även med att se en nässelfjärli innan solen försvann helt.



Vårtecken om något. Fjärilar och krokusar



En som gillar allt vårt vatten i alla fall:-)



Bäst att passa på att klättra medans det finns någon snö kvar



Ytterligare ett vårtecken. Penséer och omplantering av sådda växter.
Det blev 32 st Stockrosor. Endast 6 st Svartöga tog sig så jag sådde en ny påse.

Vårflod

I dag åkte Wilmer och jag in till stan tidigt. Vi var och köpte färg till två ytterlampor och ytterkrukor, sadan var vi till Platagen och Jula. På Jula hittade vi en skottkärra so visade sig skakna hjul.... Hur tänte Jula där (hi, hi) Till sist åkte vi till Index och bytte påskpresenter som Wilmer fått (behöde större storlek) och köpte nya badbyxor.

Sedan åkte vi hem till kusin Elin och hennes Amanda. Vi bjöds på lunch och fika. Wilmer lekte med den stora flickan. Det var en trevlig dag. När vi kom hem vid fem möttes vi av en vårflod som gick över vår tomt....



Visst blir ni lite avundsjuka?

Tillfrågad

Jag har blivit tillfrågad om en mycket underbar sak eller händelse................ Jag sa ja..........

Tisdagsbad

I dag har Wilmer och jag tillbringat dagen med Annika, Daniel och Sara. Vi var till Sala och badade. Det är något som jag verkligen kan rekomendera om man inte har allt för stora barn. Daniel och Sara tyckte det var helt OK. Priset var helt Ok det med.  40 kr för oss vuxna och 20 kr för barn 3-17 år. Lite andra priser än Fyrishov.... Det går ju ifs inte att jämföra, men ändå. De har iaf en vågmaskin :-)
.
Wilmer och Daniel plaskar


Sara glider på                   


Wilmer och jag plaskar i vågorna från vågmaskinen


Man blir hungrig av bad    
   

Lite mer bad orkar vi innan det är dags att åka hem

Projektet

Som jag skrev i förra inlägget var vi till Säter i fredags. Wilmer stordiggade att få åka i fram i Gunkens  (Gurras) pickis.
.

Bakom mina solglasögon..... Resan var dock lite lång....

Väl framme i Säter så lassade vi på vårt nya projekt - en vedeldad badtunna.
Vi stannade på en mycket exklusiv restaurang i Hedemora på vägen hem:-)
Om ni tittar noga ser ni "Donkens" flagga.



Tunnan uppe på flaket...... Bäst att passa på att skutta lite innan det bär av hemåt igen.

När vi kom hem började vi gräva av det första. Som ni vet är jag ju gift med en som jobbar med
grund, så det blev en hel del grävande....... På påskafton var vi ute på havet så vi återupptog
grävandet på söndagen. Då kom Per och Katarina förbi. Katarina lånade ett par stövlar och högg i.
Per underhöll Wilmer. Det räckte visst med ett par slalomtavar.....


Katarina och jag in action

På måndag morgon kom tunnan hem. Grannen Anders och farfar var med och hjälpte till. Tänk er. De två och Anders traktor på tomten när man vaknar. Kan det bli bättre? Wilmer sov länge efter kvällen hos Klabbe så han missade att följa med upp till Askarbäck för hämtning av tunnan (vi hade oljan in den uppe i Askarbäck)
.

Tunnan kommer på plats..... 
Någon som gärna vill komma ut mitt i morgon tandborstningen (bilden ville inte vända sig)

Sedan var det dags för påfyllning av vatten....


Nu eldar vi en hel del så vattnet hålls varmt. Träet sväller fortare då och tunnan blir tät. Till helgen ska vi byta vatten och jag ska skura rent den. Sedan är det dags för premiär dopp!



Påsken

I torsdags var vi hem till mor och far på kvällen. Fredrik slutade väl någorlunda tidigt -:)
.
I fredags hade vi en familjeutflykt till Säter på dagen och på eftermiddagen/kvällen fixade vi i trädgården.
.
I lördags åkte vi en Eckerö-kryssning med Kenneth & Co. Vi åkte tio-båten och var tillbaka i Grisslehamn vid halv tre igen. Det var fullt på påskbuffén, men vi hittade god mat ändå. Det gjorde ifs inte så mycket då det väntade påskmiddag hemma i Våla på kvällen. Vi shoppade lite viner, öl, parfym, solglasögon och en traktor med kärra för 28 kr. Den traktorn var verkligen värd varje krona:-) Bonus är att den håller än! Inte för att Wilmer hade tråkigt, men med en traktor i handen kan man leka själv lääääänge :-)
.
I söndags jobbade vi hemma i trädgården hela dagen. Per och Katarina kom förbi en stund. På kvällen var vi till Klabbe på fika och vin/öl. En trevlig dag och kväll.
.
I måndags fortsatte vi i trädgården på förmiddagen. Vid tre var det påskmiddag i Askarbäck. Wilmer var vaken hela dagen, så han somnade bokstavligen utpumpad klockan sju. Så det blev en lugn och skön kväll i soffan med maken. Och så var påsken över och det väntade en arbetsvecka för Fredrik och lov för mig :-)

Plötsligt händer det

På skärtorsdagen fick jag ett telefonsamtal. Tro det eller ej, men det var från kuratorn på Kvinnokliniken. Konstigt att hon ringer dagen efter att Eskil börjat rota i det hela. Då har hon sett mitt mail. Först blir man glad sedan besviken att det måste till en sådan sak (som en detektivpräst). Hm.... 
.
Det visade sig att det hade blivit kommunikations problem mellan läkare och kurator. Nähä! Hon tog dock på sig den största skulden. Hon hade ringt till Berthåga innan hon ringde mig och meddelat dem hur det skulle bli. Dvs Pyret kommer att spridas i minneslunden i Bälinge. Det var skönt att få reda på det innan påsk. Riktigt skönt.
.
Nu är det bara resten kvar. Vem står till svars för att vi behandlades som vi gjorde och att vår läkare ska ringa upp och svara på våra frågor ang. Down syndrom. Vi får se när det händer. Kurstorn sa att hon skulle fixa det.....

Barn gör som vi gör

När jag laddade över bilderna till datorn hittade jag en bild från mitten av mars.... Jag pratar i telefon i köket. Vad tror ni Wilmer gör? Jo. pratar han med!
De gör verkligen som vi gör! Han håller dock telefon vid vänster öra :-)

Detektiv

Jag har skrivit om Eskil tidigare, vår "prälle". Han har nu startat ett arbete med att finna den skyldiga till varför det har blivit som det blivit med Pyret. Han har pratat med chefen på avdelningen, sedan har han mailat med chefen på kvinnokliniken samt läkaren och kuratorn som lovade oss att Pyret skulle på spridas i Bälinge. Båda cheferna var mycket angelägna att detta skulle lösas.....

Känns jättebra att att ha någon som hjälper oss! Kan vara bra att ha en "prälle" iband :-) Eller ska han få en ny tidel: Detektiv

RSS 2.0