Mysdagar

Igår hade vi en familjemysdag. Vi fixade lite här hemma. Tömde groventren på pant och återvinning, städade lite ute på tomten m.m. Efter lunch åkte vi och tittade på Sirius dam som spelade mot Kalmar. 
En myspys söndag med mina kilar
 
Tittut- lek efter frukost
Melker hejar på Malin (dock åt fel håll :-)
Liten gör som stor :-)
Hej hej
 
Idag måndag fick vi en extra bonusdag hemma. Det är studiedag i skolan idag och eftersom vi går en data kurs med jobbet fick vi ledigt denna dag - inte mig emot! Killarna använde dock inte morgonen till att sova lite extra utan vaknade halv sex och sex..... :-)  Vi gör inte något speciellt idag, utan är bara hemma och myser. Jag plockar och tvättar lite (som vanligt:-)  men vi spelar spel och leker också - en perfekt bonusdag hemma! 
Dessa två busar som smet från frukosten. Åter - liten gör som stor :-)
 
 
 

Lidingöloppet

I lördags var det då dags för tredje etappen i Halvklassikerna. Det blev en tidig morgon. Klockan ringde redan 05.30! Vilket i min värld är alldeles för tidigt :-)  men det var bara att stiga upp för att koka gröt, blanda ihop lunchen, dricka vatten, käka och packa det sista. Det var en ruggig morgon så det var bäst att klä på sig. Vi hämtade upp Anna Karin strax efter halv sju och strax före åtta var vi på plats på Lidingö - Med utmärkt parkering!!!' Vi kunde ta det lugnt på morgonen, men bättre det än stressa! Vi såg några som  inte hade lika gott om tid som vi - de fick stressa de! 
 
Från nummerlappsutdelningen var det nästan två kilometer att gå till starten så efter att ha tittat på allt vi ville på Lidingövallen gick vi till starten. Där blev det lite vila och förberedelser i den lilla sol som fanns. Strax innan vår start gick Fredrik för att heja längre fram i spåret och vi gick till vår fålla. 10.10 var det då dag! 15 kilometer framför oss. 
 
Det hela gick väldigt bra. Jag är både glad och tacksam att jag har tränat så pass mycket i Björklinge som jag har gjort. Det var väldigt mycket upp och ner. Det var endast korta bitar som det var helt plant. På vissa håll var det väldigt trångt, så man sprang nästan in i varandra och det var svårt att springa om (ja, i lördags kom jag inte sist :-) Jag kände mig ganska pigg och relativt snabbt kom jag in i min andning och kunde köra på. Eftersom jag inte hade någon aning om hur banan såg ut så väntade jag till det var ca 4 km kvar och då ökade jag lite. Tro nu inte att det var en enorm ökning :-) 
 
Till slut nådde jag målet och kände direkt - detta vill jag göra igen! Det var jättekul. Gav även lite mersmak till maj. Då jag ska springa "bara 6 Km" till.  Min sluttid i lördags blev 1. 34. 54 (lite osäker med sekunderna) Jag är väldigt nöjd. Mitt stora mål var under 1.40, under loppet blev det under 1.35, vilket jag klarade :-) 
 
Det gick även bra för min kompanjon. Denna gång så "vann"  jag och utjämnar. (Samtidigt på Vättern, hon vann Vansbro och jag vann Lidingö) Nu avgörs det i mars. Antingen skidar vi lika, eller så blir det en vinnare :-)
 
 
Ett stort tack åter till min kära make som skjutsade och hejjade. Tack även till farmor som ställde upp och tog hand pm pojkarna.
 
Framme på Lidingö - på med kläderna! 
 
Kollar nummerlapp mm innan start
 
Dags att  gå till starfållan
 
Vi är på G!

Målgång! 
 
Tjoho - etapp tre avklarad 
 
Ombytt och på med varma kläder - då var det gott med lunch :-)

Städ o fik fredag

Idag är det första lediga dagen av fyra. Den spenderas städandes/tvättandes/fikandes :-) Håller på och fixar och trixar. Blir ifs inte så mycket gjort, men lite. Vi har även hunnit med en lunch-fika hos AK för planering inför morgondagen. Kanske inte så mycket att planera, men lite :-)  Nu ska jag försöka få till hemmet så det är lite fredagsmysigt iaf :-)

Hittade en passande bild på FB som verkligen stämmer in här hemma just nu. Fast jag hade ändå gärna haft städat och lyckliga barn, för då mår även mamman som bäst :-) 



Mycket denna vecka

Veckan rusar fram! Det är något varje kväll. I måndags var Fredrik och jag på boxning. Jätteroligt att träna med sin man! Om ni inte testat det - gör det! 

Igår var det föräldramöte på jobbet. Alltid lite nervöst innan. Igår var det lite extra eftersom det var första gången jag träffade den nya föräldragruppen......Ja, ja. Nu är det gjort och jag tror det gick ok.

Idag var det dam-möte och innan det hann jag med en sista sväng i spåret innan lördag. I morgon är det House of Lola kväll hos Katarina. Sedan på fredag tror jag det är lugnt för att på lördag ta oss till Lidingö :-) 

Mysig söndag

 
Idag har det varit en klassisk söndag. Lugn och skön morgon. (Kilarna hade sovit i Våla :-) Efter frukosten åkte Fredrik och jobbade med grävarbeten. Det resulterade i att jag fick två timmar i lugn och ro. Då passade jag på att göra ingenting. Tihi, tihi. Fanns/finns egentligen massor att göra, men passade på att göra ingenting. Det är sällan det finns möjlighet till det.
 
När Fredrik kom hem åkte vi och gratulerade bästa Sara som fyller 13 år i morgon. Smått galet att de börjar bli så gamla!  När vi kom hema hade Melker och jag trädgårdstund medans de andra åkte och fortsatte jobba med grävaren ( den ska tvättas och fixas :-) Nu blir det premiär på höstsoppa (köttfärs o rotfruktssoppa) med egna grönsaker. Lyx! 
 
 

Linneloppet

I dag var det dags för Linnéloppet i Jumkil för mig och Wilmer. Wilmer var mycket taggad för detta! Har frågat hela veckan - När ska vi springa? I dag var det äntligen dags! 
 
Jag sprang 14 km och Wilmer 1 km. Jag ville springa den längre sträckan med tanke på nästa vecka. Det gick OK att springa. Delar av loppet var på smala skogstigar över stock och sten. Sådan terräng är jag verkligen inte van att springa i - vilket gjorde det jobbigt, men det var ett roligt och trevligt lopp. Lite pinsamt var det dock att jag kom sist......:-) Tycker dock inte att jag var helt usel (ca 1h33min) men de övriga som startande var ju "riktiga" löpare. Men ingen fara skedd, alla var kvar :-) Det roliga var att vi vann fin fina priser på nummerlapparna :-)
 
Det gick jättebra för Wilmer, han hade sprungit med full fart. Som tur var hade jag en privat fotograf som fotograferade så jag kunde få se hans lopp. Ett stort tack till våra supporters som kom och tittade! Nu är det bara att ladda inför nästa vecka och delmål tre i Halvklassikern.
 
Wilmer o hans kompis innan loppet
 
Alla barn startar, närmast killarnas kusiner 
 
Nära nu!
 
Mål!
 
Nära nu!
 
Yes! 14 km klara :-)

Äta själv ..........

 
Melker vill allt som oftast äta själv........ Det resulterar allt som oftast i skitig son, gladiator bort och skitigt golv..... Vi har försökt att mata honom bönor det ät allt för kladdig mat, men inget han är intresserad av.......:-)
 
 
 

Ett samtal

Idag ringde en god vän. Tänk vad mycket energi vänner kan ge endast via telefon! Efter samtalet gick dagen lättare och jag tog mig ut i spåret för en vända tom. Tack söta du som ringde. Det bästa är att vi ska ses i morn - kul! Sist vi sågs var en snabbis i somras. 

Min man!

Är tur att jag har förstående man just nu. Han skickar iväg mig på träning för att han vet att jag mår bra av det. - tack älskling. I dag är det ju tisdag så på schemat stod tisdagssteppen:-) 

Nu laddar vi om och tänker positivt! Finns ju så mycket att se fram emot! På lördag ska jag och Wilmer springa Linneloppet. Nästa vecka är det ju Lidingö - delmål tre i Halvklassikern. 




Gillar inte känslan av olust

Just nu finner jag inte många gram positivt kring mitt jobb. Jag har aldrig upplevt denna olust jag känner. Gillar inte känslan. Gillar inte den jag blir av den och jag gillar inte att må så här! 
.
Så ärligt - finns det någon som vet något jobb jag kan söka? 

PB

Igår blev det PB på 11.6 km. Tjoho :-) Det gick riktigt bra med min tå. Hade ont efteråt, men inte när jag sprang. Skönt. Efter att jag kom hem var det riktigt skönt att landa i soffan då jag var riktigt trött i benen.... Hade lite träningsvärk sedan förut :-) 
.
Hade tänkt träna skivstång idag, men denna tidiga morgon samt lite sega ben (:-) gör nog att jag avstår. 


Sovmorgon - nej sa Melker


Tanken var att vi skulle få sovmorgon idag, men icke sa nicke. Först vaknade Melker som vanligt vid sex...... Och nyss kom Wilmer (7.15). Det hade varit skönt med lite sovmorgon då vi alla ska ut på äventyr till kvällen. Killarna ska på Kulturnatten med farmor och farfar och vi ska med goda vänner. Men först väntar en dag med mycket fotboll.  Två matcher på Lännaborg som F troligtvis ska vara med på båda samt att jag ska stå i kiosken på B-laget. Så en liten sovmorgon hade inte suttit fel...:-) 

Tårar


Så här arg blir man när storebror och pappan åker iväg på fotboll och Stackars Melker får vara kvar hemma med mig :-) Som lite plåster på såren ska vi åka och fika/leka lite hos Siri och Katarina innan det är dags att sova :-) 

Fotboll


I söndags var vi först på trevligt dop nere i Bälinge. Det var Klas och Johannas dotter som döptes. Sedan blev det en snabbis hem innan det var dags att titta på Sirius dam. De bjöd på spännande match, men en vinst till slut. Skönt! 

Lördagen = tjejmilen :-)

 
Igår var det då dags för tjejmilen. Tyvärr hade ju vår kvartett blivit en trio då Katrina var dunder förkyld. Vi åkte vid halvtio och hemma vis sex på kvällen. En heldag med andra ord. En rolig och varm dag! Dagen innehöll även en massa köande. Medan Pernilla letade parkering (45 min) hämtade Tinette och jag ut nummerlapparna (65 min) sedan tog det Tinette och mig närmare 50 min att ta oss till Pernilla :-) Men väl tillsammans igen vid bilen, som för övrigt hade den bästa parkeringen, blev det lunch i skuggan. Efter lunch var det dags för nästa väntan. 45 min toalettkö :-) Sedan var det bara att vänta 30 min på starten. Så efter en hel väntan, men ändå trevligt :-) så var det dags för starten.
 
Loppet gick bra trots värmen. Jag var "duktig" och drack lite vid varje kontroll (brukar inte dricka när jag springer) och hittade ett tempo som passade mig och min tå.... 1h och 5min senare var jag i mål men en öm tå! Det gjorde så ont än att jag nästan ville gråta, men bara jag fick av mig skon blev det bättre. 
 
Jag är nöjd med dagen och loppet, det är vi alla tre. På kvällen firade vi lite med att äta skaldjur m.m hemma hos Tinette.
 
 

Lediga fredagen

I  fredags började vi med lek hos vänner på förmiddagen. Sedan blev det siesta hemma mitt på dagen. Melker sov middag jag solade och Wilmer varvade sola med lek i sandlådan. Super härligt! 
 
När Fredrik kom hem åkte jag till stan en snabbis. Det skulle fixas dopresent till dagens dop, handlas lite och handlas till lördagens middag med springtjejerna. Då passade jag på handla Femtio nyanser böckerna. Har hört så mycket om den och tänkte - Nu är det min tur att prova :-) 
 
Kvällen avslutades med god middag och sista vinflaskan av vår bröllopspresent. Vi fick i bröllopspresent sex viner om året i fem år och fredags så gick sista flaskan. En trevlig avslutning på en härlig fredag.
Melker o Hanna i full fart
 
 
Wilmer och Elin gömmer sig i trädet.
 
 
Underbara sensommar
 
 
Dags att läsa? :-)
 
 
Sista vinet. Fredrik verkligen gillar att posera :-) 
 
 

Torsdag = helg :-)

Det finns både fördelar och nackdelar med att jobba deltid. En stor fördel är att senast kl 16 på torsdagar är det helg! I morgon blir det heldag med W och M. Självklart blir det lek med kompisar också :-)
.
Har jag tur blir det träning i kväll, har inte rört mig sedan i lördags. Det har har ifs varit bra för min tå...... Vi får se om jag har tur. Fredrik hade lyckats gräva av en vattenledning som inte var utmärkt.... Kan bli en lång kväll för honom. Än så länge ingen fara. Han har 1h 20 min på sig....
.
På lördag är det dags för nya äventyr :-) Då ska jag och två vänner springa Tjejmilen. Tyvärr har vår fjärde medlem blivit sjuk. Så vår kvartett har blivit en trio.
Vad har ni för planer för helgen?


Obama

Som ingen missat har han besökt Sverige. Igår och idag såg vi, jag och många elever se Air force one glida över oss. Fler som såg eller hörde alla jaktplan? De flög över oss hemma i Oxsätra flera gånger under kvällen.
.
Tycka vad man vill om besöket, lite stort/historiskt tycker jag att det är.


Åter dags

För ett tag sedan skrev jag om att kanske återuppta Kvantums matkasse. Nu har vi bestämt oss, så nästa vecka är det åter dags. Känns skönt att varannan vecka ha "matbestyren" klart. Det är även åter dags för gympan. Kul! Första tiden blir det lite glesare för min del eftersom Fredrik fortfarande har träning tis och tors samt att min tå fortfarande gör ont...... Men snart ska jag vara på G fullt ut även på gympan.

Mycket som hänt del 2

Veckan efter Kungälv så rullade det på igen :-) På tisdagen var det avslutning på idrottsleken, på onsdagen var det åter provträning med Tinette samt första dam mötet för året. På fredagen hade jag mamma-fika här hemma. Roligt att träffa många av dem igen, få fika och skvallra lite :-) 
 
Efter att Fredrik kom hem mitt på dagen skjutsade jag upp killarna till Askarbäck för det var dags för mig och Fredrik att åka på ett eget litet äventyr :-) Cyklarna var lassade och vi bar oss av mot Mora för att cykla Vasatrampet. Som "vanligt" bodde vi på Mora Parken. På kvällen när vi kom upp så,var vi ut och käka och dröm om min förvåning - jag valde rätt mat :-) Jag brukar allt som oftast se på Fredriks mat och tänka att jag valde fel, men i fredags gjorde jag rätt val!  På lördagsmorgonen var det dags för Vasatrampet och 14 mils cykling. Det var jobbiga, men roliga/vackra mil! Det roliga var att jag kom tvåa i damklassen......av fem startande.........:-) 
 
Det var ett trevligt dyngn med maken.
 
Mora Parken leverade god mat, bra service och ett minimål. Gick i mål under det riktiga på lördagen :-)
Nyduschad och mör men glad över min plakett:-) 

Mycket som hänt!

Oj vad länge sedan det var jag hoppade in här och så roligt att ni troget tittat in trots mitt bristande i inlägg - tack! Det glädjer! 
 
Nu kommer det ett stort inlägg med en uppdatering! 
Kungälv

Sist vi hördes skulle vi till syster Karolina med familj över helgen. Vi hade det kanon! Fint vädret, lek, upplevelser och god mat. Vi besökte kusinerna på deras skola, vilket även är systets jobb. Efter det åkte vi till Slotsskogen där vi tittade på djuren, lekte och åt god lunch. Säger det igen- besök Slotsskogen om ni besöker Göteborg! På kvällen åkte, jag, Fredrik, Melker och Linnea till Marstradär. Dämt blev det självklart en stor glass och en titt på fästningen. Wilmer följde med Karolina på Simons fotbollsmatch. På kvällen hemma igen spelade Fredrik och jag badminton ute på deras gräsmatta. Jag spelade barfota på fuktigt gräs..... Det resulterade i en rejält stukad stortå.... Alternativt att jag knäckt till benet....... Det knakade till rejält och gör fortfarande ont....... 
 
På lördagen besökte vi Lisseberg som ALLA andra. Det var VÄLIGT mycket folk. Man skulle kunna tro att var Gotia cup, men en trevlig dag. På söndagen blev det lek och hemfärrd - en trevlig helg hade vi! 
 
Pingvinerna
Upp och ner gick vi - men mysigt var det :-)
Herr älg
Klubba och älg - bra kombo :-)
 
Go lunch i solen 
 
 
vi upptäcker Marstrand
Melker upptäcker på sitt egna vis......:-)
 
Fästningen
Mina :-)
Syster och jag - Fredrik tycker vi är lika. Vad tycker ni? 
Skepp o'hoj!
Syster och Melker tittar på Flumride
Hela gänget  :-)

RSS 2.0