Hö paus

Idag onsdag blev det inget hököra. Regnet kom så småningom, dock inte i så stora mängder. På mig regnande det knappt något. Wilmer och jag lyckades parera det precis tydligen.
När vi fick en paus så passade vi på att åka till Parksnäckan på allsång med Pippi Långstrump som ni kanske såg i förra inlägget. Där träffade vi familjen Andersson-Mårtensson.  Vi började med att titta på djuren som Gränby 4h hade kört dit. Tänk vad roligt det kan vara med små djur!
.
Vad kan Wilmer titta på så intensivt?
.
Jo en gris!    
.
Efter djuren blev det lite lunch innan det var dags dör barnens allsång. Strax efter att vi kom in på Parksnäckan så kom krokodilen Kaj från Fyrsihov. Min sötnos till son blev jätte rädd för honom, men det var det första han berättade för pappan om. konstig kille.... :-) Efter det var det Pippi som underhöll med sånger från Astrid Lindgrens olika karaktärer. Wilmer satt i mitt knä större delen av konserten, men till slut vågade han sig fram till Nova. Då var jag rejält varm efter ha suttit med honom i knät mitt i solen i över 30 min. Kudden skulle ju självklart vara med!
Två varma kids i slutet av konserten
Det ser ut som de inte tittade alls på den här bilden, men de var stundtals helt mé!
.
Efter konserten blev det mjukglass i stadparken innan hemfärd, där Wilmer somnade som en gris i bilen. Tror han sov redan vid Carolina backen......... Trött kille:-)
Till kvällen blev det hemmagjorda hamburgare och egna pommes. Riktigt smarrigt. Tror även att jag lyckas få en fotbollsfri kväll, då F har huvudvärk. Kanske man kan se ett avsnitt av Miss Marple :-)

Det blev Parksnäckan med Pippis allsång. S...

bild071 (MMS)

Det blev Parksnäckan med Pippis allsång. Solen skiner mellan de små skurarna. W rädd i början som vanligt, men nu vågar han lämna mitt knä, lagom till det är slut. Nästa vecka kanske han vågar tidigare:) . Nu ska vi äta glass!


Wilmer smet ut med pjamas på medan mamman ...

bild063 (MMS)

Wilmer smet ut med pjamas på medan mamman satt i telefon. Hittade honom i hans älskade sandlåda:-) . I dag blir det nog lugnt med hö körandet, ska bli regn. Vi får se vad dagen bjuder på!


Hö, åter hö & midsommar

Just nu är vi inne i sommarvärmen vilket för mig/oss är lika med hö köra. I dag har det blivit en långdag tillsammans med dammet uppe på skullen. Jag får ju inte stå ute i solen och ha det gött, utan jag har turen att få vara där jag!
.
Midsommar resumé
Det började med att pappa ramlade ner från nockelevatorn på torsdags kvällen, ett fall på närmare 4 meter! Mirakulöst så klarade han sig OK! Fredrik åkte in med honom till akuten där de gjorde en helkropps röntgen. Det "enda" som var, var att musklerna blödde inuti kroppen. Helt otroligt. Det ska var min pappa till att klara en sådan sak. Ni som känner honom närmre förstår vad jag menar. Så på själva midsommarafton fick vi ställa in våra planer och åka till Våla och köra hö. Kvällen blev lugn, då F och jag inte var så pigga. Vi hade middag hemma tillsammans med familjen Andersson-Mårtensson. På midsommardagen åkte vi skrinda till Högsta och spelade fotbollsgolf. Det var mycket roligt. Jag erkänner för er kära läsare att jag hade lite träningsverk dagen efter.................. På kvällen kom större delen gänget som var med och spelade fotbollsgolf hem till oss. Det blev lite hästsko, jordgubbstårta och småpratande. Under söndagen hände inte så mycket. Det badades, Per och Katarina kom förbi, Annika och barnen åkte hem efter sin traditionsenliga vistelse hos oss under midsommar. På kvällen kom morbror Klas och Anki förbi en stund.
.
Nu väntar kudden. Hoppas att det kommer många sådana här dagar och kvällar under sommaren så jag också kan få njuta, utan damm, hö och en elevator ovanför huvudet :-)

Badkrukan Wilmer numera ingen badkruka! So...

bild061 (MMS)

Badkrukan Wilmer numera ingen badkruka! Solen skiner o vi badar. I morgon hököra igen. . . Det blir nog bra:) .


Wilmer föredrar sin fiskpol. Så det blev k...

bild057 (MMS)

Wilmer föredrar sin fiskpol. Så det blev kusinträff där iställen för den stora. Kan ju bero lite på temperaturen också. Alla har gått om plats:-) .


Premiär doppet stod Daniel o Sara för. Var...

bild055 (MMS)

Premiär doppet stod Daniel o Sara för. Varma 17 grader ;-). Själv avstod jag. Jag tror ni förstår. . .


Sommardag

Idag har det varit en härlig sommardag. Den har innehållit allt en sådan dag ska göra. Wilmer och jag började dagen med att vika tvätt och hänga ut tvätt i morgonsolen. Vid tio träffade vi Ewellina och tjejerna. Vi gick till kapellet och lekte i deras sandlåda för lite "miljöombyte". Efter det var det lunch hemma hos oss. Efter det blev det ännu mera lek och även lite bad till sist jordgubbar och glass innan det var dags för vila.
.
Vila blev det länga av. Lillkillen sov närmare tre timmar...... Det var nog någon som tog igen den sömn han missat då han knappt sovit något på sistone för all hosta. Jag vet att vissa säger att man inte kan sova i kapp, men jag tror i alla fall på det. Det var skönt att få några timmar själv. Han läsa tidningen, vika tvätt utan extra hjälp, städa det sista i växthuset efter småplantornas invadering. Nu är det fin fint igen, lagom till midsommar.
.
På kvällen blev det fotboll i stan. Första borta matchen för säsongen, och det visade vara första matchen för hösten, hm........ Serien hade tydligen vänt.............
.
Hoppas nu på en lika bra dag i morgon. Då kommer Tara och Daniel. Mamma skulle tydligen måla på mormors hus så då ville de vara här (de bor hos mor och far medan Annika jobbar).

Grusgångs arbete pågår. . . På lite olika ...

bild054 (MMS)

Grusgångs arbete pågår. . . På lite olika vis:) .


Hostan fortsätter

Nu börjar vi tröttna ordentligt på hostan. Ingen i familjen sover bra på nätterna. Wllmer hostar och snurrar runt så man blir alldeles matt. Han vill sova hos oss,i sin egen säng, efter tre fyra timmar hos oss igen........... Så är livet som mor till en kille med smala luftrör:-)
.
Nu på morgonen har jag ringt till specialistläkaren, vi får se vad de säger, om han behöver komma in eller om vi ska fortsätta medicinera som vi gör. Om jag ska erkänna så hostar han mycket mindre nu, men då springer han ju inte runt.........:-)
.
Annars idag så har vi, killen och jag sorterat tvätt och oj vad med tvätt vi hade. Jag har inte tvättat på ett tag, bara Wilmesr kläder. Jag kan meddela att det blev en hel del. Om vädergudarna är på min sida så kan jag hänga tvätten ute och lukta härlig sommar. Det ser i alla fall mer lovande ut än gårdagen .-) Till kvällen blir det nog fortsatt grusgångs arbete.

Regnet satte stopp för grusläggningen, men...

bild046 (MMS)

Regnet satte stopp för grusläggningen, men en bit kom vi! Fast nu skiner solen, men då är det för blött. Lite skönt också, då kan man vila i soffan :) .


Bröllopsdag

I går gick dagen i bröllopets tecken. Jag laddade på förmiddagen med Godmorogn Sverige. Efter det tog en liten paus  och gjorde i ordning Wilmers sandlåda.
.
Efter lunch var det åter dags för TV läge! Sedan var det TV läge tills det kom gäster............. Fredrik hade glömt att berätta en liten detalj. Hästsko gänget skulle visst komma till oss innan det var dags för avfärd till Jonas. Tack för det älskling var min kommentar! Det var stökigt, jag hade inte duschat eller fixat kläder, hmmm. Sedan bar det iväg till Jonas. Där bjöds det på två olika tårtor. Först god smörgåstårta som fixats ihop av Emma (Den var jättegod Emma!), till kaffe bjöds det på bröllopstårta a´la Kvantum, mycket god. Wilmer och jag fick åka hem tidigare än pappan. Wilmers hosta hade blivit värre och han var trött.
.
Väl hemma blev det snabbt i säng med Wilmer och sedan mer bröllop till sena natten. Jag slutade titta 00.30.....
.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om att SVT fick sända så mycket. Samtidigt så är det härligt att få följa allt, sedan kan man ju tänka. - Oj, de får verkligen aldrig vara i fred och sedan har  det varit lite för mycket. Även för mig :-)
.
Wilmer vaknade när jag gick och lade mig så han fick följa med mig till sängen. Där låg han och hosta och snurra runt  i över en timma så jag inte kunde somna......... Vid halv två tiden kom Fredrik hem........... Vilken god sömn.......
.
I dag står grusgång på schemat. ÄNTLIGEN !!!! Sedan kommer mina stora systrar och tittar på gårdagens vigsel eftersom de var in till Stockholm igår och tittade på kortegen............. Det finns de som är värre än jag.-)

Wilmer pigg igen o diskar efter maten. Var...

bild045 (MMS)

Wilmer pigg igen o diskar efter maten. Var dock inte allt för modig på avslutningen:-) . Gick till oss ganska snabbt. Att jag skulle få en fegis till son. Vem trodde det?


En testbild på feberkillen.

bild044 (MMS)

En testbild på feberkillen.


Ett halv år har gått

Just nu är vi inne i tiden 16, 17, 18......... För sex månader sedan igår fick vi det mindre trevliga beskedet att Pyret hade dött. Just dessa dagar för ett halv år sedan såg livet mindre roligt ut. Visst har man hört klyschan att livet går vidare och så, men aldrig riktigt förstått hur det fungerade i verkligheten, men nu vet jag. Livet går verkligen vidare.
.
Just nu känns det verkligen bra *(trots Wilmers feber). Jag har en underbar familj, underbara vänner som funnits där under de här sex månaderna. Antingen precis i närheten eller en bit bort. Jag har känt ert stöd och värme. TACK!!
.
Nu väntar en underbar sommar med framför allt min son och mannen, men även mina vänner och övrig familj. Vi ska inte göra något speciellt. Lite "Ta dagen som den kommer" mentalitet. Lite saker har jag bokat in och vist måste det ske lite saker då och då i mitt liv för att jag ska må bra. Men det har jag ju lärt mig nu :-)
.
JAg ska inte sticka under stolen med att det finns stunder som är jobbiga. Det jobbigaste just nu är att åka förbi kyrkan/minneslunden i Bälinge, men det kommer jag nog över så småningom........... Snart kan jag åka förbi där med en leende på läpparna än tårar i ögonen, det vet jag!
.
Ha det så bra mitt älskade ängelbarn, ta väl hand om dig. Älskar dig!

Kul

Kul och roligt med snabba kommentarer! Det verkligen värmer och inspirerar!
.
Något som är mindre roligt är att Wilmer fått feber, hoppas han blir piggare så han orkar vara med i morgon på avslutningen. Min tanke är att han får vara hemma under dagen så han orkar sjunga på eftermiddagen. Vi får se hur det går...... Allt för att vi ska få möjlighet att ses Emma :-)

Hallå

Tro det eller ej, men jag lever och mår bra.
.
Min motivation att sätta mig ner att skriva har varit som bortblåst, men nu börjar suget komma tillbaka :-)
.
Vad har hänt sedan sist? I korta drag: Avslutat allt på jobbet, kulturdag, Jälla besök, skolavslutning, storstäd osv. Jag har "stigit" i graderna. Jag har blivit A-lags ledare -) Roligt med nya utmaningar.
.
Privat: Tuva har döpts, altan är klar, har påbörjat målning av uterum, planterat sommarblommorna. "Tagetisarna" blev jätte fula i år, men får duga. Vi har varit på två ko släpp. Ett hos grannen Anders och ett hemma i Våla. Vi har varit en helg till Mora.
.
I morgon har Wilmer sommaravslutning, så efter det får vi sommarlov båda två! Då är vi lediga till den 9 augusti! Härligt!
.
Om det finns intresse så kommer jag hålla er informerade from nu. Finns det intresse?

RSS 2.0