Gårdagen

Igår blev det spontanfika med två "mammor" på förmiddagen. Sedan blev det en ordentlig tvätt av bilen som hade blivit rejält skitig i onsdag då vi var till Våla.
.
På kvällen blev det fotboll i Björklinge med en tusch av Bingo. De hade nämligen bilbingo på grusplanen bredvid :) Fredrik var med och spelade lite.
.
Ja det var vår dag, kanske inte så spännande, men varje dag kan ju inte vara spännande :-)


Trevlig onsdag

Det blev en trevlig onsdag trots regnet som öste ner på förmiddagen.  Vi åkte hem till mor under förmiddagen och blev kvar där till eftermiddagen. Det visade sig att tre kusiner var på plats - David, Danile och Sara. Så jag såg inte till killarna så mycket :) Jag passade på att länsa mammas rabarber (med hennes tillåtelse :) Så nu står en rabarbersaft i jordkällaren här hemma och ska stå till på fredag. Kalldragen den bästa enligt mig :) 
 
 
 
Idag kom min älskade make hem med en bukett rosor! Tänk vad glad man kan bli.
 
Fina. Eller hur?
 

Efter maten åkte vi alla till Björklinge för min första träning inför Vansbro. Det var lite kallt, gick inte fort, men OK :) Någon mer tur får det bli innan nästa fredag då det är dags!
 
 
 
 
 
 
 

Sista månne tro??

Idag är det dags för mammafika igen:) Idag ska vi till Torvsätra. Kanske detta blir sista "öfsk"? Lite sorgligt isf...:-( Till hösten jobbar ju jag när det är. Trösten är ju lediga fredagar och kortdag på torsdag :)
.
Även idag skiner solen och en sommarklänning är på - så härligt! Tycker ni inte det? Såhär kan det få vara hela sommaren :)
.
Till sist så fyller världens bästa gudfar/fadder år idag - Grattis bästa Jonas!


Smått & gott

Idag har vi gjort lite smått och gott killarna och jag. Vi har bl.a. fixat lite med markisväven vid poolen. Det finns en mycket nyfiken kille här hemma, så min provovisoriska lösning var tvungen att förbättras :) så nu har jag fixat ordentliga vajerlås! Det har även badats och planterats lite nya blommor som jag fått att min snälla syster. 
 
 
Efter plantering blev det lek och hämtning av jordgubbsplantor i Jumkil - tack A K för plantorna! Efter det bar det av till Askarbäck. Wilmer skulle få vara med och köra ensilage. Då passade jag på att springa mina vändor i spåret ( ett varv av alla) I dag blev det lite extra eftersom jag sprang från Askarbäck (genom hagen). Kändes bra att komma igång igen efter nästan två veckors "vila". Dels har jag haft hosta och dels jobbade F kväll väldigt mycket förra veckan, men nu är jag på G igen. Nu ska jag bara plocka bort sockret igen så är jag helt på banan :) Tänk vad fort det får fäste...... Det räcker med några dagar så är man fast igen.....grrr
 
 
En hink jordgubbsplantor från A K och en squas (stavning...?...?:) från E L - tack båda! 
 
Äntligen fick de luftas :)
 
 

Helgen

Ja, då var midsommaren över för i år :) Helgen gick som planerat med midsommarstångs tillverkning X 2, en hemma och en på Lännaborg. Vi har ätit gott, druckit gott, åkt skrinda, spelat fotbollsgolf, skrattat och haft det bra. - Tack till alla som jag träffat, ni var med och gjorde min helg bra!

I dag söndag har vi njutit av familjemys. Efter flera dagar av umgänge kändes det rätt att satsa på en dag med endast oss fyra (inget ont till er andra, men ibland behöver vi det :) Det blev en tur till Skolkloster. Där strosade vi runt och fikade. Vi gick inte den guidade turen, utan nöjde oss med det man ser ändå. Blir kanske en tur utan barn.....

Som ni kanske märker finns det inga foton. Jag har lagt undan telefonen under helgen och på så sätt glömde jag att knäppa kort..... Så kan det gå :)

Hoppas att ni har haft en lika trevlig helg som jag (helt regnfri dessutom! ) Go söndag på er, nu ser vi fram emot en ny härlig sommarvecka!

Tisdagafika

Ja, då var det tisdag igen och dags för ny mammafika :-) Idag ska vi hem till en av de arbetande mammorna. Hon jobbar kväll så vi hinner komma på fika - toppen, tack!
.
Sedan ska jag hjälpa till lite på idrottsveckan, främst som chaufför :-) Sedan tror jag att det blir lite baka till midsommar. Vi får se vad som finns hemma att baka av. Har ju ingen affär längre.....:-(
.
I går hände något mycket roligt/bra/behövligt! Lillkåken blev städad!!! Syster kom ut så vi gemensamt städade deras midsommarboende - tack för hjälpen! Nu ser det helt ok ut. Det jag har kvar att göra är att sortera mina jobbsaker och det måste jag göra innan den 12:e augusti........


Gärdsgården

Bygget fortsätter :) Efter att ha byggt den sträcka vi tänkte från början blev vi lite "kära" i vår gärdsgård. Så vi beslöt att bygga fram till sophuset (minst :-) Vår gärdsgård ser inte som en gärdsgård "ska", det vet vi, men vi är nöjda ändå! Vi bygger lite pö om pö. Nu tror vi att vi har räknat ut hur många störar som behövs. Det är lite roligt med våra krakstörar (tror jag det heter), de har en historia som gör just vår gärdsgård speciell :-)
Li

Midsommar

 

Känns faktiskt bra, det är måndag och vi vet redan hur midsommar ska se ut. Inte likt oss, men det känns bra. Allt planerat från torsdagskväll till lördag! 
 
På torsdagen ska vi klä midsommaraftonen uppe på Lännaborg. Välkomna om ni inte har något att göra. Kl 18.30 kör vi! Då ska jag även sätta upp naturstigen som jag ska knåpa ihop under veckan.  Efter det blir det lite gott att äta här hemma med goda vänner. Under torsdagen kommer säkert syster och kids ut som ska bo hos oss i helgen.  
På fredagen blir det årlig tur med skrindan upp till Lännaborg för att dansa, fika och jobba lite :-) På kvällen ska vi på knyt till mina kusiner. Vad jag/vi ska göra är inte klart än. Jag önskade dessert.....:-) Vi får se.
På lördagen blir det fotbollsgolf om vädret är ok. Som brukligt åker vi nog skrinda dit. På kvällen blir det troligtvis grillning. 
 
Ja, så ser vår midsommar ut i stora drag. Hur firar ni? Ska ni hitta på något helt nytt, eller gör ni som vi. Kör på gamla säkra kort? Berätta gärna! 

Fiske

I går var vi på fiskeutflykt. Fiske är väl inte direkt min grej, men vi passade även på att ha picknick, och det gillar jag ju :-) Som ni säkert vet var det verkligen växlande väder igår. Ömsom sol, ömsom regn.... Det gick väl sådär med vår picknick. Bilderna får tala..... Wilmer tyckte i alla fall det var jättekul och det var ju ett av syftena med "resan".
 
Minen är inte för fisket, utan regnet
 
Som sagt, ömsom sol ömsom regn :)
Ursäkta min lite snea stil.....:-) Man sitter inte riktigt optimalt i bakluckan :) 
 
 
En rackare blev. Den heter Guldfena och bor numera i bäcken här hemma :-) 

Jobb i dagarna tre

Jag har jobbar i dagarna tre. Tors och fre jobbade jag på skolan. Det var planeringsdagar och schemaläggning. På torsdagen var vi även ut och åt på kvällen. Trevligt att få vara med samt skönt inför hösten att kunna påverka lite här och där :-)
.
Idag har jag jobbat med Fredrik på ett jättegrund i Libroring. Jag hjälpte till med att frigga, så mina vader är varma o sköna av solen :) När vi kom hem byggde vi lite till på gärdsgården. Snart är vi framme vid sophuset.
.
Nu har jag förberett middagen - grillat såklart med goda tillbehör - så kan jag ta en skön dusch innan det är dags att grilla.
.
Go lördag på er!


Mysdag:-)

I dag har det varit en riktig mysdag rakt igenom! Wilmer hade sin sista dag hos Ingela. Till hösten blir det endast uppe på skolan. Melker och jag hade vår sista förmiddag själva tillsammans (kommer säkert fler, men som Wilmer var hos dagmamman :-) 
 
Vi hämtade Wilmer tidigt i dag för att vi skulle luncha med kusinerna som slutat skolan idag och fått sommarlov. Det blev lunch på stan och sedan lek och glass i Stadsparken. Det var härligt väder och alla njöt.
 
 
Kusinerna Andersson och Karlsson
 
 
Wilmer in action :-)
 
 
Wilmer och Sara får fart av Annika
 
 
Melker in action
 
 
Fika time
 
 
En avlutningsbild :-)
 
Kvällen fortsatte lika mysigt. Det blev trädgårsarbete för hela familjen. Vi klippte och trimmade gräset och plockade ihop lite. Skönt att få det gjort innan det utlovade regnet. Det var som säkert många av er vet, en mycket  skön kväll! 

RunKeeper

RunKeeper är en träningsapp. Den är lite rolig tycker jag. I den bokför jag all min träning. Det är roligt att kunna gå tillbaka och se vad jag gjort. Den hjälper även mig att puscha mig själv. T.ex. när man springer så hör man hur fort man springer per kilometer. Jag har den instäd så den talar om vart femte minut hur det går. Det hjälper mig att hålla ett jämt temp samt öka som jag sackar :) Jag tycker även om att se hur långt jag går, springer eller cyklar, vilket man gör med hjälp av GPS'n :) En extra bonus är att man får "diplom" om man blivit bättre på något. T.ex. den  längsta sträckan, flest kalorier eller snabbaste kilometern. Roligt med ett litet mail :-) 
 
 
En bild från gårdagen då jag sprang 8km med hjälp av appen (På rekord tid :-) 
 

Mina :-)

Två bilder som säger mer än 1000 ord :-) Detta är mina prinsar det! På första bilden får jag ingen kontakt. Den andra bilden gick jag och fyllde en vattenkanna och kom tillbaka :-) 
 
 
 
 

Tisdag = mammalunch

Vi är ett gäng som fortsätter att träffas de dom kan trots att öfsk har slutat. Vi började hos mig och sedan har det rullat på. Trevligt att ses :) Idag är det åter dags för träff i Jumkil och sedan blir det träff hos jobbande mammor - bäst att passa på när de kan :)
.
Till hösten blir det åter svårt att ses då vi är fler som börjar jobba - så bäst att passa på att ses och "tjöta" lite medan vi kan :)


Skatteåterbäringen

"Tacka Gud, här kommer skatteåterbäringen" 
Jag  säger som i en berömd film:-) Känns fint att den har kommit. Alltid roligt att få lite extra plus på kontot :-) Passar då på att betala av lite skulder samt anmälare mig till de två sista etapperna i Halvklassikerna  -  Lidingöloppet och Vasaloppet. Sistnämnda är inte gjor än. Den ska vi (Anna Karin & jag) anmäla oss samtidigt på varsit håll så vi kommer i samma startgrupp. Det gick inte att anmäla flera på Vasaloppet, iaf iite vad jag såg.
 
Pengarna ska även användas till den fortsatta renoveringen av huset.
Om ni fick pengar tillbaka, vad ska ni använda dem till? 
 

Halvvättern

Igår var det då dags för Halvvättern. Vi åt frukost redan 6.45 på hotellet i Örebro. Det var en bra frukost, så vi blev ordentligt mätta. Vi tog även med oss lite matsäck,eftersom vi inte startade förrän 11.16. Strax före åtta kom vi iväg mot Motala. Vi var framme runt nio. Vi åkte direkt till campingen där Anna Karin med famij bodde. Där lastades cyklar av taket och det pumpades däck osv. Då började man bli lite nervös:-) 
 
Vi skulle plocka ut våra nummerlapparna senast 10.16, så strax före tio rullade vi ner mot torget i Motala. Efter att alla nummerlappar, chip och klisterlappar var på plats blev det lite väntan. Inte så farligt, det vär ju fint väder (!) så vi stod i solen och pratade och åt våra mackor. Strax före elva rullade vi ner till start och 11.16 begav vi oss iväg!
 
Vi hade fantastisk tur med vädret! Knappt något regn. Strax efter Ödeshög blev vi våta, men det var mer stänk från vägbanan än från luften. Det var rolig cykling och det gick kanon! Visst fick jag ont, men det fick man ignorera och bara köra :-)  5h 22min senare var vi i mål! (Per & Katarina två minuter snabbare:-) Alla är vi kanon nöjda. Vi tjejer fick plakett eftersom vi cyklade under 6h! 
 
Landat på campingen - strax efterlängtat dusch :-)
 
 
Hela gänget!
 
 
Diplom, medalj och plakett
 
Då var etapp 1 avklarad, den 5:e juli är det dags för simning :-) 

Prinsess bröllop

Idag gifter sig Prinsessan Madeleine. Inget jag noterat så stort. Har ni? Sitter i alla fall här och slötittar lite :-) Ska jag vara ärlig slog jag bara TV'n i väntan på att F ska komma hem så vi kan åka (Lite som fotbollen igår, av en slump:-) Lite kul att se alla fina kläder och höra Peter Jöback sjunga är det ju ändå. 
 

Våra trädgårdsdagar

Äntligen är det gjort! Baksidan är planerad, häcken är borta och staket är uppe. Allt detta på två dagar. Det går fort ibland. Känns så innerligt bra! 
 
Urgrävning på baksidan av magasinet. Här ska det grusas och bli jordgubbsland (ej klart än)
Ett par så lika :-)
Baksidan planerades
Stötor kommer på plats
 
Vattenmelon var gott i värmen
 
På kvällen fick vi fira lite, det var ju trots allt den 6:e juni :-) 
På fredagen kom grus och jord på plats.
 
Gruset kommer på plats! 
Pappan tog den stora spaden :-)
Det färdiga resultatet :-) Planerat och sått! Nu är det bara att vänta på gräset. Baksidan kanske inte säger er så mycket, men där det nu är sått var det en sten- och jordsträng.......:-)
Det har även blivit en ordentlig grusgång längs med groventren så det blir lätt att gå med tvätten. 
 
Jag skrev ju att vi gjort något väldigt svenskt :-) Vi är väldigt nöjda med resultatet! Så härlig känsla att titta ut och tänka - Det har vi gjort! 

Då var det dags!

Pojkarna är lämnade i Våla för att sova där i två nätter. Vi har lastat cyklarna på taket, snart bär det av mot Motala! I morgon är det dags för etapp 1 i min Halvklassike, nämligen Halvvättern. Jag hoppas att träningen räcker.... Självklart kommer jag att komma i mål, men vist blir allt lite roligare om det går bra och jag/vi får en hyfsad tid :-)  I natt sover vi i Örebro för att sedan åka till Motala i morgonbitti. Vi startar inte förrän 11,16. Vilka vi är är? Jo, det är jag, Fredrik, Per, Katarina och Anna Karin. Det är Anna Karin och jag so  ska försöka oss på en halvklassiker. 
 
Tänk lite på oss i morn och håll tummarna! 

Härliga dagar

Det har varit två underbara dagar med massor av sol! Vi har tillbringat dagarna i trädgården :-) Vi har gjort något väldigt svenskt, med tanke på att det var den 6:e juni igår :-) Jag är väldigt nöjd med resultatet och tycker att vi hunnit mycket - bilder kommer!

I går kväll och i kväll har vi njutit av de sköna kvällarna. Grannen kom över på paj idag. Det visade sig att det var fotboll, vilket vi hade missat :-) Så kvart i nio var det dags att knata in :-)

Hoppas ni har haft det lika bra under dessa dagar som jag/vi har!
I morn blir det en tur till stan för lite inköp till kommande cykelopp. Det ska tydligen regna HELA söndagen....... Det ser ut att bli en blöt Halvvättern :-( så en regnjacka kan komma väl till pass.


Nu hoppas vi att Sverige vänder i andra halvlek. Go fredags kväll!

Tjoho!

Här hemma händer grejer!!! Jag återkommer!!


Lugn dag

Idag blir det en lugn dag. Vi ska iväg öfsk hemma hos Oscar på förmiddagen, sedan blir det nog lugna gatan. Det finns de som har mer att göra - Grattis till alla studenter!!!!

Igår på cykelturen gick det "tjurigt". Fick bl.a. min första punktering - suck! Tur att Fredrik var med...... Nu såg jag isf inte hur han bytte slang för att jag cyklade en extra sväng (vi bytte framhjul under tiden). Det visade sig att den pump vi hade var inte för racing däck..... Så farfar fick rycka ut - tack för hjälpen!

Min hjärna var inte heller riktigt med efter att ha jobbat 3h........:-) Det var mkt information!! Det var trevligt att se klassen, men på endast 20 min kunde vi se vilka som det måste hållas att öga på :-)

Idag "börjar hösten"

Idag är det dags att åka och träffa klassen som jag ska jobba med till hösten. Känns lite spännande ändå:-) Jag ska jobba 70% och min kollega ska jobba 60%. Vi ska träffa klassen strax innan de slutar och sedan ska vi ha överlämning med deras nuvarande lärare efter det.

Idag blir första arbetspasset, sedan blir det två till nästa vecka. Sedan är det dags den 12:e augusti. Oj, det är snart det! Melkers inskolning börjar om två månader....... Läskigt! Men det går nog bra, han leker redan bra varje gång jag lämnar Wilmer. Melker har det så förspänt gentemot vad Wilmer hade. Dels har han storebror och dels känner han igen lokalerna bra och fröknarna. Så jag känner mig ganska lugn.......:-)

Nu ska jag skriva ett brev till föräldrarna i blivande klassen, sedan blir det lite plock innan mor kommer och är med Melker medans jag jobbar. Till kvällen blir det Idrottslek och cykling.

Go tisdag på er!

Barnlabbet

Idag på eftermiddagen var Melker och jag in på barn & baby lab i Uppsala. Det är vid psykologiska instititutionen. Han fick titta på en filma i 9 minuter med olika prickar. En prick hade en annan färg än de övriga. Testet gick ut på att se hur lång tid det tog för honom att fästa blicken på just den pricken, på ett ungefär....... Som tack fick vi 100kr på Barnens Hus. 

Mora i bilder

Nu kommer en utförligare sammanfattning av helgen :-)
 
Vi var 14 personer totalt som åkte upp och bodde fördelat på tre stugor i Mora parken. Det var väldigt trevliga och fina stugor. Jag kan verkligen rekommendera dem! Under helgen har vi haft fint väder - vilket gör det hela lite roligare. Vi har kunnat sitta ute och efter att killarna kom i mål hade vi picknick i Sollerö parken (vid målgång) 
 
På fredagen när vi alla kommit upp åt vi tacobuffe som vi alla hade gjort något till. Det var trevligt att sitta i solen och äta - vilken sommarkväll!  Jag kunde sitta i min klänning ända till 22 tiden. Då kom myggen i stor anstormning! På lördagen var det bara att kliva upp klockan sex för att skjutsa upp cyklar och cyklister till starten på Sollerön. Katarina och Siri gick in till mina sovande killar. Under tiden de cyklade åt vi frukost, gick en sväng på stan och gjorde picknick. De som cyklade snabbast i vårt gäng hade så "bråttom" så jag missade målgången av dem. den tredje såg jag precis när vi parkerat bilen :-) men resten av gänget fick ordentligt med applåder när de kom i mål! Duktiga killar - Den snabbaste körde 16 mil på 4h35min och den långsammaste 5h24min!
 
När vi kom hem från Sollerön tog jag mig en joggingtur i Vasaloppsspåret, Wilmer, Sara, Karin och Anki bowlade. Resten av gänget tog det lugnt. På kvällen blev det god middag på restaurang. En liten bonus var att  jag träffade moster Gunnel från Gotland. Alltid trevligt ses.
 
På söndagen blev det städ av stugan och hemfärd med lunch i Sandviken.
 
En mycket trevlig helg! 
 
Efter glasstopp i Falun
Tacobuffe i kvällssolen
 
 
 
Alla stilar funkar :-)
 
Wilmer utanför vår stuga "Orsa"
 
 
Kök o Tv- rum i stugan
 
Utsikt från stugan
 
"Vårt" sovrum
Killarns rum
 
 
 Duktig kille som just cyklat 16 mil! 
 
 
 
 
Gott med picknick :-) 
 
 
 

Trevlig helg!

Har haft en väldigt trevlig helg med trevliga människor, mysig stuga, duktiga cyklister och mycket skratt.
.
Vi kom hem i går lagom till årets första åska. Oj vad det åska, blixtra och regna! Efter det blev det en tur på racern med Katarina och Fredrik.
.
Idag sak vi få besök av Johanna och barnen. Dags att göra en paj :-)
.
Ha en bra måndag, återkommer med bilder från helgen. Kram


RSS 2.0