Hej vår!!

Det är inte bara jag som har fått riktiga vårkänslor-så även Wilmer :-) Nu är han på G med att storstäder på altan :-)
 

Premiär

Idag blev det premiär ute på altan! Vilket underbart väder - Jag blir så glad! 
Efter Kvarnborundan var jag "blöt " av svett. Under rundan fick vi sällskap av Katarina och Siri. Sedan kom tjejerna ut, de passade på att plocka upp Wilmer på vägen, sedan blev det en trevlig eftermiddag som bl.a. innehöll en trevlig fika på altan (som inte är vårstädad....:-) 

Sol igen :-)

Idag ser det åter ut att bli en dag med sol - Härligt!!! Mor och jag var till stan "rätt" dag :-) Idag blir det Kvarnborundan medan Wilmer är på Kyrkis. Efter kommer det tre sköna brudar från stan på besök, Ewelina, Nova och Tuva.

Ha en solig onsdag ni med!

En dag med mor

I går kväll åkte pojkarna upp till Askarbäck där de sov kvar.
.
Under morgonen idag kändes det lite konstigt - helt själv var jag! Strax före tio kom mor och hämtade mig. Jag skulle följa med henne som sällskap till en sminkning. Det visade sig att även jag fick bli sminkad :-) När vi var klara där blev det några butiker ute i Boländerna och en lunch på Boland city. Till sist blev det en sväng Ica Maxi - de har ju allt :-) Idag startade ju även bokrean...... Det blev några födelsedagspresenter :-)
.
Dagen avslutades som bör på en tisdag med stepp :-)


House of Lola

På torsdag har jag House of Lola party här hemma! Har jag missat att säga till ngn (som säkert har) är även ni välkomna! Ring om ni vill komma :-)


9 månader

I
Idag blir denna charmknutte 9 månader! Galet vad tiden rusar fram! Alltså lika lång tiden utanför magen som inuti :-) 9 månaders dagen firas med underbart vårväder och att tand nummer sju har tittat fram.
 

Härlig dag

Idag ser det ut att bli en härlig dag. Solen skiner och vi hörde fåglar kvittra när jag lämnade Wilmer i morse. Melker och jag tar nog en promenad i solen efter att jag packat upp och satt igång en tvättmaskin.
 
 

Kolmården

 Då var det dags att summera helgen som gått. Vi har haft en trevlig helg med mycket bad, lite djur, god mat och mycket lek!
 
Jag kan summera Vildmarkshotellet som ett mycket bra hotell om du har barn. Det fanns flera bra lekrum med personal i. På kvällen (båda) var det disco, som Bamse besökte !!!! :-)  Badet var trevligt med generösa öppettider, så även på lekrummena. Kändes nästan som de var öppna jämt :-)  Personalen var överlag mycket serviceinriktad och trevlig. Till hotellets nackdel......lite dyrt...... Men man får ganska mycket för pengarna.....
 
Vi kom fram på fredeftermiddag. Då blev det bad och sedan god mat och såklart lek med alla kusiner och disco :-) På lördagmorgon grattade på jubilaren redan strax före åtta medicin champagne , blommor och paket. Han fick ett fotoalbum med "sitt liv". Bilder från hans dop till Melker och alla personer och olika händelser där emellan. Det var roligt att titta och jobba med gamla minnen/bilder :-) 
 
Pappas alla 70 tulpaner, champagne i sängen, F o M grattar samt middagen på kvällen.
 
Efter frukost bar det iväg till djurparken. Det var lite roligt att få träffa djurvärldarna nära, snickra fågelholkar med Willy från bygglov och se delfinerna. Det var absolut inte som ordinarie öppettider, men bra ändå :-) 
 
 
 
 
Ett smakprov av Kolmården i bilder. Hoppas ni ser :-)
 
Våra rum på hotellet var fina, några av hos hade utsikt mot Bråviken. Bl.a. vi :-)
 
Vår utsikt (!) och två bröder som vill ha IPad'en :-)
 
En plats som vi tillbringade mycket tid på var badet. Det var alldeles lagom stort och även det med härlig utsikt över  Bråviken :-)
 
 
En liten summering av vår helg  i bild och text :-)

Ett axplock

Vi har haft en fartfyllt helg, med mkt bad och en hel del djur. Vi har även hunnit fira far såklart :-)


6:an

Så, nu har risgryn nummer sex kommit fram! Nu finns det fyra små vita gryn där uppe och två där nere. Det är roligt att se hur han gillar att knapra på tex majskrokar, dock mindre roligt när han gnisslar tänder (hua) eller sitter och gnager på bordet..........


Oj då

Skulle tidsinställa föregående inlägg, men glömde det.......:-)

Vår kommande helg

Sportlov på Kolmården
I dag bär det av till Vilmarkshotellet vid Kolmården och firandet av far som fyller 70 år i morgon lördag. I morgon blir det en tur på Kolmårdens djurpark. Där erbjuds det nu under sportlovet bl.a.  lilla Vasaloppet, fågelholks bygge med Willy från Bygglov (det vill Wilmer göra:-)  och kamelritt. 
 
Vi kommer även bada i African spa och äta  god mat :-) Ha en bra helg, vi hörs efter helgen - Kram till er!

Muffinsfika x2

Idag började vi dagen med att baka en ny sats muffins. Det är mkt muffinsbak nu :-) men det går så snabbt.

Istället för Öfsk i Jumkil (och städ hemma......) blev vi bjudna på kaffe med skidtittande hos K o S i Torvsätra. Efter det blev det lek i Bälinge som planerat. Vi bjöd på våra muffins på båda ställena :-)

På kvällen så skulle Fredrik och jag åka och träna, men jag hoppade det. Istället tittade jag igenom vår hårddisk från gamla datorn. Tur att jag gjord det...... Det tog tid!! Hann inte fixa allt i kväll, utan får åka upp till Asksarbäck i morgon igen (ska ha bilder till fars present....)

Lek, och så mera lek :-)

Igår var det lek i Jumkil hos Anna Karin då öfsk var där eftersom det var sportlov. Vi var ett gäng mammor och barn som träffades och lekte och fikade för fullt. Det bjöds även på lunch - Tack! Jag passade på att bjuda på ett experiment - sockerfria semelmuffins.....:-).
.
Idag blev det åter mera lek - jag har planerat vårt sportlov bra :-) Idag bakade vi muffins på morgonen - vanliga :-) Fredrik smakade gårdagens........ Inte så popuära :-) När allt var klart åkte vi förbi Fredrik med en påse och sedan åkte vi till bästa tjejerna i Lövstalöt! Där blev det en heldag med lek, mat och kaffe! Vi tog oss ut i snålblåsten, men det var lite kallt så efter ett litet tag i pulkabacken gick vi in och drack kaffe - Tack tjejer för en trevlig dag.
.
Pulkaåkning och muffinsfika :-)
.
Till middag blev det fylld köttfärslimpa (fräskost med örter & vitlök) med rotfrukter. Mycket gott! Det kan jag varmt rekomendera. Smidigt också, då allt tillagas i samma plåt :-)
.
I morgon vad händer då, då? Jo, mera lek :-) Först i öfsk i Jumkil (kyrkans) och efter det åker vi till Johanna, Matilda och Linus :-) På fredag då? Jo, då blir det Vilmarkshotellt vid Kolmården!

Melkers nya nöje :-)

Vår altandörr blir väldigt fin av Melkers nya nöje.......... - Ligga inne och klappa på glaset när katterna sitter utanför. Man kan ju bara undra vad han tänker....... :-)

Lapphällarna

Igår var det dags för en tripp till Lapphällarna, pulkabacken hemma i Våla. Eftersom det sportlov så jobbar mor och far i värmestugan. Vi åkte bob och pulka för fullt. Vi griööade även korv såklart :-) Oturligt nog så tog batteriet i telefon slut, så det blev inte så många (roliga) bilder. Så håll tillgodo med de jag har :-)
.
 
Sara var också där , men hon "hängde" med några andra :-) så hon hann aldrig fastna på bild.

Äntligen!!!

Äntligen har jag nått delmål sju!! Har varit såååååå nära i veckor nu, men inte lyckats ta steget :-) men nu är jag här.
.
Jag vet att jag har tiden på mig och att jag redan klarat av många delmål, men när man är så nära är det frustrerande .....:-)
.
Det känns nästan lite läskigt nu - så nära att verkligen förverkliga en dröm!


Husmors semester planerad!

Äntligen är det planerat och bokat (nästan :-) Jag och Ewelina har i närmare fyra års tid sagt att vi två ska åka på en husmors semester och äntligen ska det bli av!! I maj ska vi åka till en svensk stad i Mellansverige (måste vara hemlig :-) och i september ska vi åka till Högbobruks spa. Roligt, roligt. Det känns så bra att ha saker att se fram emot - då mår jag som bäst!


Lugn söndag

Idag har vi en lugn söndag. Det har plockats lite här och där. Druckit kaffe i Askarbäck har vi också hunnit med.
.
Nu håller Fredrik på att flytta snövallar/högar här hemma. De har ju liksom blivit lite stora/höga igen...... Kan knappt tänka mig hur stora de hade varit om vi inte hade rensat en gång.....
.
Det var inte många som antog utmaningen med att kommentera :-) Dels Emma, som redan gör det - och ja Emma du har rätt. Det var du som ledde in mig på denna bana :-) Dels Sara. Det var roligt :-) vet att du läser, men kommenterar sällan. Kul, kul :-)
.
Till middag blir det idag en Wilmer favorit - kotletter. Vad ska ni äta för söndags gott?


Födelsedag X 2

Födelsedag nummer ett - Mor fyller år idag. Hipp hipp hurra för mamma idag!! Idag blir mamma 67 år - Grattis kära mor!! Självklart kommer dagen innehålla ett besök i Våla under dagen:-)
.
Födelsedag nummer två - Bloggen fyller tre år idag :-) Jag skriver mycket för min egen skull (dagbok) men sedan har jag ju några tappra följare :-) Ni är inte många om man jämför och tittar i den "stora bloggvärlden", men något intresse finner ni ju eftersom många av er tittar in nästan varje dag:-)
.
En liten utmaning till några av er. Några av er skriver kommentarer med jämna mellanrum - Ni vet vilka ni är, tack!! Denna utmaning gäller inte er:-) Denna utmaning gäller er andra. Ni som läser med jämna mellanrum men aldrig skriver en kommentar. Ni kan väl göra det nu, som en födelsedagspresent till bloggen/mig :-)


Anja Pärson

Igår var dokumentären I hjärtat på Anja Pärson. Självklart tittade jag - hon är/har varit som en liten idol/förebild för mig sedan hon började i landslaget. Det var ju några år sedan visade det sig.....:-) Dokumentären var bra, gillade den lite bättre än Carolina Klüft (kan ju bero på huvudpersonen :-)
.
Såg ni den? Har ni ngn idol/förebild?
Ha en skön fredag! Det ska jag!!!


Sötnosen :-)

I natt kom Wilmer in till oss inte bara 1 gång utan 2.... Men till hans försvar - efter att ha bökat runt och inte hittat ett bra ställe gick han tillbaka till sitt rum utan att säga ett ord....:-) Där satte han på sin Bamseskiva och somnade om....... Sötnosen :-)


Alla Hjärtans Dag

Idag vill jag börja med att sända en kram till "alla" er tappra som läser min blogg. KRAAM!!
.
Idag har jag mest varit med min yngre son. Först var vi på öfsk i Jumkil och Melker var vaken!! Lite roligt då det endast var jag och Anna Karin med Hanna. Sedan hämtade vi storebror. På vägen hem mötte vi Fredrik som tänkte göra samma sak.... Miss i kommunikationen :-) Efter lunch gick jag och Melker till Jenny och Elsa på fika - trevligt!
.
Hoppas ni haft en trevlig kärleksdag - det har jag!


Min onsdag

Idag blev det promenad och kaffe i Jumkil medan Wilmer var på kyrkis.
Till lunchen fick vi sällskap av pappan som jobbade på hemmaplan idag. Wilmer följde med honom och skrapade vägar, så det blev återigen mor och Melker tid :-) Dock lite "roligare" på eftermiddagen eftersom han var vaken :-) Han sover ju 2-3h på förmiddagen.....
.
Nu är det mamma-grabb kväll eftersom det är onsdag och pappan spelar badminton. Go kväll på er!


Bibliotek blev fika

Efter öfsk och lunch tänkte vi åka ner till biblioteket. Innan vi skulle dit skulle vi åka förbi Moa som fyller 5 år idag för att lämna ett litet kort/paket i brevlådan.
.
Det visade sig att de var hemma idag Anna, Moa och Mille, så vi blev inbjudna på kaffe :-) Så istället för biblioteket blev det lite 5-års fika. Det var riktigt trevligt. Vi hade inte setts på 7 månader, så det var ett tag sedan.......:-)


Tisdag igen då :-)

Ja, då var det tisdag igen och som ni vet, öfsk och stepp :-)
.
Efter öfsk ska jag försöka mig på att sortera lite på övervåningen. Hann inte dit igår.......:-) Min tanke är att om jag skriver om alla trista saker på bloggen så måste jag göra dem. Man får ju inte ljuga......
.
Ska erkänna att städningen gick sådär...... Det kom så mycket i mellan :-) En morotskaka, långkok av kött (till gårdagens köttgryta) och tvätt bland annat.....


Planerar sportlovet :-)

Nästa vecka är det sportlov. Det innebär att Wilmer är ledig hela veckan. Jag har nu planerat klart och fått till en bra vecka tror jag :-)
.
Det blir två lekdater (onsdag och torsdag) och på fredagen åker vi till Kolmården och vildmarkshotellet!! Vi ska ses/träffas HELA familjen Karlsson och fira käre far som fyller 70 år på lördagen. Vi blir ett nätt gäng på 20 personer som invaderar Kolmården :-) Så som ni ser, ser det ut att bli en bra vecka :-)


Trist hemmadag....

Idag blir det en trist hemmadag. Inte för att det trist att vara hemma. Nej idag beror det på att jag måste städa......:-)
.
Men innan det är dags har vi mysmorgon som vanligt jag och M :-) Jag läser UNT och han fixar och trixar på golvet. Han har inte bestämt sig om det är bra att krypa eller ej. Tror han tycker att det går så sakta.......
.
Det blir säkert någon eller några vändor med snöskyffeln också eftersom det tydligen skulle komma mer snö......


Springpartners

 
Kom att tänka på under spinningen att man kanske ska anmäla sig till lite springlopp i vår. Dels i ett steg att nå mitt mål och dels för att umgås lite. Det bästa med Vårruset och Blodomloppet är ju att om man är ett litet gäng så får man en picknickasse:-) Loppen är dagarna efter varandra i Uppsala (lite trist...) 29:e och 30:e maj. Vårruset är 5 km och på Blodomloppet får man välja 5 km eller 10 km. Jag kan tänka mig att springa båda om jag får med mig lite kompisar :-) Völkomna att höra av er. Vem vill inte ha en picknick kväll i maj:-)

Ny BH

Efter spinningen gick jag till Lindex en snabbis, mest för att köpa schampo som var slut i träningsväskan. Tänkte, jag tar en snabbis upp och tittar på ny BH - om vi säger så här. Det behövdes! Det är ingen bra passform på de jag har här hemma. Mina tuttar har liksom ändrats i form destomer efter Melker och efter att jag tappat lite i vikt..... Taxöronen har fått (ytterligare) ett ansikte :-)
.
I alla fall så gick jag upp, upptäckte att det var 20% på alla Bh-ar på Lindex just nu - så passande! Jag tittade runt lite, hittade en som jag trodde passade - och som den passade!! Klockren! Så glad man kan bli. Om ni har haft svårt att hitta BH till er själva kan ni förstå min känsla :-) Sjävklart blev det en svart och en vit :-)

Spinning-söndag

Idag kommer jag iväg på spinning istället för skivstång igår - Lyx!! Tack älskling!
.
Igår såg vi på mello, som så många andra :-) Wilmer hejade så klart på Seanbanan! Måste faktiskt säga att jag ändå blev lite glad av låten. Sedan var det ju den andra låten, om de döda fiskarna....... Ja, vi kan väl summera att vissa måste ju tycka om den......... Inte vi.
.
Maten blev uppskattat igår - roligt. Även kladdkakan fick godkänt :-)
.
Go söndag på er!


Lite vågad.......:-)

I torsdags när Katarina och jag var  på Gränby hittade jag ett par stövletter på rea. Har länge sökt efter ett par och nu hittade jag ett par på rean jag inte kunde motstå :-) De är lite höga, men det priset så gör inget om de inte blir använda varje dag.....:-)
.

Min lördag i lite bilder :-)

Innan vi tog oss ut så bakade jag kesobröd. Fredrik  var/är mycket skeptisk, men jag tycker det funkar bra (LCHF-bröd)
.
Efter brödet så gick jag och Melker Rotebergsrundan. Det var inte så himla mysigt väder idag ...... Det blåste bistert och det var grått - men jag gjorde det! Jag tjuvlånade Wilmers hörlurar :-) Tycker det är skönt ha dem över öronen. Dels sitter de skönare än mina (som jag har i öronen) och dels så blåser det mindre om öronen :-) Testade min nya app Runkeeper för se hur långt det var och för att se hur lång tid det tog. Det var bara det att telefon "dog" i Svartarbo :-) Jag vet i alla fall att det är 7,3 km dit....:-) I Svartarbo mötte jag även Fredrik  och Wilmer som plogat i Oxsätra. Observera Fredriks mycket fina frisyr :-)
.
.
.
Väl hemma igen skottade jag våra grusgångar  och altananen. Sedan gick jag in och gjorde en
kladdkaka till kvällens "mello-tittande". Ikväll kommer Sara och ev Linn på mat. Får se vad de tycker om mitt nya recept (även kladdkakan LCHF....:-)
.
.
Nu blir det till att fixa mellis till killarna, sedan lite vila och efter det blir det middagsfix. I dag bjuds det på fläskytterfilé med gräddstuvad savoykål - Vad ska ni äta denna "mello-lördag" nr 2?

Lördag utan skivstång

Idag blev det ingen skivstång för mig. Fredrik måste jobba (skotta snö). Så jag håller mig hemma. Istället för skivstång blir det till att skotta snö och sedan en långpromenad med M. W kommer att gå åka med Fredrik när han kommer ner till Oxsätra och plogar.
.
Innan vi går ut ska jag prova lite nya recept :-) Det blir ett keso-bröd och en kladdkaka.
.
Trevlig lördag!


Fredag igen

Ja, då var det fredag igen! Tittade just ut och det är fortfarande ljust - trots mulen dag! Jag gillar det :-)
.
Började dagen med att hämta kött hos Ewa-Lena efter att jag lämnat Wilmer - Lyx!!! Fick från mor förra veckan (kanske för sista gången.....) och idag från svärmor. Jag vet, vi har det så bra!!!
.
Nästa lyx var att mor kom och var med Melker medan jag fick åka och träna lite. Idag stod stepp på schemat. Kan säga att Pulsens stepp håller helt OK klass. (Jämfört med dagens på Actic) Roligt :-) Nu visade det sig att mamma knappt hade behövt vara här :-) Hon lade Melker i vagnen när jag åkte och han sov fortfarande när jag kom hem......:-)
.
Till lunch gjorde jag "Parisare". Fråga mig inte hur jag kom att tänka på den smörgåsen, men det gjorde jag och gott blev det :-) Till kvällen blir det paj!
.
Go fredag på er!!


Latte-mamma:-)

Idag leker vi latte-mammor jag och Katarina :-) Vi hänger på Gränby med våra små liv. Jag hittar lite kläder till Melker (!) Upptäckte att vi inte hade så mycket i stl 80.... Vet inte vad det beror på, men nu får han några "egna" :-)


Förste steget....

Idag tog jag första steget mot mitt mål inom träningen. Jag sprang 5 km på löpbandet. Det är väldigt svårt att jämföra löpning på band med att springa utomhus. Bland annat är det så j...*la tråkigt rent ut sag att springa på löpband! Men förhoppningsvis så ger det löpträning och hjälper mig att nå mitt mål :-)
 
Medan jag sprang så tog Annika killarna och åkte och hämtade Daniel och Sara på deras skolor. Sedan åkte de till Leos och lekte. Jag åkte dit när jag var klar. Det blev middag där och lek till sena kvällen :-)
.
Nu har pojkarna somnat och jag sappar mellan kanalerna - det är ju "nada" på TV.........
 

Hälsovästen

 
Fick precis ett meddelande från posten att mitt paket finns att avhämta. Mor och jag har beställt Häslovästen. Jag kan känna ibland (ofta :-) att min hållning år dålig - sitter som en" hösäck". Mamma kände likadant. Så vi slog tag i saken och beställde Hälsovästen. Vi har beställt två olika modeller (som de rekomenderar) och ska hem dem ca varnnann vecka. Sedan får vi se om vår hällning har blivit bättre. Enligt Hälsovästen ska man även få bättre magmuskler och bättre andning (inte citerat direkt, men på ett ungefär :-) Jag kommer med ett utlåtande snart!

Mysfrukost

Melker och jag har en lugn morgon och myser av frukosten. Idag var det tillräckligt många barn som var friska, så Wilmer är på kyrkis.
Lite kex efter gröten är alltid gott :-)
.
Nu på förmiddagen blir det väl till att vika tvätten. Kan väl inte undvika den hur länge som helst :-) (Ni ser högen lite i bakgrunden.......) På eftermiddagen/kvällen blir det kusinträff i stan om allt går som det ska!
.
Ha en go onsdag på er!

Vanlig tisdag med lite lyx :-)

Idag kör vi en vanlig tisdag. Ni börjar väl kunna dem nu:-) Dvs, öfsk på förmiddagen. Hemmamys under dagen och stepp för mig på kvällen.
.
Dagens lyx är att vi får sällskap av Fredrik över lunchen :-) Han jobbar i skogen idag, så då passar han på att äta med oss.
.
Till lunch blir det rester från igår och till middag färsk lax med crème fraîche-fetaost röra på. Vad äter ni?


Jojo nätter.....

Senaste nätterna har varit riktigt jojo-sovande för mig. M har börjat vi 23. Det har krävt en lite större "insats". Ofta har jag precis somnat alt lagt mig. Alltså är man lagom road att vagga och sjunga....:-) Sedan har det varit cirkus ett uppvak i timmen natten igenom...... Ja, ja. Det är inte lätt att vara liten och snuvig osv.
.
I natt var det faktiskt en relativt bra natt för M. Det blev tre uppvak med sömn till strax före åtta. Bara för att han sover bra, tro då inte att jag fick sova.... Då kommer den store! Han vägrar att sova i sin säng..... Det slutar med att jag tar min kudde och lägger mig som Pippi:-) Jag kunde i alla fall sova ganska bra till slut......


En dröm? Ett mål?

Jo jag tänkte så här. Jag måste nu sätta upp några mål för min träning:-) Jag har ju mål angående vikten och det har ju gått ganska bra. Det har hitintills blivit 6,5 delmål på 6 månader. Det får jag vara nöjd med, då december blev en riktig paus månad :-)
.
För att återgå till drömmar, mål inom träningen. På skivstången har jag ett mål, en dröm och det är att innan sommaren kommer kunna ha lika mycket på skivstången som instruktörerna har :-) Jag är på G! Sedan är det mitt andra mål, eller är det bara en dröm? Kan jag klara av det? Är det utopi? Det jag drömmer om är att kunna springa milen på 1h innan snön faller i höst..... Kanske låter lätt för vissa av er. För mig känna det långt bort..... Men visst skulle jag kunna ha det som ett mål? Eller är det bara en dröm? Det är. Frågan det..........


Vemdalen - Here I com!

Yes! En fjällenresa är bokad och betald!! Hur underbart är inte det? Jag hittade en lägenhet för 1495 :-.  Ja ni läste rätt. Det är ifs en kortvecka, men det räcker bra för oss :-) Vi åker söndagen den 7:e april och kommer hem den 11:e. Tjoho vad jag längtar!!!
.

Fick inte nog :-)

Jag fick inte nog av det härliga vädret, så efter att vi kom hem och Melker fått lunch (som hade sovit i tre timmar ute och missat allt) gick jag på en egen promenad. Eftersom det är sådan härlig skare så gick jag genom skogen till Torvsätra och på vägen hem. Tänk, genom skogen går det hur  fort som hellst att gå dit! jag hade ingen aning om hur nära det egentligen är....... Men nu vet jag! Det var i alla fall en underbar promenad i solen.
 
.
 

En dag i hagen

I dag har vi haft nästintill en heldag i hagen, eller som Wilmer säger - I Kungariket :-)Det är fantastisk fin skare nu, så vi kunde gå på den men vagnen till och med :-) Det var en otroligt härlig dag med solen som sken skönt och nästan helt vindstilla! Vi grillade korv, åkte bob och njöt av solen.
.
Perfekt skare!
 
Trädklättraren :-)
 
Härlig grillning i solen
 
Jag njuter till fullo :-)
 
Hej vad det går :-)
 
Även Fredrik tog sig några turer :-) Det blev inga bilder på W för då hade jag fullt fokus på att ge fart eller bära boben :-)
 
 
 
 

5:an här & 6:an på G

Ja, då har tand nr 5 tittat fram på Melker och 6:an är på god väg. Kan det vara orsaken till hans tillstånd månne? Ja, man vet aldrig.....:-) Fast jag tror ändå mer på klassisk förkylning...... Tänk om ändå visste allt när det gällde barn! Så mkt enklare, men då inte lika spännande :-)


Då var det lördag

Ja, då var det åter lördag. Dagen började som vanligt med ett skivstång-puls pass nere i Bälinge. Nu är det min tur att ta hand om vår krassliga killar. Fredrik tar en promenad i det härliga vädret!
.
Om killarna håller sig på den nivå de är nu blir det en liten utflykt på eftermiddagen och till kvällen blir det väl första delfinalen i mello :-) I kväll med en favorit från i fjol - David Lindgren :-)
.
Go lördag på er!!


Recept- på begäran :-)

Apelsinsaft, ca 1,5 liter
 
* 1 kg apelsiner
* 9 dl (8oo g ) socker
* 1 msk citronsyra
* 5 dl vatten
.
Tvätta apelsinerna och torka dem torra. Skala av det det orange på skalet med en potatisskalare direkt i en bunke/kastrull. Tillsätt sedan socker och citronsyran. Koka vattnet och häll över socker och skalblandningen. Rör om dåd och då och låt sockerlagen svalna helt (bli kall). Pressa saften ut apelsinerna och häll i sockerlagen när den är kall. C-vitamin är känsligt för värme, därför är det viktigt att lagen är kall. När du blandat allt (lag+saft) silar du det genomen saftsil. Häll upp i ren, kalla flaskor.
.
Jag mätte sokret i vikt (tycker det blir bättre resultat då). Jag fryste som vanligt ner några petflaskor :-) och jag gjorde dubbelsats (= 1 nät aplesiner).
.
Lycka till! Det är värt besväret om man tycker om apelsinsaft - Mycket godare än "köptans" och det är inga E-medel i!

Host, host

Nu så har hostan kommit till Wilmer. Så jag har en hostig kille här hemma. Absolut inte värsta sorten, men tillräckligt för att stanna hemma. Vi har varit tikgtigt skonade med sjukdommar den här säsongen, så vi ska inte klaga. Tar han det bara lugnt så är det under kontroll - och få en leksugen kille lugn på fritids.......det blir hostigt det!
.
Vi får ta en sväng till stan och hämta ut ny medicin, självklart håller den på att ta slut. Så är det varje gång vi "börjar" medicinera för säsongen :-) Nedan ser ni min hostiga kille helt inne i morgon TV :-)
.

Apelsinsaft

Igår kväll gjorde jag apelsnsaft för första gången! Det var lite "meckigt" om man jämför med tex rabarbersaften, men den blev riktigt god, om jag fär säga det själv :-)Snacka om att jag kände mig huslig :-)
.
Wilmer har önskat sig apelsinsaft länge, men sedan jag började göra egen saft bär det emot att köpa.......... Man vet ju liksom exakt vad som är i om man gör den själv!
.

RSS 2.0