Lugna dagar

Nu har vi haft två lugna dagar hemma jag och killarna. Huset behövde lite omsorg..... Ingen som har städat det på ett tag :-) Vi (jag) har plockat  och torkat i ett luuuugnt tempo i dagarna två :-) Igår fick vi två spontanbesök så då hanns inte allt, så även bitar öva dagen har fått ägnats åt "tråkigheter" (verkligen dötrist att stöda :-)
 
Nu är det endast dagar kvar av killarnas sommarlov..... På måndag börjar inskolningen av Melker.....Skrämmande men sant! Jag vet/tror att det kommer gå bra, det är mera att jag gärna hade varit hemma ett tag till, men känner ändå att det känns bättre och bättre med att börja jobba igen. Då kanske det blir något som kallas rutiner...... Vi hade ju isf våra rutiner förut också, men inte så strikta :-) 
 
Skön är även att jag sakteligen har kunnat börja träna igen. Jag har varit förkyld sedan veckan innan Vansbro (!) och sedan fick jag ett monster skavsår så jag endast kunde ha skor utan häl... Men nu är jag på G igen och det känns skönt. 
 
Ja, vem vet. Nu kanske bloggen blir lite uppdaterad igen..... Vem vet :-)

Parken zoo

I  måndags började Fredrik att jobba. Vi var till Eskilstuna och parken zoo med Annika, Daniel och Sara. I parken träffade vi även Anna Karin med familj. Det blev en heldag. Vi åkte vid åtta och hemma vid halv nio :) 
 
Vi tittade på djuren, lekte i Ordköping, tittade på dinosaurie utställningen (väldigt bra!), stöttade på en trollkarl och gick på tivolit. Tror knappt vi missade något :-)
 
Leo lejon och Kalle kunskap mötte oss när vi kom dit.
 
Tigrar
Spännande med tigrar
Sara och Wilmer som kängurs 
Skepp och hoj!
 
T-rex
Hela gänget :)
Sedan var det karuseller i några timmar :-)

Östhammar i bilder

Började turen med glass i solen.
 
 
I Östhammar lekte vi i lekparken nära sjötorget och åt nere vid vattnet i en av de nya restaurangerna. En trevlig eftermiddag med mina kära :-) 
 
 
 
 
 

Trippen i bilder - ett stort urval !!! :-)

Bergs slussar 
 
 
Många slussar på rad är det ! 
 
Slussning pågår
 
Det var lite blåsigt :-)
 
Taberg och äventyrsgolf
Stor koncentration :)
Delar av gänget 
 
Lek i Jönköping
 
 
High Chaparall
Vår cowboy och Sara
Lucke Luke och Bröderna Daltons
 
 
Träffade på Zorro i Mexico
 
Vi tog en tur med ångbåten 
 
Detta var ett urval från High Chaparall :) Vi såg även en bra western show, indianbyn, tåget med banditer och en massa mer :) 
 

Semestern

Då var det dags att summera semestern. Vi fick två veckor tillsammans, alldeles för kort tid om du frågar mig! Första veckan var vi bara hemma (Fredrik jobbade två dagar, då umgicks vi med syster och barn) Andra veckan blev det en liten roadtrip ner till Småland och en snabbvisit i Skövde och Karlsborg. Vi var även ut till Östhammar en eftermiddag. Sedan har det blivit en hela del bad både hemma och i Björklinge. 
 
Kusinhäng i Gränbyparken
Jobbat lite med lekstugan
Bad i Björklinge
Ett två tre, på det fjärde ska det ske!
 
 
THE ROAD TRIP
Förra tisdagen åkte vi på en liten semestertripp med Peter och Sara. Vi åkte först till Bergs slussar och åt lunch. Sedan blev det småvägar till Gränna och sedan E4an till Taberg (nedanför Jönköping) där vi spelade äventyrsgolf. Efter det checkade vi in på hotellet i Jönköping. På onsdagen åkte vi till High Chaparall och tillbringade dagen där med knallande pistoler, Lucke Luke och andra cowboys :-) Helt klart värt ett besök, främst för showerna och den uppbyggda miljön. Wilmer njöt i stort sett hela dagen! Det var en varm dag, så mycket vatten gick det åt! Efte det åkte vi till Skövde och Billingehus. Ett hotell med mycket vacker utsikt. Det är ett jättehotell! Så det fanns massor anför barnen att göra, även oss vuxna, men vi valde att se när våra tappra daner tyvärr fick se sig besegradebav Tyskland. På torsdagen åkte vi till Karlsborg och njöt av solen vid Vätterns strand och åt lunch på ett mysigt café.
 
Bilder kanske kommer, ville inte laddas upp nu.....

Semestern........

 
.......lunkar på. Vi har endast varit på hemmaplan fram till idag måndag. I morgon tisdag bär vi av på en liten road trip :-) 
 
Ha det så bra go vänner
 
 

SEMESTER

Då tar vi semester :-) Vi ska försöka göra lite klart här hemma samt ett besök till Småland är planerat. Ha det gott. Vill ni veta vad vi gör? Hör av er :-) 
 
 

Vilket trevligt veckoslut!

Vilket trevligt veckoslut vi haft! Vi började i fredags med att fira pappan i huset som fyllde 35 år! Det "roliga" är att han har sådan åldersnoja, jag förstår ingenting! Dagen var lugn och trevlig med var varmt och skönt väder. Vi hade lite främmande av Ewelina och tjejerna samt barnens farmor och Fredriks farmor.
 
Självklart bjöds det på jordgubbstårta! 
 
Barnen badade och lekte mest tiden, vad kunde de annars göra :-) 
 
Melker, "gubbenbakom", vill gärna vara med :-)
 
Vid fem tog vi bussen in till stan hela familjen. Det blev först lek i mysiga Vasaparken och sedan middag på Åkanten. Fredriks lillebror och fru var med oss.
 
I väntan på bussen
 Var kan bussen vara?
Redo för stan med mina bästa
Vår tuffing
Många miner gör han :-) 
 
Roligt med gungbräda:-)
 
Mina bästa
 
I går lördag kom min vän Charlotte med familj. De kom på eftermiddagen och stannade till idag mitt på dagen. Så trevligt att få umgås under en längre period, nästan ett helt dygn :-) Det var lek och prat från första stund. Deras kille Albin är ett år yngre än Wilmer så de leker för fullt ihop. Tyvärr inga bilder, då jag helt glömde bort det,  trevligt var det. Vi hade även mor och far sovandes här eftersom de var på Bergströms syskonträff här i Oxsätra, så det var fullt runt frukostbordet i morse. 
 
Resten av dagen har vi tagit det lugnt och myst. Nu är det killarna och jag medan Fredrik är ute och luftar sig lite på cykeln. 
 
Hoppas ni haft det lika bra under helgen som jag. Kram! 
 
 
 

Redo!

 
Vi är redo (nästan iaf :-) Paketen är inslagna och ligger under sängen och tårtan på G. I morgon fyller älskade Fredrik 35 år! En dag vi ska fira i lugn och ro. Vem vet, kanske han är ledig och är med oss:-) Skulle vara skönt....Jag sjunger inte så vackert kl 6 på morgonen........ :-)

Något att bita i.......

Ja, nu är det gjort! En del säger att jag är galen. Ni får kalla det galenskap, idioti, dåraktigt. Jag kallar det - en utmaning!  Vad är det då jag har gjort? Jo, jag har anmält mig till Göteborgsvarvet! Om det finns någon som vill haka på är det fritt fram :-) Det går av stapeln den 18: maj nästa år. Redan över 31 000 anmälda! Häng med! Boende och supporter har vi redan, min syster :-) 
 
 

Ny saft

Idag blev det en ny sats med jordgubbssaft. Den tidigare är inte mycket att hänga i julgranen..... Tror nästan att jag kommer att slänga den........ Hoppas, hoppas att denna blev bra!

Då var man lärare på "riktigt" då :-)

I dag kom beslutat att jag är lärare och förskollärare på riktigt :-) Beslutet om min lärarlegitimation kom :-) Känns skönt att det är avklarat innan jag börjar jobba igen. Vem vet, man kanske söker andra jobb framöver..... Nej inga direkta planer just nu! Men  finns det ett attraktivt erbjudande kanske man söker och då känns det skönt att jag har dem. 
 
 
 
 
 
 
 

Tanken var.....

......att vi skulle ha en dag hemma idag onsdag. Jag skulle röja lite med tvätt. Någon här hemma har visst slutat att vika tvätten, endast tvätta den..... Denna någon är jag själv.......:-) Nu börjar det bli lite svårt att hitta det jag vill ha.....;-)
 
Men planerna fick ändras - mamma ringde och ville ha sällskap, så vi ska åka med henne in till stan :-) Det var isf "bra". Då kan jag passa  att hitta present till kära maken som fyller 35år på fredag. Var ju lite svårt igår då han var med. Ska även kika på rean om det finns några svarta shorts, min gamla är förstora.
 
Till kvällen ska jag nog inviga mina nya skor och sedan blir det EM - Sverige-Danmark! Ni ska väl titta och heja!?!

Gårdagen

Vilken härlig sommardag gårdagen var! Vi gjorde en favorit i repris, dvs plockade jordgubbar och badade :-) Denna gång på "hemmaplan" :-) Det blev jordgubbar i Ulva (ska aldrig plocka där igen - svindyra!) och sedan blev det bad på Bälingebadet - det kan jag dock rekommendera om man vill bada i pool och bor här i närheten. Kostar hälften mot Fyrishov, mindre folk, fina omklädningsrum m.m. Det var en trevlig och varm dag! Till sällskap under dagen hade vi Linda och på badet träffade vi både nära vänner och bekanta - trevligt! 
 
På eftermiddagen blev det en tur till stan med maken och barn. Det behövdes handlas och jag skulle få min "duklaradevansbrogalant" present :-) Det blev ett par snygga, sköna och bra löparskor! Tack darling! 
 
Plockning under koncentration
Äta är gott :-)
Samma mängd som i Backa, men nästan dubbelt så dyra
Bada är superskoj!
Wilmer med en av sina kompisar
Nya- Snygga- Sköna

Senaste dagarna

Ja, det har inte hänt så mycket de senaste dagarna :-) Vi hämtade hem äldste sonen i lördags efter att vi varit och hejat på Sirius dam. I söndags varvade jag lekstugebygge tillsammans med Fredrik med bad med Wilmer :-) Igår var vi bara hemma under dagen. Mor, Annika och barnen kom över på lunch. Fick även besök av rörmokare med familj - nu kan vi duscha på altan med varmvatten igen! På kvällen var vi och gratulerade A K som fyllde år.
.
Ja, en kort sammanfattning av de senaste dagarna :)


Vansbro

Tjoho - jag klarade det!
 
Vi började resan mot Vansbro halvåtta i går morse. Wilmer hade vi lämnat i Våla redan på torsdagen och farmor hade kommit ner till Melker. Vi var uppe redan vid halv elva. Det var någon som körde lite fortare än man ska........ Fredrik körde:-) När vi kom fram hämtade vi ut våra kuvert och "rekade" av läget. Sedan åt vi vår medhavda matsäck som A K gjort så snällt. När vi åt det fick jag sitta under en filt.....:-) Jag var klädd för en varmare dag än 15 grader i luften........ Sedan åkte vi till min gamla kollega Ina. Hon och hennes familj är riktiga "simnördar" och var uppe för 7:e året i rad med sin husvagn...... Ja, ja. Där fick vi lite kaffe innan det var dags att byta om. Sedan bar det av till starten som gick 13.40. 
 
 
Som ni vet har jag varit mycket nervös inför detta! Men efter ett enormt stöd från Fredrik och övrig familj/vänner så försvann nervositeten. Även info från Ina och hennes dotter gjorde mig lugn. Mitt motta blev - varje meter, en seger :-) Sedan 13.40 var det dags att kliva i det 15.7 gradiga vattnet. Det var lite kallt.... Men med våtdräkt och vaselin på armarna gick det bra! Simmade tom om X antal som startat i grupper före oss (10.20,30 minuter före...)
Min sluttid blev 42.33 - jag är kanon nöjd! Under 45 min var mitt önskemål, innan veckan. Sedan blev det - varje meter en seger. Så 1500 segrar blev det!  A K simmade 3 min snabbare än mig - grattis, under 40 min!
 
 
Strax färdigsimmat i Vanån och ut i lita kallare Dalälven, som även är lite mera ström :-)
 
Hej vad det går :-)
 
 
Målgång, jag den vänstra.
 
Nöjd och glad efter målgång, med massa kramp i vaderna :-)
 
God lunch från simningen som vi åt i Inas förtält. Till det fick vi skumpa som Fredrik hade haft med sig. Gott var det! 
 
 
Tack Fredrik som stöttade och skjutsade oss under fredagen samt all peptalk under veckan. Tack A K för sällskap och lunch och tack till er som läser som stöttat och hejat! 

Mitt i allt

 
Mitt i all "bedrövelse"..... med hosta och tung i brösten. Känns inte bra inför i morgon - och svinkallt i vattnet är det också....Inte bra för mina luftrör..... Ja hur detta ska sluta får ni vet senare....
Ja, ja. Mitt i allt detta har jag nu anmält ett litet gäng som ska springa tjejmilen- det känns jätteskoj! Vi är fyra tjejer/mammor här hemifrån som ska springa. Heja nu på oss och hoppas att just vi blir dekvartetten som vinner en weekend till New York :-) 
 
 

Markservice

Igår hade jag marksevice hemma i Våla då de andra körde hö. Jag hostar fortfarande......... så därför tog jag den tjänsten ( det fanns isf folk så det räckte :) men alltid smidigt med någon inne. Det behövdes handlas, fixas lunch, kaffe och middag. Det är sådant som uppskattas när man svettas där ute.
.
Markservicen fortsätter även idag, men på hemmaplan. Fixar lite gott till Fredriks lunch eftersom det är sista lunchen innan semestern från Upplands energi. I morgon följer han med till Vansbro.
.
Apropå Vansbro. Ärligt vet jag inte hur det ska gå... Hostar så jag har ont i ryggen..... Förutsättningarna hade kunnat vara bättre...... Blir nervös när jag tänker på det.......


Stressad & irriterad

Vansbro är om tre dagar. Tre!!! Och jag är sjuk! Var och simmade igår och blev helt slut. Blev rädd för jag var en bit ut.... Hua, läskigt var det!
.
Eftersom jag är lite envis av mig ville jag få bort min rädsla som kom efter gårdagen.Så jag åkte idag med. Idag tog jag det lugnt! Åh då menar jag lugnt! Jag simmade dessutom mellan två bryggor, ca 100 M mellan dem ( simmar i Björklinge), men jag blev helt slut och hostig efter ca 400m!!! Åh eftersom jag inte ville vara med om det jag var med om igår så gick jag upp - helt slut! IRRITERANDE!!
.
Hur detta ska gå vet jag inte. Fredrik har givit mig sin mirakelkur, dricka whisky.... Inte gott! Sitter ändå här och har ont i bröstet och hostar..... Behöver jag säga det? - IRRITERAD OCH STRESSAD!


Kalldragen

Ni som följer mig vet att jag alltid gör kalldragen rabarbersaft och tycker den är godast. Den är även väldigt smidig att göra. Nu hittade jag ett recept på kalldragen jordgubbssaft som jag var tvungen att testa. Så nu har 4 kg jordgubbar mixats till saft. Återkommer om den var/är lika god som den jag gjorde förra året (Då kokade jag). 
 
 

Sommarutflykt

 
Idag måndag har vi varit på en riktig sommarutflykt. Vi var först och plockade jordgubbar, sedan blev det bad i Dalälven. Vi var tillsammans med mamma, Daniel, Sara och David. Det var mamma och jag med ett helt gäng barn/kusiner :-) Smidigt med lite stora kusiner. De är med killarna i jordgubbslandet samt badar med dem. Perfekt :-)
 
Gott med gubbar :)
Full fart i vattnet! 
 
 
Åh hej!
 
Efter badet blev en glass i Tärnsjö. Efter det kunde man somna gott (enligt Melker :)
 

Fre + helgen

Hej, det var ett tag sedan. Jag vet inte om jag ska ta "semester" eller ej. Finns det ett intresse för uppdatering "ofta"? Ja, ja. En resumé kommer i alla fall :-)
 
I fredags plockade och städade jag lite på fm, skulle ju få finbesök på lördagen :-) När Fredrik kom hem stack vi ut och sprang Ritebergsrundan (!). Mycket trevligt med sällskap. Farmor var hemma med pojkarna - Tack E L! 
 
 
Vid fyra var det dags att vara inne i stan och After Wok för min del. Jag som jobbat så hårt sista tiden :-) Jag träffade min gamla kollega Ina.
 
På lördagen fick vi finbesök från Skåne till lunch. Min kära vän Frida och hennes familj kom ut - Trevligt och tack för besöket Frida! 
 
Grabbarna käkar jordgubbar
Fina Frida och Andreas
Frida och Elias tog ett topp med Wilmer
 
Eftrer deras besök så började vi med lekstugan. Vi hann ta bort det från gamla växthuset som vi inte ville ha samt regla upp för golvet. Sedan var det dags för mig att åter "göra mig snygg" för ett statsbesök. Denna gång var det en utekväll med A K och en vän till henne på schemat - Tack för en trevlig kväll! Båda utekvällarna har jag tagit bussen hem. Ganska smidigt ändå. Sedan cykla hem från 272:an.
 
På söndagen fortsatte vårt byggande. Nu har lekstugan golv (vårt gamla vardagsrumsgolv :), tak och reglar för väggar. Det går framåt, sakta men säkert :) I går fixade jag även rabarbersaften, så nu har 6,5 l rabarbersaft - mumma!
 
 

RSS 2.0