Badkläder

I går var det sista inköpen innan resan. Ni vet, solkrämen, salvor, blöjor, våtservetter och astmamedicin för att nämna några. Jag hade även tänkt köpa badbyxor till Wilmer och en bikini till mig. Pytsan. Jag letade överallt! Kändes det som. Jag åkte inte till Fyrishov skall tilläggas. Jag hittade dock i en bikina på STADIUM, men vad hjälpte det när den var till människor som inte är lite lätt korpulenta............ Jag trodde att jag skulle hitta badbyxor till Wilmer, Gränby kryllar ju numera med barnbutiker, men vad hjälpte det! Visst växer väl barn under hela året och inte bara till sommaren? Visst finns det väl barn som går och badar/får på simskola året runt? I dagens tider åker vi ju även till badstränder året runt så visst borde det finnas en efterfrågan. I alla fall en liten, eller är det bara jag som är så dum och tror det?

Höstsoppa

Idag blir det Fredriks höstsoppa till middag. Passar verkligen en dag som denna. Känns inte helt fel att om tre dygn sitter jag förhoppningsvis på en balkong och tittar ut över Poto Rico :-) Mamma, pappa, Daniel och Sara kommer över på middag. Vi har inte setts på några veckor och så ska vi vara borta en vecka nu. Wilmer har väl inte sett morfar på tre veckor. Jag tror varken den ena eller andre bryr sig så hårt, det är nog mest mamman som viil att W ska träffa min föräldrar lite för kompensera upp mot all farmor och farfar tid. inget fel i dem, mkt bra att ha dem nära och så, men ja ni vet eller inte...:-) Snart är de ial här så Fredrik har gjort soppa och jag har bakat en kaka. 
.
Hade tänkt atr jag skulle ha städat övervåningen och packat idag........... Kom så långt som till Wilmers rum, sedan tog latmasken över. Det man inte hinner idag, hinner man (förhoppningsvis) i morgon............
.
-
Mysiga höstlöv......

Lördagsmys

I dag har jag gjort klart de sista omdömena! Vilken befrielse. Nu ska de bara finslipas och lägga in Id och musik från de lärarna, så nu kan jag åka på semester med gott samvete. Det ska bli härligt och skönt.
I kväll ska jag och Wilmer ha lördagsmys medan pappan ska in och dansa. Vi ska festa med vindruvor och kanske lite russin. Sicken fest det ska bli! Just nu går han och lyser med sin ficklampa och vill se på sin ko film. Han tycker inte om barnprogram, men sin kodokumentär på fem minuter gillar han. 
.
.
Långhårig Wilmer från sommaren

BH bekymmer

Min favorit Bh har gått sönder!! Ena bygeln har gått av. Jag vet inte under hur många år jag haft den, den är i alla fall ordentligt använd om vi säger så, men nu kan jag inte använda den längre. Den har varit med om mycket. Allt från jättebomber efter att jag hade fött Wilmer till ganska små som jag hade här ett tag....... De är dock inte kvar där längre...... Nu är det bara att ge sig ut på Bh jakt innan vi åker. Jag har ifs andra...... men inte lika sköna.

Inte min Bh, men hade kunnat vara.......

Höstmys

Idag kunde jag åka till jobbet så jag hann jobba en timme innan barnen kom, vilket resulterade i att jag kunde åka hem klockan 14.00!!!!!!! (Fredrik jobbar nämligen lite närmare, bredvid mitt jobb och inte Vallentuna, så han lämnade W)
.
Jag kunde idag var den mamma jag önskat jag skulle/ska vara. Jag hämtade Wilmer redan 14.30. Vi lekte ute en stund innan vi nu gick in och tände en brasa i höstkylan. Vi ska nu mysa på golvet som för tillfället är fullt av Kaplastavar (Något som Wilmer fullkomligt älskar att leka med!, Det lastas och tippas och byggs om vart annat) Det blir säkert en hel del traktor körande också. Sedan gäller det bara att komma på något roligt, mysigt och gott att äta, det är ju trots allt fredag. Jag har chockat familjen och även mig själv genom att bjuda på stuvade makaroner i onsdags och hemmagjord potatismos igår. Det ställer ju lite krav på fredagsmenyn :-)
.
.

Visst är det mysigt och fascinerande med eld! 


Påskharen tidig år (eller sen)?


Under en lunch på sensommaren med två av mina godavänner diskuterade vi längtan efter barn. Som ni vet har jag ett, den ena av mina vänner har två och den andra har inget. Vi samtalade om hur en längtan är och hur det är att längta efter barn. Vad kan man jämföra det med o.s.v. Vännen med två barn har aldrig riktigt hunnit längta efter barn, henne två prinsessor har kommit  med gläjde till henne utan att hon behövt börja längta, därför undrade hon hur den känslan är, i fall den skulle dyka upp. Jag har en gång redan längtat efter barn och vännen utan barn längtar efter barn så vi förklarde så gott vi kunde utifrån våra uppfattningar. Jag förklarade också att längtan den här gången är annorlunda. Nu vet jag vad det är jag längtar efter! Den första känslan när de kommer upp på magen, när de kan ligga och sova på bröstet i timmar (inte som nu!!:-). Vännen utan barn, jag verkligen förstår hennes känsla för en längtan efter ett eget barn. Man vet vad man längtar efter, men ändå inte. Om jag vetat vad jag vet idag så hade jag inte behövt längta............. Eller jo, längtan har nästan blivit värre, fast nu har den ett slutdatum :-)
Det visade sig att Påskharen kom tidigt i år (eller sent). Till påsk nästa år kommer Wilmer att bli storebror! :-)
Nu vet jag verkligen vad jag längat efter!! Det är ett litet påskägg igen ( Wilmer född precis innan påsken -08).

Lite små nyheter som jag vill dela med hela världen, men ingen om bryr sig lika mycket som vi här hemma :-)
I går "dansade" fjärkontrollen på magen. Jag höll andan, magen rörde sig. Jag kände inget konkret, mera som små fiskar som simmar inuti mig. Jag är stor som ett hus (tycker jag) Fredrik är tvärsäker på att det är tvillingar. Jag är dock inte lika säker .-) Jag börjar få tillbaka orken! Därav orken till att börja blogga igen .-) Nu ska jag inte trötta ut er mer med Fredrik och mitt "nya projekt" :-)

Ritande barn

Just nu älskar Wilmer  att rita. Det ritas på varje papper som han kommer åt Det gäller att hålla de viktiga papperna åt sidan. Annars kommer det vackra streck på dem, just nu klottrade han ett svarskuvert till kommunen full......... Ja ja, det ska väl synas att man har barn. Det var ju ändå ett frågeformulär om hur barnomsorgen fungerar.... Det vore ju i och för sig kanon om han höll sig till papper. Nu börjar han upptäck att bläck även fäster på andra saker...... 
.
.
I dag när jag hämtade Wilmer kände jag mig verkligen som en sådan puckomamma! Jag har var helt inställd på att vi hade klockan fyra som hämtning. Då min dagmamma om vi hade missförstått tiden eftersom vi skrev fyra på schemat när tiden var halvfyra...... Jag ville sjunka genom jorden!!! Jag var en sådan förälder som man pratade om när man jobbade inom förskolan. Ja ni vet hur man går på. - hur svårt kan det vara att passa tiderna, hon som är lärare och allt. Ja så kan man låta bär man inte vet bättre. Summa summarum jag skämdes och har redan bestämt mig för att åka senats en kvart efter att barnen slutar i morgon så jag kan hämta innan mellis. Nej nu måste jag gå och rädda lite tapeter innan de blir vackert blå :-)

En vecka kvar!

I dag avslutades dagen med mattekurs. Alla lärare inom Uppsalas ska vidareutbilda sig inom ämnet. Det visade sig att Sverige ligger bland de sämats länderna i världen när det gäller mattekunskaper....... Därför statsar kommunen på komptensutbildning inom matematik. Man kan ju tycka att jag nyss läste 30p matematik och skulle vara fulllärd, men det dröjer innan jag kan allt säger jag bara, det finns många hål att fylla. Visst är det mycket man känner igen, men alltid bra att påminna och höra från ett annat håll. Det är även två mycket bra föreläsrae. Jag har läst flertalet av deras böcker och tycker de har varit väldigt bra. Nej nu ska jag inte snöa in på det. Det intresserar inte er så mcyket kanske. Bara till sist. Visst är det farcinerande med människor som verkligen brinner till 110% för något? Det gär dessa två!

När jag sitter där på kursen, efter en ganska intensiv vecka, kom jag att tänka på att om en vecka är vi framme!! Jisses tänkte jag och kom genast att tänka påallt som jag inte har fixat...... Ni vet, pengar, tittat igenom sommarkläderna, vi behöver en resväska till osv. Som tur är har vi fixat pass till Fredrik och Wilmer. Men hur ska man göra med blöjer? Måste man släpa med sig blöjor för en hel vecka. Även Spanska barn bajsar väl? Eller? Hur har ni gjort som har åkt med små barn? Sedan kommer nästa lilla fundering. 6 timmar på ett plan med Wilmer....... Han är ju inte direkt stilla....... Hua känslan kommer krypande......... Jag och Fredrik försöker slå den tanken ifrån oss och bara tänka på hur mysigt det ska bli att få umgås i 8 dagar utan jobb så långt ögat kan nå!!!

Jobb, ja nu blir det dags att jobba lite. Fredrik kom ju trots allt hem skapligt idag, 18.30 så han badar med Wilmer just nu (I går var det W och jag som slogs med ankor och krokodiler:-) , så bäst att passa på att skriva några skriftliga omdömen medans orken finns.

Ha det

http://www.grancanariahotelreviews.com/images/Puerto_Rico_Gran_Canaria.jpg



Om en vecka kommer JAG och familjen!!!

Jobba hemifrån. Hur????

I går träffade jag knappt min son. Lämnade honom 7.10  hos dagmamman och hämtade honom 18.30 hos farmor. alla kan räkna ut att det blev 1,5 h tillsammans med honom, varav 1 h gick åt till att göra mat till mig och maken samt äta den. Ja ni vet....
Tänkte därför: I dag åker jag hem tidigt och gör min förtroendetid hemma. (planering som jag får bestämma över själv) Jo, tjena du! Allvarligt talat. Hur gör de som jobbar hemifrån med småbarn? Finns det någon som det går bra för? Jag har kämpat med att skriva 1 skriftligt omdöme. Att skriva dessa rader tog en kvart. Det säger väl allt. Det går inte att kombinera arbete och en 1,5 åring. I alla fall inte min. Jag har kommit fram till att jag är en bättre mamma om jag gör jobb på jobbet eller när Fredrik är hemma och är med min son där i mellan!

En gammal dröm

Jag har en gammal dröm sedan länge. Jag skulle så innerligt vilja åka till Australien samt lära mig bättre engelska. Skulle man inte kunna slå ihop dessa drömmar?  För att åka till Australien och lära sig mer engelska måste man vara där ett tag. Antingen skulle jag hitta ett jobb eller Fredrik. Vad skulle då jag kunna göra där? Vad är jag bra på? Jag skulle inte kunna jobba som lärare, jag kan språket för dåligt. Vad skulle det då kunna vara? Jag kan ju mjölka. JAA, jag skulle kunna åk och mjölka kor i några månader. Kanske inte det mest upphetsande man kan göra, men garanterat ett äventyr! Då kommer nästa krux. Hur ska jag få med mig Fredrik........... Det blir nog den svåraste nöten att knäcka....... Några förslag?
Tror inte att det någonsin kommer att bli av, i alla fall inte som mitt liv ser ut nu........... :-) Men man ska aldrig sluta drömma, för har man gjort det då finns det inte mycket kvar i livet om man inte får ha sina drömmer, stora som små. Detta är mina högst personliga tankar, inget  "Så här det", håll med eller låt bli, det är upp till dig. Jag lever på min dröm i några dagar till, tills en ny har "ploppat" upp :-)

Hej igen

Det var ett tag sedan och jag vet inte vilken ände jag ska börja....
Livet snurrar på i numera lite lugnare tempo, bara 150...............
Wilmer och vi har hittat lunken med hämtning och lämning hos dagmamman. Det fungerar väldigt bra, trots tre olika ställen på fem dagar. Det kanske låter jobbigt men fungerar. Vi har en världens bästa dagmammor och henne träffar Wilmer när han är på Fritids uppe i skolan på torsdagar och fredagar.
Jobbet. Ja, vad ska jag säga om jobbet. Det är kanon, men H-vete vad med tid som går åt!!! Jag har enbart vid några tillfällen åkt hem när mitt schema säger att jag ska. Jag har 25 små juveler med allt vad det innebär..... Det som tar så mycket tid är allt arbete runt omkring. Ja ni vet, LPP, KR 2009, Skriftliga omdömen, ART, PILEN och EVK för att nämna några punkter...............eller förstår ni inte............. Jag önskar nästan att inte jag heller skulle göra det.
Hemmet. Vi har fått golvärme ute i groventrén! Fredrik skulle försöka slipa idag, men vi hade för "taniga" grejer. Vi måste hitta något som gör att vi kommer igenom hinnan på plattan så färgen sitter. Vem vet, kanske blir allt klart till jul :-). Vi har även täckt över poolen, så nu ligger den i vintervila. Skönt!!!! Vi har lyckats få undan det mesat av allt skräp som fanns på tomten. Skönt!!!!!
Resan. Snart är det dags. Om 10 dagar bär det av till Porto Rico, Gran Canaria!!!! Jag ska inte jobba på 8 dagar. Härligt, underbart Jag får jobba desto mer i veckan som kommer och veckorna efter. Men det är det värt. 8 dagar med mina två älsklingar. Kan det bli bättre???? NEJ.
Nu orkar ni inte läsa mer. Vem vet nu kanske jag återkommer lite oftare. Det är iaf mitt mål.

RSS 2.0