Måndag igen

Tiden tickar på. vi har slagits med myggen senaste dagarna så vårt projekt närmar sig sitt slut......... Äntligen! Att det ska behöva vara så mycket underarbete. Fredrik upplyste mig om att det är det han jobbar med året runt. Ingenting av det han gör syns när allt är klart på en tomt. Så otacksamt! Har försökt att sluta klaga..........

Idag har vi (jag och Wilmer) städat av det värsta inomhus på fm. Det är dock långt ifrån OK, men det är OK att leva i det! Sedan gick vi ut och började gräva för isolering på framsidan av huset. hoppas bara att Fredrik kommer ihåg att ta med isoleringsblock med hem idag så jag inta har grävt förgäves, regn i morgon.......igen............

Fredrik skulle komma hem och äta frukost idag...... klockan är nu halv två och vi har precis ätit lunch och Wilmer sover.........Blir visst sen frukost idag.............

Nu börjar jag tröttna på att bara vara hemma. Börjar jobba om tre veckor! Wilmer börjar sin inskolnng om två! Nu måste jag snart iväg någonstans, annars får jag krupp!!! Hade en svacka i slutat av förra veckan.............. Hoppas det blir bättre snart..............

I kväll ska vi in till stan och titta/ köpa markisväv samt lite andra små grejer till vårt projekt :-) Alla vet ju snart vad det är, men det kanske finns någon läsare som inte vet :-)

3 x tjejer på besök

I dag var min gamla gymnasiekompis Jessica på besök med sina två tjejer, Elice och Thea. Först blev det leka av ute i trådgården. Jag fick visa mitt älskade växthus, min hemlighet (som snart alla vet vad det är! :-) och Wilmer fick visa sin lastbilar och Anders kossor för Elice. Vi har alla olika intressen........:-)

Inne blev det fika av med glass och mammas goda kakor (mina alltså) samt lek med alla leksakerna. Roligast var dock ljusstaken på golvet. Varför leka med leksaker när man kan pillra med riktiga saker? Wilmer och Elice var ena stunden sams och lekte så fint, höll varandra i handen och så. Sedan andra stunden knuffades och kivades det. Precis som två 1,5 åringar ska vara :-)

Jag fick även gosa lite med Thea. Hon är precis som Wilmer var förra sommaren! Inte så onstigt dock eftersom det skiljer precis ett år mellan dem :-) Det skulle inte vara så tokigt med en liten............... Snart............kanske............. Men "gosit" var det och låna lite:-) Tack Jessica för en trevlig eftermiddag!

Kvinnlig sida

Innan, under och efter maten i dag var Wilmre mindre populär i mina ögon. Sedan, bara på några sekunder så vänder det............. Konstigt, men så är det. Det bara rinner av en och man smälter på en ögonblick! Han var pigg som en lärka, busig och en riktig spillivink. Wilmer hittade bl.a en gammalfluga som Per (som var här på fika) satte på honom som ett diadem. Då trivdes han! :-)



Vad säger ni? È han inte söt så säg?

Är alla som jag?

Jag har en liten fundering. Är alla som jag.?Jag fattar att alla inte kan det, (:-), men det jag menar är ;- Har alla flera projekt på gång samtidigt som de håller på med och sedan minst tre, fyra i huvudet - eller är det bara jag, eller är det rent av typiskt kvinligt, eller är det jag som är konstig? Hm.......Just nu har vi/jag några på G. De projekt som är på gång nu är:

Wilmers rum
Groventren
"Hemliga"
Isolera grunden
Grusgången
Garaget (sedan fyra år tillbaka..........)
Gräsmattan utanför växthuset
Farstukvisten (sedan 3 år tillbaka,,,,,,)
Köket (sedan tre år tillbaka.......)
Övervåningen

Tycker ni att vi ska försöka avsluta något? Det är inte mycket kvar på många, men de är ändå inte helt färdiga.....:-) Just nu håller jag att fundera på att tapetsera/måla om i matrum och vardagsrum........sedan har vi köket och utbyggnaden (ytterligare en) också..... Det är ju så roligt att tänka ut lösningar, färger, ja ni vet! Kanske jag ska avsluta ett i alla fall, innan jag börjar på något nytt. Men som jag sagt tidigare. Drömma kan man alltid! :-)

Helg med folk

I helgen har vi haft folk på besök hela tiden. Full fart i dagarna två, inte jobbigt. Bara trevligt! I går lördag var Magnus, Anna och Moa här hela dagen. Magnus hjälpte Fredrik med vårt "hemliga"projekt, medan jag och Anna satt i solen(när det var sol) och pratade strunt:-) Barnen lekte så fint med regnvattnet......... De blev inte alls blöta............ Familjen Larsson stanna på mat. På mat kom även svärmor och svärfar. Även de var involverade i vårt projekt........ På kvällen kom hästskogänget, dvs Sara och Peter med Linn och Linda, Jonas, Anders och Per. Innan alla våra gäster kom hade jag målat klart i groventren!!!! Nu är det bra golvet kvar.... och elen........ och vattnet.....................sen! Sedan kan vi fixa med inredningen! :) Kanske till jul :)

I dag söndag fyllde min älskling 31 år och Wilmer hade ettårig dopdag. En önskan från Fredrik var att vi skulle fira dopdagen istället för hans födelsedag............. Konstig kille!! Finns det något bättre än att fylla år!!!! Även idag har det varit mycket folk. Först Kenneth och Sofie. Strax efter började min familj droppa in (alla utom Karolina). Så nu fick vi se lilla Elvira Vega Maria Karlsson. Det var en liten rackare. Att de kan vara så små!!! Nu var hon ifs 400 g mindre än Wilmer, men ändå! Strax efter att min familj droppat av kom Ewa-Lena och Leif på mat/fika. Sedan var de barnvakt en liten stund så Fredrik och jag kunde jobba......... (Vad kan det vara .-) Till sist kom Jonas och strax efter morbor Klas med Sofie och Sandra. Men sedan var det klart med gäster!



Grattis älskling
(bild -våren 09)

Här händer det grejer

I dag var Wilmer och jag till stan och handla på Kvantum.Vad tror ni dom hade där?............. Jo, saft flaskor! Först letar jag som en galning överallt och det finns inte. Sedan finns de i varje affär jag går in i :-) Vi hittade även födelsedagspresent till lilla maken och en Välkommen till världen present till Elvira. (Dock ej på Kvantum....:-)

När vi kom hem kom även Fredrik hem som jobbade halvdag idag, så efter lunch kunde jag börja måla väggarna i groventren. Sedan ringe mamma, de skulle komma i alla fall (det var många turer fram och tillbaka), mamma skulle åka till Björklinge och köpa blommor. Pappa hade motorsågen med sig, så han sågade ner häcken! Äntligen!!! Nu kan vi klippa gräset ordentligt. Den hade blivit alldeles för hög, så den hängde ner över gräsmattan. Nu får den börja om från början igen och bli fin. Det kändes ättestort helt plötsligt Sara och Daniel lekte med Wilmer, de hade längtat hela veckan, men det har ju bara varit regn, men i dag kunde de komma. Det var bästa att passa på när solen faktiskt sken!!



Pappa & Daniel samt jag in action!

Måste erkänna en sak. Som ni säkert vet är Fredrik och jag inte de som hänger med på allt det tekniska som händer runt omkring oss. vi är lite sena med allt som händer. Det vi har upptäckt nu är SVT play. Efter att ha sett en av våra favorit serier, Oskyldigt dömd. (Ja jag vet att det är en repris, men som sagt, vi är lite sena.....-) tog vi bärbara med oss upp i sängen och såg slutet på Morden i Midsommer.(båda somnade i tisdags.) Vilken grej! Det ska vi göra oftare. Fredrik somnade i och för sig i går med, men jag var vaken. Som sagt var, många av er har säkert redan använt er av det det, men bättre sent än aldrig!

i kväll blir det fest hos grannen Anders! Ha det bra :-)

Sakta, men säkert...

Idag tog Fredrik en semester/hemma dag, det regnade så.............. Bra för mig! Nu när regnet var här och vi var två hemma passade jag på att slipa hela groventren, samt måla taket! Vi är på G igen, vem vet, kanske är klart till jul i alla fall....... Sakta , men säkrt närmar vi oss målet. Alla små projekt klara! Att slipa och måla tak är bland det svåraste, jobbigast och tråkigast jag gjort! Jag ska aldrig ( i alla fall på väldigt länge) göra det igen. Den andra strykningen gjorde Fredrik. Vi bytte det mot att jag gjorde maten. Helt Ok tyckte jag. Nu är taket klart och kanske kommer det barnvakter i morgon, så jag kan börja måla väggarna!!!

Mitt på dagen var vi in till stan och köpte mer takfärg samt färg till golvet........ Det dröjer säkert innan det kommer på, men nu är den hermma i alla fall...........Vi hittade även ett bra insektsnät till altandörren som Fredrik monterade upp medan jag bakade till mina nya burkar!!! Det blev Mockarutor, havreflarn och chokladbollar. Nu är det fullt i frysen må ni tro! :-) Nu är vi redo för alla eventuella påhälsningar på älsklingens födelsedag...............


Tänk vad tiden går

Vet ni? Om ca en månad börjar jag jobba igen. Helt otroligt. Om mindre än en månad ska min lilla guldklimp börja hos dagmamma. Jag fattar det knappt ! Snart är det slut på myset i sängen om mornarna! Det är den bästa stunden på dagen helt klart! Man hämtar Wilmer och vi lägger oss i vår säng. Först ligger han helt stilla och bara vaknar (enda stunden på hela dagen han är lugn :-) sedan börjar han fixa och trixa. Det ska hämtas böcker som vi läser, det ska hoppas på magen, det ska hämtas nappar och kuddar. Han ska läsa i pappas maskintidningar och så ska han pussas. Denna stunden på dagen känner jag mig verkligen lyckligt lottad som har haft förmånen att bli mor. När jag tänker på dessa stunder blir jag alldeles varm om hjärtat. Snart är denna stunden slut och vi ska börja ett "normalt" liv där både jag och Fredrik arnetar varje dag. Oj oj. Jaf ska lämna honom till dagmamman (Vilken jag känner stotr förtroende för. Har redan varit och hälsat på två gånger) Sedan kommer det läskigaste av allt. Jag ska börja jobba "på riktigt". Jag ska ha 26 st elever som JAG ska lära läsa, skriva och räkna! Vilken grej! Känns lite overkligt. försöker att inte tänka så mycket på det. Tror att jag kommer hinna tänka på det i höst.......:-)

Appropå ingenting.Tog en bild idag på Wilmer när vi var ute i regnet. Han älskar regn och vatten. Precis som Elice, min vän Jessicas dotter, Hon nämde även det på sin blogg (jessicassmak.blogg.se). När jag knäpper kortet har han precis druckit av vattnet som ligger på stenen in till växthuset. Som sagt var, fullt ös medvetslös hela dagen :-)



Det här är min pojk det! Skitig, blöt och glad



Men vad händer här då? Den som lever får se.........

Godkväll, från en lycklig mor, som tänker att snart är det morgon igen och jag får mysa med sonen........




I löööv IKEA

På fm i dag var Wilmer och jag in till IKEA. Just nu älskar jag nya IKEA. Idag hade de allt jag ville ha! Det blev bl.a nya rullgardiner till vårt sovrum, nya tabletter till bordet i olika färger. Det är betydligt lättare att toka av dem när de är i gumma. Jag förstår inte, de blir liksom lite skitigare nu än förr. Hur kan det komma sig? :-)

De hade även kuddar till mitt växthus samt mina eftelängtade saftflaskor!!!! De hade även söta syltburkar, kanske jag gör lite sylt också.....:-) samt tre snygga kakburkar. Så nu måste jag baka tre sorter till......:-)


Några av mina fynd från IKEA.
Den snygga vaxduken är från Rusta och lyktan är en mygglykta (fungerar kanon) och är inköpt på COOP



Visst hittade jag snygga kuddar till växthuset och visst blev det bra med min stora sten som trappa?



Avslutar med en lila-grå sommardröm.....-)

Bullar, kakor, saft & Fullerö

Idag har Wilmer och jag bakat bular och två sorters kakor. Ddet var två nya som jag aldrig gjort tidigare, vet ej om jag kommer att göra dem igen, vi får se vad övriga ätande tycker :-)

Efter baket åkte vi till Fullerö för att se om de hade en gammaldags parkbänk samt saft flaskor. Jag är ute efter saftflaskor som har det gamla "stuket". ni vet sådana med en "flopp kork", en som sitter på flaskan hela tiden. Men Fullerö var ren nitlott. De hade inget av det jag var ute efter. Jag vet inte var jag ska leta nu. Jag har varit i fyra tänkbara affärer utan resultat. Jag får leta vidare.

När vi kom hem gjorde jag rabarbersaft. Den blev riktigt smarrig. Jag fick anvönda gamla Whiskyflaskor......... Inte värst snyggt, men jag letar vidare, så till nästa sats så kanske jag har hittat. Till middag blev det grillad lax, poatis och boston/västerbottensås. I kväll blir det jordgubbar och Morden i Midsommer. (PRO varning, jag vet. Men vi gillar det i alla fall :-)

Det är inet bara Fredrik och jag som tycker det är bra med en dator ner också........:-)



Även söt- Göran :-)

Vad vore väl en varm vinter? Härligt!!

Satt i dag på eftermiddagen och drömde mig bort till Thailand igen.......... Jag ger aldrig upp min dröm att komma tillbaka dit!:-) Det har ju uppstått ett smärre problem. Vi är ju numera näst intill hänvisade till loven........... Gissa om det blir dyrt att åka då. Det billigaste jag har hittat är 37 650.- Billigt va?  Det skulle vara så härligt att komma iväg någonstans. Dels är det tre år sedan sist och så kommer vi inte kunna åka på så mycket semester i sommar, då Fredrik måste jobba större delen av sommaren.........men det kommer att hända trevliga saker ändå:-)

Men om jag får drömma, och det får jag! Så skulle det var härligt att få åka, eller vad säger ni om denna bild?

  Visst ser det lite mysigt ut. Detta är från Raily beach, en av stränderna vi var vid för tre år sedan. Det är ingen som har förslag var i världen man kan åka runt jul & nyår som inte kostar skjortan och där det är varmt. Kom gärna med förslag!!!

Ny författare



Jag har börjat läsa en ny författare. Mpns Kellentoft,efter många böcker av "säkra kort". Det var varit Mari Ljungstedt, Denise Rydberg, Anna Jansson, Kajsa Ingvarsson, Dan Brown och han som skriver Flyga Drake och Stieg Larsson så klart (bl.a.). Jag kände att jag måste våga ta steget till en ny författare. Jag vågade dock inte lämna krim romanerna :-) Så jag bestämde mig för att läsa Mons Kallentoft. Enligt recemsionerna skulle han vara bättre än Stieg Larsson, vilket jag betvivlar. Han har ett annorlunda språk i sina böcker, har inte kommit in i det änr, just nu måste jag verkligen koncentrera mig när jag läser.......... Vilket är lite jobbigt när man ska slö-läsa på nätterna..........( Wilmer inne i en jobbig natt-period)......... men jag kanske kommer in i det snart. Jag har köpt två av hans böcker, de som finna i pocket, sedan har jag "slut" på böcker hemma. Någon som har förslag på vad jag ska lösa? Det får gärna vara klassiska romaner. Känner att jag fastnat lite i "krim -räsket" nu :-)

Bak & Sthlm tur o retur

Idag har Wilmer och jag bakat på fm. Det blev kokosknäck, sirapskakor och nöttoppar. Vid tvåtiden kom mamma med alla barnen. Två av dem, Viktor och Simon skulle jag följa med till Sthlm för de skulle ta tåget hem till Götet. Mamma stannade hemma med Willw mannen, Daniel och Sara. Så vi tre Viktor, Simon och jag åkte in till Uppsala för att ta 15.09 tåget till storstaden. Väl framme var det dags för inköp av fika och dags att kliva på tåget. När de väl var på plats var det dags för mig att springa till tåget hem till Uppsala. Jag klev på tåget och strax efter började det åka. Snacka om taiming! :-) Jag tog alltså samma tåg hem som jag åkte till Stockholm. Det kan man kalla snabb visit i huvudstaden!

I kväll har vår datatekniker varit här och fixat vår dator. Den hade "ballat" ur lite efter åskan som var i lördags, men nu så funkar den. Han installerade även en rauter, så nu kan vi använda bärbara i hela hustet. Tack Håkan!!!

En kort resumé av helgen. I lördags var vi ju hos Kenneth och grillade. Vill bara nämna att jag var med i laget som vann på brännbollen!!  -) I går fixade vi klart vid växthuset. Det blev kanon bra !! Nu ska jag bara så gräsmattan där vi lade dräneringen så är vi helt klara.

i morgon blir det bullbak och rabarbersaft tror jag. Ha det bra, Ciao!

Elvira




Detta är lilla Elvira, min brors lilla flicka. 3210 g och 50 cm lång. Tänk, nu har jag blivit faster.
Låter inte det gammalt så säg?!?
(Bilden är från webbisar)


Skjuts & hämtning

Ja, då var det lördag och man är lite småseg efter gårdagen. Tack Sara & Peter, Anette & Anders med familjer för en trevlig kväll!! Vi kom hem vid två och somnade ovaggade. Jag sov som en stock till kvart över nio då det var dags att kliva upp. Fredrik den tokern skulle till Vendel och Traktor pulling(!) Fråga mig inte varför. Han tycker tydligen det är kul, för han åker varje år........... När jag sjutsat honom till Kenneth så åkte jag till Våla för att hämta den andra guldgossen som sovit hos mormor och morfar. Han sitter för övrigt och sover i bilen, han var lite trött.........-) Hans läge är ju fullt ös medvetslös för jämnan nu, så det är bara bra att han vill sova i bland.

I dag ska jag nog göra det sista runt växthuset. Jag tror att grannen Anders ska få hjälpa mig att flytta på en pall med sten så jag kan rensa klart runt en sten brevid växthuset, det blir så fint, så fint :-) Till kvällen (trot jag) ska Wilmer och jag också till Kenneth för grillning och brännboll. Vi fär väl se i vilket läge de är...........

Uppdatering

Hej, det var ett tag sedan........ Jag läser alla andras, men kommer mig aldrig för att skriva själv.........

Vad har hänt här då?

Vi har firat midommar i dagarna två. Vi var här hemma båda dagarna. Få fredagen var vi 22 och på lördagen var vi 26. Fullt hus med andra ord. Vi satt ute på magasinet, så jag slapp alla här inne, det vat skönt.

Det har varit varmt i fall någon har missat det!!! I och med värmen har det varit hö och åter hö hemma hos mor och far i sex dagar. Känner att de måste tröttna snart.......... De och de, alla har tröttnat på att köra hö utom fadern. Vi får väl se hur det går med det nästa år... Kanske han minskar ner :-)

Jag har målat klart i Wilmers rum, så nu bor han där igen, jag har fått listat i groventrén, så nu vill jag ha lite sämre väder så jag kan måla.................Vem vill måla när det är 30 grader ute? Inte jag!

Vi har badad varje kväll sista veckan. Det är underbart med kvällsdopp! Wilmer älskar att bada. Det är stora kokodiltårar när han måste gå upp.

Jag var till Laxå med två barn i onsdags, David och Linnéa. Jag böt ut dom mot Viktor och Simon som jag tog med mig hem till Våla. Det var svindyrt att skicka dem med tåg, så då ställde snälla moster upp! Jag ska få pris som årets moster:-) Det är väl ingen som konkurer med mig va? ;-)

Gräsmattan växer (den nya allså), så igår var det premiärklippning. Oj så fint det blev!

Till sist blev jag faster igår till lilla Elvira. nu har min storebror äntligen blivit pappa! Grattis!!

Nu ska jag ut i solen och läsa medan Wilmer sover middag. Sedan bar det av till Våla med Nisse. Vi ska på fest i kväll så han ska få leka med kusinerna som är där så vi kan supa in semestern ordentligt! (Festen heter supa in semestern festen)

RSS 2.0