Mitt i veckan rapport.

Det fortsätter att snurra på här :-) Dock känner jag att det börjar lugna ner sig. Har lite planer på hur vi ska kunna strukturera upp vardagen bätttre. Bl.a. funderar jag på att återuppta Kvantums matkassar varannan vecka. Matfrågan tar mycket tid, i alla fall hos oss. Har vi inte bestämt vad vi ska äta är det så lätt att "äta fel", men om vi även planerar i stort även de veckor utan matkasse så kommer det att lösa ett stort vardagsproblem. Visionen att äta bra mat finns ju där och för oss är det svårt att följa det när vi inta har planerat något. Hur är det för er? 
 
Även på jobbet rullar det på. Har jobbar i 1,5 vecka och det känns inte som jag varit borta i 15 månader :-) 
 
Nu väntar middag och sedan ska jag upp på "provgympa". En "mammakompis" ska bli ledare för Pulsen, så vi är några som ska få vara testpiloter - kul :-) I morgon sticker vi ju till Karolina som jag skrev för ett tag sedan. Ska bli så skönt att få tid tillsammans! 
 
Ha en skön helg, hoppas vi alla får fint vädret och kan njuta av sensommaren vart vi än är i Sverige.

Sommarloppet

 
I går sprang jag och Fredrik sommarlovet som går här i stan först en gång i juni och sedan en nu i augusti. Vi sprang inte i juni, men något jag tror vi kommer göra nästa år. Det var ett trevligt lopp som gick i stadskärnan med start och mål på stora torget. Det var även en fantastisk kväll, varmt och skönt! Det var även trevligt att göra det med Fredrik. Extra roligt var att det blev PB - tro inte att det är några supertider! :-)
 
Det var iaf ett väldigt trevligt lopp som jag varmt rekommenderar och som planen är nu kommer att springa nästa år igen. 
 
 
Framme vid bilen igen. Saknar dock medaljen......:-) men vi fick ju en tröja istället och den kan vi ju använda mer än en medalj....:-) 
 
 

Förskolan

Nu har killarna snart gått i tre veckor på förskolan, dagis, fritids. Vi vet inte riktigt vad vi ska säga här hemma :-) Vi tror vi har kommit fram till dagis. Rätt eller fel? Vi och killarna kör på det tror vi iaf.
 
 
Melker har kommit in i det bra, vilket känns jättebra! Idag fick han även testa att vara själv eftersom Wilmer var till tandläkaren på morgonen och sedan kyrkis och sedan lek hos en kompis. Inga problem vid lämning och han äter och sover bra, så vi kan inte annat än känna oss lugna! 

180!!!

Det känns som livet går så fort nu!!! Oj, oj. Känns skönt att jobba mina 70% fr.o.m. nästa vecka....:-)
.
Känner att jag inte hinner med familj och hem, måste komma in i lunken och hitta rutiner! Har ägnat helgen åt vila, familj, städ och tvätt!!! Nu ser hemmet ok ut, inte mer..... men jag behöver inte ha dåligt samvete över att killarna har skitiga kläder och får äta mat i ett stökigt kök.
.
På torsdag åker vi på en välbehövlig roadtrip jag och mina älskade. Det blir en tur till syster i Kungälv. Där ska vi göra egna utflykter blandat med umgänge med syster och familj.
.
I veckan födde även Frida min vän en liten tös - tusen kramar till er! Tidigare har kusin Lotta fått en tösabit.Vi har även varit och myst med lilla Edwin. Nu väntar vi på nästa lilla bebis som ska komma snart. Det kommer nya små liv hela tiden - Så roligt!
.
Nu väntar söndagbadet för killarna och förberedelser inför i morgon - då kommer eleverna :-) Sedan blir det soffmys med maken när han kommer hem från cyklingen.
.
Trevlig vecka till er!


12/8

12/8= vår bröllopsdag :-)
 
Vi har verkligen inte gjort något speciellt! Lite tråkigt, men så blev det. Jag hoppas det blir något till helgen....:-) 
 
Idag var det även första arbetsdagen efter mammaledigheten.... Det kändes sådär, men ändå OK. Vi var ute i Fjällnora och gjorde samarbetsbana samt hade konferens. I morgon börjar det stora jobbet med att få i ordning i klassrummet! Det som känns bra är att jag ska jobba heltid denna vecka, annars hade jag verkligen inte hunnit med allt som möten, planering och ordningställandet.
 
 
Nu - en svensklassiker på TV 

Helgen

Ja, då börjar helgen närma sig sitt slut och första arbetsdagen närmar sig med stormsteg!
.
Igår var vi på en liten familjeutflykt på förmiddagen. Sedan blev det fotboll för hela slanten. Först spelade A-laget och direkt efter det B-laget. Under den sista matchen stod jag i kiosken och Fredrik spelade. Tur att farmor var där :-) Efter matchen var det snabba ryck som gällde :-) Fredrik och jag skulle på en fest som började kl 17 och då var kl 18.....:-) Killarna sov i Askarbäck så det var iaf bara vi som skulle försöka bli lite snygga :-)
.
Idag har jag varit seg ska erkännas. Det blev både sent och lite för många drinkar..... Ja, ja. Det händer ju väldigt sällan numer så.....
.
Under dagen idag har Fredrik och varit på Sirius dam. Idag gick det inte så bra för dem, förlust mot Öster. Efter det åkte vi och hämtade killarna som var med Ewa Lena och grattade morfar Gösta. Efter hemkomst blev det 100% lek :-)


Fredag

Ja, då var det fredag igen och inte vilken fredag dom helst. Sista dagen på min föräldraledighet...:-( Känns lite vemodigt. Ska ju ifs vara ledig på fredagar även i framtiden, men då efter fyra arbetsdagar.....
.
Inskolningen har flutit på bra. Igår lämnade jag en stund och sprang i spåret. Passade då på att träna/springa i intervaller - phu vad jobbigt det var! Lämnade även idag, men då läste jag bok i personalrummet :-)
.
Nu har vi gjort lite ärenden i stan jag och M och det är dags att hämta Wilmer som stannade kvar och lekte lite extra. Efter det ska jag nog testa spåret i Björklinge (behöver springa backar med tanke på stundade Lidingö :-) Efter det blir det nog fredag med familjemys :)
.
Go fredag på er och trevlig helg!


Galet

Efter att vi lämnat av katten i Bergsbrunna så åkte vi till Gränby. Åter dags för sko och klädinköp till Wilmer. Vad händer? Plötsligt har han ingenting! gympaskorna försmå och träningskläder/gympakläderna likaså. Han växer så det knakar just nu. Fick köpa nästan skrämmande stora storlekar (stl 30 på skor och 120 på kläder......) för man vill gärna att han ska kunna ha dem till i vår i alla fall.......:-) Vad händer med min lilla kille, han blir stor :-) 
 
Med oss på Gränby var Daniel och Sara. Det är verkligen toppen! Då lekte de med killarna i "lekplatsen"på plan två medan jag gick runt. Sedan blev det blev lunch såklart där vi alla valde mat från olika ställen, många kassor att betala i blev det,  men alla mätta och belåtna.
 

Kusin

I lördags fick killarna sin nionde kusin. Tompa och Marina fick i lördagsmorse en liten Edwin. Ett stort grattis den lilla familjen! Märks att Wilmer är kille, han har ännu inte frågat -När ska vi hälsa på? Min stora övertygelse är att om han hade varit tjej hade han (hon) frågat varje dag :-) Vi kommer besöka dem inom en snar framtid Då får vi alla se och känna på lilla Edwin. Så nu är man inte bara faster, utan plastfaster också :-) 

Nya hem

 
Nu har våra söta katttöser fått nya hem. Killarna och jag var och lämnade den sista idag. Nu är det bara Silvertiger kvar.
 
 

Inskolning

Inskolningen pågår! Idag är det dags för dag två och vi är redo :-) Skorna är märkta, namnnappar beställda och Melker verkar gilla det :-) Kan ju inte gå så mycket bättre.
.
Nu dags för kläder och sedan på med hjälmarna och cykla upp. Till Wilmers stora lycka ska han få stanna kvar och leka till efter mellis idag :-) Då får jag och Melker egen gostid :-)


Fina dagar

Här har det varit två strålande dagar. Solen har skinit och det har varit underbart! I går kom Fredrik hem redan vid halv ett. Då njöt vi av värmen och gjorde ingenting! Så fantastiskt. Vi passade på att dela på en flaska Maja - Har ni inte provat det (bubbel:-) så gör det snart! På kvällen var vi till grannen Anders på fest. Jag kom trea på femkampen. Lite roligt att få pris :-) 
 
Idag lördag så öppnade affären igen efter att ha varit stängd i sju veckor - skönt att åter ha en affär på hemmaplan! Önskar mina grannar Jenny och Soran Lycka till! 
Efter att ha njutit av solen så packade vi på cyklarna på bilen och åkte upp till Våla. Killarna var hos mor och far medan jag och Fredrik tog oss en tur. När vi kom hem var det bara att sätta sig vid dukat bord - lyx!
 
bilder från instragram 
Jag njuter:-)
Glass och klubba i ett :-)  Det bästa med att affären öppnade var att alla barn fick klubba - om man frågar Wilmer :-)
Fem mil på racern - sedan middag! 

För ett år sedan.....

...... började min personliga resa. Resan där jag skulle ta hand om de extra kilon jag hade samt träna mer. Nu har det gått ett år. Helt otroligt vad ett år kan gå fort, Om ni minns så gick jag i mål med min vikt tills vi åkte till fjällen. Jag har sedan dess inte gått ner så mycket i vikt, men ändrat kroppen ändå pga träning. Jag har fokuserat på att kunna äta "som vanligt" utan att gå upp. Hitta det som passar mig.
 
Jag har inte skrivit hur mycket jag gått ner, men tills dagens datum är det  22,5 kilo (20 kg i april) några stl i kläder (köpte slt 75 på bh här om dagen, minns inte när jag gjorde det sist :-) och förbättrat min kondition avsevärt. För ett år sedan sprang jag 2,4 km och hade blodsmak i munnen och det pep i mina lunger långt efter att jag kommit hem, Kommer ihåg det så väl! Om vi jämför det med gårdagens 11 km och inget pip i lungor eller blodsmak i munnen. Det är inga toppentider jag gör - tro inte det, men mitt mål är att orka springa i ett tempo som passar mig och som ska ta mig runt Lidingöloppet och Göteborgsvarvet i maj. .
 
Ja, nu vet här det ligger till :-) Ska jag vara helt ärlig är jag lite stålt över mig själv - att jag klarade det! 

Fina naglar :-)

 
Jag tycker ju att det är lite roligt med naglar. Det betyder inte att jag sköter dem som man ska.... Utan jag gillar att måla dem ibland och så tycker jag det är jättefint på dem som kan ha långa fina naglar - det är jag nästan avundsjuk på :-) 
 
Nu har jag hittat ett "kit" efter tips från min syster på hur man kan fixa naglar hemma, de ser nästan ut som de är gjorda på salong. Så är det någon som vill testär är ni välkomna hem till mig :) Har just nu endast två färger, den ni ser på bilden är "French". Har även klarröd. Kommer säkert att skaffa fler färger. 
 
Lite kul är/var det och jag vet att det håller bra och naglarna går inte av! 
 
 

RSS 2.0