Tre trötta själar mötte jag när jag gick o...

20101130207 (MMS)

Tre trötta själar mötte jag när jag gick och lade mig i dag. Wilmer fick tydligen sova med pappan idag:-). De gick och lade sig samtidigt eftersom F ska upp vid tre för att åka och skotta snö i stan. Missan tittade trött upp precis när jag tog kortet. Nu ligger hon snusar igen vid mina fötter. Nu väntar lite Martina Haag innan jag också somnar. Tjing!


Hoppas innerligt att eleverna gillar årets...

20101130205 (MMS)

Hoppas innerligt att eleverna gillar årets komplemang adventskallender. Det ligger X antal timmar bakom. Lätt rökskadad är jag också :-) Det tar sin tid att elda 29 blad även fast man tar några i taget......


Det har tydligen kört in buss i min groven...

20101129204 (MMS)

Det har tydligen kört in buss i min groventre:-)


Det tar på krafterna att adventsstäda och ...

20101128203 (MMS)

Det tar på krafterna att adventsstäda och leka med Nova. Både Wilmer och Missan deckade i soffan, även pappan passar på att vila lite :-)


Vi är i Våla och fixar årets kött. Wilmer,...

20101127201 (MMS)

Vi är i Våla och fixar årets kött. Wilmer, Daniel och morfar är ute och fixar. Här fixar de adventsgranen. Wilmer älskar att vara ute. Lyckan är total. Ute med snö med två av sina idoler. Jag tror inte Wilmer tycker att det kan bli så mycket bättre just nu :-)


Egen kväll

I kväll är det jag och huset. Grabbsen har åkt iväg på fotbolls träning. Ganska skönt. ......Fick en väldig huvudvärk på eftermiddagen. Hua! Den har släppt nu, men hostan som kommit tillbaka har slagit till istället.... Man kan då aldrig vara nöjd:-) Huvudvärken tror jag beror på att jag i stort sätt är klar med utvecklingssamtalen - Yippie!!! Har två eftersläntare nästa vecka, men deras samtal är mer en avstämning.
.
Ska snart sätta mig i soffan och ignorera stöket (jag vet vad lösningen är Jessica:-) och invänta På spåret med ett glas rött tror jag för att sedan ta emot godingen. - Mamma, jag älskar dig. Men jag måste träna med min kompis Peter och pappa. Jag kommer hem och kramar dig sän mamma.
.
Så ser min fredag kväll ut. Vad gör/gjorde ni?

Vad hände?

Från att ha dalat lite i antal besökare så hände något igår..... REKORD! Så roligt. Berodde det på att jag var lite sur och ni ville göra mig glad? Så snälla ni är! Tänk vad lite kan göra för att man ska bli glá:-)

Var bor vi?

Just nu är Wilmer inne i en fas när han ska veta var alla bor. Gärna via frågor. Han vet de flesta som han umgås med. Men det har blivit som en lite ritual....:-)
.
- Var bor vi?
- Det vet du
- Okträtra. Var bor Nova?
- Det vet du
- Oktätra
.
Ni fattar vinken. I dag tänkte jag utöka kunskapen, genom att svara Oxsätra 26 på vår adress.
.
Mamma, var bor vi?
Oxsätra 26
Tystnad....
Kan du säga 26?
Nej, jag kan inte säga 26. Jag kan inte säga Oktätra 26
.
Kan man låta bli att le? Inte jag :-)

Sur

I dag eller rättare sagt nu på eftermiddagen/kvällen så blev jag sur. Ni vet sådär äckligt sur. Ingeting, verkligen ingenting är bra. Man ser fel i allt, verkligen allt. Så är jag nu. Det blev ingen gympa - surt. Har inte hunnit tvätta fönsterna - surt. Det är snö- surt, jag har torra läppar -surt. Ni hör ju själva. Patetiskt!
.
Jag tror jag vet vad som orsakat min surhet. Jag får helt enkelt köra äggmetoden. Ni vet, låta allt rinna av dig.... Lättare sagt än gjort.....
.
Även fast jag är sur så finns leendet där. Vad annat kan det göra när min funderande son finns till hands. (se näste/förra inlägget)

Sådan mor sådan son.......:-) Vi måste läs...

20101124197 (MMS)

Sådan mor sådan son.......:-) Vi måste läsa till vi verkligen somnar!


Så många måsten.....

...... som inte blev av i helgen! Hade tänkt göra en hel del här hemma. Framförallt städa detta bedrövliga lilla hus...... Så blev det inte..... Efter gympan i går blev det soffan till stor del. Vi mös och hade det trevligt. Kände då helt fel att avbryta föra att städa....:-) Sedan var det ju dags för matlagning och sedan Anders.....:-)
.
I dag var vi ju tvungna att titta på Så mycket bättre efter frukost...... :-) Sedan bar det av till Våla för julmarknad hemma i Bjurvalla. Efter det fanns det ju läge för att åka hem och städa....... Men istället åkte vi till Fredriks grävare i Storvreta och efter det en sväng till stan och köpte lite nya lampor till advent. När vi kom hem var det åter dags för matlagning. Jag skulle ju ifs kunna städa nu, men nu är ju klockan snart sju och då känns det helt fel att städa......:-)
.
Det ska tilläggas att det inte endast är städandet som är mina måsten, men det är det tyngsta.... Är detta något som bara händer mig? Ni som är duktiga och verkligen städar ert hem och fixar det andra i tid. Hur gör ni? Hur motiverar ni er? Jag vet ju att ni finns i min närhet :-) och jag beundrar er!!

Husmors semster

YES!!!!! Då var jag  i mål och min utlovade husmors semester kommer att bli av. Nice!  Klarade målet en vecka innan utsatt tid och det med ett kilo marginal. Jag är glad! (och lite stolt över mig själv.........trodde det aldrig) Den bästa bonusen är att Fredrik och jag hade en deal utöver min och Ewelinas. Jag kommer inom kort få ledigt två veckor från hemarbete :-) Nu ska jag gå på molnen några dagar för att sedan satsa på ett nytt mål :-)
.
I kväll blir det åter bortgång. Idag till grannen Anders som på måndag fyller år. Så i kväll är det den årliga glögg kvällen. Måste bara komma ihåg att sätt på TV`n på inspelning så den spelar in Så mycké bättre - Ett kanon program helt enkelt! Trevlig kväll!

Korgen packad . Nu bär det av till Peter o...

20101119196 (MMS)

Korgen packad . Nu bär det av till Peter och Sara på fredagsmys. P och F ska träna fotboll först, sedan bastubad. Wilmers fråga var. Har inte Peter och Sara någon tunna ? ........ :-) vad säger man att en bastu är? Ett varmt rum? Trevlig kväll!


Farväl kära mormor

I går kväll somnade min gamla mormor in i en ålder av 89 år. SOv gott mormor.
.
Senaste tio åren har hon haft Alzheimers sjukdom och med tiden  sakta men säkert nästintill helt glömt vilka hennes nära och kära var.
.
Jag har inte sett min mormor de senaste tre  åren tror jag det blev. Om det är rätt eller fel, vem kan döma det? Det har i alla fall varit mitt val. Självklart känner jag en tomhet när man nu vet att hon inte finns längre.
.
Min sorg i dag är mer för min mamma och hennes syskon. Jag tror att de alla tio samtidigt känner en lättnad blandat med saknaden och sorgen. Just nu är jag mest glad för mormor som äntligen får träffa sin kära Sigge igen, min älskade morfar.
.
Så farväl kära mormor. Jag hoppas du och morfar får det bra när ni äntligen får träffas. PUSS.

Händiga killen skalar potatis :-)

20101118194 (MMS)

Händiga killen skalar potatis :-)


Wilmer tittar förundat på när popcornen po...

20101117193 (MMS)

Wilmer tittar förundat på när popcornen poppar. Här ska firas lilllördag med pockila och trockapelo (trockadero). Det är vi värda :-)


Wilmer

Kan bara konstatera att trots Wilmer kan vara "lätt jobbig" :-) att ha och göra med i bland så kan han vara ett charmtroll av dess like. (Jag vet att alla mammor tycker så om sina barn, vilket är en  lycka)
.
Tänk så lätt bilresan hem går när Wilmer ringer och redogör vad han gör och vad vi ska göra när jag kommer hem. När jag väl kliver in genom dörren kommer han allt som oftast fram och säger;
- Hej älskling. Du hemma nu.
- Ja.
- Jag älskar dig mamma.
.
Mitt hjärta smälter för båda sakerna.
.
Det kan även vara roligt att småretas med honom. I går så satte han händerna framför ansiktet och så ville han att jag skulle skratta när han tog bort händer (fråga mig inte varför).
- Mamma, kratta när jag tar bort händerna.
- Vill du att jag ska kratta?
- Nej, du ska kratta!
- Ja, du vill att jag ska kratta.
- Nej mamma! Kratta!!
.
Detta var jätte roligt att göra:-)
.
Så, nu ska jag inte gotta mig i Wilmer mer:-) Ha det bra,tjing.

Kan bara......

..... trist konstatera att det behövs motion för att gå ner i vikt (om det vore något nytt:-) Senaste tiden har jag ju haft ett avtal med Ewelina som fortgår till första advent. Jag hade dock en förhoppning om att jag skulle ha nått mitt mål
till helgen, men så blev det inte! Det kom en förkylning emellan. Ni vet en sådan som är väldigt trist. Man är för pigg för att vara hemma, men för sjuk för att träna..... Den optimala förkylningen för min chef..... :-)
.
Så det är bra trist att konstatera att vågen sa - noll idag. Jag ska dock inte klaga. Det har gått bra för mig. Jag är väldigt nära mitt mål för en husmors semester. Det är ju trots allt inte första advent än......:-)
.
Men om det var någon som trodde att man inte behövde röra på sig för att gå ner i vikt - Icke sa nicke. Jag har ätit på samma sätt som föregående veckor, den enda skillnaden är att jag INTE har tränat. Så nu vet ni! :-)

Glädje och sorg...

..... blandas hela tiden. Det verkligen ofta som detta händer upplever jag. Man hör att folk får/blir med barn och sedan hör man om någon som gått bort. Så var det verkligen när vi fick Wilmer då Alvar (Fredriks farfar dog två dagar senare.
.
Nu har det hänt igen. Tidigare i veckan fick jag reda på att en när och kär ska få barn igen och idag fick jag reda på att en av min "gympa" kompis" pappa har gått bort. - Först glädje med andra och sedan sorg med andra.
.
Mina tankar finns hos båda.

En fundering....

I dag när jag och Wilmer åkte hem får fritids satt han och funderade som vanligt och gjorde vissa konstateranden.
- Mamma, min dagmamma heter Ingela.
- Ja
- Och Anita....Eller hur?
- Ja
- På fritids. Fritids Ingela?
- Ja
- Och fritids Anita
- Ja (Alla heter samma....:-)
- Jag har dagmamma.
- Ja
- Vem är fritids pappa?
Jag hade verkligen svårt att hålla mig för skratt..... Men visst kan ni erkänna att tanken var bra :-)
- Jag vet inte. Vet du?
- Nej. Inte fritids Ingela. Kanske buss Johan? (Hennes man som kör bussen här hemma)
Återigen, mycket svårt att hålla mig skratt....:-)

Lönesamtal...

Hade lönesamtal idag. Det var ett trevligt samtal. Tom med chef blev förvånad när hon såg min lön. Hon trodde det stod fel!! Till hennes försvar är det inte hon som har satt min lön.
.
Det var ett bra samtal faktiskt. Många tankar fick ventileras från bådas håll. Sedan är det alltid trevligt att få höra från sin chef att man gör ett bra jobb och få veta vilka egenskaper hon ser som utmärkande hos mig. Vad det verkligen blir vet jag dock inte..... Men det blir lite i alla fall. Ska ju tilläggas att jag jobbar inom kommun..... :-)

Många tankar......

Just nu är det många tankar som rör sig i huvudet.........
.
* Det ständiga dåliga samvetet
- Att man åker tidigt på morgnarna och aldrig hinner hämta så tidigt som man vill...
* Föräldraskapet
- Uppfostran. Säger bara Phu!
* Jobbet
- Vad vill jag? Fortsätta, byta karriär o.s.v.
- Skriftliga omdömen - Säger bara phu!
- Utvecklingssamtal - Blandade känslor.....
- Kollegor- Det finns bra och dåliga. Det gör det på alla arbetsplatser, men hos oss så tydligt då vi är en liten  arbetsplats....
* Syskon
- Vill så gärna ha ett litet syskon. Svårt att inte känna stress/press/frustration, men vet att det finns inget att göra. Kroppen och tiden måste göra sitt. Försöker verkligen ta dagen/tiden som den kommer - barnet  kommer när det kommer. Det går vissa dagar, men andra väldigt, väldigt svårt.............
* Nära och kära
- som berör och "rör" finns i mina tankar. Vissa träffar jag oftare än andra. Vissa saknar jag verkligen att inte dagligen se.
.
Säkert inget av intresse för er att läsa, men skönt att strukturera upp tankarna lite ........ Tack för visat intresse:-)

En överlycklig Wilmer konstaterade...

20101109185 (MMS)

En överlycklig Wilmer konstaterade att det var snö även hemma hos honom. -Titta mamma, snö hemma mig me, jättekul! Han var rädd att det bara var snö hemma hos Ingela :-) Nu fick vi snabbt använda overallen vi köpte i helgen.


Vi var och tände ljus för två änglar....

20101106184 (MMS)

Vi var och tände ljus för våra två änglar. Jobbigt, men vackert.


I dag har vi varit på Nickis med Frida min...

20101105181 (MMS)

I dag har vi varit på Nickis med Frida min vän och hennes brorsdotter Tyra. Det var en trevlig/rolig stund. Vi konstaterade att nästa gång vi ses ska vi ses på ett lugnare ställe :-)


På vägen hem efter stadstrippen åkte vi g...

20101105183 (MMS)

På vägen hem efter stadstrippen åkte vi grattade bästa "grannen" Ewelina på hennes födelsedag.


Två trötta lirare somnade i soffan medan m...

20101104176 (MMS)

Två trötta lirare somnade i soffan medan mamman var på step och pappan pratade i telefon.......:-) Söta var de:-)


Jag hör igen:-)

Äntligen har min finne spruckit! Det var det skummaste jag har varit med om........ Men nu har den börjat försvinna och jag hör nästan som vanligt igen:-) Ni som har haft en vaxpropp någon gång förstår hur jag har haft det.
.
I övrigt har jag filat lite på omdömen under dagen medan Wilmer var på fritids och lekte. Fredrik slutade tidigare så vi kunde åka gemensamt upp på föräldrafikat på fritids - Mycket trevligt!
.
Efter fikat var det massage i Svartarbo - Tack Anna-Karin! Dagen avslutades med Step i Bälinge - Mycket roligt och jobbigt.

Här städas för att få glass med pinne! Ve...

20101103175 (MMS)

Här städas för att få glass med pinne! Vem vet, jag kanske "får tillbaka" mitt vardagsrum i kväll efter leksaksmassakern :-)


Finne i örat!

Om ni aldrig har haft en finne i örat, var glada för det!! Det gör fruktansvärt ont och är väldigt irriterande! Det känns även lite frustrerande att få en finne just nu. Jag tänker på vad jag äter och använder bra produkter till ansiktet. Jag måste hitta något till örat kanske?......... :-)
.
Fredrik är fullt övertygad om att det beror på att jag använder Tops alldeles för mycket. Vem vet, det kanske är så. Jag ska erkänna, jag är Tops beroende och ja, jag vet att det inte är bra. Det grövsta som ska in i ett öra är en armbåge eller hur är det? Mitt mål är att jag ska försöka sluta använda  det varje dag. Som det är nu är det minst två gånger om dagen.........

Två frusna killar tar ett bad. Egentligen ...

20101103173 (MMS)

Två frusna killar tar ett bad. Egentligen var bara en frusen, den andra sympati badar. Ni får själva gissa.....:-) Ni kan få en ledtråd. En av dom har jobbat ute denna höstruggiga dag.....


Min rygg!!

Nu pallar inte min rygg mer!!! Jag är tydligen inte gjord för att sitta vid datorn 5 timmar om dagen. Det ska väl tilläggas att jag säkert inte har den bästa sittställningen när jag skriver. Kommer det någon ergonom (heter det så?) får jag med stor sannolikhet IG :-)
.
Jag har i alla fall hunnit med en hel del. Samtliga 28 i matte, NO och SO!! Känner mig verkligen nöjd över det. Jag klarade av att vara fokuserad. Nice. Det är ifs lite lättare att skriva med i år då vi utgår enbart från målen och utelämnar övrigt "jidder". Men det blir en hel del ändå. Jag har skrivit ca 1st A4 per elev och då sakans tre ämnen......
.
Nu väntar Våla och hämtning av son. Till kvällen med blir det broccolisoppa, gympa och kvalitetstid med en god vän:-)

E-legitimationer.....

Jag har under en längre tid försökt att lägga in min föräldraledighet hos försäkringskassan........ Ett litet äventyr i sig....:-) Det har gått mindre bra senaste tiden. När jag kan logga in då kommer jag till Fredriks sida (!). Annars går det inte att välja legitimation....(!) För er som aldrig gjort detta eller använder er av E-legitimationer fattar ingenting, och det förstår jag. Jag fattar inte heller.......
.
Har även försökt att nå f-kassan via telefon. Någon som försökt senaste månaderna? Jag kan meddela att det inte har gått. Efter en viss väntan har de kopplat bort mig! Eller så har de sagt efter allt knappande med siffror hit och dit - Det är så många som ringer, försök en annan dag. "Klick"
Men idag, då hände det! Jag fick lämna mitt telefonnummer och de ringde upp mig! Så smidigt! Jag kunde sitta vid datorn och skriva (skriver skriftliga omdömen) utan en telefon i handen! Kanon helt enkelt. Jag fick svar på nästan alla mina frågor och de skulle skicka ut en blankett till mig om jag inte kom in på min sida (vilket jag inte gjorde).
.
Så E-legitimationer. Säkert väldigt bra då de fungerar, men "mycket mindre bra" när de inte fungerar.

RSS 2.0