Advent får vänta

Advent betyder ju vänta och det är precis vad den får göra i mitt hem..... Lite tråkigt, men orken finns inte fullt ut än. Hade tänkt att fixa det idag, men efter en intensiv gårdag behövde jag vila större delen av dagen. Gårdagen var full av aktivitet från morgon till natt. På dagen var vi hem Våla och fixade årets "köttskörd". Det är ju trots allt inte gjort i en handvändning att packa 300 kg kött....... Men nu är frysen full hos alla i familjen. Efter det var det snabbt hem för en dusch och ombyte för 30-års fest för Jessica. Det var en överraskningsfest, trevlig en också. Självklart föll några tårar när hon kom in och såg många vänner som hon inte sett på flera år. Bl.a. en vän från England. Jag klarar helt enkelt inte av sådant när jag är gravid :-) Så när vi äntligen kom i säng vid tolv var jag trött. Lillnisse höll sig vaken till halvtolv, så han son i.a.f till halv nio idag. Skönt!
.
Det jag/vi orkade med idag (Fredrik matt efter både julbord/kött/fest) var lite snabb städning av nedervåningen innan Magnus kom och fixade ngt igen. Vet inte riktigt vad, men jag tror det har att göra med färgen på vårt vatten. För er som inte vet har vi gult vatten under vintern. Efter Magnus besök åkte vi till stan och jag köpte presenter till klassens adventskalender samt handlade mat och tomtedräkt till Wilmer. Han ska gå sitt först luciatåg i år :-). Så nu ska jag nog gå och nassa efter att jag har slagit in 25 paket! Känner mig lite duktig faktiskt. Sedan gäller det att ladda batterierna. Ska ha mina sista 12 samtal i veckan samt att jag ska ha mitt medarbetarsamtal i morgon också mitt i allt ..... :-)

Fredag med mys

I dag på jobbet firade vi 1:a advent. Jag hade tänt alla barnens lyktor samt adventsljusstakarna så det var jätte mysigt när barnen kom. Det tyckte även de. De blev tysta nästan på en gång idag! :-) Sedan började vi läsa en bok om Marias lilla åsna. Min fröken läste den för mig när jag gick i ettan och nu läser jag den för mina elever! :-) De gillade den och ville inte att vi skulle sluta läsa, men det var dags för adventsfirande i kyrkan. Sammanfattningsvis var det en relativt lugn dag på jobbet. 

 

Skönt med en lugn dag med tanke på att det var fredag och jag skulle vara själv hemma hela kvällen. Jag vet att jag är bortskämt med att inte behöva vara det och alltid få hjälp på kvällarna. Jag erkänner! Wilmer och jag hade en mysig kväll tills han upptäckte att hur mycket han än pratade om pappa så kom han aldrig hem. Han var fortfarande kvar på julbord. Då var han otröstlig för ett tag, men det vände. nu har vi myst i soffan, tills han ville gå och lägga sig, så nu har jag soffan själv tills det är dag att hämta Fredrik. Vi får väl se vilken form han är. De började mitt på dagen med curling för att sedan bada på Fyrishov för att sedan ta sig till Flustret. Jag behöver inte nämna att det med stor sannolikhet inte var IOGT/NTO som ordade detta........
.
I morgon blir det adventsstädning innan vi åker till mamma och fixar årets "köttskörd". Lade städningen åt sidan idag. Var faktiskt en pedagogisk och lekfull mor :-) 5p till mig :-)

Lucia på G

Ja, då har man överlevt ytterligare en dag på jobbet. Sammanfattningsvis. Det är spännande att arbeta som lärare.......... :-)
Vi har börjat med Luciaträning idag. Oj oj vad många frågor man kan få! Ni anar inte! Nu har vi alla fall allt vad ett luciatåg behöver med lucia, tärnor, pepparkaksgubbar/gummor, tomtar/tomtenissar, stjärngossar och sockerbagare. Nu så, nu är det bara att köra! Ska bli spännande vad det blir av det hela!

http://pns.vasteras.se/sites/herrgardsskolan/bilderherrgrdet/Jul/luciat%C3%A5g.jpg


 

Läget här hemma är att jag fortfarande låter som sju svåra år, ingen hör att det är jag........ Wilmer har varit lite hängig på eftermiddagen och hade även lite feber nu på "kvällningen". Vi tror att det kan vara "från sprutan". Han fick en alvedon, så är han pigg igen. Just  nu har jag inte tiden att vabba igen......... låter kanske hemskt, men känner att jag har lite mycket på jobbet just nu. Planerade in de sista utvcklingssamtalen i går. Blir långa dagar nästa vecka........... Hade ett idag i alla fall, så det är bara 12 st nästa vecka....... Så går det när man får besök av grisen.


Hej och "såo lång långkalsong"

Jullov - NU!

Jag har jobbat i två dagar, men längar efter jullov! Får man säga det högt? Men på dessa två dagar har det hunnit vara så mycket! En klurig fråga jag har just nu - Måste man ha så mycket föräldrakontakt???? Kan de inta bara nöja sig ibland?


Sedan tänker jag på allt jag vill göra här hemma! Det är första advent på söndag och jag vill städa hela huset, byta gardiner, börja julpssla, göra pepparkakshus och köpa julklappar i lugn och ro! Bara ha det lugnt och skönt och mysa in julen, som förra året. Inte gå upp varje dag 6.30 och komma hem tidigast klockan 16! Vad hinner man då? Svaret är inget!

Visst får man längta efter jullov ibland? Det blir säkert bättre snart. Behövde bara avreagera mig lite..........._)

Så fel man kan ha

Ja, idag när jag kom från jobbet ringde mobilen. Det var min läkare.............. Det visade sig att det var den nya influensan som jag hade förra veckan. (provsvaren klara idag).... men dat var en väldigt svagt resultat, men det berodde ju på att de tog testet en vecka efter att jag blivit sjuk.......... och de ville inte ha in mig i måndags så............. Jag skulle kunna få Tamiflu (stavning ???) som behandling, men om jag kände mig OK så behövde det ju inte och eftersom jag var gravid så ja........... (Läkaren mkt seg)

"Summa sumarum". Jag valde att avstå Tamiflu, mår ju trots allt OK nu. Elller bra och bra. Jag har i alla fall börjat jobba. Kände att det fick räcka med mina astmamediciner samt "Kockulan etufin" (min stavning helt fel, men ni fattar..... :-) Jag blir ju trots allt bättre och bättre. Så ja, då har man haft nya influensan samt vaccinerat sig mot den, så nu ska man väl granterat inte få den igen! :-)

Bilden “http://4.bp.blogspot.com/_JBPaNQYEor0/SlBcdyd23pI/AAAAAAAAEnw/TeG20tatQGw/s400/gris.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.




Mys med Smulan

En annan som står högt i kurs i Wilmers liv är Smulan, vår katt. Hon går lite som hon vill och kommer inte hem varje dag, men när hon gör det följer Wilmer varje steg hon tar. I början tyckte Smulan att det var väldigt jobbigt, men har nu funnit sig i sitt öde att vara förföljd i sitt eget hem. Nu accepterar hon Wilmer så pass mycket att de t.o.m kan myas till sammans.



- Du é fin du Smulan, puss på dig!



- Titt ut Smulan!

Sakta men säkert

I dag var jag på jobbet. Första dagen efter sex arbetsdagar hemma. Jag är fortfarande hes och hostar, men det funkade. Jag går på min hostmedicin och halstabletter. Jag åkte hem strax efter att barnen slutade och vilade lite innan jag hämtade busungen hos Ingela.

I går var jag ju hemma, så Wilmer och jag passade på att vaccinera oss. Ewelina och Nova var också med. Det gick riktigt smidgt. På en timme hade vi vaccinerat oss, jag Nova och Wilmer samt att jag var in till barnmorskan en snabbis och i bilen igen!  Det enda jag kände/känner är lite värk i armen. Efter vaccinering var vi till Nickis en sväng så Wilmer och Nova fick springa av sig. Nickis är verkligen jättekul om man är barn! Varför fanns inte det när jag var liten?

Bilden “http://www.uppsala.to/en/Images/TouristSights/Nickis09.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.

Så nu, sakta men säkert börjar vi återvända till verkligheten med allt vad det innebära.........

Guldgossarna

När vi var sjuka förra veckan så blev Wilmer och Fredrik piggare tidigare än jag. Då passade de på att laga lite mat till mig. Det smakade bra efter fil och halvfabrikat...... En fråga. Orkar ni laga mat när ni är sjuka? Inte jag /vi......




Far & son i köket



Wilmer är nu en Hejare på att skära purjolök! :-)

Som pappa

Just nu är Wilmers stora idol sin far. Allt som Fredrik gör ska Wilmer göra. När vi var på semester var det bara pappa som fick dra vagnen o.s.v. Det har ju iofs sina fördelar, men i bland kan det var lite segt/jobbigt/tråkigt att bara duga mellan 20-07, dvs på natten.... Jag ska inte klaga, även jag kan få en gosstund med guldklimpen.

Wilmer vill ju göra allt som pappa gör och ha allt som pappa har. När Magnus var här och fixade golvvärmen ute i groventrén var det en som granterat skulle vara med.....



Jag kan också! Wilmer har sina "jobbarbyxor". Observera tumstocken..... Precis som pappa



Får jag va mé? (Fredrik  & Magnus fixar)

Potträning pågår

Vi har börjat med att Wilmer får sitta på pottan ibland. Det har ännu inte lyckats komma något, men det är roligt att sitta på pottan. Han siter lika gärna där med kläderna på när vi går på toaletten...... Inte riktigt att myntet har ramlat ner. Han har i alla fall fattat att man ska sitta där när mamma eller pappa går på toaletten. Det är ungefär samma sak att sitta på pottan. Det dröjer väl ett tag innan vi kan börja träna mer ordentligt, men en början i alla fall......



Inte utan tidningen.......

Poerto Rico i bilder



Wilmer halvsovande innan vi åkte hemmifrån samt utsikten från ENORMA altan (den var stoor)



Glass i stora lass samt uppgång ur vattnet



Poerto Mogan, kallas även lilla Venedig pga kanalerna (en "grann by) samt båtresan "hem" till Poerto Rico



Inte utan mina sandleksaker! Observera att han håller dem i armvecket! Inte i handen.... Tokstollen!



HEJ DÅ Poerto Rico!

Sjukstugan fortsätter

Här i Oxsätra fortsätter det att vara hostigt. Febern verkar i alla fall ha flyttat till ett annat hus. TACK FÖR DET! nu har vi haft feber omlott i 4 dagar. Vi räknar i alla fall bort influensan eftersom vi bara hade runt 40 ett dygn i var. Det var i f s ett jobbigt dygn. Nu tror vi mer på att jag har luftrörskatarr.......... Bättre än influensa i a f. Vi kan nu alla program på alla kanaler. Det finns verkligen INGENTING!!!! Hoppas det blir bättre till våren :-) I dag har jag lyckats plocka undan i köket samt tvätta en maskin tvätt. Där ligger min orkesnivå just nu. Hög va? I dag åt vi även lagad mat. Mina drömkillar lagade mat till mig. Bilder kommer. Hoppas det finns mer ork i morgon. Nu ska jag njuta av frukt som Johan kom förbi med när han kom hem från jobbet. TUSEN tack. Han hade även smugit ner i godispåse........ Aldrig fel. Bra med bra grannar!

Sjuklingar

Just nu har Oxsätra 26 förvandlats till ett sjukhem. Jag har varit lagom sjuk sedan i fredags. Det har pendlat upp och ner. Jag slipper febern, men min hals gör desto värre ont och det låter som jag svept en flaska Whisky tillsammans med 3 paket cigaretter......... ;( Mindre pigg helt enklet.
.
I går var det Hindens årsfest, så Wilmer sov hos mormor. Jag var på middagen och åkte hem vid halv 11 för att läsa ut boken och få sova!!! Men så fel jag hade! Klockan 12 ringde Annika, som var hemma hos mamma och sa att Wilmer hade jättehög feber och de undrade hur de skulle göra eftersom de inte hade något feber nedsättande att ge. - Jag kommer! Det var den enda lösningen just då och den kändes bäst. Så förbi Fredrik och talade om var jag tog vägen och vad som hänt körde jag i snabb fart upp till Våla. Jag var glad att det inte hade blivit vinterväglag! Väl uppe i Våla hittade jag Wilmer och mamma inne i mörkret på toaletten..... (!) - Han är lugn här, fick jag till svar. Sedan var det bara att stoppa i suppen och packa in oss i bilen. Han var het som en panna. Vi tog ingen temp. på honom i natt när vi kom hem (hämtade Fredrik på vägen hem) men när han vaknade i morse och han var betydligt svalare hade han 39.7, så han hade nog en bit över 40 i natt.
.
Jag hostade så mycket i natt att jag "sov" sittande i soffan i natt. Det blev inte många timmars sömn, men sova för jag göra sedan. Dagen har pendlat mellan 37  och 39 i Wilmers fall och även jag har mått "bättre", men nu kommer kvällen........
.
I morgon ska jag Vaba för första gången. Hoppas innerligt att vi båda blir bättre snart. Trots att det bara är några dagar för min del, tröttnar man snabbt!

Mandarin

Nu när jag jobbar sent varje dag så träffar jag min son i soffan. Vi ritar, lekar och äter frukt. Wilmer är galen i mandarin/satsumas. Han har dock just nu glömt bort att man måste skala innan man kan äta.....
-Meeeraaa! Deen!
Försök att skala en mandarin under stress med en 1,5 åring som klänger på dig! Det går, men det är lite svårt. Men jag ska vara glad. Han är fortfarande tokig i alla sorters frukt. Just nu mandarin och vindruvor. Vindruvorna har han haft hela sitt långa liv (:-) Tänk sedan när man inte kan gå och handla utan att höra - Jag vill ha  mamma!  och då är det inte frukt vi pratar om. Säkert kan jag med hjälp av sund uppfostran stäva detta, men oron finns ändå där.
I kväll när jag satte mig vid datorn (den bärbara) upplyste min son om att det var pappas som man ska titta på traktorer på!  Jag undrar om pappan sitter med datorn i knät och tittar på blocket när han sitter i soffan... (?).... Svar: JA! Så när jag får chansen att ha datorn innan Fredrik tar den, då kommer sonen och ska putta bort mig. Jag säger då det :-)
.
P.s Nu har jag gjort 9.... snart hälften avklarade:-) 

Ultraljud

I torsdags dagen efter vi kom hem från Gran Canaria var vi på ultraljud. Det är lite pirrigt innan. Är det en eller två, ser allt bra ut o.s.v. Fredrik som var övertygad om att det vara två var jätte nervös inför det. Han tyckte att jag hade blivit så stor.... Tack för det!:-) men som sagt det var bara en. Sedan kommer nästa moment. Ser allt OK ut? Det jobbigaste är när de tittar på hjärtat, de är tysta i evigheter känns det som, men det är de säkert inte. när det visar sig att allt är Ok känner man sig lugnt.
.
Det ska sägas. - Jag tycker det är jätte häftigt med ultraljud. Det är bra läckert att se den lilla krabaten snurra runt där inne. Just vår lilla krabat var dagens "vildades". Den rörde sig hela tiden, så barnmorskan hade svårt att mäta storleken och få till några fina bilder. Till slut lyckades hon i alla fall mäta storleken och få någon profilbild på huvudet. Krabaten var för dagen 18.6 cm lång och beräknas "vara färdig" den 3:e april. På självaste påskafton, så det blir en liten påskhare även denna gång. Wilmer föddes ju på onsdagen innan påsk 2008.

4 av 25

Gårdagen blev ungefär som lördagen. Vi var till stan och tittade på ny bil...... igen...... Vi får se om det blir något denna gång. Säkert inte, men alltid kul att drömma sig bort från Passaten :-) Vi var även och köpte en syskonvagn som vi hade hittat på blocket...... Ja, jag vet det kanske är lite tidigt, men vi passade på när vi hittade en som vi båda ville ha till en rimligt pris. När vi var i stan var vi till Annika på lunch/fika för att sedan bara hem och leka/vila lite innan farsdags middag hos farfar (Leif).
.
Idag började två maraton veckor för mig. Jag ska ha 12 utvecklingssamtal denna vecka och 13 nästa. Phu! Men efter dessa två veckor är jag förhoppningsvis klar så vi kan börja med luciaträningen ordentligt...... :-) Ingen rast och ingen ro, men jobbet är ändå kul. Nu slipper jag ju några möten eftersom jag har utvecklingssamtal, inget ont som har något gott med sig.

En dag "borta"

Idag på förmiddagen var jag och Wilmer och tittade på fåren i Svartarbo tillsammans med Nova och Ewelina. Vi hade sådan tur att vi blev inbjudna på lunch med fika och det tackar man ju inte nej till. Wilmer slocknade som en gris när vi gick där i från. Då fick jag en timme för mig själv (passade på att läsa) innan Fredrik kom hem från jakten och vi tog trippen till Våla på midag.

Nu leker Wilmer med DAniel och Saras gamla leksaker och Fredrik ligger i soffan och läser lantbrukstidningar medan mor gör mat och far ger kossorna mat. Jag tror det blir en kycklinggryta av någont slag till oss människor :-) Kossorna får nog  engilage och kross för er som är intresserade :-)

Efter middagen här bär det av till nästa ställe. Vi ska hem till morbro Klas och fira hans och Sofies födelsedag. Sofie blir ju myndig idag. Grattis!

Det belv inte många timmar i hemmet idag, men vad gör det när man blir bjuden på mat/fika vart man än kommer och får umgås med trevliga vänner / släkt.

Hemma igen

Ja, då var man hemma igen. Vi hade en varm och skön vecka. Vi har badad, vilat och lekt. Jag hann läsa 1,5 bok! Är inte det ganska bra gjort när man reser med en 1,5 åring? Vi hade sådan tur att han sov 1,5-2 timmar mitt på dagen och somnade vid halv nio varje kväll. I band ska man ha det bra. Vi har ätit god mat och njutit av värmen i skuggan faktiskt. Antingen med en bok framför sig eller bakom solstolen med hink och spade. Wilmer gillade inte havet första tiden. Han tyckte vågorna var läskiga, men det var kul att leka i sanden. Han gillade dock att bada i poolen..... Vilken miss. Varken Fredrik eller jag gillar att ligga vid poolen. Det löste sig dock till slut, efter många försök upptäckte även  Wilmer hur trevligt, skönt och roligt det är att bada i havet :-)
.
Vi var ju som sagt till Poerto Rico, Gran Canaria. Vi kommer inte att åka dit igen. Det var inte alls som vi trodde. Till att börja med 98 % norska pensinärer, bara ett köpcentrum där även alla restauranger låg och en jätteliten strand. Vi gick till grann byns strand ( den var för övrigt jättefin). Det fanns för lite att se och göra, men har trots detta lilla klagomål haft en bra vecka :-) Återkommer med bilder när jag laddat ner dem i datorn.  

RSS 2.0