Vilken skillnad

Idag mår jag såååå mycket bättre. Det är så jag knappt förstår hur jag mådde igår och vilken värk jag hade. Just nu kan jag nästintill helgon förklara min naprapat :-) Idag går jag helt normalt och jag kan ha ryggen upprätt. Värken i benet är kvar, men jag ska tillbaka i morgon, så jag hoppas det löser sig. Skönt!
.
Jag har lovat mig själv att ta det lugnt här hemma - Känns dock lite jobbigt! Men jag övertygar mig själv att det är bäst så. (Kanske ryggen håller :-)
.
Just nu väntar vi på sonen som har varit hemma i Våla ett dygn. Passande så ville han åka till mormor igår - så det fick han. Jag kände att jag inte skulle vara den bästa mamman och Fredrik hade B-lags match. Jag hade väldigt ont i går kväll, så det blev väldigt bra. Så han har varit i Våla och jobbat i hela dagen :-)

Sitter här i ett väntrum i Sala backe och ...

20110829001 (MMS)

Sitter här i ett väntrum i Sala backe och väntar på min tid hos naprapaten. Jag har fått ryggskott! Det gör helt enkelt fantastiskt ont. Jag tycker jag är van att ha ont i ryggen. Men denna smärta är inte att leka med. Jag har svättningar.......... Hoppas detta hjälper......annars vet jag inte vad jag ska göra!


Getingar

.
Senaste tiden när jag gått med soporna har det legat sågspån på soptunnan. Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag har relaterat dem till bygget. Men idag kände jag att - Nej det kan inte vara från bygget. Jag tittar upp i taket och ser getingar som borrar sedan tittar jag lite snett till vänster i taket och ser ett getingbo stor som en (mindre) fotboll. Det var bara att stänga dörren och hämta radar. Fredrik var snäll och "radade". Hoppas de inte gillade det och tar sitt "pick och pack" och flyttar :-)

Fästingar

Vi har aldrig haft fästingar i vår familj så länge Fredrik och jag har varit ett par. Jag hade en senast när  jag gick på mellanstadiet tror jag det var. Men nu. Nu har vi fått flera fästingar var senaste dagarna! Senast var Fredrik som alldeles nyss hittade en i ljumsken...... De är riktigt äckliga djur, speciellt när man vet vad de kan orsaka. Kanske ska ta en spruta nästa år.....
.
Nästa lilla kryp är ju löss. Vi har nu gått 1,5 vecka i skolan och redan är de lös....... Kliar i huvudet bara jag tänker på dem.

Bygget

Bygget går framåt! Golvet är nu lagt (och täckt) i köket och hallen. Jag håller på att riva tapet. ett mycket trist arbete, men viktigt. Ett tips till er som funderar på att sätta upp en strukturtapet - Gör inte det. Det ä'r ett "håvete" att få bra om du vill ta bort den!
.
Det är lite läskigt att nu hänger bygget endast på oss igen...... Det var lite skönt att skylla på materiella ting eller andra personer :-) Skämt och sido - Det är jätte skönt att det åter rullar på.

En vision.....

Jag hade en vision om att inte jobba övertid den här terminen. Det skulle ju inte behövas eftersom jag nu jobbar 100% 8och bör då hinna mer). Man kan väl säga att det går sådär........ Idag jobbade jag 1,5h för länge på arbetsplatsen och sedan 0,5h hemma. Visst vi har förtroende tid (10h i veckan). Men det är ju tanken att man ska använda till annat - Typ reflektioner, inlärning och utvecklingssamtal - INTE planera och fixa till lektionerna och föra sina ansvarsuppgifter..... Bara idag rök ju 2h  av mina 10h, igår 1,5h. ....... Jag bör ju ha lite extra timmar kvar till de dagar jag sitter med skriftliga omdömen och utvecklingssamtal........
.
En annan vision var ju att inte att på mig för mycket - att göra som många andra - sitta tyst på mötena och låtsas som ingenting............. Det går sådär...... :-(
.
En skärpning måste ske från min sida - Allt för att min vision ska hålla!

Ovanligt..... :-)

Idag gjorde jag och min lilla familj något ovanligt. Ska tilläggas att det är ovanligt i vår familj, men inte i andars - Vi träffades en fredag efter jobbet och fikade! .......... :-) Fredrik hämtade Wilmer redan klockan 13 och åkte in till stan och mötte upp mig efter jobbet.
.
Innan fikat på ett café (!) så hade vi tittat på tapeter och handlat presenter till "barnen Torvsätra". (Vi ska dit i kväll och gratulera Linus som nyss fyllt 20 år samt Linda som fyllde 18 år i början av sommaren). Väl på cafét kunde vi konstatera att det är väldigt dyrt - men när man fikar så sällan som vi så kanske det inte gör så mycket..... :-)
.
Så som ni såg kanske det inte var så ovanligt, men lite ovanligt i vår familj :-)

Vad ligger där under? Jo, halvsju i morse ...

20110816999 (MMS)

Vad ligger där under? Jo, halvsju i morse kom golvet hem! Tjoho!


Idag var ursäkterna slut - Dags att ta sig...

20110815998 (MMS)

Idag var ursäkterna slut - Dags att ta sig till spåret och jogga lite. Sara och jag var duktiga (tyckte vi :-) och joggade 6.3 km. Riktigt skönt var det. 
Inget bra på TV så jag börjar nog på nya boken som jag köpte idag (lagret var slut). Vi får se om Marie har lyckats även med denna. Jag var tvungen att köpa en nya idag - var med om något riktigt otäckt igår - hade ingen bok att läsa !......... :-) Tjing


Då var vi påväg in till stan. Idag tar vi ...

20110813997 (MMS)

Då var vi påväg in till stan. Idag tar vi bussen från Granlunda.


Igår firade jag och min man 6 årig bröllop...

20110813996 (MMS)

Igår firade jag och min man 6 årig bröllopsdag (och Wilmer med om ni undrar :-) Det firades lite igår och ska firas lite i kväll. För er som var med - Tack igen för dagen/kvällen! 
Dagen idag har jag tillbringat på altan med en bok. Mkt skönt efter en veckas jobb - Det var verkligen smack in i verkligheten utan krockkudde.......... Kanske inte helt, men nästan. Nej nu måste jag fortsätta läsa :-)


Vi är på släktkalas idag. Fredriks farmor ...

20110810995 (MMS)

Vi är på släktkalas idag. Fredriks farmor fyller. Fredriks farmor fyller 81 år idag - Grattis! Här är Wilmer med sina sysslingar. Tre glada och Wilmer........ :-)


När vi kom hem Wilmer och jag stod denna b...

20110808989 (MMS)

När vi kom hem Wilmer och jag stod denna bil på vår parkwerikng. Det betyder att golvvärmeslangen läggs i! Roligt! Första dagen gick bra. Jag har ställt ording i klassrummet och vi har gjort olika gruppindelningar. I morgon kommer resten av gänget, så då rullar det på.......... Bara 3 månader till några dagar ledigt :-)


Ingela dags idag. Wilmer har packat väskan...

20110808988 (MMS)

Ingela dags idag. Wilmer har packat väskan själv och satt på den innan frukost. Han 'e redo:-) Mycket mer än vad jag är......


Idag nitar jag golvvärmeplåt. Riktigt roli...

20110807987 (MMS)

Idag nitar jag golvvärmeplåt. Riktigt roligt :-) I morgon kommer rörmokaren och lägger golvvärme i den första etappen. Har vi tur kommer golvet hem i början av veckan. Skulle lämna fabriken i fredags. Bygget går åter framåt :-)


Jag river för nya altandörren. Här kan se ...

20110806985 (MMS)

Jag river för nya altandörren. Här kan se tre olika fasder vårt hus har haft. Falurött med vita knutar, "tattarkex" och den klarröda som det är nu.


Jag har fått en present idag! Söt pepparka...

20110805984 (MMS)

Jag har fått en present idag! Söt pepparkaksform va? :-) Det är Storsjöodjuret för er som inte ser det........:-)


Idag är vi på ny badutflykt. Idag gick tur...

20110805973 (MMS)

Idag är vi på ny badutflykt. Idag gick turen dalälven och Älvåsa med moster Annika och storkusinerna. Jag var även in till Kbo-gross och köpte nya altandörren.


Dagens morgontur till pappans jobb avklara...

20110805971 (MMS)

Dagens morgontur till pappans jobb avklarad. Sista för den här veckan och sommaren...... På måndag börjar arbetslivet igen. Fredrik är i Torvsätra och bygger ett grund till våra vänne Per och Katarina.


Idag är vi i Siggefora och badar med Linn ...

20110804970 (MMS)

Idag är vi i Siggefora och badar med Linn och Maria. Här kommer två hajar :-)


Wilmer och var till stan "mellan två tvätt...

20110803964 (MMS)

Wilmer och var till stan "mellan två tvättmaskiner". Där fyndade vi denna solstol på rean. Vi var även tittade på saker till bygget, bl.a tapeter. Oj vilken djungel och oj vilka priser det var på de jag ville ha........ Nu badar och solar vi och har det allmänt bra på semesterns sista vecka........ Hua


Väl hemma igen blev det ett kvällsbad efte...

20110802950 (MMS)

Väl hemma igen blev det ett kvällsbad efter maten. Efter bad blir det "pajfika". Jag har en blåbär och jordgubbspaj i ugnen. Det är inte dumt augustiväder nu eller :-)


Idag är vi på "semester" med Sara och Linn...

20110802946 (MMS)

Idag är vi på "semester" med Sara och Linn. Vi är på parken Zoo i Eskilstuna. Här åker vi tåget som går runt i parken.


RSS 2.0