Blir du sugen? Det blir jag. Tror det blir...

20111129078 (MMS)

Blir du sugen? Det blir jag. Tror det blir en saffransmuffin och ett glas mjölk snart :-)


Nästa efterlysning. Vi behöver creme frais...

20111129077 (MMS)

Nästa efterlysning. Vi behöver creme fraischeburkar eller kesellaburkar till jobbet. Även detta behöver vi 150 st då varje elev ska få gjuta :-) Har ni ngn över tar jag även tacksamt emot även dessa fram till den 12 dec :-)


Här hemma bakas det lite varje dag nu :-) ...

20111129076 (MMS)

Här hemma bakas det lite varje dag nu :-) I går tog ytterligare ett steg mot fullbordat vuxenliv - Jag gjorde vörtlimpa. Idag bakar jag något beprövat - I dag blir det saffransmuffins. Jag har både fika på jobbet och glöggkväll på kvällen med "damerna" så lite fika behövdes:-)


Hade vi fest i går? Svar ja :-) Nu återstå...

20111127075 (MMS)

Hade vi fest i går? Svar ja :-) Nu återstår städning och sedan ska vi ha en lugn första advent. Vi ska in till syster Annika på fika en sväng, annars är det lugnt. Synd att det regnar bara......


Jag gör en efterlysning av toarullar. Om d...

20111125072 (MMS)

Jag gör en efterlysning av toarullar. Om det är ngn som läser detta och bor i min närhet så tar jag tacksamt emot toarullar. Jag behöver 155 st till den 14 dec. Så har man några över tar jag tacksamt emot :-) Det går jättebra att lämna dem i brevlådan. Tack på förhand!


Idag firar vi första advent på jobbet.

20111125071 (MMS)

Idag firar vi första advent på jobbet.


Nu inväntar vi adventskalendern :-) Wilme...

20111123070 (MMS)

Nu inväntar vi adventskalendern :-) Wilmer är ju nu fullbordat Bollibompa fan så nu var det dags att köpa SVT's kalender. Vi har även fått Icas av Linda :-)


Beslut

Nu har jag tagit ett mindre roligt beslut. För att få ihop mitt liv måste något bort. Tiden med familjen vill jag minska på. Det är svårt att dra ner på jobbet. Det tar den tid det tar. Det som fick strykas var NO kursen. ...... Det känns mindre bra, men jag måste ta bort något. Det har varit lite för mycket helt enkelt.
* Renovering
* Bli gravid
* Ny läroplan och allr arbete med den
* Nya dokument kring skriftliga omdömen
* Plugga NO
.
Så för att få allt att gå ihop och inte stupa under fick NO´n stryka på foten. Känns sådär eftersom jag tycker det är väldigt intressant, men tillfället kommer säker igen.
.
Känns skönt att ha tagit beslutet i alla fall och inte ha det hängandes över mig.


Klar!

Nu är jag klar med alla utvecklingssamtal! Efter en dålig start förra måndagen så har det flutit på bra. Riktigt skönt! Alltid lite extra press attt det ska gå bra och så vill man självklart ha nöjda föräldrar och så är det jobbigt att behöva meddela att det inte går så bra för alla i alla ämnen. Jag är dolyckligt lottat. Merparten av mina elever  når samtliga mål -  Men visst blir man frustrerad och lägger mycket av skulden på sig, men det är väl något man måste lära sig som lärare att man kan inte nå och hjälpa alla med de resurser man har i ett vanligt klassrum.
.
Det är i alla fall väldigt skönt att vara klar!

Syster, Sara och mamma är här idag. Annika...

20111119069 (MMS)

Syster, Sara och mamma är här idag. Annika och jag lär oss att baka havrekex. Dags bli vuxen nu :-) Mor hjälper oss samtidigt som hon diskar och plockar in i vitrinskåpet. Ibland har man det bra :-)


Fredagsmys pågår!

20111118067 (MMS)

Fredagsmys pågår! Wilmer och jag tittar på minimello och Wilmer käkar glass i stora lass medan pappan tränar fotboll.


Spec. MVC

Har i dagarna fått tid hos specialist mödravården. Jag ska dit den 6 dec. Det börjar kännas på riktigt nu :-) och skönt att jag så snabbt blev inskriven där. Vi får se när kallelsen till uldtraljudet kommer. Om jag minns rätt från den muntliga informationen så var det den 16:e......... Det vill säga på två årsdagen.......

Samtal

Har nu efter mycket skrivande påbörjat att ha utvecklingssamtal. Det sin lilla tid...... Kom i alla på ett bra sätt att akriva alla mina omdömen nu i höst. Jag har skrivit 32 st i matte och NO, men endast 16 st i SO och svenska. I år gick hur smidigt som helst.
.
Åter till samtalen. Som jag sa så tar de sin lilla tid. Förutom de skriftliga omdömena så ska man skriva ner den sociala biten och hur de är på lektionerna och sedan ett samtal på 30 till 45 miuter per elev. Alltså är det lite tid man lägger ner, då blir man lite sur när föräldrar glömmer bort tiden trots tre mail med tider...... I måndasg fick jag vänta från klockan 15 till 16.30 - Två samatl som inte blev av!
.
I går och idag så gick det bättre. Igår kom alla tre på utsatt tid och likaså idag - Toppen!
-
En nackdel när man har samtal och skriver inför dem - Man går in i en bubbla - Allt annat får stå åt sidan lite, men jag har ju lite tur i år så har jag ju endast  16 st i år vilket är väldigt  skönt!

Nu har vi varit och badat på Fjärran Höjde...

20111113066 (MMS)

Nu har vi varit och badat på Fjärran Höjderbadet i Gävle. Vi gjorde en familjeutflykt på Farsdag. Jag och Fredrik lite trötta efter gårdagens årsfest, men det har gått bra :-)


Wilmer har valt och klätt på sig själv...

20111110064 (MMS)

Wilmer har valt och klätt på sig själv idag...... Han valde de lila, numera förkorta "höbyxorna"........... Jag får inte av dem. Så han får väl gå sådär:-) även med randigt i olika färger på tröjerna.......


Tolv

Tolv, dvs siffran tolv har alltid betytt lite extra i vår familj. Ni som känner oss väl vet........ Men ändå kan jag göra en liten lista:-)
* Jag fyller år den 12:e januari
* Fredrik fyller år den 12:e juli
* Vi blev tillsammans den 12/12
* Vi förlovade oss den 12/10
* Vi gifte oss den 12/8
* Wilmer är född i vecka 12
* Wilmer är född 12 dagar över tiden
.
Ni börjar se mönstret..... :-)
.
Till sist....... Vi ska få en alldeles egen liten tolva :-)
.
Vi har nu passerat alla jobbiga veckor och påbörjat månad fyra. Men kan ju aldrig vara säker -Tro mig jag vet, men hoppat växer för varje dag. Det känna väldigt roligt att vår dröm åter har påbörjats och denna gång klarat av 14 veckor.
.
Så kanske i maj nästa år så kommer vår alldeles egna tolva! Lite coolt va? :-) (Det komiska är att det kan bli den 12:e..... men blir det det ska jag börja tro på spöken :-)

Här snickras golvsocklar! Wilmer tittar på...

20111107063 (MMS)

Här snickras golvsocklar! Wilmer tittar på Bollibompa mitt i allt :-)


Samt vy från nya altandörren:-)

20111107061 (MMS)

Samt vy från nya altandörren:-)


Ni får vyn från soffan också :-)

20111107059 (MMS)

Ni får vyn från soffan också :-)


Hemma tidigt för jag ska ha seminarie med ...

20111107058 (MMS)

Hemma tidigt för jag ska ha seminarie med Falun (No-kursen). Men måste bara ge er en bild av mitt/vårt kök. Jag är nöjd! Jag blir glad varje gång jag kommer hem. Vi trivs bättra och bättre!


Vi firar farsdag en vecka innan med farfar...

20111106057 (MMS)

Vi firar farsdag en vecka innan med farfar eftersom vi ska hitta på någor nästa vecka.


Bakde en gäng Dumlekakor till kvällen :-) ...

20111105056 (MMS)

Bakde en gäng Dumlekakor till kvällen :-) Nu dags för duschen!


Tro det eller ej, men den skiva som skulle...

20111105055 (MMS)

Tro det eller ej, men den skiva som skulle komma upp för sex år sedan har nu kommit upp! Jag har även grundmålat den nu på förmiddagen. Snart är det dags för 40 års lunch. Anders Leila har fyllt år. Efter det blir det ljuständing. Vi går nog inte i kyrkan, utan tänder endast ljus för mormor och Ebba. I kväll kommer systrar med barn och mor och far. Ha en bra lördag.


Nu kan vi slå oss ner i soffan framför vår...

20111101054 (MMS)

Nu kan vi slå oss ner i soffan framför vår nya TV med gott samvete. Alla fönster tvättade, jag hann mycket på jobbet och vi har målat hallen! Fredrik leker med den nya datorn (Allt fungerar Sofie:-) och Wilmer och jag ska se på Wilmers "favvo" program - Halvåtta hos mig.


Det är roligt att tvätta altandörrar när m...

20111101051 (MMS)

Det är roligt att tvätta altandörrar när man ser resultat :-) Ni som sett mina dörrar förstår...... Som ni ser har vi även täckt av vid matbordet. I går när vi fick fikagäster var det väldigt trevligt att sitta vid matbordet och fika. Nej, jag hinner nog ett fönster i v-rummet med, sotaren dröjer.


RSS 2.0