Dagens förrätt. Dansksmörebröd en med rost...

20110430784 (MMS)

Dagens förrätt. Dansksmörebröd en med rostbiff och rostadlök och en med potatis, matjesill och lök. Nu ska de köras upp till Torvsätra. Kändes riskabelt att cykla med dem.....:-)


Lyxmellis idag. Jordgubbbar! Vi orkade int...

20110430783 (MMS)

Lyxmellis idag. Jordgubbbar! Vi orkade inte vänta på pappan. Han har varit ute och cyklat i 3,5 h nu, så han får skylla sig själv :-) Wilmer och jag njuter i alla fall här på altanen. Både av jordgubbar och sol :-) Trevlig Valborg!


Förutom spelat krocket har vi idag sått li...

20110430782 (MMS)

Förutom spelat krocket har vi idag sått lite frön. En låda har tillkommit som ni kanske ser. Även den har blivit vackert röd :-) En låda väntar på varmare väder. Där ska vi så bönor. Idag har vi sått morötter, sallad, rädisor och ringblommor. Vi får se hur det blir. Nu ska jag klippa lite gräs innan det är dags att göra förätten till i kväll.


Krocketsäsongen har börjat! Gäller att hål...

20110430780 (MMS)

Krocketsäsongen har börjat! Gäller att hålla avstånd:-)


Buslunch idag :-) Orkade inte äta lunch på...

20110429779 (MMS)

Buslunch idag :-) Orkade inte äta lunch på skolan idag. Så jag tog en lunch på MAX efter besiktningen. Snart tillbaka och fortsätta ha samtal.


Wilmer vaken och pigg denna tidiga morgons...

20110429778 (MMS)

Wilmer vaken och pigg denna tidiga morgonstund......... Han ska jobba med pappa idag för att mamman ska ha utvecklingssamtalsamtal och besikta bilen.


Trött, men kan inte sova

Klockan börjar bli mycket, men jag kan inte sova. Under dagen idag har vi lagt den nya organisationen. Det har väckts många tankar. Börja med utvecklingssamtalen på fredag, lite att hinna med till det...... Jag har sökt två nya jobb....... Lite tankar kring det....... Men det är väl bara att lägga alla onödiga tankar åt sidan och fokusera på det viktiga.....32 arbetsdagar kvar till sommarlov! :-) :-) Det var väl viktigt? Hi, hi.
.
Nej nu går jag och gör ett försök att sova, men först någon sida av Bara Vanligt Vatten av Kajsa Ingvarsson.

Rätt in i verkligheten....

...... utan stötdämpar blev det idag. Phu! Dagen började med en upprörd mamma, sedan kom det in mystiska enkäter med konstiga svar. Det regnade på min rastvakt och sedan har jag och biträdande rektorn skissat på nästa läsårsplanering....... Nu ska jag göra det sist med omdömena innan de ska skickats ut, då visade det sig att bildomdömena är skrivna i ett dokument som jag inte kan öppna...... Som sagt var - Utan stötdämpar! Huvudvärken gror härligt....... Hoppas på en tur i spåret i kväll så jag får rensa hjärnan :-)

Njutit

Så var snart sista påsklovsdagen slut. Idag har jag knappt gjort något. Alldeles underbart! Som ni såg var vi till kapellet på förmiddagen, sedan plockade vi bort "hallonriset". Sedan har vi bara njutit. Mor, syster och Daniel & Sara var här mitt på dagen. Le Kids var ute sålda Majblommor medan syster och jag pratade hit i solen  :-)
.
Nu ska vi strax upp på fotboll. Pappan gör debut som B-lags ledare :-) Jag ska dock endast se en halvlek sedan är det dags för sista gympan i Åkerlänna för den här terminen.
.
Jag har verkligen haft ett underbart påsklov, flera gäster, perfekt väder, hunnit mycket på tomten och jag har verkligen jobbat marginellt lite med jobbet. Kan helt inte bli bättre. Nästan så jag är redo att börja jobba i morn :-)

Snyggingen och jag ska på påskvandring med...

20110425774 (MMS)

Snyggingen och jag ska på påskvandring med äggjakt i kapellet. Vi får se vad det är. Vi ska ta sällskap av Viktoria och Sixten samt Ewelina, Nova och Tuva. Grannligan helt enkelt (ett litet tag till........)


Jag bestämde mig. Hallonhäcken rök! Som ni...

20110424771 (MMS)

Jag bestämde mig. Hallonhäcken rök! Som ni ser fick jag hjälp att samla ihop riset. Den stora anledningen till att den fick försvinna är kirschkolen! Nu blir det istället staket och så småning om syrenhäck. Känns bra att äntligen ha bestämt mig efter mycket velande hit och dit. Vi kom fram till att om v upptäcker att vi saknar hallon köper vi nya fina plantor utan ogräs!


Glad Påsk mamma och pappa! Väldigt gullig...

20110424769 (MMS)

Glad Påsk mamma och pappa! Väldigt gulligt........ Bara att de var de enda som blommade i rabatten........:-)


Gårdagens projekt har blivit vackert röda....

20110424768 (MMS)

Gårdagens projekt har blivit vackert röda. Nu väntas påsklunch i Askarbäck.


Tredje sålådan på plats. Den blev i kanste...

20110424767 (MMS)

Tredje sålådan på plats. Den blev i kansten intill växthuset.


Det får räcka för idag. Avgrävt, fiberduk,...

20110423766 (MMS)

Det får räcka för idag. Avgrävt, fiberduk, grusat, kantsten och två sålådor på plats. Nu syns även min lilla rabarberplanta :-)


Efter en förmiddag i lugn och ro har vi bö...

20110423765 (MMS)

Efter en förmiddag i lugn och ro har vi börjat fixa lite. Här ska det fixax tre odlingsbäddar. I eftermiddag/kväll blir det middag i Våla. Desserten är redan klar :-) I kväll blir det chokladkaka med jordgubbsröra. Jag tror att Per och Jonas skulle vilja följa med :-) Första gången jag bjöd på denna dessert åt de två upp nästan hela själva :-)


Dessert time :-)

20110422763 (MMS)

Dessert time :-)


Sådär ja! Nu är allt klart. Målat, mattan ...

20110422762 (MMS)

Sådär ja! Nu är allt klart. Målat, mattan i, föstren putsade och städat. Nu ska firas :-) Idag har vi varit på seriepremiär, fikat i solen med Ewelina och tjejerna. Per kom förbi även han, så han fick hjälpa Fredrik att skära mattan. Perfekt :-) GLAD PÅSK på er.


Vad gör man när man är sugen på att bygga...

20110420758 (MMS)

Vad gör man när man är sugen på att bygga lego, men inte gå in? Jo man tar ut legot! Tur att vi har Duplo och inte smålego.......:-)


Solen kom och vi gick ut och hängde tvätt ...

20110420756 (MMS)

Solen kom och vi gick ut och hängde tvätt och spelade fotboll. Vi passar även på att äta lunchen ute även idag.


Precis som vädret har även vi en mellan da...

20110420754 (MMS)

Precis som vädret har även vi en mellan dag. Vi är mest inne och fixar lite. Påskpyntar lite, viker tvätt samt tvättar det sista. Lite miss i planeringen med utebliven sol och lite regn med jämna mellanrum. Jag tvättar lakan och badlakan idag. Hade tänkt soltorka dem....... Ja. Ja. Chansen till det bör väl komma igen :-) Nu blir det lite jobb. Har fått in omdömen från andra lärare......


Vilket härligt vårtecken! En bädd av Scill...

20110419753 (MMS)

Vilket härligt vårtecken! En bädd av Scilla:-) Dagen idag har vi haft fullt upp av att njuta av det härliga vårvädret. Påsklovet kunde inte ha legat bättre :-) Vi har även hunnit med besök från Bälinge. Johanna och barnen har varit här. Vi har även tvättat (självklart soltorkat ute:-) och fortsatt med altan. Det börjar kännas som det där lilla sista var ett evighets projekt....... :-) Ja, ja. Bara hoppas att det blir bra:-)


Påskbjörken huggen!

20110418752 (MMS)

Påskbjörken huggen!


Efter mellis blev det dags att så. I år bl...

20110418750 (MMS)

Efter mellis blev det dags att så. I år blev det två sorters solroser och två sorters tagetes samt lobelia. Tror det blir lite svartöga också......:-)


Han kan också. Sist var han bara såååå trö...

20110418748 (MMS)

Han kan också. Sist var han bara såååå trött :-)


Rätt medhjälpare:-)

20110418747 (MMS)

Rätt medhjälpare:-)


Påskfin entre :-) På förmiddagen har Wilme...

20110418746 (MMS)

Påskfin entre :-) På förmiddagen har Wilmer och jag avrit in till stan och köpt ny röd och vit färg till uterummet. Vi var även till Plantagen där vi fyndade bl.a en söt påskhare, lite fler blommor och frön som vi ska så under dagen. Jag har nu målat det första lagret rött. Nu väntar återigen krattning innan det är dags för nästa lager. Nackdel med stor tomt med många träd - mycket att kratta även på våren......... Fördel- stora ytor att vara på :-)


Redan!

Idag på morgonen har jag deklarerat. Va! Tidigt eller hur? Jag är smått impad av mig själv och Fredrik. Tur för Fredrik att med dagens teknik kan jag hjälpa honom :-) Nu får vi båda får pengarna innan midsommar. Perfekt att få semesterkassan då, då resten av vår budget kommer att läggas på hus och tomt...... Kom på fler saker vi ska göra ...... :-) Det är i och för sig en sak jag kan göra själv, så det var bra. Jag kommer ju inte att kunna göra så mycket i huset, tror jag.... :-) Men vem vet, jag kanske kan det mé.......... -)

Riset släpat! Nu glasspaus innan det är da...

20110417745 (MMS)

Riset släpat! Nu glasspaus innan det är dags att kratta......


Efter liten sovmorgon (var på årets första...

20110417743 (MMS)

Efter liten sovmorgon (var på årets första grillmiddag igår,mycket trevligt) har vi nu satt upp fodren och fogat föstren. Nu ska de torka 2-3 dagar (miss i planeringen.......) innan jag kan måla. Så istället blr det nu rissläpning. Det skulle ifs också göras :-)


Idag snickrar vi det sista på uterummet. S...

20110416742 (MMS)

Idag snickrar vi det sista på uterummet. Snart endast målning kvar.


Efter lyckat besök hos tandläkaren gick vi...

20110415741 (MMS)

Efter lyckat besök hos tandläkaren gick vi till stadsbibblans fina barnavdelning. Här sitter han och lyssnar på Bockarna bruse. Om ni inte varit här med era barn rekomenderar jag det varmt.


Nu väntar första tandläkarbesöket.......

20110415738 (MMS)

Nu väntar första tandläkarbesöket.......


Efter en dag inne känns det skönt att få v...

20110414737 (MMS)

Efter en dag inne känns det skönt att få vara ute lite. Wilmer och jag planterar och fixar lite innan det är dags för matlagning.


Här sitter jag och skriver omdömen...... N...

20110414736 (MMS)

Här sitter jag och skriver omdömen...... Nu har jag endast tre kvar. Magen är bättre efter 2 dagar hemma.(en vab som blev egen sjukdom plus idag) Wilmer på fritids idag efter en dag hemma med hosta. Min mage är ok, men har haft di......e så jag ville inte åka till jobbet och smitta dem lagom till påsklovet.......


Åter hemma igen. Wilmer var/är helt överly...

20110409734 (MMS)

Åter hemma igen. Wilmer var/är helt överlycklig att snön är borta. Hans sandlåda har kommit fram! Innan vi han blinka hade han släpat ut alla sandsaker från växthuset där de stått i vinterförvaring :-)


Hej då fjällen! 
(Bilden tagen på Fallmora...

20110405723 (MMS)

Hej då fjällen! 
(Bilden tagen på Fallmoran i tisdags)


WIlmer övar på grimaser medan han värer ry...

20110407732 (MMS)

WIlmer övar på grimaser medan han värer ryggen. Han har så dålig rygg......... :-) Morfar gjorde nyss samma sak........:-)


Idag vaknade vi upp till ordentlig blåst o...

20110407730 (MMS)

Idag vaknade vi upp till ordentlig blåst och snöfall. Därför har dagen varit en utflyktsdag. Först åkte vi till Björnriket. Där åt vi lunch innan vi åkte till Vemdalen och spelade bowling. Pappa vann stort, medan vi andra spelade med blandad kvalitet. Ska tilläggas att Fredrik hade Wilmer i sitt lag. Efter bowlingspel åkte vi till Klövsjö och en gårdsbutik där vi köpte fjällko- och getostar. Nu ska vi göra våfflor och grilla korv. Vi hade tänkt att ha korv som matsäck, men vädret ville annat. Fast nu har vi sol och kan åter njuta av utsikten. Wilmer och morfar tar ett parti Fia som de gör flera gånger om dagen :-)


Mina stackars knän har varit ute på tur på...

20110406729 (MMS)

Mina stackars knän har varit ute på tur på fjället :-) Idag blev det verkligen en rejäl tur. Den har innehållit fina skidspår, skoterspår, vida vyer, backar och 6 timmars skidåkning. Skidåkning var varierad i kvalitet. På fjället gick man igenom väldigt mkt, där av mina blåa knän. Jag slog i dem i mina egna skidor :-) Vid fikat var jag även tvungen att krypa till berget för att inte gå igenom. Vi kan konstatera att alla kommer vara trötta i kväll utom Wilmer som sov i skidpulkan:-)


Igår var två tuffingar (plus övriga gänget...

20110405717 (MMS)

Igår var två tuffingar (plus övriga gänget) ut på fjället med hjälp av en Vessla. Vi gick till en fäbod, åkte bob och åt våfflor. På kvällen blev det flera partier Yatsy. Wilmer inte på topp under gårdagen. Vi hoppas på bättring idag.


Vi gör det bästa situationen. Solar längs ...

20110404713 (MMS)

Vi gör det bästa situationen. Solar längs husväggen.


Det här blev vår slalolmdag........ Vi bör...

20110404706 (MMS)

Det här blev vår slalolmdag........ Vi började dagen i storhogna. Alla i familjen förväntansfull. Det slutade i ett totalt fiasko. Wilmer totalvägrade. Vi fick ner honom i alla fall. Han har enkelt inget go i sig alls. Totalt värdelöst. Vi tänkte vi testar och åker till Katarinabacken vid Klövsjö och testar. Nej då somnar han! Så nu åker Fredrik skidor och jag sitter här. Ja. Ja. Jag är ledig och solen skiner, liten lycka, men den känns långt bort nu. (Ja,jag vet jag gnäller, men om jag inte får gnälla här. Var ska jag gnälla då?)


Mamma och jag ute på promenad efter en dag...

20110403703 (MMS)

Mamma och jag ute på promenad efter en dag på fjället. Här en utsiktsbild över Klövsjö. Som ni ser boer vi mitt i fjällen :-)


Överlycklig kille trivs i fjällen :-) Öppe...

20110402702 (MMS)

Överlycklig kille trivs i fjällen :-) Öppenspis, toaletten en trappa ner och han ska sova överst i våningssängen! Ni hör ju vilka grejer. Nu degas i soffan efter tacomiddag och bäddning av sängarna. Ha en mysig lördag, det har vi:-)


Då var vi framme vid vårt mål. Denna lilla...

20110402699 (MMS)

Då var vi framme vid vårt mål. Denna lilla stuga ska vara vårt hem under en vecka.


Äntligen! Nu vankas det en vecka semester ...

20110402698 (MMS)

Äntligen! Nu vankas det en vecka semester i fjällen. Som ni ser är bilen fullpackad...... Det är Fredrik som har lastat. Han är mindre bra på det......:-) ja,jaå. Nu är vi påväg.


RSS 2.0